Dienstag, 8. Mai 2012

Εδώ τα καλά ελληνικά, από την κ. Ρεπούση βουλευτή της ΔΗΜ-ΑΡ

«Οι εκλογές είναι αδιέξοδες» έφη η κ. Ρεπούση.
 Τι ήθελε να πει; Μήπως ανέξοδες; Όποιος το βρει ας μου το πει.

 Σημείωση 1: Γι όποιον δεν γνωρίζει τι εστί Ρεπούση: Συνέταξε το περιβόητο βιβλίο της έκτης Δημοτικού, στο οποίο μεταξύ των άλλων μαργαριταριών έγραψε: "Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα..." (Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ\' δημοτικού)

 Σημείωση 2. ΔΗΜ-ΑΡ σημαίνει δημοκρατική αριστερά. (αυτές τις αριστερές τις βαρέθηκα, σε σημείο που να μου ανακατεύουν τα έντερα!)

4 Kommentare:

  1. Αποδεικνύεται και μέσα από τη στάση ΝΔ+Πασοκ στις διερευνητικές ότι οι σημερινές ηγεσίες αυτών των χώρων εκπροσωπούν εργολαβικά πιά, συμφέροντα ολιγαρχίας ντόπιας που έχει προσκοληθεί με το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο της Ευρώπης στη προσπάθεια να εξασφαλίσουν τα ιδιαίτερα οφέλη τους από την διακυβέρνηση της χώρας.Δηλαδή κι άλλες μίζες από τα ξεπουλήματα. Εκστρατεία ολόκληρη να σπεκουλάρουν ,να δυσφημήσουν και μάλιστα εκπορευόμενη με τα ίδια επιχειρήματα φαινάκης. Πως ξαφνικά Βαρβιτσιώτης, Γεωργιάδης, Nτινόπουλος, Μπατζελή,Βορίδης και Σκανδαλίδης έχουν τα ίδια μοτό, τις ίδιες ατάκες;;;; Και μετά κατηγορούμε το στρατοκρατούμενο πτωχό λεξιλόγιο των παιδιών της ΧΑ

    ΠΟΙΌς δεν θέλει την σύγκλιση της Βουλής στις 17/5, την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με αυτούς τους αποτυχημένους πτωχευτικούς όρους, την ανάκαμψη και την σταθερότητα της οικονομίας, την κεντρική διαχείρηση των τραπεζών , με κομένα τα φτερά των τοκογλύφων και των αεριτζήδων του κρατικού κορβανά;;;
    Μέχρι τώρα "ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί" σημαίνει οι ΝΔ+ΠΑΣΟΚ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗς, ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΔΩΛΕΙΑ ΌΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ.............
    Μήπως να ζητήσουν τις ψήφους τους πίσω από την κυρία όσοι την τίμησαν ή υπαινίσεται ότι ζύλωσε ήδη την δόξα της Αννα Νταλάρα;

    AntwortenLöschen
  2. ange-ta,

    προσπερνώ τα ανεκδιήγητα κατορθώματα της Ρεπούση στο βιβλίο Ιστορίας (και αλλού) για να σταθώ στο «Οι εκλογές είναι αδιέξοδες»: δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, αλλά από γραμματική και συντακτική άποψη είναι σωστό (το "αδιέξοδος-η-ο" είναι επίθετο - δες εδώ).

    AntwortenLöschen
  3. Βασίλη.

    το αδιέξοδο είναι ουσιαστικοποιημένο επίθετο, και χρησιμοποιείται ως ουσιαστικό.
    Οι εκλογές οδηγούνται σε αδιέξοδο και όχι είναι αδιέξοδες.

    http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF

    αλλά και εκεί που με στέλνεις: Το 2 είναι το σωστό.

    αδιέξοδος -η -ο [aδiéksoδos] Ε5 : 1.που δεν έχει διέξοδο: Aδιέξοδο στενό. ~ δρόμος. || (μτφ.): Aδιέξοδη κατάσταση.
    2. (ως ουσ.) το αδιέξοδο: α. Ο δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο. β. (μτφ.) πολύ δύσκολη κατάσταση, εμπόδιο το οποίο δεν μπορεί κανείς να υπερπηδήσει: Οικονομικό / κοινωνικό / πολιτικό / πνευματικό / ψυχικό αδιέξοδο. Φτάνω / βρίσκομαι / καταλήγω σε αδιέξοδο. Φέρνω / οδηγώ κπ. σε αδιέξοδο.

    AntwortenLöschen
  4. @ Διόνυσε,

    Η κυρία ομού και ο κ. Κουβέλης, πολύ θα ήθελαν να πάνε με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
    Γι αυτό και δηλώνει ότι οι εκλογές είναι "αδιέξοδες". όπου σαν λύση του αδιεξόδου βλέπει τον σχηματισμό "τρικοματισμού"

    Γιατί αν ήταν καθαρή, δηλαδή αν είχε καθαρό μυαλό, θα έλεγε ότι ο λαός καταδίκασε τον δικομματισμό και η λύση είναι μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, όπου η παλιά φρουρά θα πρέπει να παραδεχτεί ότι δεν μπορούν πια οι υπογραφές τους να δεσμεύουν την χώρα, για όλα όσα λες!

    Εγώ δηλαδή δεν βλέπω κανένα αδιέξοδο! Ας πάνε στον αγύριστο και στα τσακίδια όλοι όσοι έσπρωξαν τη χώρα στο γκρεμό και ας αφήσουν τον Τσίπρα να βρεί τη λύση. Θα την βρει, αν τον αφήσουν ήσυχο και σταματήσουν τους τραμπουκισμούς.
    Εκείνο δε, που βρίσκω άνω ποταμών είναι η θέση του Σαμαρά. Θα πάει να βρει την Ντόρα ο ηλίθιος. Αλλά ξεχνάει ότι ο κόσμος δεν την θέλει ούτε ζωγραφιστή πια στην ελληνική πολιτική. Θα κάνει ΕΝΑ κεντροδεξιό κόμμα, και νομίζει ότι ο ελληνικός λαός θα το ψηφίσει.
    Ξέρεις τι έλεγε ο κόσμος στα εκλογικά τμήματα: Τα κορόιδα ξύπνησαν!!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...