Dienstag, 25. Januar 2011

Όταν μιλάνε οι σοβαροί της Ελλάδας οι άλλοι, κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο!

Ορίστε τι μας αραδιάζει ο κ. Παντελής Καψής (τα πλάγια κίτρινα δικά του. Τα υπόλοιπα δικά μου):

Ο νεο-κομμουνισμός του Μίκη!
O συμβολισμός ήταν ξεκάθαρος. Από τη μια πλευρά, προσκεκλημένος ομιλητής, ο Μίκης Θεοδωράκης. Σήμανε εθνικό εγερτήριο ζητώντας να αντισταθούμε, να υψώσουμε το ανάστημά μας στους δανειστές, «να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις», να αρνηθούμε να εξοφλήσουμε το χρέος.

Αν κάποιος καταφεύγει σε συμβολισμούς τότε προφανώς αυτός δεν είναι ο Μίκης, αλλά ο Καψής. Ποια είναι η μια και ποια η άλλη; Θα το ξεκαθαρίσει σε λίγο με τρόπο που μόνο ένας αγράμματος τολμάει, γιατί είναι τόσο μεγάλη η άγνοιά του που δεν καταλαβαίνει καν τι ο ίδιος λέει. Όχι δεν τον βρίζω, θα ήθελα μάλιστα να μιλήσω εκλεπτυσμένα, τόσο εκλεπτυσμένα, που να ξεπέρναγα τον εαυτό μου, αλλά δεν αξίζει τον κόπο, γιατί τζάμπα θα πήγαιναν όλα. Απλώς θα μπερδευτεί.

Από την άλλη, οι διοργανωτές. Ήταν όλοι τους εκεί: ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, οι Συμβολαιογράφοι με τον Σύλλογό τους, οι Μηχανικοί με το ΤΕΕ, οι Εκπαιδευτικοί. Όλοι ουσιαστικά όσοι απειλούνται από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Μάλιστα, το βρήκαμε! η μια είναι η πλευρά που απειλείται και η άλλη ο Μίκης και οι συνοδοιπόροι του! Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτή η λέξη; «Συνοδοιπόροι»
Για τους νέους που δεν θυμούνται τη χούντα των συνταγματαρχών, ήταν η μαγική λέξη που χρησιμοποιούσε η χούντα για να ξυλοφορτώνει κάθε έλληνα που δεν την προσκυνούσε! Σύμφωνα με το παράγγελμα: Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας.

Τυχαίο; Μάλλον όχι. Η αποδοχή του μνημονίου έχει προκαλέσει δύο «ρεύματα» κριτικής. Το πρώτο αφορά κατά κάποιο τρόπο τις διαδικασίες. Αμφισβητούνται- από τη ΝΔ ή την ανανεωτική Αριστερά- επί μέρους επιλογές και χειρισμοί, όχι όμως το μνημόνιο καθαυτό ούτε, πολύ περισσότερο, η επιλογή να βρεθεί λύση στο πλαίσιο της Ευρώπης και του ευρώ.

Μέσα σε μια τόσο μικρή πρόταση έχει βάλει τα ρεύματα που θα ΗΘΕΛΕ να υπήρχαν, καθόσον ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ εκπροσωπούν την Μεγάλη Τάξη των Ιερών μας και Οσίων Κομμάτων, (ΜΤΙΟΚ) η οποία - κατά κάποιον τρόπο, - αμφισβήτησε τις διαδικασίες, αφού δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει κάτι άλλο. Γιατί αν αμφισβητούσε κάτι άλλο εκτός από τις διαδικασίες, δεν θα ανήκε στην ΜΤΙΟΚ! Δηλαδή, παρότι δεν ήθελε να το πει, η ΜΤΙΟΚ (όπως λέμε ΔΝΤ) δεν θα μπορούσε ποτέ να αμφισβητήσει κάτι από τις διαταγές των προϊσταμένων της, και αν παρ ελπίδας συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε αυτό θα ήταν απλώς μια αμφισβήτηση των διαδικασιών!!!!
ΔΕΝ θα μπορούσε ποτέ η ΜΤΙΟΚ να αμφισβητήσει το μνημόνιο, πολύ δε περισσότερο μια λύση στα πλαίσια της ΕΕ.
Για δείτε όμως, κ. Καψή, πόσα άλλα ρεύματα θα μπορούσαν να υπάρχουν: Εγώ λ.χ. αμφισβητώ ευθέως το μνημόνιο, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ, ΕΞΟΝΤΟΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ και ΔΟΥΛΟΚΤΗΤΙΚΟ! Όσο για την διαδικασία, σκασίλα μου μεγάλη η διαδικασία! Στην συνέχεια, δεν επιθυμώ καθόλου μια λύση εκτός ΕΕ, επειδή τώρα δεν γίνεται και επειδή αυτό ζητάνε διακαώς οι γερμανοί, που θέλουν να κάψουν την ΕΕ!
Κάποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει και τη διαδικασία και την ΕΕ και το ΔΝΤ. Κάποιος άλλος μόνο το ΔΝΤ και κάποιος άλλος μόνο την ΕΕ. Βλέπεις δηλαδή, ότι όσα είπες παραπάνω θα μπορούσαν να είναι πολλά ρεύματα, οπότε η ανάλυση σου για το ένα ή το άλλο γίνεται θρύψαλα.

Βέβαια, δεν γράφουμε κάποιο Άρθρο για να δούμε πόσα ρεύματα υπάρχουν, γιατί τότε θα διαβιβάζαμε το πρόβλημα στη ΔΕΗ!
Μην βιάζεσαι, θα φτάσουμε και στο δια ταύτα.

Το δεύτερο ρεύμα κριτικής επιχειρεί να χαράξει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο για την Ελλάδα τόσο στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική, βάζοντας ταυτόχρονα γενικότερα ζητήματα εθνικής ταυτότητας. Πρόκειται για μια εθνικιστική- πατριωτική, για όσους την προτιμούν- πολιτική που βρίσκει υποστηρικτές από τον Μίκη και τη Λιάνα ως τον Αλαβάνο και τον Αγιο Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς δεν έχει να μας προσφέρει το παραμικρό.

Να το και το δεύτερο ρεύμα (δηλαδή τι δεύτερο, πάλι μια άλλη κατηγορία ρευμάτων πρόκειται, αλλά ενι γουέϊ):
Είναι αυτό που θέλει τα πάνω κάτω! Μα τι πράγματα είναι αυτά! όταν βρε αδελφέ ΟΛΑ πάνε ρολόϊ! να θέλει κάποιος να φέρει τα πάνω κάτω είναι εξωφρενικό! Η επόμενη πρόταση μου προκαλεί τέτοια αηδία που μου ανακατεύει τα έντερα, αλλά παρά ταύτα, θα ήθελα να ρωτήσω αυτόν τον δημοσιογράφο να μας πει πού ο ίδιος βλέπει τον εαυτό του; Από τον Αϊνστάιν και τον Καντ έως τον Χαντιγκτον και τον Μπρεζίνσκι; Και άντε να τον έβλεπε εκεί, μήπως μπορεί πάλι αυτός ο ανθρωπάκος να μας πει ΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΑΥΜΑΖΕ Η ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ; ώστε να το σκεφτούμε και μείς οι φτωχοί τω πνεύματι;
Τι έχει προσφέρει παιδάκι η σημερινή ελίτ παρεξ θάνατο, τρομοκρατία, λεηλασία φτώχεια και δυστυχία;

Η ιδέα να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις μοιάζει βέβαια ελκυστική. Στο μέτρο που δεν αποτελεί ταυτολογία ωστόσο- πού αλλού δηλαδή μπορούμε να στηριχθούμε;- αποτελεί ένα προσκλητήριο σε ξεπερασμένες πολιτικές προστασίας είτε συγκεκριμένων κλάδων παραγωγής είτε επαγγελματικών προνομίων.
Είναι μια επιλογή που οδηγεί σε αδιέξοδο. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι προστατευτικές πολιτικές το μόνο που τελικά προστατεύουν είναι την ανικανότητα και τη διαφθορά, δηλαδή τη φτώχεια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλες οι «κομμουνιστικές» χώρες επιδιώκουν με κάθε τρόπο να επανενταχθούν στο διεθνές σύστημα εμπορίου.

Σίγουρα αγνοείς πλήρως και ιστορία και οικονομία, γιατί αν λιγάκι εγνώριζες από αυτά θα ήξερες ότι μέχρι σήμερα: ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ DE FACTO ΚΑΙ DE JURA την προστασία της. Και αν αυτή η προστασία δεν πέρναγε με τα οικονομικά μέτρα υπήρχε και η υπεροχή του σπαθιού ή των όπλων γενικότερα. Ακόμα υπήρξε και η πολιτική του εμπάργκο που ακόμα και σήμερα οι αρχιερείς της ελεύθερης αγοράς εφαρμόζουν με θρησκευτική προσήλωση.
Ας μην επεκταθώ, γιατί είναι σαν λέω την προπαίδεια σε ένα γυμνασιόπαιδα, ή να μιλάω για διαφορικό λογισμό σε παιδί του δημοτικού.
Επίσης δεν θα μιλήσω για πατρίδα, σε κάποιον που την πιάνει στο στόμα του με τέτοια απαξία, λές και είναι η χολέρα προσωποποιημένη.
Ούτε θα μιλήσω για τις «κομμουνιστικές» χώρες και τις επιδιώξεις τους, γιατί εγώ δεν ξέρω καμιά κομμουνιστική χώρα σήμερα! Αν εννοείς τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, η ανάλυσή σου είναι οφ! Μάλλον θα πρέπει να διαβάσεις μερικά από τα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ, όταν η Σοβιετία έγινε Ρωσία για να την αντιμετωπίσουν! (βλ. J. Stiglitz η μεγάλη ουτοπία). Νομίζω ότι ένα ανέκαθεν ελληνικό χαρακτηριστικό είναι η καθυστέρηση αλλαγής φάσης. Όταν σήμερα σχεδόν όλοι οι ανεξάρτητοι διανοούμενοι κριτικάρουν σφόδρα τον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση, στην Ελλάδα συνεχίζουν οι χαρτογιακάδες να τον υμνούν και να την υμνούν!

Μια τέτοια οικειοθελής περιχαράκωση το μόνο που θα πετύχει θα είναι η καταβαράθρωση του παραγωγικού μας δυναμικού. Οταν τώρα δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει σε μια οικονομία υποταγμένη στις αποφάσεις των πολιτικών. Αν συνυπολογίσουμε το κόστος της ρήξης με την Ευρώπη με την υποτίμηση του εθνικού πλούτου και τον αποκλεισμό από τις διεθνείς χρηματαγορές, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια πολιτική εθνικής απελπισίας που θα προκύψει μόνο αν καταρρεύσει το πολιτικό μας σύστημα.

Το παράδοξο είναι ότι από μια τέτοια εξέλιξη οι πρώτοι που θα χάσουν και οικονομικά αλλά και ως προς τον τρόπο ζωής τους είναι οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες- οι κοινωνικές κατηγορίες δηλαδή που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης. Το ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι αυτοί ακριβώς οι επαγγελματίες έχουν τις γνώσεις και την κατάρτιση για να αντέξουν καλύτερα στον διεθνή ανταγωνισμό. Κι αυτό εδώ δεν αλλάζει όσο και αν φλερτάρουν με τον Μίκη!

Υμνείστε τις Αγορές, κανένας Θεός, από την αυγή του πολιτισμού δεν απήλαυσε μιας τέτοιας λατρείας! Υμνείστε τις Αγορές όσο πιο δυνατά μπορείτε γιατί σε λίγο θα έχουν ψοφήσει. Ω!!! Υμνείτε, Υμνείτε τις Αγορές αυτά λένε οι Νόμοι και οι προφήτες!!

Όσο για την παραγωγή μας που θα κινδυνέψει να βρεθεί εκτός πεδίου ανταγωνισμού, για δες παρακαλώ ποιοι είναι οι ανταγωνιστές μας και σκέψου λιγάκι πως μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

Οι εταιρείες ASDA, Primark και Tesco πληρώνουν στα μικρά χέρια του Μπαγκλαντές 6 λεπτά την ώρα. Αυτά τα μικρά χεράκια εργάζονται 80 ώρες την εβδομάδα.

Οι εταιρείες Adidas, Kohl's, Warner Bros, Bugle Boy, Jordache, Nautica αναπτύσσονται στο δικτατορικό καθεστώς της Μπούρμα, και δίνουν μισθούς 3 λεπτά την ώρα.

Οι Mattel, MAG, Sega, και Wal-Mart, δίνουν στη Κίνα 10 - 12 λεπτά.
Η Freetrend πάλι στην Κίνα Ωράριο εργασίας 14 με 15½ ώρες την ημέρα, από τις 7:30 έως 21:30, 6 ημέρες την εβδομάδα.
14 λεπτά την ώρα ή 1,73 Ευρώ για 10 ώρες εργασία την ημέρα..

Αν πρέπει να ανταγωνιστούμε αυτές τις συνθήκες, καλύτερα να πάμε για μπάνιο στο Αιγαίο! Γι αυτό θα το υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων. Γιατί
«άλλο κορμό απ το κορμί μας δεν θα βρούμε, απ τη ψυχή μας άλλη ψυχή» που λέει και ο ποιητής.
Εσείς, που ειρωνεύεστε την πατρίδα, έχετε κάθε δικαίωμα να πάτε στη Γερμανία, θα σας υποδεχτούν με ανοιχτές τις αγκαλιές (χε χε που λέει και ο φίλος μου ο Ομαδεόν).

Όλο το Αρθρο του Π. Καψη εδώ:

13 Kommentare:

  1. Και πολλή αξία του δίνεις του Καψή. Τα παπαγαλάκια ό,τι τα μάθεις λένε.

    AntwortenLöschen
  2. ΤΥΧΕΡΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΥ... ΓΕΝΝΗΣΕ ΔΥΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ Αφους ΚΑΨΗ.
    ΤΥΧΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΤΥΧΗ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ-ΖΗΝ ΑΠΟ ΤΟ... ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ... ΔΟΛ :))

    AntwortenLöschen
  3. Καλημερα.
    Αντιλαμβανομαι την οργη σου.....συμφωνω ομως με το πρωτο σχολιο πως δεν αξιζει κανεις ν' ασχολειται τοσο με την Αφοι ΚΑΨΗ Ο.Ε , εν τουτοις τουλαχιστον ο Μεγαλος 'ως εγκριτος' δημοσιογραφος επηρεαζει σιγουρα καποιους πολιτες.Για τον μικρο .......εχει τουλαχιστον γινει γραφικος.
    Το γεγονος ομως να γινεται προσπαθεια να υποβαθμισθει η φωνη του ΜΙΚΗ με τροπο τοσο γκεμπελιστικο και αισχρο με αναφορες σε 'χουντες' ........μονο απο πληρωμενους κονδυλοφορους θα μπορουσε να γινει και φοβικους απεναντι στην οποια αντισταση μπορει να δημιουργησουν θεσεις και αποψεις ενος παγκοσμια αναγνωρισμενου αγωνιστη ....................
    Θα ' ρθει συντομα ο καιρος που δεν θα γνωριζουν που να κρυφθουν μετα το κανονι.......

    AntwortenLöschen
  4. Σας καλωσορίζω όλους και έναν έναν χωριστά,
    Καλως τον

    @Vrennus,

    καλώς τον

    @Παντοτινό ταξιδευτή

    καλως την

    @taspa.

    Καιρό είχα να σας διαβάσω και μου λείψατε!

    Ναι βέβαια, δεν πρέπει να δίνουμε σημασία σε όλους αυτούς τους χαρτογιακάδες, αλλά τότε κοιμούνται με το πλευρό ότι λένε σοφίες που δεν τολμάει κανείς να τους απαντησει.

    @Taspa,

    για να είμαστε δίκαιοι, τη λέξη συνοδοιπόρος εγω την χρησιμοποίησα, γιατι η τακτική του λόγου του εκεί οδηγούσε.
    Απο τη μια η Ταξη των Ιερών και Οσίων Κομμάτων και απο την άλλη η λέρα!

    AntwortenLöschen
  5. Και συ μας ελλειψες.......
    Προσωπικα οπως ισως γνωριζεις απο τις παλιες μου αναρτησεις ειχα επισημανει το τι θα προεκυπτε απο την πολιτικη που ακολουθηθηκε......ελαχιστοι το ειχαν παρει στα σοβαρα ,οταν δε κατεγραφα την θεση μου με εμπεριστατωμενα στοιχεια περι στασης πληρωμων καποιοι μου επιτεθηκαν.
    Δεκτο ,εδω αναπτυσσουμε αποψεις......
    Συνεχισα να ζητω την εκδηλη αντιδραση απο μερους μας [των πολιτων] αδιακριτα της ψηφου μας ,δυστυχως μονο βερμπαλισμος....ασυδοτος τολμω να πω.......τελικα κατελιξα πως εδω για μια ακομη φορα δεν μπορουμε να συναντηθουμε μπροστα στον κοινο κινδυνο......
    Η Τελευταια μου αναρτηση [ η ΘΟΥΛΗδιδασκει Δημοκρατια] δεχθηκε σαν τελευταια εκκληση δεχθηκε μονο ενα σχολιο ενδεικτικο των οσων περιγραφω παραπανω.......αν δεν σου κανει κοπο ριγε μια ματια.......
    Τελικα θα ασχολειθω με ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ μεχρι ν' ακουσθει το δυστυχως.........

    AntwortenLöschen
  6. @ taspa,

    Εγω θεωρώ ότι με αυτη τη κυβέρνηση δεν πρέπει να γινει καμμια στάση πληρωμων, ούτε αναδιαπραγματευση του χρέους ούτε τίποτε!!!!

    Για όλα φταινε αποκλειστικά αυτοί. Αυτοί οδηγησαν την Ελλάδα στην αγκαλιά του ΔΝΤ με απώτερο στόχο τον διαμελισμό της χώρας μας! Γι αυτό μη ζητάς απο τον δημιο τιποτ άλλο εκτός απο το να ξεκουμπιστει και να πάει στον αγύριστο και στα τσακίδια. Αμα πάνε στα τσακίδια τότε, μπορείς να βάλεις αιτήματα.

    Γι αυτό και δεν συμφώνησε ποτέ στο αίτημα του Καζάκου "στάση πληρωμών" και των άλλων περι αυτού.
    Στην πραγματικότητα αυτο θέλει ο ΓΑΠ. Στάση πληρωμων και ανοιγμα της πόρτας για να μπούν οι πιστωτές μας και να τα κάνουν όλα λίμπα.

    Η πρώτη φροντιδα του προοδευτικού κόσμου σημερα είναι να φύγουν οι δωσίλογοι!

    AntwortenLöschen
  7. Οι κανονικοί κάτοικοι αυτού του τόπου, αυτοί που αγαπούν ακόμα αυτό που περικλείει ο όρος "πατρίδα", πρέπει να βρίσκουν χρήσιμες τέτοιες τοποθετήσεις σαν αυτές του Καψή και άλλων ομοίων του. Γιατί τους μαθαίνουν και πλεον τους ξέρουν. Αν στις Θερμοπύλες ο Εφιάλτης ήταν γνωστός, οι Πέρσες δεν θα περνούσαν

    AntwortenLöschen
  8. ΟΙ ΑΘΛΙΕ......ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
    Το προλημα ειναι ποσους κανονικους ανθρωπους γνωριζεις σ' αυτον τον τοπο!!!!!!!
    Φιλη μου πηρε το λεωφορειο απο την ΧΑΝΘ σε λιγο μπηκε μεσα αξιοπρεπεστατος κυριος και προσπαθησε να εξηγησει στους επιβαινοντες τον λογο για τον οποιο πρεπει ν' αντισταθουν στην αυξηση των εισητηρειων, απ' ο,τι μου περιεγραψε μονο που δεν τον λιντσαρανε!!!!!
    ange-ta, τωρα πλεον λιγη αξια εχει η κυριξη στασης πληρωμων......η πτωχευση ειναι εδω.......περιμενουμε απλως τα τρια 'χτυπηματα' η σταση στην οποια αναφερομαι επρεπε να γινει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2009

    AntwortenLöschen
  9. @ Καλησπέρα Γιάννη Αγιάννη,

    Ναι! πρέπει να τους ξέρουμε, πρέπει να τους μάθουμε!!
    Γιατι πολλές φορές όλοι όσοι ακούνε τη λέξη πατρίδα και βγάζουν σπυριά, επεμβαίνουν σε δημόσιο λόγο και για δευτερευοντα πράγματα, μιλάνε σωστά, οπότε τους κατατάσει κανείς στο μυαλό του σαν "καλούς" (όπως λέει ο εγγονός μου)
    Και όταν μιλάνε για εθνικά ζητηματα που είναι σοβαρά και ζωτικής σημασίας, παρασύρεσαι και νομίζεις πως υπερασπίζονται το δίκιο, ενώ φωνάζουν και ξελαριγγιάζονται υπέρ του άδικου.
    Πριν απο λίγο άκουσα την κ. Κούρτοβικ, που θεωρούσα σοβαρή με το τρόπο που υπερασπίστηκε την ακατανόμαστη οργάνωση. Ακούγοντας τις ασυνερτησίες της για την κατάληψη της νομικής έφριξα.
    Ολα είναι ένας γόρδιος δεσμός τελικώς και μακάριοι αυτοί που κρατανε το σπαθί που τον λύνει

    AntwortenLöschen
  10. @ φιλενάδα τασπα,
    Σε εκτιμώ πολύ, αλλά δεν θα συμφωνησω μαζί σου. Ποτέ η κήρυξη πτωχευσης δεν είναι η πρεπουσα απάντηση. Πρεπει να μάθουμε να ζούμε πιο μετρημένα. Αυτο απαιτει η σημερινή κατάσταση του πλανήτη μας. Δεν μας αντεχει άλλο πια. Πρεπει να μάθουμε να ζούμε με τα ελάχιστα. Στην ιδανική πολιτεία ο Πλατωνας, βλέπει ευτυχισμένους ανθρώπους και όχι πλούσιους. Η δε σπατάλη είναι ισότιμη της ύβρης.

    Πέρα όμως απ αυτά, δεν μπορείς να ζητάς απο μια κυβερνηση δωσίλογων να κηρυξουν πτώχευση, γιατι ίσως αυτό να επιδίωξαν απο την αρχή.

    για ρίξε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/01/blog-post_7674.html

    AntwortenLöschen
  11. Καλημερα, ως προς την πρωτη παραγραφο θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.
    Ως προς το θεμα της πτωχευσης ειμαι οπαδος της θεωριας της καθως μετα απο ενα διαστημα --οχι μεγαλυτερο των δυο χρονων- με τον μηδενισμο του ελλειμματος και την μεταφορα πιστωσεων σε αναπτυξιακα εργα με προτοστατη το κρατος η οικονομια επανερχεται...................
    Προτιμοτερο να χασω τις 10-20 χιλ Ε που πιθανως εχω στην τραπεζα παρα ενω τα χανω να ζω ταυτοχρονα την ψυχικη μου καταρευση[ εννοω το κοινωνικο συνολο]

    AntwortenLöschen
  12. @taspa,

    Μα ρε φιλενάδα, μιλάς για μια κυβέρνηση που θα ήθελε να σώσει τη χώρα, όχι για τη Κυβέρνηση του ΓΑΠ!!!!

    Γι αυτό σου έστειλα και τον σύνδεσμο για να δεις ποιοι μας κυβερνάνε. Αυτοί οργάνωσαν την κατάρρευση, αλλά αυτοί πρέπει να ΦΥΓΟΥΝ!!!!!!

    AntwortenLöschen
  13. Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ο Υ Μ Ε!!!!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...