Sonntag, 16. Mai 2010

η πρόταση για τα οικονομικά



Βαρέθηκα να διαβάζω τους σοφούς και πάνσοφους να λένε πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση, όταν η μόνη συνταγή που έχουν, είναι η μείωση των μισθών και των δημοσίων δαπανών. Το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρο το λησμονούν ή κάνουν πως το λησμονούν, ή το μυαλό τους έχει πάθει αγκύλωση και δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.
Που θα τα βρει η ΕΚΤ τα 800 δις ευρώ, για να χρηματοδοτήσει τις χώρες του Νότου;
Πού τα βρήκε η Αμερική τα 10 περίπου τρις δολάρια που χρηματοδότησε τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν με τη σειρά τους άλλες τράπεζες και επιχειρήσεις και πάει λέγοντας;
Το δημόσιο έλλειμμα όλων των χωρών του κόσμου είναι περί τα 15 τρις ευρώ. Μόνο το δημόσιο!! Δηλαδή αυτά που χρωστάει η Κεντρική Κυβέρνηση για να πληρώνει μισθούς, εξοπλισμούς, δημόσια έργα κλπ. κλπ. Σκεφτείτε ότι ο δημόσιος τομέας έχει από το 1989 συρρικνωθεί στο μισό τουλάχιστον. Από αυτά τα 15 τρις τα 4 (περίπου) τρις είναι τόκοι και τοκοχρεολύσια. Αν δεν υπήρχαν τα τοκοχρεολύσια τα περισσότερα κράτη δεν θα είχαν ελλείμματα.


Το συνολικό χρέος ιδιωτικό και δημόσιο των πρώτων 33 χωρών ανέρχεται σε 55 τρις και κάτι δις δολάρια. Δηλαδή όσο σχεδόν το παγκόσμιο ΑΕΠ (58 τρις είναι το παγκόσμιο ΑΕΠ). Μόνο οι 10 πρώτες χώρες (ΗΠΑ, Η.Β., Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, με τη σειρά χρέους) χρωστάνε 46,6 τρις
Ας μην μιλήσουμε για τα χρηματιστήρια αξιών και παραγώγων (δηλαδή στοιχημάτων) που παίζονται περί τα 800τρις και βάλε και κάτι παραπάνω για να είμαστε μέσα.
Πως είναι δυνατόν να χρωστάνε όλοι (εκτός από της Μιχαλούς) τέτοια ποσά; Ποιος δανείζει ποιόν;
Λοιπόν η πρόταση για έξοδο από τη κρίση είναι μία και μοναδική: Τυπώνουμε κάργα χρήμα, και δανείζουμε όλο τον ντουνιά με αρνητικά επιτόκια. Θα τρέξουν όλοι να δανειστούν, θα γίνουν έργα επί έργων και όσο πιο μεγάλο δάνειο πάρουν τόσο πιο λίγα θα επιστρέψουν! Σε λίγα χρόνια όλα τα χρέη θα έχουν πληρωθεί.

Μη γελάτε, αν ήμουν απόφοιτη του Χάρβαρντ θα έπαιρνα Νόμπελ!

Ρεζουμέ: Διανοούμενοι και πολιτικοί της πεντάρας, καταλάβετε ότι το σύστημα σας τα φτυσε και άστε όλα τα άλλα ψόφια περί δημοσιονομικής πολιτικής. Γιατί μόνο αν παραδεχτούμε, δηλαδή αν παραδεχτείτε ότι το συστηματάκι της ρεμούλας και της μίζας και κυρίως της εξουσίας που χαρίζει σε λίγους να καταδυναστεύουν τους πολλούς και να νομίζουν με το μικρό τρελό μυαλό τους ότι έτσι κυβερνάνε το σύμπαν και ότι η ζωή όχι μόνο των δις ανθρώπων, αλλά και όλου του έμβιου σύμπαντος εξαρτάται από το πώς ξύπνησαν το πρωί όλοι αυτοί οι άρρωστοι, εμετικοί στρος καν και μέρκελες, μόνο αν παραδεχτείτε ότι αυτή η πιο βάρβαρη και πιο αιματοβαμμένη πτυχή της ιστορίας της ανθρωπότητας που ξεκινάει από το 1492, ξεψυχάει, μόνο τότε υπάρχει ελπίδα η ανθρωπότητα να ξαναβρεί τον χαμένο αυτοσεβασμό της και να ζητήσει συγνώμη σε όλα όσα μέχρι σήμερα ποδοπάτησε.



Δείτε και το Βίντεο, έτσι συμπληρωματικά, για να καταλάβετε ποιά Κυβερνηση έχουμε για να διαχειριστεί τη σημερινή κρίση:


7 Kommentare:

  1. Kαλησπερα ange-ta

    Συμφωνουμε και δεν ειναι η πρωτη φορα αλλωστε που διαβαζω αρθρα σου για να διαπιστωσω οτι και εσυ γραφεις πραγματα που πολυ λιγοι απο τους...συμπατριωτες μας θελουν να ακουσουν! Δυστυχως οι περισσοτεροι δεν βλεπουν την ουσια των πραγματων και τις πραγματικες αιτιες πισω απο τη κριση, που εδω στη Σουηδια ακουμε οτι θα συνεχιστει και οτι τωρα ειμαστε μονο στην αρχη του παγοβουνου...Τι να πεις τωρα σε καποιους που πανε να μας πεισουν οτι οι εργαζομενοι πρεπει να πληρωσουν τα σπασμενα των πολιτικων; ;(

    Πολυ μου αρεσε επισης και η αναφορα σου στην βουλευτινα Birgitta Jonsdottir και εχω και εγω γραψει γι αυτην σε περασμενη μου αναρτηση


    Καλο σου βραδυ απο Σουηδια!

    AntwortenLöschen
  2. @ Elva,

    καλησπέρα Ελβα μου

    και καλώς όρισες!

    Πέρασα και απο το ιστολόγιο σου και το χάρηκα!

    Θα σε διαβάζω.

    Το μεγάλο ζήτημα αυτης της κρίσης είναι ότι δεν λύνεται με το να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα, γιατι απλούστατα δεν μπορούν!!!

    Θα αντέξουν για λίγα χρόνια και μετά; Οταν πια δεν θα μπορούν να αγοράζουν κινητά και αυτοκίνητα και κρέμες και κολώνιες και εξωτικά φρούτα και τόσες άλλες μαλακίες που παράγει το σύστημα, τι θα κάνουν;

    Θα ξεπουλήσουμε λένε τις λίγες εναπομείνασες δημόσιες επιχειρήσεις! Και μετά τι θα έχουμε για να πουλήσουμε; Η θα βρούμε τα 300 δις πουλώντας την επιχείρηση νερού, ώστε να μας πουλάνε το νερό προς 10000 το κυβικό;

    Μαύρο και άραχνο το αύριο.

    AntwortenLöschen
  3. Δυστυχώς αυτή την κυβέρνηση έχουμε για να διαχειριστεί την κρίση...
    Έχεις απόλυτο δίκιο! Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα, τελικά...

    AntwortenLöschen
  4. @ mariana,

    Δεν φανταζόμουν ότι ο άνεμος είχε ενα τέτοιο γλυκο κοριτσάκι για δαχειριστή.
    Οπως είδα το έχεις και συ το βίντεο.

    Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στον κόσμο όλο, είναι και οι διαχειριστές της και γι αυτο δεν θα βρούνε ποτέ λύση. Το σύστημα θα πεθάνει, η μόνο ελπίδα είναι να μη πεθάνει και ο κόσμος όλος μαζί του.

    AntwortenLöschen
  5. Γλυκό κοριτσάκι??...
    Ωωωω!!πότε γιορτάζεις να σου στείλω μία τούρτα??
    Σ' ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου...
    :)))

    AntwortenLöschen
  6. συμφωνώ με τη λύση, ως κάτι που μπορεί να γίνει
    όμως εκεί στα 70ς αποφάσισαν υπέρ μηδενικού πληθωρισμού και αυξημένης ανεργίας με τη δικαιολογία ότι η ανεργία πλήττει μόνο το 5-10-15% που είναι άνεργοι ενώ ο πληθωρισμός όλους
    κυρίως αυτούς που έχουν φράγκα ή τα έχουν δανείσει και τους τρώει ο πληθωρισμός (πχ Γερμανία)

    AntwortenLöschen
  7. @ geokalb,

    χαίρομαι που συμφωνείς, και χαίρομαι διπλά γιατι εσύ καταλαβαίνεις και τα οικονομικά.

    Οι σημερινές ριζοσπαστικές απόψεις μιλούν για διαγραφή των χρεών των φτωχων χωρών, κάτι που θα γίνει όταν οι πλούσιες αρχίζουν να βαράνε κόκκινα. Εγω, το πιστεύω αυτο που γράφω, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι όποιες επενδύσεις θα είχαν απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Οχι πράσινη BP και τα υπόλοιπα.
    Βέβαια μια τέτοια πρόταση θα δώσει ζωή στο σύστημα και ακόμα μια μαχεριά στη γη.
    Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

    Οσο για τον πληθωρισμό, ο μόνος που έχει όφελος (απο τον χαμηλό πληθωρισμο) και φόβο για υπέπληθωρισμό είναι οι τράπεζες.

    Ο υπερπληθωρισμός δεν οδηγει οπωσδηποτε σε καταστροφή, αντίθετα
    ανανεώνει και ζωντανευει την οικονομία και κάποια παρασιτικά χρηματοτέτοια γουρούνια χανουν τα αυγά και τα πασχάλια τους.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...