Samstag, 25. März 2017

Η Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση



Ο,τι και να πει κανείς για την Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση, θα είναι παλιές αλήθειες.

Ωστόσο, "όλες οι αλήθειες είναι παλιές και χιλιοειπωμένες, μόνο που πρέπει να τις επαναλαμβάνουμε για να μην πέσουν στην λήθη"

Η Ελληνική Επανάσταση ήταν ένα θαύμα, γιατί πέτυχε όταν όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν ήθελαν να χαλάσουν την τάξη που είχαν.

Το δόγμα Μέτερνιχ.

Αντίθετα, το φιλελληνικό κίνημα ήταν τεράστιο. Και αυτό, μαζί με τα ποτάμια αίματος που έχυσε ο ελληνικός λαός, άλλαξαν τον ρού της Ιστορίας.
Και πάλι ωστόσο, αυτή η Μεγάλη Επανάσταση, δεν ολοκληρώθηκε. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα των Βαλκανίων, που δεν απελευθέρωσε την Πρωτεύουσά της.
Η Βασιλεύουσα Πόλη χάθηκε για πάντα, Ίσως γιατί οι φιλέλληνες, αλλά και οι διανοούμενοι μιλούσαν για τον Περικλή και τον Αριστοτέλη και «ποτέ για τον Κωνσταντίνο, όλοι παρασυρμένοι από την δαιμονική αυθεντία του Κοραή, μαθητή του Βολταίρου και του Γίβωνα" (1).
Σήμερα, μετά από τόσους αγώνες, βρεθήκαμε δούλοι των τραπεζών και των ίδιων Μεγάλων Δυνάμεων. Καθόλου παράδοξο, αφού η Επανάσταση μας καπελώθηκε από δόλιες δυνάμεις, που από τότε δεν μας ήθελαν πραγματικά ελεύθερους, αλλά ελεύθερους υπό τον όρο να παραμείνουμε ένα μικρό κράτος που δεν θα σήκωνε ποτέ κεφάλι!
Ένα κράτος που τα σύνορά του θα έφταναν μέχρι την Λάρισα.

-----------------

(1) Ράνσιμαν, η Αλωση

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...