Saturday, 19 December 2009

Κοπεγχάγη Τέλος!Πάει και η Κοπεγχάγη!


Πέρασε και αυτή! Οι ηγέτες καλά φάγανε καλά ήπιανε, καλά διασκόρπισαν κάποιες χιλιάδες λίτρα CO2 με τα ιδιωτικά τζετ που αφίχθησαν και το αποτέλεσμα, ως αναμένετο, μηδέν εις το πηλίκιο που θα έλεγε και ο δικός μας ο ΓΑΠ.

Ήρθαν, αφού περιέφεραν την κορμοστασιά τους, πολλών εκ των οποίων είναι για κλάματα, είδαν και απήλθαν!Η Δρ. φυσικών επιστημών Αγγέλα Μέρκελ έδειξε μεγάλη πυγμή την παραμονή της συνάντησης δηλώνοντας, ότι αφού καταφέραμε (sic) να νικήσουν την οικονομική κρίση θα τα καταφέρουμε και με το κλίμα!

Ο Νικολά Σαρκοζύ, είπε διάφορες αερολογίες, κάποιος όμως τον είχε ενημερώσει ότι η κλιματική αλλαγή δεν έχει σχέση με την τρύπα του όζοντος και έτσι απέφυγε τις μεγάλες μπούρδες.
Ο Μπράουν, καμάρωνε και έσκαγε από ικανοποίηση στο πλάϊ την Μέρκελ και των υπολοίπων, αλλά κυρίως δίπλα στο Ο-Μπλα – Μπλα ή άλλως σουλτάνο.
Ο ίδιος ο μέγας πολυχρονεμένος μας, δήλωσε ότι καίγεται από την επιθυμία να συμβάλει στη μείωση των αερίων, αλλά να το κάνουν και οι άλλοι… Ακόμα τόνισε η μεγαλειότης του, ότι πρέπει να βρεθεί και ένας μηχανισμός ελέγχουν των υποσχέσεων, αφού χωρίς μηχανισμούς το θέμα δεν έχει αξία. (Πως φαίνονται οι διεθνείς μπάτσοι)
Ο Σουδανός Lumumba Stanislaus δήλωσε ότι το μενιφέστο της Κοπεγχάγης μοιάζει με την απόφαση των Ναζί να ξεκινήσουν ένα νέο Holocaust, πράγμα που έκανε τον υπουργό περιβάλλοντος της Μ. Βρετανίας να βγει από τα ρούχα του.
Ο κινέζος δήλωσε ότι ναι μεν δεν δέχεται διαταγές και οδηγίες, αλλά θα διατηρήσει τις εκπομπές στις αποφάσεις της Σύσκεψης, μπορεί δε και να τις υπερκεράσει.
Ο κύριος Μπαρόζο μας, εξέφρασε την λύπη του για την μη συμφωνία.
Και ο αρχηγός της Green Peace, ομοίως.

Αυτά τα ολίγα, αν και για το τίποτε είναι ήδη πολλά.


Ολοι συμφώνησαν στα παρακάτω:

1. Να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη να μην υπερβεί τους 2 βαθμούς.

2. Η EU θα καταβάλει 7 δις Ευρώ ετησίως μέχρι το 2012, σαν άμεση βοήθεια στις φτωχές χώρες, το ίδιο η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ και μετά το 2012 μέχρι το 2020 70 δις ευρώ, κυρίως για να σταματήσει κάπως η αποξήλωση των δασών.

3. Λεπτομέρειες θα δοθούν σε ένα χρόνο σε συναντήσεις στη Βόνη και στο Μεξικό.

************************************
Ο φίλος ad noctum, μας παρέπεμψε στην παρακάτω ιδιοφυή γελοιογραφία του Ramon

15 comments:

Anonymous said...

Προ διμήνου τα λέγαμε με τον φίλο Γιάννη Σχίζα (γνωστό οικολόγο με πολυετή ακτιβιστική δράση. Εκείνος ήλπιζε... Εγώ ΟΧΙ. Περίμενα ότι ακριβώς έγινε...

Όσο τα παιδιά της ίδιας γέννας (μαρξισμός και καπιταλισμός) θεωρούν το περιβάλλον ως διαχειρίσιμο μέγεθος, ανεξάντλητο και προορισμένο να τιθασευθεί από την διαρκή ανάπτυξη, μην περιμένετε αλλαγή!

Απληστία, σύλληση, ανάπτυξη, παραγωγή και περιβάλλον δεν συμβαδίζουν με αυτά τα τερατώδη ανθρώπινα νούμερα... Πού να φτάσουμε σε 10 χρόνια τα 10 δις να δείς κλαυσίγελως που θα γίνει...

DIONYSOS said...

Ας πούμε πιά τα πράγματα με τό όνομά τους.Η βιομηχανία πετρελαίου δεν αφήνει να προωθηθούν οι χωρίς ανθρακα πηγές ενέργειας. Τα διεφθαρμένα καθεστώτα σαν της Ινδονησίας και της κομψευάμενης Βραζιλίας βολεύονται.Υπάρχει μια συμμαχία προθύμων γύρω από αυτό που λέμε ηγέτες ΗΠΑ, ΕΕ,Ν.Αφρικής, Αυστραλίας ,Καναδά οι 25 στην σημερινή πρωτοβουλία που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα συμφέροντα των λαών τους και προτάσσουν τα συμφέροντα των λόμπυ που τους ...ενθαρρύνουν. Εμείς εδώ μπορούμε να παλέψουμε για μια λιγώτερο νεοφιλελεύθερη Ευρώπη και να μπουκοτάρουμε με τον τρόπο μας προιόντα και παράγωγα αυτών των συμφερόντων. Πχ μεταλλαγμένα της Μοσάντο,ή γιαπωνέζικα αυτοκίνητα,ή Αυστραλιανές ταινίες κλπ Τέρμα η κοροίδία. Μας τρομοκρατούν και μας λοιδορούν.

Heliotypon said...

Μωρέ μήπως είναι σχέδιο αυτό για να μειωθεί ο πληθυσμός της γης;

ange-ta said...

@ gazaki,

@ DIONYSOS

@ Heliotypon

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάγος για να καταλάβει ότι

η κλιματική κατάρρευση και όχι κλιματική αλλαγή όπως λένε,

δεν μπορεί να αποφευχθεί στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές!

Τα λέει και ο Διόνυσος θα τα πω και γω με δικά μου λόγια:
Ο άνθρωπος, χωρίς να το καταλάβει έκτισε ένα θεόρατο και άθραυστο τοίχος και κλείστηκε εντός του. Έξω από το τοίχος άφησε την ομορφιά την καλοσύνη την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την αλληλεγγύη και τη φύση ολάκαιρη. Μέσα στο τοίχος αφού έκλεισε τον εαυτό του πήρε όλες τις κακίες, την ασχήμια το μίσος τον πόλεμο και την έρημο.
Ακόμα και να θελήσει να βγει, δεν θα τον αφήσουν οι φύλακες τους τοίχους που είναι:

1. Όλα τα ενεργειακά λόμπι, πετρέλαιο και πυρηνικά

2. Η αλυσίδα του αυτοκινήτου, από την παραγωγή μέχρι την διανομή,

3. Η παραγωγή και διανομή όλων των προϊόντων, αλλά πρωτίστως της τροφής, που την λυμαίνονται τα πιο αισχρά και ελεεινά μονοπώλια που έφτυσε η ίδια η κόλαση

4. Η χημική βιομηχανία, της φαρμακοβιομηχανίας συμπεριλαμβανομένης

5. Και βέβαια, ο ίδιος ο μικρός άνθρωπος, που έχει καταντήσει μια τρομοκρατημένη κατσαρίδα που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να πολλαπλασιάζεται να σούρνεται και να κρύβεται.

Μπορεί, υπάρχει ελπίδα αυτό το τοίχος να σπάσει ή να δημιουργήσει έστω και ρωγμή;
Φαίνεται ότι ο άνθρωπος άφησε έξω όλα τα καλά, αλλά πήρε μαζί του την ελπίδα!

Αυτό μας αφήνει να ζούμε, αλλά δεν φτάνει. Η νέα γενιά πρέπει να μάθει και να αγωνίζεται, όχι στα Εξάρχεια, αλλά εκεί που πρέπει.

@ Heliotypon

Αν η θεωρία είναι σωστή, η αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 2 βαθμούς, θα πυροδοτήσει τον μηχανισμό προς την αύξηση των 6 βαθμών. Σε τέτοια περίπτωση, ο πληθυσμός θα μειωθεί μέχρι θανάτου.

Manitari tou Bounou said...

Πολύ καλο και το δικό σου ποστ. Συμφωνούμε κατ αρχήν σις εκτιμήσεις μας...

Καλές γιορτές!

Anonymous said...

Η νέα γενιά πρέπει να μάθει και να αγωνίζεται, όχι στα Εξάρχεια, αλλά εκεί που πρέπει.

Στην εκδήλωση για την Κοπεγχάγη που κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ο-Π (τουλάχιστον) το προπερασμένο Σάββατο, παρά τις φανφάρες και την προβολή προσήλθαν:

Ο Μπανιάς, ο εκπρόσωπος του Τσίπρα, ο Φελέκης, ο Σχίζας, εγώ, ο σκατζόχοιρος, 5-6 ακόμα και 20 μεσήλικες αριστεράτζες που γοητεύονται από τον "επαναστατικό τουρισμό" (δηλ. πάμε στις διαδηλώσεις για να βρούμε κανα γνωστό και να πάμε μετά για τσίπουρα...)

Νεολαία δεν είδα. Οι Ο-Π είχαν ένα τραπεζάκι χώρια, με 8 νομάτους γύρω-γύρω (δίπλα στο δέντρο του Νικήτα)

Το μόνο χαρμόσυνο είναι, ότι όλοι αυτοί δεν μπορούν να κινητοποιήσουν κανένα όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, παρά μόνο για πλιάτσικο, μετανάστες και άλλα αηδή! Μπορούμε δηλαδή να ελπίζουμε σε καθαρό περιβάλλον από αυτούς...

Anonymous said...

Ο πλανήτης λέει "πότε θα κάνει ξαστεριά" κι οι άνθρωποι δεν λένε να σβήσουν τις λάμπες τους.

ange-ta said...

Καλώς ήρθες

@ μανητάρι του βουνού,

βέβαια, οι απόψεις μας είναι ίδιες γι αυτό σε παρέπεμψα εδω.

@ gazaki,

θλιβερό, απογοητευτικό, οδυνηρό, ακατανόητο.

Καλά ο Συριζα και ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ, που μόνο για λεφτα μιλάνε, σαν κακκοί λογιστές, αλλα ούτε οι Ο.Π.;;;;
Δηλαδή τι περιμενουν για να μας δείξουν ότι ενδιαφέρονται για την οικολογία;

Εβρεχε, γι αυτο δεν ήρθαν. Η αγωνιστικότητα περιορίζεται στις μέρες με λιακάδα!

@ Αυτό και το άλλο,

καλώς την κοπελάρα μου!
Τώρα με τις γιορτές, η πρόσθετη έκλυση σε CO2 ξεπερνάει ακόμα και την Κοπεγχαγη, που θα μείνει στην ιστορία ώς άλλο ένα παράδειγμα άχρηστης σπατάλης και επίδειξης.

ad noctum said...

Η εξαΰλωση των παγόβουνων είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου και ο Ramón μας υπενθυμίζει τι έπεται:
http://www.elpais.com/vineta/?d_date=20091220&autor=Ram%F3n&anchor=elpporopivin&xref=20091220elpepuvin_1&type=Tes&k=Ramon

Ζήσης said...

"Η ο γιαλός είναι στραβός
η στραβά αρμενίζουμε".
Κατά τη γνώμη μου και ο γιαλός
είναι στραβός και στραβά
αρμενίζουμε
Αναρωτιέμαι μήπως με την
κλιματική αλλαγή , ισχύει το
ιδιο με την πανδημία γρίπης.
Μήπως για το "εμβόλίο" της κλιματικής "γρίπης"(μείωση του παραγώμενου co2) ισχύει το ίδιο
, όπως και με το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων;

ange-ta said...

@ ad noctum,

Εκπληκτικός ο Ramon!!

Τον ανέρτησα.

@ Ζήση,

θα κάνω μια σχετική ανάρτηση περί αυτού.

Το παιδί της πλατείας said...

Γεια χαρά ange-ta καταρχάς συγχαρητήρια για την ανάρτηση.
Για ποιο περιβάλλον να μιλήσουμε οι ηγέτες του κόσμου αφού οι ίδιοι με τις απίστευτες πολιτικές τους έχουν ΔΙΑΛΥΣΕΙ τον πλανήτη μας.
Όπως έλεγε και ένα πλακάτ ενός διαδηλωτή στην Δανία Change the Politcs not the Clime
Έτσι μόνο υπάρχει προοπτική για να μην λιώσουν οι πάγοι οι πολιτικοί ηγέτες να σταματήσουν τις μαλακίες και να αλλάξουν πολιτική κατεύθυνση.
Αλλιώς προβλέπω ότι η προφητεία των ΜΑΓΙΑ θα βγεί αληθινή...

ange-ta said...

@ παιδί της πλατείας,

βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος!

ORPHEAS said...

Φιλτάτη, καλημέρα.
Ο άνθρωπος πάντοτε χρειαζόταν στιγμές διακοπής του έντονου και προκαθορισμένου ρυθμού της ζωής του.
Για ξεκούραση, ανασύνταξη, αναζωογόνηση. Μια ανάσα για να συνεχίσει.
Στους αρχαίους χρόνους αυτό γινόταν με την ολυμπιακή εκεχειρία. Στις σύγχρονες εποχές ως τέτοια περίοδος μπορεί να εκληφθεί η περίοδος των Χριστουγέννων, σε συνδυασμό με τον ερχομό του καινούργιου χρόνου και τις προσδοκίες που γεννά.
Βάζοντας τα όπλα παρά πόδα και μετά από μερικά λεπτά αυτοσυγκέντρωσης και περισυλλογής ας ευχηθούμε αλλήλοις : «Καλά Χριστούγεννα και η νέα χρονιά που σε λίγο θ’ ανατείλει να πραγματώσει κάθε πόθο και ενδόμυχη επιθυμία ενός εκάστου».
Ακόμη κι αν όλοι γνωρίζουμε ότι, κατά βάθος, είμαστε και θα παραμείνουμε εραστές της ουτοπίας. Μια ευχή δεν βλάπτει, και η ελπίδα το ίδιο.
Άλλωστε όλοι σε κάποιο καλύτερο κόσμο προσβλέπουμε !
Τις ίδιες ευχές, εννοείται, απευθύνω προς όλους τους "συνομιλητάς" σου

ange-ta said...

@ Orphea,

ανταποδίδω τις ευχές σου. Συμφωνω απόλυτα στο νόημα των Χριστουγέννων που έδωσες!

Με αγάπη και υγεία!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...