Sonntag, 9. August 2009

Η μαγεία της διαφθοράς και η δηθεν Πανδημία

Στα επόμενα χρόνια η λέξη διαφθορά θα σημαίνει καθημερινότητα. Εκτός και αν αυτή η στιγμή είναι ήδη παρελθόν. Ποιος δίνει πια σημασία στις ειδήσεις περί διαφθοράς;
Συνηθίσαμε να ζούμε ανάμεσα σε κλέφτες, αλλά σε τι κλέφτες! Υπουργοί, καθηγητές πρωθυπουργοί! Όλα τα καλά παιδιά και όχι μόνο των υποανάπτυκτων χωρών, όπως πιστεύουμε, αλλά των κορυφαίων, μεγάλων και πλούσιων χωρών του πλανήτη μας. Μάλιστα όσο πιο υψηλοί οι κοινωνικοί θώκοι τόσο πιο βαθειά ριζωμένη είναι η διαφθορά και τόσο πιο επικίνδυνες, σε πλανητικό πια επίπεδο, είναι οι συνέπειες της.

Οι ανώνυμοι κλέφτες δεν καταφέρνουν πια και πολλά. Με την καταπληκτική τεχνολογία και με την εξ ουρανού παρακολούθηση και καταγραφή, κάθε έγκλημα στην ύπαιθρο είναι πολύ εύκολο να αποκαλυφθεί. Δεν σας έκανε εντύπωση η σύλληψη των απαγωγέων του Περικλή;
Τους ελεεινούς εγκληματίες της Κούνεβα δεν πρόκειται να τους πιάσουν ποτέ! Όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δεν θέλουν.

Ξεστράτισα όμως πολύ και άλλο ήθελα να πω.



Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την εγκληματική συμπεριφορά των ηγετικών στελεχών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγεία (Π.Ο.Υ), οργάνωσης παρά τον ΟΗΕ, βγήκαν στο φως της δημοσιότητας για τον ιό H1N1 της δήθεν πανδημίας.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την δημόσια υγεία, έδωσαν άδεια κυκλοφορίας σε εμβόλια, των οποίων οι παρενέργειες δεν έχουν ελεγχτεί. Δεν είναι όμως μόνο εδώ το πρόβλημα.
Οι κρατικές βρετανικές υπηρεσίες ελέγχου αναθέτουν στον «πανεπιστημιακό Σύμβουλο για περιπτώσει Ανάγκης» (Scientific Advisory Council for Emergencies SAGE) την υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπιση κρίσεων και πιθανών κινδύνων στον τομέα της υγείας.
Ηγετικό στέλεχος της SAGE είναι ο καθηγητής Sir Roy Anderson, μέλος της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline, η οποία παράγει το προτεινόμενο από την Π.Ο.Υ. φάρμακο Relenza, καθώς επίσης και μερικά εμβόλια ενάντια στον ιό H1N1 Influenza A ή γρίπη των χοίρων .
Ο καθηγητής αμείβεται για την θέση του στο Δ.Σ. της GlaxoSmithKline με 140.000 ευρώα ετησίως. Η GlaxoSmithKline πουλάει αντιϊκά φάρμακα και εμβόλια για την γρίπη των χοίρων στην βρετανική υπηρεσία υγείας και σε όλον τον κόσμο.
Η σύνδεση του καθηγητή με την GlaxoSmithKline έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ρήτρες του καταστατικού της βρετανικής SAGE. Όλως περιέργως, ο κύριος καθηγητής είναι ο πρώτος που μίλησε για πανδημία. Από τον Απρίλιο που «ξέσπασε η δήθεν πανδημία, τα κέρδη της GlaxoSmithKline σημείωσαν το ρεκόρ των 4,5 δις ευρώ. Ποσόν καθόλου ευκαταφρόνητο στη μέση μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Λίγα λόγια για τον αξιότιμο Sir Roy Anderson:
Ο κύριος καθηγητής το 2001 ήταν σύμβουλος του Τόνυ Μπλερ και υπεύθυνος για την άσκοπη σφαγή εξι εκατομμυρίων βοοειδών!
Διώχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, γιατί απέκρυψε ότι ήταν μέτοχος της βιοϊατρικής εταιρείας International Biomedical and Health Sciences Consortium και προσλήφθηκε από το Imperial College με αμοιβή 460.000 ευρώ.
Και ύστερα σου λένε, ότι η διαφθορά είναι συνάρτηση της φτώχειας!!


*****************************************************************
Σημειώσεις:

1. Το πλήρες Αρθρο του F. William Engdahl, θα το βρούν οι γερμανομαθείς εδώ

2. Από το σάϊτ της GlaxoSmithKline:
Πανδημίες του 20ου αιώνα:
1918 – Ισπανική γρίπη, ιός H1N1, ασθένησε το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού. Υπολογίζεται ότι πέθαναν 40 εκατομμύρια.

(η βίκι γράφει 25 εκατομμύρια και – όλως περιέργως το Bulletin of the History of Medicine 84 χρόνια μετά, δηλαδή το 2002 ανεβάζει τον αριθμό των θανάτων σε 50 εκατομμύρια)
1957 – Ασιατική γρίπη, ιός H2N2, ασθένησαν 2 εκατομμύρια.
1968 – Hong Kong γρίπη, ιός H3N2, πέθαναν 1 εκατομμύριο, κυρίως γηραιά άτομα παγκοσμίως.

10 Kommentare:

  1. ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ!

    ΥΓΙΕΣΤΑΤΗ :) Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ!

    ΘΑ ΘΥΜΩΣΕΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ... ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ; :)
    ΤΟΣΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΟΣ... ΧΑΜΕΝΑ ΘΑ ΠΑΝΕ; :)

    ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ;
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ... ΠΙΣΤΕΨΩ :)

    ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ... ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ!

    AntwortenLöschen
  2. Καλώς τον παντοτινό ταξιδευτή,

    Ούτε την υγεία μας δεν μας αφήνουν να χαρούμε!! Θέλουν να μας κάνουν να ζούμε με το φόβο της γρίπης, μαζί με τους άλλους φόβους, όπως της φτώχειας, της πείνας, του πολέμου του φασισμού κλπ.
    Φρίκη δηλαδή!

    AntwortenLöschen
  3. Κάθε χρόνο πεθαίνουν παγκοσμίως δύο εκατομμύρια άνθρωποι από ελονοσία, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
    Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.

    Κάθε χρόνο πεθαίνουν παγκοσμίως δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.
    Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα και γι’ αυτό.

    Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο. Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

    Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.

    Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

    Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!
    Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
    Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

    Η κοινή γρίπη σκοτώνει παγκοσμίως μισό εκατομμύριο ανθρώπους το χρόνο.

    Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

    Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;

    Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

    Η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της, πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.


    Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.


    Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.


    Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

    Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.

    Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.

    Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.

    Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;


    Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.

    ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.

    - Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

    - Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.

    - 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;

    - Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

    - Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

    Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
    Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

    Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

    Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

    Αλλά αν η γρίπη των χοίρων είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

    ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ».

    AntwortenLöschen
  4. Nα ήταν μόνο ο φόβος και τα φράγκα, καλά θα ήταν. Συνηθισμένα πράματα! Εδώ υπάρχουν υπόνοιες πως κρύβεται κι επιχείρηση αποπληθυσμού από πίσω.

    Να σημειώσω πως η άσκοπη σφαγή των έξι εκατομμυρίων βοοειδών είχε σαν αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή εκατοντάδων ανεξάρτητων κτηνοτρόφων και το πέρασμα της γης τους σε λίγες -κάτω των 5- εταιρίες-μεγαφάρμες.

    Και βέβαια, μου έκανε τρομερή εντύπωση η άμεση σύλληψη των απαγωγέων, αλλά και το -σχεδόν εκδικητικό- άμεσο ξήλωμα όλου του κυκλώματος, που ακολούθησε.
    Αναρωτήθηκα -για μια ακόμα φορά- "ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;".

    AntwortenLöschen
  5. καλως ορισες,εγω δεν καλως εφυγα ακομη!!!!
    Μολις χθες διαβαζα αρθρο σύμφωνα με το οποιο στη Βρετανεία γινεται μεγαλος σαλος,καθως διαπιστωθηκε πως γιατροι που υπογραφουν σε περιοδικα[επιστημονικα]για τις ιδιότητες φαρμακων,υπογραφουν σε κείμενα που τους παρουσιαζονται ετοιμα απο τις Φαρμακευτικες εταιρείες.
    Τι εγινε??Οι φ.ετ υπεραμύνθηκαν της τακτικης αυτής !!!!!
    Οσο για τον φοβο της φτωχειας ,μακαρι να τον νοιώθαμε,αντίθετα την εχουμε αποδεχθεί κι αυτό ειναι η Μεγιστη Αθλιότητα ολων μας.
    Δεν προτίθεμαι ν' ασχοληθώ με την γρίπη, με τον '' μπασταρδο υιό'' --[ ξερω τι γραφω ορθογραφικώς].
    Και Ανθρώπινος και των Πτηνών και των Χοίρων!!!!!
    Το ΤΑΜΙΦΛΟΥ ,έμεινε 'αμανάτι' και οι Φαρμακοβιομηχανίες του εμβολίου που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, δεν παρουσίαζαν πλέον τα κέρδη που επιθυμούν.

    AntwortenLöschen
  6. @ 2mnka

    Ναι, το έχω και αυτό διαβάσει! Αλλά δεν τολμώ να το πιστέψω. Θα μας ταΐσουν για να μας στειρώσουν..
    Για την σφαγή των ζώων, έχεις απόλυτα δίκιο. Έτσι έγινε. Έκλεισαν εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις εις το όνομα των ιερών μονοπωλίων.
    "ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Η εε.-νατο μαφία.

    @ taspa

    Δεν έφυγα, απλώς έχω πολύ δουλειά.
    επιστημονικά περιοδικά και πράσινα άλογα!!
    Ας γελάσουμε ομαδικώς!!!

    AntwortenLöschen
  7. Πόσο αισιόδοξος μπορεί πια να είναι κάποιος, ώστε να "μην πιστέψει" το χειρότερο;
    Έλεγχος τροφής, ιδιωτικοποίηση νερού...
    Θυμάσαι τον νόμο που προσπάθησαν να περάσουν, πριν λίγα χρόνια στον Καναδά, που απαγόρευε, με βαριές ποινές, την καλλιέργεια και κατανάλωση μη πατενταρισμένων βοτάνων;!
    Στις ΗΠΑ προωθείται η υποχρεωτική ακτινοβόληση όλων των τροφίμων, που θα τα καταστήσει άχρηστα διατροφικά, σε ποσοστό 70-80%.
    Προσπάθειες γίνονται να κηρυχθεί παράνομη κι η βιολογική καλλιέργεια.
    Ωρες-ώρες, νομίζω πως είμαστε πολύ ανθεκτικοί ως είδος, κάτι σαν τις κατσαρίδες. Δεν ξεπαστρευόμαστε με τίποτα.

    AntwortenLöschen
  8. δεν τα ξέρω αυτα που μου γράφεις!
    Παρότι έχω διαβάσει ενα σωρό απίστευτα.
    Με ρωτάς πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κανείς: Θα πάνε και αυτοί στο διάβολο μαζί μας!

    AntwortenLöschen
  9. Στην κλίμακα της επιχειρηματικής παλιανθρωπιάς, πιο ψηλά κι απ΄την πολεμική βιομηχανία και απ΄τις τράπεζες, βρίσκονται οι φαρμακοβιομηχανίες. Κάτι που δυστυχώς, ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί...

    AntwortenLöschen
  10. Καλώς το φίλο τον ταξειδευτή!!

    Ναί όπως το λες. Μονοπώλεια που παίζουν με τη ζωή μας ΑΜΕΣΑ!!!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...