Donnerstag, 17. Juli 2014

Το αύριο ανήκει στην συλλογική αυτοκτονία

Οι άνθρωποι είναι ζώα τελείως ανώμαλα, τρελά και ουσιωδώς και θεμελιωδώς ανίκανα να επιβιώσουν εάν αφεθούν στον εαυτό τους

Ο άνθρωπος είναι ένα τρελό ζώο, αποφαίνεται ο Κορνήλιος  Καστοριάδης, αλλά και όχι μόνο αυτός! Απλώς τον θυμήθηκα, επειδή τώρα εσχάτως γίνεται ο ένας μετά τον άλλον διάσημος Έλληνας διανοούμενος «επίκαιρος». Ίσως επειδή ο σημερινός Έλληνας, έχοντας χάσει το νόημα της ζωής του και της ύπαρξής του και βυθισμένος μέσα σε μια απύθμενη φτώχεια πνευματική και υλική, προσπαθεί να κρατηθεί από το παρελθόν του είτε αυτομαστιγόμενος είτε κοκορευόμενος περί της ανωτερότητας του.
Ας ξεχάσουμε λοιπόν – προσωρινώς - τους διεφθαρμένους, τους τεμπέληδες, τους σπάταλους, τους άφρονες και ανήθικους Έλληνες και ας ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στην ενάρετη και σοφή Δύση και γιατί όχι και την σεμνή  Ανατολή!

Δείτε σε λίγες γραμμές σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο πλανήτης μας:
Πάνω από 20 εκατομμύρια δοχεία όλων των μεγεθών με ραδιενεργά υλικά μεταφέρονται, σε παγκόσμιο επίπεδο, ετησίως σε δημόσιους δρόμους με σιδηρόδρομο ή πλοία. 
Από το 1971 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 20.000 μεταφορές χρησιμοποιημένου ραδιενεργού καύσιμου υλικού (πάνω από 80.000 τόνοι) σε πολλά εκατομμύρια χιλιόμετρα.
Χρησιμοποιούνται στιβαρά ασφαλή δοχεία. Τα πλοία είναι κατάλληλα και ειδικά κατασκευασμένα γι αυτό τον σκοπό
Έχουν συμβεί ατυχήματα στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, αλλά σε κανένα από αυτά δεν έγινε διάρρηξη δοχείου ή δεν παρουσιάστηκε διαρροή ραδιενεργού υλικού.



20.000 δήθεν ασφαλείς  μεταφορές σε  41 χρόνια. Μια φορά να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και μια τέτοια μεταφορά θα σημάνει τον θάνατο μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρωπίνων όντων και όχι μόνο ανθρωπίνων.
Ο ενάρετος λοιπόν άνθρωπος της λογικής και του ορθολογισμού, κάποια μέρα θα πεθάνει σε ένα υπέρλαμπρο ολοκαύτωμα σκουπιδιών!







Αυτά έγραφα στις 23/6/2012. Εγραφα για τον παραλογισμό του ανθρώπου, να αγνοεί το περιβάλλον του, λες και πρόκειται για κάτι που δεν τον αφορά. 

Σήμερα η ύβρις δεν περιορίζεται μόνο σε μεταφορές άκρως επικίνδυνων τοξικών και ραδιενεργών υλικών, αλλά κάποιοι  αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα πλεούμενο  εργαστήριο, πάνω σε ένα μονοπύθμενο σαράβαλο πλοίο, στο οποίο από την μια μεριά θα περνάει θανατικό, ικανό να εξαφανίσει όλη την ζωή του βυθού και από την άλλη δήθεν ανενεργά υλικά. Οι λεπτομέρειες μου διαφεύγουν, αλλά αυτές επαφίενται στους Θεούς της επιστήμης, που όλα τα προβλέπουν και όλα τα προλαμβάνουν.
Ο λόγος για την ρήψη των χημικών της Συρίας στην Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Σίγουρα θα γνωρίζει ο πάσα ένας περί τίνος ομιλώ, αφού τα ΜΜΕ μας έχουν ζαλίσει να το διαλαλούν. Κάθε βράδυ, αυτό ακούμε. Θυμήθηκα την λέξη αρωγή, που τέθηκε σε τίτλο έκθεσης σε πανελλήνιες και 90% των εξεταζομένων δεν την είχε ξανακούσει.


Και ενώ τα δικά μας ΜΜΕ, μας βομβαρδίζουν με την σιωπή τους, ο Μαριάς και η Σακοράφα προσπαθούν να βγάλουν στην επιφάνεια αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

διαβάστε εδώ για την σημερινή δυστυχία που μας έπεσε στο κεφάλι μας.

Να μας χαιρόμαστε, εμάς και όλους όσους ανήκουν σ αυτήν την ανώτερη φυλή των υπερανθρώπων, που έχουν διαγράψει από το ημερολόγιο τους και από το σημειωματάριο των στατιστικών τους κάθε μορφή θανατηφόρας τυχαιότητας.
Να μας χαιρόμαστε εμάς και όλους όσους ανήκουν σ αυτήν την ανώτερη φυλή των υπερανθρώπων, που δεν λογαριάζουν ούτε το παρόν αλλά ούτε το μέλλον.
Να μας χαιρόμαστε εμάς και όλους όσους ανήκουν σ αυτήν την ανώτερη φυλή των υπερανθρώπων, που το μόνο που τους απασχολεί είναι η «ανάπτυξη» που αποφέρει χρήμα και θάνατο!

****************
όλες οι φωτό απο το δίκτυοhttp://www.next-up.org/France/EDF_nucleaire.php
και οι πληροφορίες από το δίκτυο: http://www.world-nuclear.org/info/inf20.html

3 Kommentare:

  1. καλημέρα! καλή εβδομάδα!

    αυτές οι απόψεις όμως εμμέσως προωθούν την κλιματική δικτατορία και την "επιστροφή στο σπήλαιο" (γράφε "αποανάπτυξη")

    όχι ότι δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφει στο άρθρο

    πολύ γενικά θα έλεγα ότι είμαι υπέρ ενός συνδυασμού αποανάπτυξης και ανάπτυξης (αυτάρκεια και αυτονομία παραγωγής ενέργειας και τροφης για κάθε κάτοικο, ανάπτυξη εθνικής αγροτικής αλλά και βιομηχανικής παραγωγής, άλλο μοντέλο τουρισμού, οικο-βιοτεχνικός τουρισμός, και ισχυρή αποκέντρωση-εκκένωση μεγάλων πόλεων-ελεγχόμενη διασπορά στην περιφέρεια, στην παραμεθόριο και στα νησιά μας)
    @αλλενάκι

    AntwortenLöschen
  2. @ αλλενάκι,

    Παγκοσμιοποιημένη ανάπτυξη σημαίνει μια πλούσια - υπερπλούσια ολιγαρχία του 0.5% και αθλιότητα και εξανδραποδισμός του άλλου 99.5%.
    Εξαφάνιση του εθνικού στοιχείου και του τοπικού, και μάλιστα με την σειρά αυτή.
    Ετσι ο άνθρωπος θα είναι μια μονάδα που θα φοβάται να χάσει το κινητό του και την τιβί του. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει αλλοδαπός που να μην έχει κινητό;
    Αν με ρωτάς, προτιμώ τα σπήλαια απο την τρομοκρατία της πυρηνικής ενέργειας και των μεταλλαγμένων. Γιατι απο τα σπήλαια μπορούμε να ξεφύγουμε και να ξαναφτιάξουμε πολιτισμό (εκτός αν πιστεύεις ότι αυτό που έχουμε σήμερα είναι πολιτισμός), από μια γη καμένη στα πυρηνικά της σκουπίδια, δεν μπορούμε. Ακόμα και το πετρέλαιο που καίμε είναι ύβρις. Αφού η μάνα μας η γη χρειάστηκε πολλά εκατομμύρια χρόνια να το φτιάξει και σε μια συγκυρία που δεν πρόκειται να ξαναγίνει.

    Η ανθρωπότητα έχει μπροστά της δύο δρόμους: Αποανάπτυξη και αλληλεγγύη η "ανάπτυξη και κάψιμο"
    Δεν έχεις ακούσει που λένε "έκαψε φλάτζα" ; Ε, αυτό κάνουμε!

    AntwortenLöschen
  3. Σήμερα καταδικάστηκε η Ελλάδα γιατι .........................εχει ένα παράνομο χυτα.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...