Sonntag, 25. Mai 2008

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα; Ό χ ι π ο τ έ !


Από πού να αρχίσουμε; Από τι είναι μεταλλαγμένα ή γενετικά τροποποιημένα, τρόφιμα ή γιατί μεταλλαγμένα;
Χρειαζόμαστε μεταλλαγμένα;
Αν υποθέσουμε, ότι υπάρχουν κάποιοι που μας λένε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, και αν ο σκοπός είναι να χορτάσουν όλοι της γης οι πεινασμένοι, τότε θα μπορούσαμε να πούμε, σας ρωτάω και σας παρακαλώ πριν συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση, να μου πείτε, αν με τα μεταλλαγμένα παράγεται τροφή περισσότερη και φτηνότερη και λύναμε το πρόβλημα της πείνας του πλανήτη, θα λέγαμε ναι στα μεταλλαγμένα;;

Σίγουρα, κάποια ναι θα έπεφταν στο τραπέζι των ερωτοαπαντησεων!
Αν τώρα σας έλεγα,

- Μα δεν φαίνεται να είναι φτηνότερα! Καμία μελέτη δεν έχει αποδείξει κάτι τέτοιο.
- Όχι, σίγουρα δεν είναι φτηνότερα
- Μα βεβαίως και ΔΕΝ είναι καθόλου φτηνότερα!!!!

Τότε θα έπεφτε το επόμενο ερώτημα, πολύ φυσικό ερώτημα, τότε προς τι ησυζήτηση;

Τον Ιανουάριο του 1999 η Arthur Andersen consulting, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων ανά τον κόσμο, εκπόνησε μια μελέτη για την Μονσάντο, κορυφαία εταιρεία για μεταλλαγμένα, σύμφωνα με την οποία η πελάτις τους, σε λίγα χρόνια, μόνο 15, ναι σε μόνο δεκα πέντε χρόνια θα μπορούσε να είναι κάτοχος των 100% παραγομένων σπόρων του κόσμου! Όπως σίγουρα γνωρίζετε τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα είτε ΔΕΝ πολλαπλασιάζονται από μόνα τους, είτε απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις ένα μέρος της σοδειάς σου, διότι προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Έτσι ακριβώς: «πνευματικά δικαιώματα» για σπόρους καλαμποκιού, που δεν ανήκουν πια στο λιβάδι που φυτρώνουν εδώ και μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, αλλά στους θεούς που τους μετάλλαξαν!!

Από μόνη της η πράξη αυτή αποτελεί ύβρη, αλλά ας αφήσουμε το συναίσθημα και ας προχωρήσουμε βήμα – βήμα, στο τελευταίο αυτό ανοσιούργημα της παγκοσμιοποίησης. Στο κάτω – κάτω μιλάμε για την πείνα του πλανήτη, δηλαδή του 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο εισηγητής της Arthur Andersen consulting, συνέχισε μπροστά σε ένα ακροατήριο, όπου κάποιοι έφριξαν και έφυγαν και άλλοι έμειναν και άκουσαν μέχρι τέλος το πλάνο!

Η επιχείρηση «αντικατάσταση των σπόρων της μάνας φύσης με τους σπόρους της Μονσαντο», πρέπει να γίνει γρήγορα, αθόρυβα, πριν το πάρουν χαμπάρι.

Σε λίγα χρόνια, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ και ότι, και να συμβεί, πρέπει να έρθουν σε μας!

Ρουά – Ματ!

«Η ελπίδα του κλάδου είναι ότι με τον καιρό η αγορά θα κατακλυστεί τόσο, που να μη μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό. Απλώς παραδίδεσαι κατά κάποιον τρόπο»

Δεν θα συνεχίσω πιο κάτω. Για να μην σας κατακλύσω με πολλά θέματα και χάσουμε τον μπούσουλα!

Επομένως:


Τα μεταλλαγμένα έχουν εξουσιαστικό στόχο

και δεν είναι φτηνότερα.


Στο επόμενο πόστ: θα συνεχίσουμε, με τον τρόπο παραγωγής τους.

24 Kommentare:

  1. Πάρα, πάρα πολύ σωστά! Αντικειμενικός στόχος των πολυεθνικών των σπόρων είναι να αποκτήσουν την κυριότητα (την ιδιοκτησία) σε κάθε στοιχείο της διατροφής - αύριο θα έλθουν και οι μεταλλαγμένες αγελάδες - και επομένως των πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχο της ανθρώπινης ζωής, μια και χωρίς κινητό τηλέφωνο πχ. μορούμε να ζήσουμε, χωρίς τροφή όμως, όχι.

    Είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια των πολυεθνικών να φτιασιδώσουν (και να αποκρύψουν) τις προθέσεις τους επικαλούμενες ...ανθρωπιστικούς σκοπούς. Το παράδειγμα του λεγόμενου «χρυσού ρυζιού» που (υποτίθεται ότι) περιέχει αυξημένες ποσότητες βιταμίνης Α είναι ενδεικτικό: Ένα απλά καροτάκι μαζί με το κοινό ρύζι του θεού είναι πολύ περισσότερο αποτελεσματικό, κι όμως συνεχίζουν να μας μιλάνε για χρυσά ρύζια και πράσινα άλογα.

    AntwortenLöschen
  2. Σκεφτείτε τώρα "αλυσίδες":

    Γενετικά τροποποιημένες τροφές και ζωοτροφές -> παράγουν τροποποιημένα ζώα -> παράγουν τροποποιημένο λίπασμα -> τροποποιημένα φυτά -> τροποποιημένα μικρόβια -> τροποποιημένες ασθένειες, τροποποιημένα οργανικά σκουπίδια κλπ.

    Και τα κόλπα ότι δεν θα μπορέσουν οι ελεγχόμενες μεταλλάξεις να περάσουν από είδος σε είδος είναι για τα σκουπίδια.

    Πώς αντιδρούμε σε όλα αυτά; Να σημειωθεί ότι οι κυβερνησάρες μας έχουν ψηφίσει χωρίς να μας ρωτήσουν υπέρ! Άλλωστε τί να ντραπούν; Εδώ μας ταΐζουν ορυκτέλαια και πυρηνικά απόβλητα...

    AntwortenLöschen
  3. Θα τρώμε όταν, όσο και ότι αυτοί θέλουν. Κι αυτό γιατί με την γενικότερη πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά μας, ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ..

    AntwortenLöschen
  4. Φίλοι μου,

    @ Vrenus,

    Με τα επόμενα θα φρίξετε!

    Οπως λέει ο Vrenus μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κινητο και - γιατι όχι - χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς διαφημιση, χωρίς μεταξωτά βρακιά

    αλλά χωρίς φαγητό δεν μπορούμε να ζήσουμε. Αντιλαμβάνεται δηλαδή ο καθένας, τι σημαίνει "είμαι κυριαρχος της τροφής των ανθρώπων"!

    Και μόνο η πρόταση με ανατριχιάζει.

    @ Greg,
    Μπορείς ακόμα να κοιμάσαι ησυχος. Στην Ευρώπη ΔΕΝ επιτρέπονται τα μεταλλαγμένα!

    Είπαμε: Αμερική, Καναδάς, Κίνα, Αργεντινή, Βραζιλία και Ν. Αφρική!

    Αλλά οι πιέσεις που ασκούν είναι αφόρητες.

    Κατα την άποψη μου, είναι ο λόγος που αυξάνουν την τιμή των τροφίμων για να φανούν στο πρώτο στάδιο τα μεταλλαγμένα πιο φτηνά.

    @ Αθλιε,
    καλημέρα και απο το στέκι μου!

    Κάποια μικρα πράγματα, εξαρτωνται απο μας.
    Μην αγοράζετε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως Τ Ι Π Ο Τ Α απο τις παραπάνω χώρες!
    Ούτε τρόφιμα, ούτε ρούχα, ούτε παπούτσια, ούτε επιπλα, ούτε εργαλεία, ούτε βελόνες, ούτε κλωστές, ούτε φλυτζάνια, ούτε κατσαρόλες, ούτε αυτοκίνητα, ούτε πλοία!!!!!!!

    Αυτο μπορεί να μας σώσει. Οι εξαγωγές της Αμερικής έπεσαν 30%, ακριβώς γιατι ο κόσμος φοβάται τα μεταλλαγμένα σαν το διάολο.

    Θα τα πούμε και στα επόμενα ποστ

    AntwortenLöschen
  5. Ποτέ μη λες "ποτέ"!!! Είναι σφόδρα πιθανό (αν όχι βέβαιο) πως τα καταναλώνουμε (εν αγνοία μας, έστω) εδώ και πολύ καιρό, με αποτέλεσμα την πολλαπλή και πολυσχιδή μετάλλαξή μας. Άλλωστε, η τρέχουσα "διατροφική κρίση" (τεχνητή, πέρα για πέρα) έχει ως στόχο της όχι μόνο την αποκόμιση κολοσιαίων κερδών (μέσω της εξολόθρευσης ακόμη περισσότερων πληθυσμών απ' ό,τι συνήθως), αλλά και την οριστική νομιμοποίηση των προϊόντων αυτών...

    AntwortenLöschen
  6. Καλησπέρα alterapars,
    Πολύ καιρό έχω να διαβάσω σχολιο σου που σκέφτηκα μήπως σου είπα κάτι και σε κάκιωσε.

    Μας γράφεις:
    Άλλωστε, η τρέχουσα "διατροφική κρίση" (τεχνητή, πέρα για πέρα) έχει ως στόχο της όχι μόνο την αποκόμιση κολοσιαίων κερδών (μέσω της εξολόθρευσης ακόμη περισσότερων πληθυσμών απ' ό,τι συνήθως), αλλά και την οριστική νομιμοποίηση των προϊόντων αυτών...

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΓΩ στον φίλο μου τον Greg και τα ίδια θα λέω παντού δεξιά και αριστερά.

    Καλλίτερα να πεινάσουε παρά να φάμε κατευθείαν μεταλλαγμένα (γιατι όλο και κάτι ψύγματα τρώμε, χωρίς να το ξέρουμε και χωρίς να το θέλουμε!)

    Τωρα, αν έχουν μπει λαθραία, δεν παίρνω όρκο αλλά βάσει των Νόμων της Ε.Ε. απαγορεύεται. Είναι δε και ο λόγος που ο Παγκόσμιος Οργανισμό Εμπορίου (αυτοί οι γκάγκστερ) μας έχει πάει στα δικαστηρια!!!!

    AntwortenLöschen
  7. ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ.
    ΤΩΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑΑΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΟΝΟΥΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΘΑΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΙΔΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ...

    ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΠΟΡΟΙ

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ...

    ΥΠΟΘΕΤΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΩ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΩ SPOILER ;-)


    ΦΙΛΙΑ

    AntwortenLöschen
  8. ange-ta μου νομίζω ότι είσαι εντελώς λάθος εδώ! Τα μεταλλαγμένα επιτρέπεται και να καταναλώνονται και να καλλιεργούνται εδώ και 5-6 χρόνια τουλάχιστον στην Ε.Ε.!

    Μέχρι το 2002 υπήρχε ένα μορατόριουμ για το οποίο είχε πρωτοστατήσει ο πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κολιοπάνος, αλλά μετά από τότε τα μεταλλαγμένα επιτρέπονται ΠΛΗΡΩΣ στην Ε.Ε. τόσο ως καλλιέργεια σπόρων (Monsanto ολέ), όσο και ως ζωοτροφή ή φυτικά προϊόντα προς κατανάλωση (και έμμεσα ζωικά)!

    Σε επίπεδο αντιδράσεων απλά κάποιοι νομοί έχουν προσπαθήσει να ονομαστούν "περιοχές ελεύθερες από μεταλλαγμένα" και κάποιες ΜΚΟ όπως πρόσφατα η Greenpeace πιέζουν να υπάρχει σαφής ένδειξη για τα προϊόντα που περιέχουν μεταλλαγμένα.

    Περιττό να πούμε ότι η βιοποικιλία στη γεωργία έχει τεθεί σε τεράστιο κίνδυνο και ότι οι αλλεργίες βρίσκονται σε έξαρση και εξαιτίας των μεταλλαγμένων...

    AntwortenLöschen
  9. Πέμπτη πρωί σε βολεύει;

    AntwortenLöschen
  10. "Σε λίγα χρόνια, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ και ότι, και να συμβεί, πρέπει να έρθουν σε μας!"
    Εδώ είναι όλη η ουσία Αντζέτα.
    Να δούμε πως θα τα ξεχωρίζουμε πλέον.
    Έχω την εντύπωση πάντως πως η συνέχεια θα έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον.

    AntwortenLöschen
  11. Κι εγώ θα σε πιάσω αδιάβαστη ange-ta μου.

    Είπες: «Μπορείς ακόμα να κοιμάσαι ήσυχος. Στην Ευρώπη ΔΕΝ επιτρέπονται τα μεταλλαγμένα!»

    Η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει τις καλλιέργειες μεταλλαγμένων και μάλιστα με τον πιο ύπουλο τρόπο, ακολουθώντας όπως είναι φυσικό τις εντολές των μονοπωλίων. Με την έκθεση για τη βιολογική παραγωγή και την επισήμανση των βιολογικών προϊόντων (υιοθετήθηκε πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο), ορίζονται ως βιολογικές ακόμα και καλλιέργειες που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Εκμεταλλεύεται, δηλαδή, η ΕΕ έναν τομέα που ενδιαφέρει έντονα παραγωγούς και καταναλωτές, για να προωθήσει τις καλλιέργειες μεταλλαγμένων, αψηφώντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων και επιστημόνων, αλλά και τις αποφάσεις, κάτω από λαϊκή πίεση, κυβερνήσεων κρατών - μελών.

    AntwortenLöschen
  12. ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΣΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ...

    AntwortenLöschen
  13. Tora meta apo auto theleis ego na min koitazo kaxypopta oti agorazo apo super market?
    Diladi sto epomeno post sou gia to thema ti tha kano? Tha trexo sta xorafia na vro trofi?
    Tora, xoris plaka. Tromeri anartisi. Perimeno tin synexeia.
    Panta tetoia.
    KAlo vrady.
    P.S den vrisko tin syskevasia (pou tin petaxa???) apo ta patatakia pou efaga!! LES?????

    AntwortenLöschen
  14. Πέρασα απλά να αφήσω ενα σχόλιο για την ΑΜΑΛΙΑ....
    Ειναι Ενας χρόνος που εφυγε περήφανα και ΑΔΙΚΑ.....

    Ας τιμήσουμε την μνήμη της , ολοι μαζί και ο καθένας με τον τρόπο του
    γιατι οσο θυμόμαστε εναν άνθρωπο , τόσο αυτος παραμένει ζωντανός.

    Και επειδη υπάρχει μέγαλη υποκρισία και "εκμετάλευση" σε οτι "πουλάει" απο τα ΜΜΕ και σας παραπέμπω εδω...

    http://aristodimos.pblogs.gr/2008/05/ti-pathame-me-ton-makh.html

    (Φυσικά απάντηση δεν ελαβα , και ουτε περιμένω να λάβω)

    Ετσι για να ξερουμε ποιοι μας κοροϊδευουν και ποιοι εκμεταλεύονται τον πόνο του αλλου ΜΟΝΟ ΟΣΟ ΠΟΥΛΑΕΙ...
    Μετα απλά τον ξεχνανε...

    Αρης

    AntwortenLöschen
  15. @ ATHENA μου,

    Δεν ξέρω τίποτε για σπόρους που φυλάνε σε τσιμέντο.
    Αν κάπου καλλιεργείς μεταλλαγμένα, μεταβιβάζεται το μεταλλαγμένο και στα πλαϊνά φυτά, από σταυρεπικονίαση.
    Το χώμα, δεν νομίζω αν επηρεάζεται.

    @ ikonikos,

    Μακαρι να χω δίκιο εγώ και συ άδικο.
    Ο Κολιοπάνος κατάφερε να τεθεί το μεμοράντουμ, το οποίο ισχύει ακόμα απ όσο ξέρω. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχει κερδίσει την πρώτη δίκη και τωρα έχει γίνει και έφεση. Δεν ξέρω περισσότερα νέα.
    Στο επόμενο ποστ έχω αναρτήσει έναν χάρτη που φαίνονται οι ελεύθερες ζώνες μεταλλαγμένων.

    Περί θανατηφόρων αλλεργιών στα επόμενα ποστ.

    @quartier libre ναι

    @Λακων

    Μπορεί να μην προλάβουν να το επιτύχουν!
    Ας αντισταθούμε όσο μπορούμε εναντίον όλων των μεταλλαγμένων.


    @ aliatas

    Οι πιέσεις είναι αφόρητες. Ιδιαίτερα από τον Μπλέρ.
    Τώρα, δεν ξέρω τι να πω. Ελπίζω να έχετε και συ και ο Ικονικός άδικο.
    Ελπίζω, επειδη η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.


    @ ATHENA

    εφιάλτης, δεν θα πει τίποτα!

    @ giousouroum

    Άσε....
    τα πατατάκια έχεις δύο λόγους να τα αποφεύγεις.
    Λάδια – βαλβολίνες
    Και
    Μεταλλαγμένες πατάτες!

    @Aristodimos,

    Έχεις πάαααρα πολύ δίκιο.
    Πέρασα και άφησα ένα μήνυμα στην ΑΜΑΛΙΑ,
    Ήταν το μόνο που μπορώ να κάνω. Η ΑΘΗΝΑ μας το θύμισε, με την απέραντη ευαισθησία της.
    Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει!

    AntwortenLöschen
  16. -ΖΗΤΩ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ .
    -ΖΗΤΩ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
    -ΖΗΤΩ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ , ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
    -ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΝΕΟΙ ΒΑΡΩΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ "ΞΕΡΟΥΝ" ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΕΒΗΣΑΝ ΤΟΝ "ΑΝΟΗΤΟ" ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΟ "ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ" .
    -ΖΗΤΩ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
    -ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΞΙΟΙ
    ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ.
    -ΖΗΤΩ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ -ΚΕΝΤΡΩΟΙ- ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΟΥΣΙΑΤΙΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ- ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ
    -ΖΗΤΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ
    ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ( ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ)
    -ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΙΩΠΗΛΑ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ
    -
    ΟΛΑ ΟΔΕΥΟΥΝ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ

    AntwortenLöschen
  17. @ Ανώνυμε,
    Δεν έχω να προσθέσω κάτι σ αυτά που λες.

    AntwortenLöschen
  18. @ γνωμοδότη,

    όχι, γνώρισέ τα

    AntwortenLöschen
  19. Γεια σας, σας γραφω απο την Αμερικη....η Μονσαντο σερνει στα δικαστηρια ο,σους αγροτες πιανει να φυλανε Μονσαντο σπορους για την επομενη σοδεια, ή να τους πουλανε. Οταν κανεις αγορασει τους σπορους τους μια φορα, δεσμευεται τελειως να αγοραζει ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ σπορο. Μηνυουν ακομα κι΄αν ο αερας εχει σπειρει σπορους τους στο χωραφι καποιου ανυποπτου αγροτη και κερδιζουν τη δικη, Η εταιρια εχει ετησιως 10 δισεκ. δολλαρια και 75 δικηγορους αποκλειστικα για να ερευνουν και να μηνυουν αγροτες.

    Επισης, η Μονσαντο -και δικαστηρια- προσπαθουν να απαγορευσουν οργανικους κτηνοτροφους απο το να αναγραφουν στις ετικεττες τους οτι το γαλα ή κρεας τους δεν περιεχει rBST, τη συνθετκη ορμονη αναπτυξης που φτιαχνει και πουλαει η Μονσαντο υπο το ονομα Posilac.. Τετοια αποφαση εξεδοθει απο το Αγροτικο Τμημα του Ohio, και οι κτηνοτροφοι διαμαρτυρονται. Καντε μια αναζητηση με θεμα 'Monsanto sues farmers' να τα βρητε ολα.

    Η Αμερικη εχει τεραστιες οικονομικες αναγκες και βλεψεις και οι εταιριες της ειναι αδιστακτες. Επιπλεον, η Χιλαρυ Κλιντον δουλευε για την νομικη φιρμα που αντιπροσωπευει την Μονσαντο....ο νοων νοειτω....

    AntwortenLöschen
  20. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ Γ.Τ. ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΏΣΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ.
    ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΥΣΗ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ...

    ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ

    Μηνυουν ακομα κι΄αν ο αερας εχει σπειρει σπορους τους στο χωραφι καποιου ανυποπτου αγροτη και κερδιζουν τη δικη,


    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ 5 ΣΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΠΟΡΑ ...

    ΘΕΛΟΥΝ ΨΑΞΙΜΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...

    ΦΙΛΙΑ

    AntwortenLöschen
  21. ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΟΥΝ

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ROUNDUP READY ΣΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΑ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗς ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΟΡΑ ...

    AntwortenLöschen
  22. Ξεχασα να σας γραψω οτι η Μονσαντο κατασκευαζει το Roundup Weed Killer που σκοτωνει τα αγριοχορτα, και βεβαιως, τους σπορους Roundup Ready με αντισταση στο δηλητηριο αυτο.

    Το προβλημα με το φυτρωμα μεταλλαγμενων που τα φυσαει ο αερας μεγαλωνει συνεχως, και φανηκε οταν η Μονσαντο μηνυσε τον αγροτη Percy Schmeiser στην Saskatchewan του Καναδα, και αυτος τους μηνυσε ο ιδιος, και κερδισε τη δικη.

    AntwortenLöschen
  23. @ Ανώνυμε, και @ Αθηνά

    ευχαριστώ για την παρέμβαση!
    Αν δεν με απατά η μνήμη ο Percy Schmeiser κέρδισε τη δίκη στην έφεση.
    Ξέρω, ότι τη πρώτη φορά η Μονσάντο ήταν αυτή που μήνυσε έναν αγρότη, επειδή μεταφέρθηκε μέσω σταυρεπικονίασης (αέρας ή και έντομα που μεταφέρουν τη γύρη) η μετάλλαξη στη δική του βιολογική σοδειά ζητώντας του –αν είναι δυνατόν – ρόγιαλτις!!
    Μάλιστα, κάποια χρόνια πριν! Αυτήν την δίκη η Μονσάντο την κέρδισε!
    Τώρα, έχει συμβεί το αντίστροφο. Μπορείς να μηνύσεις τον γείτονά σου, (αν έχει μεταλλαγμένα) και εφόσον με τη μεταφορά της γύρης από το δικό του το χωράφι μολυνθεί το δικό σου!
    Μάλιστα, οι ακτιβιστές, προτείνουν σε όλους όσους είμαστε εναντίον των μεταλλαγμένων, όταν φυτεύουμε κάτι βιολογικό, να το πηγαίνουμε για έλεγχο. Αν είναι μεταλλαγμένο μπορούμε να ζητήσουμε αποκατάσταση του χωραφιού μας, από τον γείτονα!

    Το Μεξικό έχει μολυνθεί από την μια άκρη στην άλλη από τα μεταλλαγμένα των ΗΠΑ.


    Για μένα τα γαλακτοκομικά που περιέχουν rBST (που περιέχουν πίον απο τις μαστίτιδες των αγελάδων) είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την βλάβη που προκαλούν στην τροφική αλυσίδα και ας νομίζει η φίλη

    @ ΑΘΗΝΑ,

    ότι το θέμα είναι απλώς πολιτικό!
    Είναι πρωτίστως θέμα περιβάλλοντος και υγείας!!!!
    Μετά έπεται το πολιτικό, οικονομικό, εξουσιαστικό, δικαστικό, δημοκρατικό. Γιατί όλα διορθώνονται, αλλά μια εξαντλημένη και βιασμένη φύση δεν ξαναφτιάχνεται!

    Στα άλλα που υποστηρίζεις Αθηνά, η terminator τεχνολογία, εφαρμόζεται εκεί που είναι δυνατή και αναγκαία. Στη σόγια της Αργεντινής, δεν υπήρχε ενδιαφέρον, καθόσον τα ρόγιαλτις τα ζήτησαν η Μονσάντο εκ των υστέρων, αφού οι τράπεζες (Ροκφέλερ και άλλο κοράκια) έδωσαν δάνεια στους αγρότες για να φυτέψουν σόγια, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ τις δικές τους μικρές ποικιλο-καλλιέργειες, χωρίς τη ρήτρα των ρόγιαλτις. Και εντούτοις κατάφεραν να απαιτήσουν την πληρωμή ρόγιαλτις, ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ κανένα ΝΟΜΙΚΟ ΕΡΙΣΜΑ!!!
    Αλλά, όπως λέει ο ανώνυμος και όπως έχω γράψει και γω, η Μονσάντο έχει δικηγόρους, ικανούς να βάλει και τις γάτες να πληρώνουν πρόστιμο κάθε φορά που κλάνουν.
    Και τι δικηγόροι!!! Χίλαρυ και βάλε.......

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...