Mittwoch, 10. März 2010

Τι γίνεται στο Αιγαίο; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Δείτε πως όλα οδηγούν στην εξαφάνιση της Ελλάδας από το χάρτη:

1. Όλοι - πλην ΛΑΟΣ - συμφωνούν να διευρύνουν την ελευθερία και την δυνατότητα άφιξης και μόνιμης εγκατάστασης των μεταναστών. Πιο φανατικοί είναι οι αριστεροί (ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ)

2. Όλοι (πλην ΚΚΕ) συμφωνούν ότι υπάρχει κρίση και χρειάζονται μέτρα, η αριστερά διαφωνεί με τα μέτρα, αλλά προτείνει μείωση των εξοπλισμών που αυτόματα καθιστά την Ελλάδα εύκολο οικόπεδο προς αρπαγή.

3. Με πρόφαση τη κρίση , το ΠΑΣΟΚ, έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να αναχαιτίζει τα τουρκικά αεροπλάνα και μάλιστα ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με τους Τούρκους να μην πετάμε ΕΜΕΙΣ πάνω από τα νησιά μας!!!!! Όπερ σημαίνει ότι οι γκρίζες ζώνες θα φτάσουν μέχρι την Λάρισα.

διαβάστε τα παρακάτω και καλό μας ύπνο!
Την ίδια ώρα που στην Πολεμική Αεροπορία παρατηρούνται σοβαρές κινήσεις που οδηγούν σε παραίτηση μάχιμους αξιωματικούς και αρκετούς που καλύπτουν σοβαρές επιτελικές θέσεις προκειμένου να κερδίσουν από την έγκαιρη συνταξιοδότησή τους, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει με δέος, σενάρια και φήμες που διαχέονται σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια, ότι στο μέλλον δεν θα μπορεί να πετά ελεύθερα πάνω από το σύνολο της θάλασσας του Αιγαίου!

Σενάρια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και που δείχνουν ότι η επεξεργασία τους γίνεται από μικτή Επιτροπή των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, με την πλήρη συγκατάνευση των μελών της κυβέρνησης, προετοιμάζουν την «απώλεια» του ανατολικού Αιγαίου από το χώρο πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Σαν κύριοι λόγοι αναφέρονται τόσο το οικονομικό κέρδος (περίπου 2 δις ευρώ) όσο και το γεγονός πως έτσι θα επέλθει «ειρήνευση» με την Τουρκία.

Τα σχέδια αυτά παρακολουθούν, εκ του σύνεγγυς ο Αναπληρωτής υπεξ Δημήτρης Δρούτσας και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ, κ. Παπαδόπουλος ενώ από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο ανυπεθα Π. Μπεγλίτης.

Στόχος είναι να ετοιμαστεί πριν τα τέλη Μαρτίου πλήρης πρόταση που θα υποβληθεί στο Μαξίμου προκειμένου να λάβει την οριστική απόφαση ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, δεν αποκλείεται τις «βασικές αρχές» της πρότασης αυτής να συζήτησε χθες ο πρωθυπουργός με την Χίλαρι Κλίντον, επιδιώκοντας να παρουσιάσει «κινητικότητα» στα Έλληνο – Τουρκικά.
Η χθεσινή αποκάλυψη του ζητήματος, από αθηναϊκή εφημερίδα, δημιούργησε όμως νέα δεδομένα (παρά τη χλιαρή διάψευση του υπεξ) καθώς η αντιπολίτευση συζητά ήδη, την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων προκειμένου να λάβει κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι «δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο» καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να καταγγείλει την κυβέρνηση πως επιχειρεί εν μέσω της κρίσης να διευρύνει το μέτωπο της εσωτερικής σύγκρουσης εμπλέκοντας και «εθνικά ζητήματα»!

Αν και τελικός στόχος του κυβερνητικού επιτελείου φέρεται να είναι η παρουσίαση της συγκεκριμένης πρότασης προς την Τουρκική πλευρά επισήμως στη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν στην Αθήνα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, ήδη ένα προσχέδιο έχει προωθηθεί στην Άγκυρα προκειμένου να υποδείξει αντίστοιχες δικές της θέσεις προκειμένου να υπάρξει τελικός συμβιβασμός.
Δραγουμάνος


Περί πραγματικότητας
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας περιορίστηκε να αναφέρει ότι το δημοσίευμα της «Ε» για την ενδεχόμενη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο «δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα». Απέφυγε όμως να καθορίσει ποια ακριβώς είναι αυτή «η πραγματικότητα» και να δώσει στοιχεία για την ήδη πολυδιαφημισμένη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι εργάζεται συστηματικά για τη μείωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν στην Αθήνα τον Μάιο.
Για την ώρα, η «Ε» θα επιμείνει στο κείμενο της κυβερνητικής οδηγίας-εντολής, σύμφωνα με την οποία: «Να εξεταστεί μια συμφέρουσα συμφωνία, κατά την οποία από τον 25ο μεσημβρινό περίπου και ανατολικά, θα χαρακτηριστεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, περιοχή αποφυγής έντασης, στην οποία εκτός των ασκήσεων και για σκοπούς αεράμυνας, δεν θα εκτελούνται άλλες πτήσεις μαχητικών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η συμφωνία αυτή δεν επηρεάζει τα μαχητικά αεροσκάφη των χωρών του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών. Ετσι δεν θα υπάρχουν εντάσεις στο FIR Αθηνών, θα υπάρξει μείωση δαπάνης αναχαιτίσεων και θα αυξηθεί η εναέρια κυκλοφορία στο FIR Αθηνών κατά 30% περίπου με όφελος 2 δισ. ετησίως».
Ο υπουργός Αμυνας Ευάγγ. Βενιζέλος, στην αντίδρασή του επιμένει και αυτός ότι η πραγματικότητα είναι άλλη από αυτή του δημοσιεύματος. Και όντως, η πραγματικότητα είναι άλλη και πολύ χειρότερη. Και τούτο, γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. μπλοκάρισε πρόταση, η οποία επέτρεπε στα τουρκικά μαχητικά να πετούν ανεξέλεγκτα στο Αιγαίο.
Ομως, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεώρησε «συμφέρουσα πρόταση» να πετούν ανεξέλεγκτα τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο σε βάρος ελληνικής κυριαρχίας και ασφάλειας της χώρας, χωρίς δυνατότητα αναχαίτισης από τα ελληνικά μαχητικά. Λεπτομέρειες επί του θέματος μετά τον... επαναπατρισμό από την Ουάσιγκτον.
enet.gr


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/

*****************************************************************************

7 Kommentare:

  1. 1) Το ΚΚΕ δεν είπε πότε φέρτε μετανάστες στην Ελλάδα και κρατήστε τους μόνιμα. Το ΚΚΕ λέει ότι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που στερούν τα δικαιώματα των μεταναστών είναι αυτές που επιτίθενται εναντίον των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των εργαζομένων. Το αντιμεταναστευτικό δηλητήριο βγαίνει από το ίδιο δόντι του φιδιού που προσπαθεί να δαγκώσει το λαό, το κίνημα και την προοπτική του. Γι' αυτό και πρέπει ο λαός να το ξεπατώσει από τη ρίζα.

    2) Οι τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς δεν γίνονται για να προστατευτεί το «οικόπεδο», γίνονται προκειμένου να εκπληρώσει η χώρα μας τις πολεμικές προδιαγραφές που καθορίζουν οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί. Ακόμα, η αύξηση του αριθμού των έμμισθων οπλιτών σε 40.000, καθώς και ο αυξανόμενος αριθμός στρατιωτικών αποστολών εκτός των συνόρων, μαρτυρούν τη διαρκή αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Α… να μην ξεχάσω ότι οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί είναι υπεύθυνοι για το κύμα μεταναστών στην πατρίδα μας. ΤΟΜΠΟΛΑ. Πραγματική μείωση των δαπανών και μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι ρεαλιστικό και μπορεί να γίνει, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΙ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, μόνο εάν απεμπλακεί η χώρα μας και ο στρατός της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τις δεσμεύσεις.

    3) Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από τότε που μεταφέρθηκε το τουρκικό Στρατηγείο από το Εσκί Σεχίρ στη Λάρισα, ώστε να ενοποιηθούν τα δυο Στρατηγεία και να εναλλάσσονται Έλληνας και Τούρκος διοικητής, σε μια περίοδο που το ίδιο το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται για τη διχοτόμηση του Αιγαίου, δε δέχεται χάρτες και εθνικά σύνορα και ταυτόχρονα η ηγεσία της Τουρκίας δε συμφωνεί με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Επομένως, το θέμα των γκρίζων ζωνών θα οξυνθεί, σημείωσε και το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της Λήμνου. Σε συνθήκες κρίσης, σε μια περιοχή που η διαπάλη ανάμεσα στις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι πολύ μεγάλη, για τους αγωγούς και για τους αντιαγωγούς, τα προβλήματα περιπλέκονται. Και βεβαίως η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε εν κρυπτώ. Ας βγάλουν συμπεράσματα όσοι θεωρούν ότι είναι μονόδρομος για την Ελλάδα η συμμόρφωση και η συμμετοχή στο δολοφονικό ΝΑΤΟ

    Αυτά… την καλησπέρα μου και μακριά από την Παπαρήγα… θέλει το κακό των αφεντικών μας!!!

    AntwortenLöschen
  2. Λίγο άσχετο αλλά έχω μια ερώτηση προς τους επισκέπτες σου σχολιαστές και εσένα την ίδια: μήπως γνωρίζει κάποιος τον ακριβή αριθμό των θυμάτων της Ελληνικής Επανάστασης; Πόσοι πέθαναν τότε; Μου διαφεύγει και δεν βρίσκω τίποτα στο διαδίκτυο.

    AntwortenLöschen
  3. @ φίλε aliatas,

    Εχτές άκουσα κάποιον βουλευτή του ΚΚΕ στο κανάλι της Βουλής που στην κυριολεξία φώναζε και έλεγε πράγματα και θαύματα!!!!

    Ζητούσε άνοιγμα των συνόρων σε όλους, κατάργηση της Frontex, και διάφορα άλλα ασυνάρτητα. Κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ, ότι κωλυσιεργεί να αποδώσει υπηκοότητα στον πάσα ένα. Ζήταγε, η απόκτηση της υπηκοότητας να μην έχει σχέση με την γνώση της ελληνικής γλώσσας και άλλα απίστευτα πράγματα. Ντράπηκα που τον άκουγα, ειλικρινά σου μιλάω!
    Στενοχωρήθηκα, γιατί μεγάλωσα με μάνα και πατέρα που μέχρι που πέθαναν αυτό το κόμμα ψήφιζαν και δεν τόλμησα να τους πω, ότι εγώ κάποιες φορές δεν το ψήφισα!
    Θα σε παρακαλούσα, αντί να κάνεις σε μένα υποδείξεις ακόμα και αν είναι καλοδεχούμενες, να προσπαθήσεις να αλλάξεις τη ρότα του κόμματος! Δεν το ειρωνεύομαι το εννοώ. Έχει υπερκεράσει και τον χαζοχαρούμενο νεοφιλελεύθερο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που κάποια αφεντικά τους εξυπηρετούν.
    Δεν θα επαναλάβω τα περί μετανάστευσης ο ΟΜΑΔΕΟΝ έδωσε μια πολύ παραστατική ερμηνεία. Αλλά και στο μανιφέστο ο Μαρξ, καταδικάζει τη μετανάστευση!

    AntwortenLöschen
  4. @ αυτό και το άλλο,

    εδωσα σήμα στον διαχειριστη του καταπληκτικού σάιτ του "Porta Aurea" που είναι απο τους πολύ διαβασμένους της ιστορίας μας, να μας καταδεχτεί.

    Μόλις παρω μηνυμα θα περάσω απο το στέκι σου και θα σου δώσω σήμα

    AntwortenLöschen
  5. Έχουμε τον ακριβή αριθμό; Σόρρυ που ρωτάω αλλά έχει σημασία.

    AntwortenLöschen
  6. Αγαπητή μου ange-ta, κανένας βουλευτής του ΚΚΕ πουθενά και ποτέ δεν έχει μιλήσει για ανοιχτά σύνορα. Δώσε λίγο προσοχή σε αυτό γιατί είναι απίστευτη ανακρίβεια που οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Η θέση του ΚΚΕ είναι η νομιμοποίηση των μεταναστών και προσφύγων ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, η απόδοση ισότιμων δικαιωμάτων και η διευκόλυνση της μετακίνησής τους σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ,(το έπιασες το υπονοούμενο;) κόντρα στους Κανονισμούς και στις Οδηγίες της ΕΕ. Είναι τόσο τραγική αυτή η θέση;

    Για την αποκατάσταση της τάξης: Ο Μαρξ ποτέ δεν επιτέθηκε κατά των μεταναστών. Επιτέθηκε, όμως, με δριμύτητα κατά της τακτικής των καπιταλιστών και των βιομηχάνων της Αγγλίας του 19ου αιώνα που επιδίδονταν στην «εισαγωγή εργατών», με στόχο τη συγκρότηση απεργοσπαστικού στρατού. Μην ξεχνάς ότι ο Μαρξ είναι ιδρυτής της κοσμοθεωρίας που έχει για προμετωπίδα της την αρχή «ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ»!

    AntwortenLöschen
  7. @ aliatas,

    Αν δεν άκουγα τον δικό σας, να τσιρίζει και να βρίζει το ΠΑΣΟΚ υποχωρητικό , όπως και ο Τσίπ(ου)ρας,. θα σε πίστευα.

    Δεν μπορώ να καταλάβω ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Σήμερα οι εργάτες κουβαλάνε τους λαθρομετανάστες;
    Η μηπως δεν παίζουν ρόλο απεργοσπάστη; και δεν είναι η αιτία των τιμών ντάπιγκ και της εξαθλιωσης της εργατικής τάξης;

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...