Freitag, 10. Juli 2009

Ένας κόσμος ανάποδα II




Στον κόσμο ανάποδα Ι, ξαναείπαμε αυτά που έχουμε πολλές φορές ξαναματαπεί.
Η υπέρτατη δυστυχία να είσαι παιδί ! Μόλις μια φτωχή μάνα γεννήσει ένα παιδί και πριν προλάβει καλά - καλά να απογαλακτιστεί, κάποιος επιτήδειος επιχειρηματίας (δεν βάζω τον επιχειρηματία σε εισαγωγικά, όχι από σπουδή, αλλά επιτούτου) το αρπάζει και το υποχρεώνει να κάνει τα πάντα για αμοιβές που κυμαίνονται από το σχεδόν τίποτα μέχρι το τίποτα.
Μαζεύουν τα αποφάγια των πλουσίων, από σωρούς σκουπιδιών γεμάτους θάνατο.
Θαυμάστε, με τι είδους σκουπίδια ταΐζουμε εμείς οι πλούσιοι τις φτωχές και ανίδεες χώρες:

Η γαλάζια πέτρα

Γκοϊάνια, Βραζιλία. Σεπτέμβρης του 1987: Δύο ρακοσυλλέκτες βρίσκουν ένα μεταλλικό σωλήνα πεταμένο σε ένα χερσότοπο. Τον σπάνε με μια σφυριά και ανακαλύπτουν μια πέτρα με γαλάζιο φως. Η μαγική πέτρα αντανακλά ένα φως που βάφει τον αέρα γαλάζιο και δίνει λάμψη σε οτιδήποτε την ακουμπά.

Οι ρακοσυλλέκτες μοιράζουν τη λαμπερή πέρα και χαρίζουν τα κομματάκια της στους γείτονες. Όποιος τρίβει το δέρμα του με την πέτρα ακτινοβολεί μέσα στη νύχτα. Όλη η γειτονιά γίνεται μια πελώρια λάμπα. Η φτωχολογιά, λουσμένη ξαφνικά στο φως αρχίζει τη γιορτή.

Την επόμενη μέρα οι ρακοσυλλέκτες κάνουν εμετό. Είχαν φάει μάγκο και καρύδα: Να φταίει άραγε αυτό; Ωστόσο όλοι στη γειτονιά κάνουν εμετό, όλοι έχουν πρηστεί και καίνε στον πυρετό. Το γαλάζιο φως ζεματάει, κατασπαράσσει σκοτώνει και καθώς το παίρνει ο άνεμος, η βροχή, οι μύγες και τα πουλιά η δράση του ξαπλώνεται.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πυρηνικές καταστροφές στην ιστορία. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν, αλλά πολύ περισσότεροι καταστράφηκαν για πάντα. Σ εκείνη τη γειτονιά των περιχώρων της Γκοϊάνια κανένας δεν ήξερε τι σημαίνει η λέξη ραδιενέργεια και κανένας δεν είχε ακούσει ποτέ να μιλούν για το Καίσιο 137. Το Τσερνομπίλ αντηχεί ακόμα στ αυτιά μας. Για την Γκοϊάνια δεν έμαθε ποτέ κανείς και τίποτα. Το 1992 η Κούβα παρέλαβε τα άρρωστα παιδιά της Γκοϊάνια και τους πρόσφερε δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
Αλλά ούτε αυτό ακούστηκε, παρότι οι διεθνείς κατασκευαστές της κοινής γνώμης ασχολούνται πολύ, όπως είναι γνωστό, με την Κούβα.

Υπάρχουν πολλοί σήμερα, κάποιοι από αυτούς ανήκουν και στον «προοδευτικό» χώρο , που είναι υπέρμαχοι της πυρηνικής ενέργειας. Σκεφτείτε, μια τέτοια ιστορία να επαναλαμβάνεται σε ένα μελλοντικό χωριό του πλανήτη μας. Και σκεφτείτε, σκεφτείτε επιτέλους λίγο πιο πέρα από αυτά που οι «επιστήμονες» όλων των λογιών μας αραδιάζουν ασύστολα, έναν ίδιο σωλήνα γεμάτο με πλουτώνιο. Δεν χρειάζεται να προσθέσω, ότι όχι μόνο η μελλοντική Γκοϊάνια δεν θα μείνει όρθια, αλλά ούτε το σύμπαν ολόκληρο δεν θα μείνει ζωντανό.

7 Kommentare:

  1. Σχόλιο "αντιδραστικό" και "προβοκατόρικο":
    Όχι, δεν είναι "ανάποδος" αυτός ο κόσμος - ούτε καν αφύσικος. Είναι άλλη μία (κύρια) λεωφόρος της "λαμπρής" Ιστορίας της ανθρωπότητας, με τα βασικά της χαρακτηριστικά: την "αδιστακτότητα" των μεν (οι οποίοι επινοούν, επιβάλλουν και αναλαμβάνουν τον ρόλο του κυίαρχου) και την ατολμία (συχνά, δε, και εθελοδουλεία) των δε (οι οποίοι, μοιραία, υποβιβάζονται στον ρόλο του αιώνιου υποζύγιου)...

    AntwortenLöschen
  2. ad noctum,

    Σωστός ως προς το πρώτο σκέλος, της απληστίας, αλλά ως προς ο δεύτερο δηλαδή της ατολμίας λάθος.

    Είναι μια - κατα κάποιον τρόπο - δικαιολογία των πρώτων.
    Αφου υπάρχουν οι πολλοί που ανέχονται τα εγκλήματα των ολίγων, τότε διαιωνίζεται ο ρόλος και η θέση αυτης της ελεεινής ολιγαρχίας.

    Αλλά, για σκέψου, ποιά δυνατότητα και ποια πιθανότητα έχουν τα δισεκατομμύρια των κολασμένων αυτης της γης; Ποιά δύναμη αντίστασης να βρούν τα παιδιά;

    Σε πρόσφατη παρουσίαση της η Αννα Διαμαντοπούλου, ανέφερε, χωρίς να ντραπεί, ότι η παιδική εργασία να καταργηθεί είναι αδύνατον (όπως μας είπε, ότι της είπε ο ινδός υπουργός) γιατι το κόστος ανέρχεται σε 12 δις!!!

    Σιγα το ποσόν, αν σκεφτεί ότι προικίσαμε το ΔΝΤ με 750 δις!!! για να δώσουν στους πλούσιους, ωστε να μην μοιάσουν στους φτωχούς!

    Ξέρεις είναι πολύ εύκολο να λέμε, όλοι φταίμε! Ωστόσο δεν είναι καθόλου έτσι. Αν κάποιος φταίει σήμερα είναι η πολιτική και οι πολιτικοί και στον ίδιο βαθμό τα ΜΜΕ και οι επιστήμονες υποχείρια της παγκόσμιας ελίτ!

    AntwortenLöschen
  3. Δε χρειάζεται να πας τόσο μακριά. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στις "προηγμένες" εθελόδουλες κοινωνίες - όπως η ελληνική, επί παραδείγματι...

    AntwortenLöschen
  4. ad noctum,

    Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
    Ποσο μακρυά πάω;

    Εκτός Ελλάδας εννοείς;

    Και γιατι να ομφαλοσκοπώ; Ολοι, ανεξαιρέτως κοιτάζουν την γειτονιά τους. Ολα ΕΔΩ είναι διεφθαρμένα, αυτο το λέει και ο Πρετεντέρης.
    Εγω πάω λίγο πιο πέρα και λέω ΟΛΑ ΠΑΝΤΟΥ είναι διεφθαρμένα.
    Δεν τρέφω αυταπάτες, όπως πολλοί απο τους συμπατριώτες μας, ότι αλλού είναι καλά, εδω είναι όλα σκάρτα!

    ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΚΑΡΤΑ!
    Περίμενε λιγο ακόμα και θα καταλάβεις ποσο πιο σκάρτα είναι και αλλού. Εδω τα ζούμε καθημερινά κι τα ξέρουμε. Αλλού τα κρύβουν καλά.

    Με την ευκαιρία, δες την ανάρτηση του "παιδιου της ανοιχτής θάλασσας"

    για να δεις την ποιότητα της ξενοφοβίας στο "rechtsstaat Γερμανία"

    AntwortenLöschen
  5. http://inconue.wordpress.com/2009/07/09/%ce%bf-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ae%ce%bb%ce%b1%cf%82/

    AntwortenLöschen
  6. Δεν είμαστε καθόλου μακριά πιστεύω απ' αυτή την πραγματικότητα αφού μπροστά μας καθημερινά παρελαύνουν ένα σωρό ευτράπελα, θηριωδίες κοινωνικής αδικίας και κτηνωδίες εγκλημάτων κατά του συνανθρώπου.
    Είναι πολύ εύκολο να μας συμβεί κάτι αντίστοιχο κι εδώ, τώρα που προετοιμάζεται από τους αμόρφωτους υπουργούς και κάθε λογής "Γκόρτσους", το σερβίρισμα της "πράσινης πυρηνικής ενέργειας".
    Είμαστε όμηροι σ' ένα σχέδιο μαζικής εξόντωσης, πουλάμε μούρη επειδή παπαγαλίσαμε κι αγοράσαμε ένα πτυχίο, καταχρεωμένοι ως τα δισέγγονα μας για ένα σπίτι κι ένα κάμπριο, προσομοιώματα της Κορομηλά και της Μενεγάκη, που όταν καλούμαστε για κοινωνική ευαισθησία κι εγρήγορση ψελλίζουμε το γνωστό "να περνάμε καλά"...
    Αυτή η μεταλλαγμένη γενιά Ελλήνων πιστεύεις ότι θα προστατέψει τα παιδιά μας από την κάθε αυριανή απειλή;
    Πιστεύω ίσως ναι, αλλά θέλει πολύ αγώνα από λίγους!
    Κι όσο αγωνίζομαι είμαι στην απομόνωση για να μην μεταλλαχτώ!
    Κι είναι σκληρή αυτή η μοναξιά!
    Την καλησπέρα μου, καλώς σε βρήκα!

    AntwortenLöschen
  7. καλώς ήρθες "γελαστό απόγευμα'

    Με αυτα όμως και με τα άλλα, το χαμόγελο μας μοιάζει σαν γκριμάτσα!

    Ας είναι. Ο άνθρωπος έχει πολύ δυνατο αμυντικό σύστημα και όλα τα καταπίνει και τα κάνει στη άκρη. Αρκεί να βρεθει πάνω στη θάλασσα με πανσέληνο.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...