Freitag, 22. Juni 2012

Σήμερα ο αγώνας: Deutschland gegen Ausland

Το ποδόσφαιρο αλλά και όλα τα αθλήματα με πλήττουν αφάνταστα, παρότι είμαι αρχαιόπληκτη και τα στάδια, οι πλατείες και τα θέατρα στην αρχαία Ελλάδα ήταν χώροι που συγκρότησαν το πολιτιστικό θαύμα αυτής της μοναδικής στιγμής της ανθρωπότητας.
 Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων έπαυαν  οι εχθροπραξίες και οι άνθρωποι αγωνίζονταν ο ένας πλάι στον άλλο ακόμα και αν ήταν εχθροί ορκισμένοι.
Οι Γάλλοι αναβίωσαν αυτόν τον θεσμό το 1896.

Η πορεία αυτών των αγώνων είναι γνωστή.



Η ευγενής άμιλλα μεταμορφώθηκε στο πέρασμα των δεκαετιών σε ελεεινό και άγριο ανταγωνισμό της χημικής βιομηχανίας και οι αθλητές έγιναν σκουπιδιάρικο της κάθε λογής ντόπας. Χρήματα για στοιχήματα, για διαφήμιση και αμοιβές των αθλητών όχι πια το σεμνό δάφνινο στεφάνι, αλλά ο ποταμός πακτωλός στα χέρια των τυχερών νικητών!
Οι αρχαίοι αθλητές αγωνίζονταν γυμνοί, γιατί δεν ήθελαν να χαλούν τα ρούχα τους. Δείτε σήμερα την βιομηχανία ένδυσης τι ποσά επενδύσει στα φαβορί, αλλά και στους λοιπούς που απλώς θα περάσουν την πόρτα του ολυμπιακού σταδίου!
Γνωστά όλα αυτά, εξ άλλου δεν έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες (και όχι Ολυμπιάδα, που λένε οι αμόρφωτοι) τώρα, οσονούπω βέβαια, αλλά δεν είναι ο λόγος που γράφω αυτές τις γραμμές.

 Σήμερα το βράδυ θα κρεμαστούμε στο κουτί μας για να δούμε τον αγώνα: Γερμανία – Ελλάδα.

 Α, Χα πώς να μην θυμηθούμε τους Ολυμπιακούς του 1936????


 Αλλά και μετέπειτα τον αγώνα Ολλανδία – Γερμανία. Τότε ήμουν στην Γερμανία και ακόμα θυμάμαι τον φίλο μου τον Ανδρέα να φωνάζει στους δρόμους του Μονάχου.

 - Σήμερα έχουμε αγώνα, Deutschland gegen Ausland (Γερμανία εναντίον Αλλοδαπής)

 Και έτσι ήταν ακριβώς ! Deutschland gegen Ausland! Το στάδιο σείστηκε στο γκόλ των Ολλανδών και σιώπησε σ αυτά των Γερμανών!

Ελπίζω να μην έχουμε το αποτέλεσμα του τότε αγώνα Deutschland gegen Ausland : 2 -1, όπως είπε αυτό το ξόανο ο Σόϊμπλε, που μάλλον αυτό είχε στο νού του και εύχομαι να μην έχουμε επανάληψη της ιστορικής εποχής που ακολούθησε το 1936!


****************

Από τον διεθνή τύπο:





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...