Sonntag, 13. September 2009

Αμερική – Αμερική









Ενώ έχουν ξοδευτεί κοντα στα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε άγνωστες μαύρες τρύπες, χρεώνοντας κάθε αμερικανό πολίτη, γέρο, παιδί ή βρέφος με 30.000 δολάρια, χωρίς να κουνηθεί κανείς, σήμερα βγήκαν στους δρόμους 10.000 «πολίτες» να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο σύστημα υγείας του Ομπάμα.
Υποκρισία ή βλακεία; Και τα δύο σε υπερθετικό βαθμό!

Σκεφτείτε, ότι στην Αμερική έχει ψηφιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της γρίπης των χοίρων!
**********************************
Οι φωτο από τον Spiegel on Line

15 Kommentare:

  1. ange-ta καλησπέρα, ας σκεφτεί κάποιος απέναντι σε τι είμαστε: Άνθρωποι που διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο ύπαρξης δημόσιου συστήματος υγείας!

    Σύντομα όπως λέω και εγώ θα έχουμε διαδηλώσεις υπερ των πυρηνικών βομβών.

    Μην ξεχνάμε ότι και η Χίλαρι Κλίντον την προηγούμενη δεκαετία, προσπάθησε να κάνει δημόσιο σύστημα υγείας και ο πόλεμος που της έκαναν τα λόμπι με διαφημίσεις στο CNN την έκαναν να παρατήσει την προσπάθειά της και να πάρει τις χορηγίες των μεγάλων εταιρειών υγείας (φάρμακευτικές κτλ).

    Αν πάθει τα ίδια και ο Ομπάμα τότε σημαίνει ότι είμαστε μπροστά σε μια απολυταρχία των ΜΜΕ και μεγάλων εταιρικών συμφερόντων.

    Ακόμη όμως και να περάσει το σύστημά του, τι μας λέει ότι οι ρεπουμπλικάνοι όταν θα κυβερνήσουν δεν θα αφήσουν αυτό το σύστημα να πεθάνει από την εγκατάλειψη. Ότι έγινε περίπου και στην Ελλάδα.

    AntwortenLöschen
  2. @ Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου. Τι να πεις άλλο;

    AntwortenLöschen
  3. Δεν ξέρω αν είναι μεγάλος ο αριθμός των 10.000 ατόμων. Εννοώ οκ εκεί οι πόλεις τους μπορεί να έχουν όσο κόσμο έχει όλη η ελλάδα. Ανάλογα και που υπόκειντε τα ΜΜΕ μπορεί να το φουσκώνουν. Τέσπα. Υποθέτω πάντως ότι δεν είναι μικρός αριθμός ή έστω ότι αντικατροπτίζει μια υπολογίσιμη μερίδα του πληθυσμού.

    Όπως και να έχει είναι κάπως ενδιαφέρον. Δεν πιστεύω ότι ο Ομπάμα είναι σοσιαλιστής(μόνο αμερικανοί μπορούν να το πιστέψουν αυτό) οπότε ενα ερώτημα είναι γιατί επιλέγει να φτιάξει δημόσιο σύστημα υγείας?

    Αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι είναι ασύμφορο τελικά για τον καπιταλισμό ένα ιδιωτικό σύστημα υγείας. Έστω στην περίπτωση της ΗΠΑ.
    Όπως και να έχει είμαστε πολύ μακριά για να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα.

    Τώρα για τα άτομα που βγήκαν στους δρόμουν δεν εκπλήσομαι... Εννοώ με αυτά έχουν μεγαλώσει... από μικροί... όλοι τους η ζωή κινήθηκε σε μια τέτοια κατεύθυνση. Το να αποδεχτούν αυτό ίσως να αποτελεί άρνηση της μέχρι τότε πορείας και των θυσιών που έχουν κάνει. Ο κανένας μας δεν αμφισβητεί τόσο εύκολα κάποια πράγματα.

    Εγώ πάντως θα ενδιαφερόμουν πάρα πολύ να μιλήσω με τα άτομα που κατέβηκαν στον δρόμο.

    υγ.Πάντως αν περάσει το νομοσχέδιο πιστεύω ότι επειδή εδώ έχουμε μια περίπτωση όπου θέλουν να λειτουργήσει θα το φτιάξουν ώστε να έχει κάποια αποτελεσματικότητα. Οπότε θα είναι κάπως ενδιαφέρον πως θα αλλάξουν οι συσχετισμοί αργότερα μέσα στην κοινωνία.

    υγ2.ange-ta χαθήκαμε!!! πως περνας?

    AntwortenLöschen
  4. Εν τω μεταξύ, ένας στους εννιά Αμερικάνους σιτίζεται με τα κουπόνια της πρόνοιας. Στα μαγαζιά που δέχονται κρατικά κουπόνια, σχηματίζονται ουρές ως έξω στο δρόμο, όπως το πάλαι ποτέ στη Σοβιετική Ένωση. Στα συσσίτια των εκκλησιών για τους άστεγους, προσέρχονται για να φάνε ολόκληρες οικογένειες, που μέχρι πριν από ένα χρόνο έκαναν δωρεές σ' αυτά τα ίδια συσσίτια. Σε ορισμένες επαρχίες, οι παραδόσεις τροφίμων στα σούπερ μάρκετ γίνονται με τη φύλαξη οπλισμένων σεκιουριτάδων. Κάποιοι Δήμοι καλλιεργούν λαχανικά στα πάρκα με την συμμετοχή εθελοντών, για τα δημοτικά συσσίτια. κλπ κλπ.

    Κι αυτούς τους πείραξε το εθνικό σύστημα υγείας, επειδή είναι λένε... κομμουνιστικό σύστημα! Το ότι η πλειονότητα των Αμερικανών δεν έχει κανενός είδους περίθαλψη, επειδή δεν μπορεί πλέον να πληρώνει τις ασφαλιστικές δεν τους πειράζει. Είτε είναι βλαμμένοι που ζουν στην κοσμάρα τους, είτε είναι βαλτοί -μάλλον το δεύτερο.

    Οι φαρμακευτικές δεν χάνουν απ' το σύστημα υγείας. Θα τα παίρνουν απ' το κράτος, εφ όσον οι πολίτες δεν μπορούν ν' αντεπεξέλθουν. Οι ασφαλιστικές θίγονται και αντιδρούν βίαια.

    AntwortenLöschen
  5. @ χαμόγελο,

    Ούτε και γω θεωρώ τον σουλτάνο Ομπάμα σοσιαλιστή! Μακριά από μένα. Εκείνο που θέλω να καταδείξω είναι το γεγονός ότι ο άνθρωπος έχει χάσει κάθε μπούσουλα!
    Δεν αντιδρά σωστά ούτε στο καλό ούτε στο κακό!
    Για τον καπιταλισμό συμφέρει και παρασυμφέρει ένα ιδιωτικό σύστημα υγείας, Όχι μόνο γιατί κερδίζουν οι ασφάλειες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία (όταν δεν κερδίζουν επαρκώς, παίρνουν και καμιά επιχορήγηση) αλλά κυρίως γιατί έτσι μπορεί να γίνει διαχωρισμός της μέριμνας και της υγείας των εχόντων και κατεχόντων από την υγεία της πλέμπας. Υγεία για την ελιτία και υγεία για την «αλητεία»
    Άσε τον έλεγχο της έρευνας και ανάπτυξης στο σημαντικό και στρατηγικό τομέα της υγείας. Δες σήμερα τι γίνεται με τον ιό της γρίπης και θα καταλάβεις.
    Όπως και την παιδεία. Και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όταν ζητάμε «ελεύθερη παιδεία» και «ελεύθερη υγεία»
    Για μένα είναι θέματα αρχής: Δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία (αποκλειστικά) δημόσια πληροφόρηση. Αν η δημοκρατία λειτουργεί σωστά, όλοι θα έχουν λόγο Σήμερα έχει ο Μπόμπολας ο Μπερλουσκόνι κλπ. κλπ. κλπ.

    Όντως χαθήκαμε. Εγώ καλά! Εσύ;


    @ mnk
    48 εκατομμύρια ανασφάλιστοι και 15 εκατομμύρια τρέφονται με κουπόνια! Ο παράδεισος του καπιταλισμού.
    Άσε την αιμορραγία του λαού αυτού στα πεδία μάχης ανά τον πλανήτη!
    Ελπίζω να ξυπνήσει ο αμερικανικός λαός μια μέρα και να πάρει πίσω το αίμα του.
    « Οι ασφαλιστικές θίγονται και αντιδρούν βίαια».
    σωστή!

    AntwortenLöschen
  6. ναι ange-ta υπάρχει το κομμάτι που λες αλλά υπάρχουν και οι χαμένες ώρες και ίσως πιθανόν χαμηλή παραγωγικότητα και διάφορα άλλα προβλήματα που μπορεί να έχουν διάφορες εταιρείες από την έλειψη περίθαλψης για τόσο μεγάλο κομμάτι σε μια κοινωνία.
    Όπως και να έχει πρέπει πιστεύω να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί επιμένει ο Ομπάμα; Να υπάρχει κάποιο κίνημα που να πιέζει για κάτι τέτοιο δεν το βλέπω. Να είναι ο Ομπάμα κάποιος που νοιάζεται επίσης δεν νομίζω. Δεν θα έβγαινε εξαρχής. Οπότε δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
    Κάποιος λογικός λόγος θα υπάρχει. Τέσπα.
    Μια χαρά είμαι θα τα πούμε ελπίζω κάποια στιγμή που θα ανέβω αθήνα.
    Καλά να περνάς :-) και αν κατέβεις κρήτη! πάρε ένα τηλ!!!

    AntwortenLöschen
  7. Δεν σας περασε το απο το μυαλο οτι η Αμερικη εχει μια τεραστια παραδοση φιλελευθερισμου και μια απεχθεια προς την ακτιβιστικη παρεμβατικη κυβερνηση?
    Η Αμερικη ειναι μια φυση συντηρητικη χωρα της οποιας οι πολιτες εχουν δικαιολογημενα δυσπιστια προς την κυβερνηση και κυριως του φορους.
    Το μεγαλυτερο μερος των πολιτων αντιδρα με την επιχειρουμενη καταληψη του συστηματος υγειας απο τους γραφειοκρατες, οχι γαιτι εχουν υποστει πλυση εγκεφαλου αλλα γιατι ειναι ευχαριστημενοι απο την περιθαλψη και την ασφαλεια τους.

    AntwortenLöschen
  8. @ χαμόγελο,

    Η χαμηλή παραγωγικότητα του δημοσίου είναι μια υπόθεση, αλλά η κλοπή του ιδιωτικού τομέα και η καταπίεση των εργαζομένων είναι επίσης μια άλλη υπόθεση προς ανάλυση. Όμως η υγεία και η παιδεία δεν μπορούν να μπούν στη ζυγαριά της αποδοτικότητας. Είναι η πεμπτουσία του κοινωνικού ιστού! Δεν μπορούν όλες οι αξίες να είναι αξίες ανταλλαγής!
    Τώρα γιατί ο σουλτάνος θέλει να φτιάξει το σύστημα υγείας της Αμερικής;;;;
    Τι να σου πω; Το είχε τάξει στη μάνα του, που πέθανε στο δρόμο και ξέρεις οι μαύροι έχουν μεγάλο σεβασμό στους προγόνους τους!
    Ο.Κ. για τα λοιπά!

    @ Anonymous
    Μπράβο ανώνυμε. Εσύ το ξεκαθάρισες το ζήτημα!! 48 εκατομμύρια αμερικανοί είναι μαζοχιστές και είναι ευχαριστημένοι που δεν έχουν ταμείο να αγοράσουν ασπιρίνη!!

    Ερώτηση άσχετη με το σύστημα υγείας της Αμερικής: Γιατί πάντα τις μεγάλες κοτσάνες τις πετάνε οι ανώνυμοι;;;;

    AntwortenLöschen
  9. Και εσυ φτανεις στο βλακωδες συμπέρασμα οτι η πλειοψηφια του λαου εχει υποστει πλυση εγκεφαλου και δεν γνωριζει το συμφερον του.
    Προφανως εχεις σχηματισεις την αποψη σου για το συστημα υγείας στις ΗΠΑ απο αχαρακτηριστες και γραφικες ταινιες του Μαικλ Μουρ και αλλων ανεκδιήγητων περιθωριακων αριστερων. Ολοι αυτοι οι τυποι λαμβανονται σοβαρα μονο απο τους υπερευαίσθητους και ανθρωπιστες Ευρωπαιους και γινονται αντικειμενο χλευασμου στην ιδια τους την χώρα.

    Οσον αφορα αυτους του περιφημους ανασφαλιστους. Ενα μεγαλο ποσοστο απλα δεν επιθυμεί να αγορασει ιατρικη ασφάλιση είτε επειδή θεωρεί οτι δεν θα την χρεαιστει( νεαρα άτομα, φοιτητές) ειτε επειδή μένει προσωρινά άνεργο μέχρι να βρει νεα δουλειά (η πλειοψηφία αυτών που εχουν ασφαλιση τους παρέχετε απο τον εργοδοτη) Οσοι δεν περιλαμβανονται στις παραπανω κατηγοριες ειναι αυτοι που πολυ απλα δεν μπορουν να πληρωσουν και εξαρτωνται απόλυτα απο φιλανθρωπικες οργανωσεις ή την κυβερνηση.

    Περα απο τις απλουστευτικες και αφελεις αναλύσεις μια πιο λογικη εξηγηση για την αντισταση της Αμερικανικής κοινωνιας στην αλλαγή ειναι οτι
    η πλειοψηφία δεν δέχεται να αναλάβει το βαρος της προστασιας των μη προνομιουχων ομαδων πληθυσμου. Αντιδρουν με το σχεδιο γιατι αυτοι δεν εχουν τιποτε να κερδισουν αλλα μονο να σηκωσουν το βαρος μεσω του μεγαλυτερου φορολογικου βαρους.

    Μπορεί αυτος ο ακραίος ατομικισμός να μην ταιριάζει με τα γουστα των ανθρωπιστών Ευρωπαίων αλλα με βαση αυτες τις αξίες είναι δομημένη η κοινωνία απο την εποχή της ίδρυσης των ΗΠΑ. Απο την στιμη που δεν γνωριζεις τον ψυχισμό της Αμερικανικης κοινωνιας μαλλον εσυ πετας κοτσανες αναπαραγωντας κωμικα κλισε για τους λομπιστες και αλλα χαριτωμενα παραμυθια. Π.χ. Ο ομπαμα ετοιμαζεται να δωσει στους Αμερικανους την κοτα που κανει χρυσα αυγα αλλα αυτοι εχουν αποβλακωθει τοσο απο τις πολυεθνικες και τους "καπιταλιστες" που λενε οχι. Ελεος....

    AntwortenLöschen
  10. ανώνυμος
    "αλλα με βαση αυτες τις αξίες είναι δομημένη η κοινωνία απο την εποχή της ίδρυσης των ΗΠΑ."
    προφανώς και δεν ισχύει αυτό... άνοιξε λίγο κανένα βιβλίο πριν αρχίσεις να μιλάς για βλακώδες επιχειρήματα...

    AntwortenLöschen
  11. @ ανωνυμε, αυτές τις "σοφίες" λένε όλοι όσοι χαίρονται που αυτοί έχουν πιάσει το νόημα και όχι οι άλλοι.

    1. Δεν βγήκαν όλοι οι αμερικάνοι στο δρόμο, αλλα αυτα τα βλαμένα σκυλια που γαβγίζουν για τα πορτοκάλια του αφεντικού τους, που ούτε δικα τους είναι, ούτε καν τα τρώνε!

    2. Απο την κρίση των τραπεζών οι αμερικάνοι θα πληρώσουν απο 30.000 δολάρια έκαστος, ανδρας ή βρέφος ή γέρος! (ρίξε μια ματια στο περιβόητο βίντεο http://ange-ta.blogspot.com/2009/06/blog-post_20.html)
    Αρα, τα έξοδα για την υγεία είναι κάτι ψύχουλα που πέφτουν απο το μεγάλο φαγοποτι της ελιτίας.

    3. Πόσο απίσταυτα ηλίθιο είναι να πιστεύει κανείς ότι για ένα δημόσιο αγαθό πληρώσουν οι πολίτες, ενώ για ένα ιδιωτικό αγαθό πληρώνει ο ιδιώτης!!! Πότε θα καταλάβει ο κουτος ο άνθρωπος, ότι ο ιδιώτης δεν πλερώνει παρα μονάχα παίρνει! Και όταν δεν έχει τι να πάρει πια, τότε βαράει και μια πτώχευση και βουτάει και τα ρέστα!

    Οσο για τον ψυχισμό της Αμερικής, αντε χρυσό μου να διαβάσεις για αυτη τη χώρα των ονείρων και θα καταλάβεις κάτι παραπάνω!

    AntwortenLöschen
  12. AMERIQUE. BEL EXEMPLE D' INJUSTICE*: C' EST COLOMB QUI LA DECOUVRIT ET ELLE TIRE SON NOM D' AMERIC VESPUCE.
    SANS LA DECOUVERTE DE L' AMERIQUE, NOUS N' AURIONS PAS LA SYPHILIS ET LE PHYLLOXERA.**
    L' EXALTER QUAND MEME, SURTOUT QUAND ON N' Y PAS ETE.
    FAIRE UNE TIRADE SUR LE
    S E L F-G O V E R N M E N T.

    * :))(ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ)
    ** " "
    ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ:

    ΑΜΕΡΙΚΗ. ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΔΙΚΙΑΣ!* ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΟΥ ΒΕΣΠΟΥΚΙΟΥ.
    ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΣΥΦΙΛΗ ΟΥΤΕ ΦΥΛΛΟΞΗΡΑ.
    ΩΣΤΟΣΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΙΑΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ.
    ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΟΓΙΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ
    S E L F-G O V E R N M E N T.

    * ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑΣ.

    ( ΑΠ' "ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΤΟΠΩΝ"
    ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΥΟΥ ΦΛΩΜΠΕΡ. ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΛΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΟΥ)

    AntwortenLöschen
  13. @ παντοτινέ ταξειδευτη,

    τωρα το είδα αυτο το σχόλιο.

    Σκίζει ο Φλωμπέρ και αυτός που μας μεταφέρει Φλωμπέρ!

    AntwortenLöschen
  14. Ασφαλώς και η Υγεία πρέπει να είναι δημόσια ώστε να μην γίνεται προϊόν εμπορικής εκμετάλλευσης. Δείτε φερειπείν τι συμβαίνει στα ελληνικά μαιευτήρια... τα ιδιωτικά ανθίζουν και τα δημόσια σαπίζουν εντελώς απαξιωμένα. Καρτέλ τα ιδιωτικά μαιευτήρια στην Ελλάδα, αλλά κανένας δεν τα ακουμπάει. Γιατί διαλύουν τα δημόσια ταμεία; Πάμε για την απόλυτη απελευθέρωση της αγοράς στην Υγεία. Τώρα δεν γνωρίζω το πρόγραμμα του Ομπάμα για την Υγεία εις βάθος, αλλά αφού προάγει την δημόσια μορφή της δεν μπορεί να είναι κακό.

    AntwortenLöschen
  15. @ Toixorixos,

    Για μένα δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνία με αξίες και συνεκτικούς ιστούς χωρίς δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία.
    Βέβαια, η σημερινη ηθική του χρήματος διαφθείρει οποιονδήποτε δημόσιο λειτουργό, οπότε κάτι είναι τόσο σάπιο που δεν αφήνει τίποτα όρθι,

    Παρα ταυτα όμως, η δημόσια υγεία είναι 10 φορές προτιμότερη απο την καθαρά ιδιωτική!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...