Dienstag, 22. März 2011

Πού το πάνε στην Λιβύη



H Louise Arbour εντεταλμένη του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης "international-crisis-group" σε μια συνέντευξη στην euronews, έκανε τις εξής δηλώσεις, σχετικά με την Λιβύη.

Το συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε μέτρα για την προστασία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένου της απαγόρευσης πτήσεων ως μέτρο πίεσης. Να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας μόνο στην πολεμική επιλογή είναι ένα είδος κλιμάκωσης και όχι σύνεσης.

Ωστόσο αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον στην συνέντευξη είναι η άποψη που διατύπωσε η κυρία Louise Arbour, για την διαίρεση της Λιβύης σε ανατολική Λιβύη με αρχηγούς τους «επαναστάτες» και σε δυτική με αρχηγό τον Καντάφη.

Η κύρια υποδομή διάθεσης του πετρελαίου είναι προφανώς η ανατολική Λιβύη, εκεί που οδηγούνται οι περισσότεροι αγωγοί πετρελαίου όπως φαίνεται πολύ καθαρά από το χάρτη που πήρα από τον Spiegel on Line.
Επίσης τα μεγαλύτερα κοιτάσματα βρίσκονται και αυτά στην Ανατολή και όχι στη Δύση που θέλουν να στριμώξουν τον Καντάφη!
Έτσι αυτός ο αιμοσταγής δικτάτορας δεν θα είναι "μπο πουρ λ' οριεντ", αλλά "μπο πουρ λ' ουέστ".

Όλη η συνέντευξη εδώ, μπορείτε να την ακούσετε σε όποια γλώσσα θέλετε!

2 Kommentare:

  1. Φίλτατη, και πάλι, καλημέρα.
    Αντί σχολίου, για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια, παραπέμπω σε μια χτεσινή μου ανάρτηση και μια προσωπική εκδοχή-απάντηση, στο ανερώτημά σου.

    AntwortenLöschen
  2. καλησπέρα Ορφέα,

    ΝΑι το διάβασα!!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...