Samstag, 19. März 2011

Καταστροφές και εκμετάλλευση

Ο κόλπος του Γκουαντάναμο είναι ένα πείραμα και πειραματίζονται πάνω στην πλύση εγκεφάλου. Στους κρατούμενους επιβάλλονται συνθήκες έντονης αποστέρησης των αισθήσεων με κουκούλες, αδιαφανή γυαλιά και ακουστικά. Τους αφήνουν μέσα σε κελιά απομόνωσης για μήνες και τους βγάζουν έξω μόνο για να βομβαρδίσουν τις αισθήσεις τους με αλυχτίσματα σκύλων, εκτυφλωτικό φως και μαγνητοταινίες, με κλάματα μωρών, εκκωφαντική μουσική και νιαουρίσματα γάτων.
Sydney Morning Herald 6/2/2007


Καταστροφές ακολουθούν άλλες καταστροφές τα τελευταία χρόνια.
Οι τέσσαρες τελευταίες είναι με χρονολογική σειρά οι παρακάτω:

1. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, δύο αεροπλάνα έπεσαν σε δύο πύργους εμπορίου της Ν. Υόρκης ( ένα αεροπλάνο για κάθε κτήριο) και προκάλεσαν την κατάρρευση τριών (?) κτιρίων. .

2. Υποθαλάσσιος σεισμός στις 24 Δεκεμβρίου του 2004 προκάλεσε τσουνάμι που θέρισε τις ακτές της Ινδίας, της Σρι – Λάνκα, τη Ινδονησίας και της Ταϋλάνδης.

3. Στα τέλη Αυγούστου ο κυκλώνας Κατρίνα 2005 κτύπησε τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Τα κύματα του ωκεανού έσπασαν τα κανάλια της πόλης της Νέας Ορλεάνης και η γειτονική λίμνη Pontchartrain πλημμύρισε την πόλη.

4. Στις 16 Μαρτίου τρέχοντος έτους ένας άλλος υποθαλάσσιος σεισμός έντασης 9.1 ρίχτερ ταρακούνησε τον πλανήτη ολάκαιρο, μετακινώντας ακόμα και τον άξονα της γης και ισοπέδωσε ένα μέρος της Ιαπωνίας.

Σχετικά με τις τρεις τελευταίες, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, για το αν βρισκόμαστε ενώπιον μιας γεωλογικής αναταραχής της γης. Θα μπορούσε να ήταν και έτσι. Ωστόσο το ζήτημα δεν είναι αυτό. Καταστροφές συνέβαιναν στον πλανήτη μας από την δημιουργία του. Κάποιες από αυτές, δραματικής σφοδρότητας, έφτασαν τη ζωή στα όρια της. Την εποχή της εξαφάνισης των δεινοσαύρων εξαφανίστηκε το 50% όλων των ειδών και 20% όλων των οικογενειών, όμως η ζωή δεν έσβησε, συνεχίστηκε. Ήρθαν οι μεγάλοι παγετώνες και ο άνθρωπος κατάφερε να επιβιώσει.
Τι γίνεται όμως σήμερα; Πως αντιμετωπίζονται οι καταστροφές; Γίνονται οι άνθρωποι ενώπιον φυσικών καταστροφών αλληλέγγυοι; Δεν ξέρω αν μπορώ να το πω με απόλυτη σιγουριά. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι μοιράζονται με ευκολία τα λίγα τους, με μεγαλύτερη ευκολία τα ακόμη λιγότερα, με αφόρητη δυσκολία τα πολλά τους ενώ τα πάρα πολλά τα θέλουν όλα δικά τους.


Ανάμεσα μας, κυκλοφορούν ελεύθερα κάποιοι άνθρωποι, που έχουν σκορπίσει εκατομμύρια για να μελετήσουν την συμπεριφορά των ανθρώπων σε συνθήκες καταστροφών, με στόχο όχι να απαλύνουν τον πόνο και την απελπισία τους, αλλά να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και να κερδίσουν χρήματα από αυτές. Γι αυτούς τους «ανθρώπους» οι καταστροφές, οι κάθε λογής καταστροφές, σηματοδοτούν ένα σημείο μηδέν. Γυρίζουν πίσω τον πολιτισμό σε μια κατάσταση σύγχυσης, όπου όλα μπορούν να γίνουν από την αρχή και πάνω σ αυτό το τάμπουλα ράζα, γράφουν, ανενόχλητοι, όποια ιστορία θέλουν.


Η θεωρία του «κτίζω πάνω σε συγχυσμένα μυαλά, σβησμένες μνήμες και χαμένες σε χάος συνειδήσεις» κτίστηκε από έναν καναδό ψυχίατρο, τον Γιούεν Κάμερον, ο οποίος υπέβαλλε κοινούς ασθενείς του σε ηλεκτροσόκ, που είχαν την ατυχία να νοσηλευτούν από αυτόν. Προσπάθησε να μηδενίσει τη μνήμη τους, ώστε να ξαναγράψει ό,τι θέλει πάνω σε χαρτί άγραφτο. Αυτή η «επιστημονική έρευνα» χρηματοδοτήθηκε και από την CIA την εποχή που το αντίπαλο δέος, δηλαδή η Σοβιετική Ένωση κατηγορείτο από παντού για υποβολή των κρατουμένων σε ψυχολογική βία.
Η Ναόμι Κλάιν αποκαλύπτει μερικά από τα βασανιστήρια (πολλαπλά ηλεκτροσόκ ημερησίως, απομόνωση με δεμένα χέρια και κουκουλωμένα μάτια, ώστε να μην μπορείς να αγγίξεις τον εαυτό σου και να δημιουργείς ένα σημείο αναφοράς, υποβολή σε θορύβους στη διαπασών κλπ.) τα οποία εφάρμοσε ο Γιούεν Κάμερον σε απλούς πολίτες του Καναδά, ασθενείς που απευθύνθηκαν σ αυτόν για να βοηθηθούν από λ.χ. πονοκέφαλους που είχαν και δεν μπορούσε να εξηγήσει η άλλη ιατρική! Οι ασθενείς αυτοί μετά από την αγωγή του Κάμερον παλινδρομούσαν στην χωρίς μνήμη νηπιακή ηλικία, όπου δεν έλεγχαν πια ούτε τις βαλβίδες τους!

Όμως δεν υπάρχει καμία λευκή σελίδα, μόνο ερείπια και συντετριμμένοι , οργισμένοι άνθρωποι, που όταν αντιστέκονταν, βομβαρδίζονταν με ακόμα περισσότερα ηλεκτροσόκ, διαπιστώνει η Ναόμι Κλάϊν κλίνοντας το Κεφάλαιο 1, του βιβλίου της «το δόγμα του σόκ» που με δυσκολία διάβασα, γιατί πολλές φορές αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω εμετό.

Παρά την πλήρη αποτυχία των μεθόδων για την δημιουργία τάμπουλα ράζα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, οι εμπνευστές αυτών των επινοήσεων, δεν εμποδίστηκαν να επιβάλλουν αυτή την πολιτική των επιστημονικών βασανιστηρίων στο Γκουαντάναμο, στο Αμπού Γκραΐμπ, και όπου αλλού ήταν δυνατόν βασανιστήρια να μένουν μακριά από τα μάτια της δημοσιότητας!

Σε επόμενες αναρτήσεις θα δούμε πως ο καπιταλισμός της καταστροφής εκμεταλλεύτηκε τις τρείς παραπάνω αναφερόμενες καταστροφές! Την τέταρτη και χειρότερη θα δείξει το άμεσο μέλλον! Θα δείξει πού θα οδηγηθεί η Ιαπωνία, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, καθόσον πολλά ζητηματα έχουν πέσει πάνω στο τραπέζι του κόσμου, που ζητούν απάντηση. Και απάντηση όχι του στίλ: Φοβερίζουμε τον Καντάφη, εύκολη υπόθεση και του πετάμε και μερικές βόμβες! Πισ οφ κέϊκ για τους ανεγκέφαλους που μας κυβερνάνε. Αυτά τα έχουν μαθει απ έξω και ανακατωτά!

Στα δύσκολα, σιγη Γκουαντανάμο!!!

9 Kommentare:

  1. Δεν ξέρω αν έχεις δεί το ντοκυμαντέρ σε 4 10λεπτα βιντεάκια βασισμένο στο βιβλίο της Klein.

    Το πρώτο είναι

    http://www.youtube.com/watch?v=bFx4gVul5WA&feature=player_embedded

    Από εκεί θα βρείς τα επόμενα.

    AntwortenLöschen
  2. @ gazaki,

    Οχι δεν το ήξερα! Είναι 6 βίδεα

    AntwortenLöschen
  3. Φίλτατη καλημέρα.

    Όλα ωραία και καλά και βαθυστόχαστα! Όμως, αν δεν κάνω λάθος, το Γκουαντάναμο ανήκει στον "κομμουνισταρά" Κάστρο. Οπότε, γιατί δεν κάνει αυτό που έκανε ο δικός μας, light σοσιαλιστής, αλήστου μνήμης πρωθυπουργός του "η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες" και να διώξει με τις κλωτσιές τους "φονιάδες των λαών" από την Κούβα; Γιατί εφαρμόζει την αποικιοκρατική σύμβαση του "διεφθαρμένου" Μπατίστα για, κοντά, 70 χρόνια; Ποιός τον εμποδίζει;

    Μήπως γιατί το παιχνίδι είναι, απ' άκρου εις άκρο του πλανήτη, στημένο και αφήνεται στους πάσης φύσεως ρομαντικούς, αφελείς, χαχόλους και λοιπούς καφενόβιους να πολιτικολογούν άνευ ουσίας και για εκτόνωση; Να κοκορομαχούν και να ... διαπληκτίζονται διαφωνούντες; Ασχολίες, χρόνος και συζητήσεις αλυσιτελείς και ατελέσφορες της πλάκας και για πλάκα, αφού άλλοι αποφασίζουν για μας!

    Γι' αυτό, σίγουρος για το μέλλον μου (όπως έγραψα και στο "μαγαζί" μου), αφού αυτό βρίσκεται στα στιβαρά χέρια των απανταχού αμπελοφιλοσοφούντων του... καναπέ και της φραπεδιάς, αποφάσισα ν' ασχοληθώ σοβαρά με το επόμενο "Dancing with the stars" και προσεχώς με το modeling!

    AntwortenLöschen
  4. Αυτό πρώτη φορά το ακούω! Οτι δηλαδή το Γκουαντάναμο ανήκει στον Κάστρο.

    Εδώ, κοντέψανε οι Αμερικάνοι να ρίξουν ατομικές βόμβες γιατι θέλησε ο Καστρο να επιτρέψει στην τότε Σ.Ε. να κάνει βάσεις και τελικά υποχώρησαν οι σοβιετικοί. Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν ο Καστρο έλεγε έξω οι Αμερικάνοι απο το Γκουαντάναμο. Ήταν αμερικανικό έδαφος πριν η Κουβα γίνει ανεξάρτητη.

    Είναι σαν να θέλουμε εμείς να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη.

    AntwortenLöschen
  5. Α,χά! Πέσε, πέσε το κοπέλι κάνει τη κυρά και θέλει!
    Αυτό θα πει πλύση εγκεφάλου.... εξ αριστερών! Μας κάνουν να ξεχνάμε τη Γεωγραφία!
    Κατά τα λοιπά η Κάρυστος ανήκει στη Βουργουνδία και ο Χορτιάτης είναι πρωτεύουσα του Πεδεμοντίου!

    Το Γκουαντάναμο είναι αμερικανικό έδαφος, όσο το Ακρωτήρι της Κύπρου είναι βρετανικό. Όπως ΗΤΑΝ και το Χονγκ Κονγκ.
    Ωραίο επιχείρημα, διατυπούμενο χαμηλόφωνα και αιδημόνως!
    Άμα θέλουμε να βρούμε δικαιολογίες, το μόνο εύκολο. Κι όσοι θέλουν να τις "καταπιούν", το κάνουν. Κι όσοι δεν θέλουν να μασήσουν, απλά, δεν "μασάνε"! Κρατούν τα μάτια ανοιχτά και μη... αλλοιθωρίζοντα!

    Γι' αυτό σου λέω, πάω για συναυλίες με Έλενα Παπαρρίζου και Νότη Σφακιανάκη, αχτύπητο τρίο, να σαρώσουμε την "country" των φονιάδων των λαών!

    AntwortenLöschen
  6. Πώς μπλέκεις τις φούστες με τις σούστες;

    Η Κύπρος ήταν ελληνική, πριν την κατάληψη των Τούρκων και μετά των Εγγλέζων και πιο πριν δεν ξέρω ποιών.


    Η Κούβα ήταν των ινδιάνων και έγινε κατάληψη από τους Ισπανούς και μετά την αμερικανική επανάσταση έμεινε στους ισπανούς και μετά ήταν οι πρώτες καταλήψεις των β.Αμερικάνων στα νότια εδάφη, ξεκινώντας απο το Μεξικό.
    Δεν μιλάμε για απελευθέρωση, ούτε για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.
    Με την συνθήκη του Πλατ, οι Ισπανοί παρεχώρησαν τον Γκουαντάναμο Μπέϊ το 1900 (1910?) μην με κάνεις να ψάξω.
    Ο Κάστρο έδιωξε από την Κούβα (1964;) τους δικτάτορες κυβερνητικούς ισπανούς. Δεν ξέρω πόσοι αυτόχθονες υπάρχουν ή υπήρχαν στην Κούβα.
    Δεν απελευθέρωσε ποτέ την Κούβα απο τους Αμερικάνους. Κατάλαβες;
    Δεν μπήκε ποτέ τέτοιο ζήτημα. Ούτε ο συσχετισμός δυνάμεων το επέτρεπε, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ, για να τεθεί θέμα απελευθέρωσης.


    Τώρα βέβαια, μπορεί να υπάρξουν σούπερ επαναστάτες που θα φωνάξουν εξω οι αμερικανοί απο το Γκουαντάναμο! Μακάρι και να γίνει!!

    Αλλά άλλο αυτό καί άλλο "το Γκουαντάναμο ανήκει στον κομμουνισταρά Κάστρο" και τι κάνει τόσα χρόνια και δεν έχει πετάξει έξω τα αμερικανάκια, γιατι αυτό είναι προβοκάτσια και χλευασμός ενός λαού που ζει με εμπάργκο από τους διεθνείς ληστές εδώ και πάνω απο 40 χρόνια.

    AntwortenLöschen
  7. Φίλτατη καλημέρα

    Για τους έχοντας ασθενή μνήμη και επηρρεαζόμενη κρίση.

    Το Γκουαντάναμο πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικανούς στα τέλη του 19ου αιώνα στον κατά Ισπανών απελευθερωτικό πόλεμο.
    Το 1903 τους παραχωρήθηκε από τους Κουβανούς για βάση και το 1934, η συμφωνία τροποποιήθηκε και πήρε τη σημερινή της, τελική, μορφή.
    Η αναλογία, ως προς την ουσία, για την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου και τις διακρατικές συμφωνίες είναι περίπου ίδια.

    Η αναφορά τώρα, στον Κορτέζ, τον Πιθάρο και τα παλαιότερα γεγονότα συσκοτίζει την ιστορία και δεν ωφελεί.

    Αν ήθελε ο Κάστρο ή οι Κύπριοι (πρόσεξε τη σημειολογία, Κάστρο = one man show, Κύπριοι = πληθυντικός = δημοκρατία) θα μπορούσαν, αλλάζοντας το Σύνταγμα της χώρας τους να απαιτήσουν την απομάκρυνση κάθε περιττού ή ανεπιθύμητου ξένου ποδαριού.
    Οι Κύπριοι δεν το κάνουν γιατί δεν θέλουν να το κάνουν. Και το ομολογούν. Ο Κάστρο δεν το κάνει γιατί δεν θέλει να το κάνει, αλλά δεν το ομολογεί φανερά!

    Τα περί εμπάργκο αποτελούν παραμύθια, συμπαιγνία με τους Αμερικανούς, για να κρατά χαμηλά το λαό του, σε όλα τα επίπεδα, και να τον ελέγχει. (κάποια φορά θα σου πώ ιστορίες από την τέως κομμουνιστική Βουδαπέστη να φρίξεις. Τι μηχανεύεται η κομμουνιστική καταπίεση για να πιλοτάρει τα μυαλά των «υπηκόων» της). Τόσες χώρες αντιαμερικανικών κυβερνήσεων δεν θα μπορούσαν να κάνουν εμπορικά «νταραβέρια» με την Κούβα; Ποιος θα τους εμπόδιζε και πώς; To Ιράν, πρώτα-πρώτα!, η Κίνα, τεράστια αγορά ικανή ν’ απορροφήσει όλη την εξαγώγιμη παραγωγή της Κούβας. Τον Τσάβες, πάλι, που τον πας! Ποιος αφελής πιστεύει ότι μπορεί να εφαρμόζει εμπάργκο και να μην στέλνει πετρέλαιο στον Κάστρο! Αν, λ.χ., οι Πέρσες έστελναν 5 Μπόϊνγκς με τρόφιμα, φάρμακα και άλλες προμήθειες στην Κούβα, τι θα γινόταν; Θα τα έριχναν οι Αμερικανοί; Τι αφέλειες είναι αυτές!

    Εντύπωση προκαλεί πώς άνθρωποι, "διαόλου κάλτσες", κατά τα λοιπά, (καλή ώρα), πέφτουν θύματα της ιδεολογίας τους και θυσιάζουν χάριν αυτής, την επαγωγική λογική και την ορθή κρίση!

    Π.χ. γιατί να φωνάζουμε «έξω οι βάσεις του θανάτου» στην Ελλάδα και να μην το φωνάζουν οι Κουβανοί στην Αβάνα. Γιατί να δικαιούνται οι Αμερικανοί να χρησιμοποιούν, κατά το δοκούν, το Γκουαντάναμο και όχι την Σούδα! Μήπως γιατί εκεί τους εγκολπώνει ο καλός κομμουνισμός;

    Υπάρχει μια κλασσική συνωμοτική αρχή που λέει. Ο ασφαλέστερος κρυψώνας είναι κάτω απ’ τη μύτη του αντιπάλου σου! Γι’ αυτό κι οι «φίλοι» μας την σκληρότερη κι απεχθέστερη φυλακή τους την έχουν στη φωλιά του «δήθεν» εχθρού τους! Όπου κανείς δεν βλέπει, κανείς δεν ψάχνει, κανείς δεν σκαλίζει! Μόνο, ακροθιγώς, βγαίνει προς τα έξω ελάχιστο μέρος από τις αθλιότητες που συμβαίνουν εκεί!
    Τις κρατά καλά φυλαγμένες ο καλοπληρωμένος μαντρόσκυλος-«σύντροφος», που γαυγίζει, αλλά δεν δαγκώνει, (Θυμάσαι το περίφημο «μην ακούς τι λέω, κοίτα τι κάνω», του αλήστου μνήμης ημέτερου σοσιαλισταρά!) και της καλύπτει η ανοχή των απανταχού της γης, χιλιοεξαπατημένων, αλλά μηδέποτε συνετιζομένων, ρομαντικών και αφελών αριστερών. Όλων αυτών που φρονούν ότι οι αριστερές σφαλιάρες πονούν λιγότερο και οι, κατά δήλωση, αριστερές σφαίρες σκοτώνουν γλυκά κι ανώδυνα!

    Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να δει καθαρά κι ανεπηρρέαστα είναι άξιος της μοίρας του! Και άξιος ο μισθός του! Αλλά, οπωσδήποτε, δικαίωμά του αναφαίρετο!

    AntwortenLöschen
  8. @ Orphea,

    δεν θέλεις να καταλάβεις. Αν εγώ - κατα τα δικά σου λεγόμενα - είμαι τυφλωμένη αριστερη, εσύ μπορείς να μου πεις τί είσαι; Ο μόνος ανοιχτομάτης σε ολόκληρο τον κόσμο;
    Ξαφνικά σε φώτισε ο Κύριος και είδες ότι το Γκουαντάναμο βρισκεται στην Κούβα με την ανοχή του Κάστρο; Παρότι παραδεχεσαι ότι το Γουανταναμο ήταν των Αμερικανων απο απαρχής Κούβας, θέλεις καλά και σώνει να το συγκρίνεις με την Κύπρο.
    Καπέλο σου!!

    Οσο για το εμπάργκο, δεν έχω ακούσει πιο μεγάλες ασυναρτησίες απο αυτές που λες.
    Μπορείς να συνεχίσεις να τις λες. Τα ίδια λενε και κάποιοι σήμερα που λενε να βαρεσουμε στάση πληρωμών, κάνοντας πως δεν ξέρουν οτι όποιο καράβι ταξιδευει στα ανοιχτά πέλαγα, με εμπόρευμα απο την Ελλάδα κατάσχεται το εμπόρευμα υπέρ του δανειστή. Καράβια που ταξίδευαν στη Κούβα ΔΕΝ εμπαιναν σε αμερικανικό λιμάνι, αυτο σημαίνει εμπάργκο. Αν λοιπόν είχες ένα καράβι μερικών εκατομμυρίων δολαρίων θα σου έλεγα εγω πόσο θα έπαιρνες εμπορευματα απο την Κίνα και το Ιράν ή το Ιράκ να τα πας στην Κούβα.
    Οταν έπεσε η Σοβιετική Ενωση η Κούβα έφτασε σε λιμοκτονία. Δεν είχε ρεύμα, πετρελαιο, λιπάσματα! Δεν μπορούσε να οργώσει, να σπείρει, να έχει φως. Ο κόσμος δεν μπορούσε να πάει για δουλειά, γιατι δεν υπήρχε συγκοινωνία, ασε που όλα τα εργοστάσια υπολειτουργούσαν γιατι είχαν διακοπή ρεύματος καθημερινά.
    Δεν είχαν ανταλλακτικά για τα τρακτέρ και για όλα τα μηχανήματα που είχαν απο την πρώην Σ.Ε.
    Η αγάπη για την πατρίδα τους έδωσε δύναμη να τα βγάλουν πέρα χωρίς να πέσουν στα νύχια των ΗΠΑ.

    Και τέλος, έχεις κάτι εναντίον του Κάστρο;;;;;;;;
    Οχι, θέλω να ακούσω αυτο το παραλήρημα των τελευταίων ετών για αιμοσταγείς δικτάτορες.

    AntwortenLöschen
  9. Φίλτατη καλημέρα.
    Προσπαθώ να βγάλω άκρη, εγώ ο άσυνάρτητος, από την απόλυτα λογική επαλληλία ενός καλά δομημένου αριστερού λόγου,του δικού σου!

    Ανέκαθεν διατυμπανίζω ότι δεν είμαι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, ούτε τίποτε απ' αυτό το φάσμα που κατάντησε τη χώρα εδώ που όλοι βλέπουμε. Δεν "παίζω" αυτό το στείρο παιχνίδι. Είμαι, απλά, ελεύθερος κι αδέσμευτος και θέλω να μείνω έτσι.
    Πολυσυλλεκτικός σε σκέψεις κι ερεθίσματα.(προσπάθησε να το πιάσεις). Κρίνοντας, θετικά κι αρνητικά, το οτιδήποτε κι απ' οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Χωρίς πολιτικές "συστατικές επιστολές" και προαπαιτούμενα. Οπωσδήποτε ανοιχτομάτης,(όπως λες) αλλά,κυρίως, καθαρομάτης! Χωρίς κομματικές τσίμπλες! Και τέτοιοι, ευτυχώς, υπάρχουν πάρα πολλοί στον κόσμο! Δεν είμαι μόνος.(όπως λες). Απλά δεν τους βλέπεις, αφού δεν θέλεις να τους δεχθείς.

    Είναι πολύ ρομαντικό να παλεύει κανείς, γαντζωμένος απελπισμένα, σε χαμένα από χέρι ταμπούρια, πιστεύοντας ουτοπίες και παραμύθια. Ωραίος ο αγώνας, μα καθόλου πρακτικός.

    Δεν βλέπεις, όταν πέφτουν τα φιλολαϊκά προσωπεία και απομυθοποιούνται, όλα ανεξαιρέτως, τα σοσιαλιστικά "είδωλα", τί απεχθή καθεστώτα αποκαλύπτονται και τι καθάρματα μας προκύπτουν. Σφαγείς και εκμεταλλευτές των ίδιων τους των λαών!
    Και συ τους υποστηρίζεις, υπακούοντας σε κομματικές ριτσέτες και πολιτικά ιδεολογήματα!
    Οι "φονιάδες των λαών", τουλάχιστον,εφαρμόζουν το δόγμα Πάττον και "σφάζουν" τους απέναντι, όχι τους δικούς τους!
    Χωρίς ψεύτικα κούφια λόγια και προπαγανδιστικά φούμαρα. Δεν κρύβουν την αλαζονεία τους και την ισχύ τους!
    Και δίνουν στον άλλο να καταλάβει με ποιόν έχουν να κάνουν και τι ζητούν απ' αυτόν. Καθαρές κουβέντες! Κι εγώ προτιμώ να ξέρω τον "απέναντι", τι θέλει και τι προσδοκά. Για να προετοιμαστώ κατάλληλα.

    Όσο για τον Κάστρο και την καραμέλα περί αποκλεισμού, (μαζί με το άλλο ανέκδοτο για τον Τοτό), καιρός να βγεις από το μαγικό σύννεφο της προπαγάνδας που σ' έχουν βάλει. Όταν οι μισοί Έλληνες αριστεροί έχουν ταξιδέψει, τουριστικά, στην Κούβα, σπάζοντας το εμπάργκο και αρκετοί, οι πιο χαζοί, πήγαν και μάζεψαν ζαχαροκάλαμο (!), για να βοηθήσουν την επανάσταση!!!,για ποιό εμπάργκο μιλάμε! Καλό το παραμύθι, αλλά χωρίς δράκιο δεν πείθει!

    Πάντως, όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω κι εγώ αριστερούλης! Ν' αφήσω μαλλιά και μούσια.Ν' αποκτήσω την γραφικότητα του Αλαβάνου, την θολοκουλτούρα του Τσίπρα, την στέρεες οικονομικές θεωρίες της Παπαρήγα και, το πιο σπουδαίο, να γιαουρτώνω τον Πάγκαλο!(Μ' αυτό το μαράζι θα πεθάνω!). Μάλιστα θα πρωτοτυπήσω πετώντας κι αυγά, σ' έναν απόλυτα υγιεινό συνδυασμό (πρωτεϊνες και λευκώματα)!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...