Dienstag, 27. Mai 2008

Μεταλλαγμένα: Το ξεκλείδωμα του DNA


Πως γίνονται τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα;

Όπως έχω ήδη αναφέρει στο ποστ μου για την γέννηση της ζωής, η μάνα γη, χρειάστηκε 2 δισεκατομμύρια και 200 εκατομμύρια χρόνια για να διαμορφώσει έναν ευκαριώτη. Δηλαδή περισσότερο από τη μισή ζωή της!
Μετά από την εμφάνιση του πρώτου ευκαριώτη, η ζωή πήρε την ανηφόρα. Από τότε και μετά αρχίζει η ποικιλότητα. Επί 2 δισεκατομμύρια και 200 εκατομμύρια χρόνια η γη είχε κατακλυστεί από μονότονους προκαριώτες δηλαδή μονοκύτταρους οργανισμούς χωρίς πυρήνα με το DNA χύμα στο κύτταρο, σε αντίθεση με τους ευκαριώτες στους οποίους το DNA είναι κλειδωμένο στον πυρήνα του κυττάρου, πράγμα που συμβαίνει σε κάθε πολυκύτταρο οργανισμό.
Εδώ και ένα δισεκατομμύριο και 700 εκατομμύρια χρόνια το DNA παραμένει άρχοντας κλειδωμένος σε ένα Πύργο με εκατοντάδες χιλιάδες υπηρέτες όλους πολύπλοκους, δύστροπους, αμετακίνητους και κατά μια έννοια, της οποίας το νόημα μας ξεφεύγει, πολυδιάστατους, καθώς και δισεκατομμύρια άλλα άτομα σφιχταγκαλιασμένα μεταξύ τους σε μια δομή που η σημερινή επιστήμη αγνοεί παντελώς.
Το ανθρώπινο DNA έχει τρία δισεκατομμύρια ζεύγη βάσεων, έτσι για να πάρουμε μια ιδέα της εν λόγω πολυπλοκότητας. Είναι ενα διπλός έλικας που αν τον τεντώσουμε το μήκος φτάνει τα τρία μέτρα

Αν μπορούσαμε να αντιληφτούμε τη σοβαρότητα και τη μοναδικότητα αυτής της δομής, θα έπρεπε να είχαμε πάρει με τις πέτρες αυτούς που τολμούν να ξεκλειδώσουν αυτόν τον Πύργο και να πετάξουν μέσα σκουπίδια χύδην, όπως εντομοκτόνα, βολφράμιο και γονίδια σήμανσης, για να αναφέρουμε μερικά από δαύτα.
Η γενετική μηχανική βασίζεται στην Αρχή, ότι κάθε γονίδιο μέσα στο DNA είναι υπεύθυνο για μια και μοναδική πρωτεΐνη, δηλαδή, για μια και μοναδική λειτουργία του κάθε γονιδίου ξεχωριστά.
Επομένως, σκέφτηκαν αυτοί οι φωστήρες γενετιστές, αν προσθέσουμε ένα γονίδιο που παράγει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, μπορούμε – έτσι απλά - να προσθέσουμε μια καινούργια επιθυμητή ιδιότητα, ας πούμε ένα παράδειγμα στο καλαμπόκι, που αποτελεί τη βασική τροφή για μερικά δις στον πλανήτη μας, και να μην παθαίνει βλάβη από τους επανειλημμένους ψεκασμούς με ζιζανιοκτόνο.

Αυτή όμως η Αρχή δεν ισχύει. Όταν μετρήθηκαν τα γονίδια του ανθρώπου ήταν μόνο 30.000 ενώ με την παραπάνω λογική έπρεπε να είναι 100.000.


Δηλαδή τα γονίδια στην πλειονότητα τους κωδικοποιούν περισσότερες από μία πρωτεΐνη το καθένα.
Αλλά ούτε εδώ σταματάει η πολυπλοκότητα της λειτουργίας του κυττάρου. Η σειρά των γονιδίων είναι εξ ίσου σημαντική και η ένθεση ενός ξένου γονιδίου θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα, ανάλογα με τη θέση που θα λάβει κατά την ένθεσή του μέσα στο κύτταρο.

Κάθε τύπος κυττάρου έχει ένα μοναδικό ρεπερτόριο από μοριακά προσαρτήματα, τα οποία διαταράσσονται πλήρως με το ξένο σκουπίδι.

Μέχρις εδώ συναντήσαμε κάποιες αρχειακές δυσκολίες, που δεν αποτελούν παρά ένα μικρό μόνο μέρος των δυσκολιών της επιχείρησης «ξεκλειδώνω τον Πύργο και πετάω μέσα χύδην γονίδια και λοιπά σκουπίδια»

Πριν συνεχίσουμε περί των δυσκολιών της ανόσιας αυτής επιχείρησης, δείτε καταρχήν με ποια συνταγή μαγειρικής, οι «επιστήμονες» των νέων Αουσβιτς και Νταχάου παρασκευάζουν ένα γενετικά τροποποιημένο προϊόν! Και μόνο η λέξη προϊόν σοκάρει

1. Παίρνουμε μερικά κύτταρα από το φυτό ή το ζώο που θέλουμε να μεταλλάξουμε
2. Βάζουμε τα γονίδια που θέλουμε να ενθέσουμε στο δύστυχο φυτό ή ζώο σε μια ισχυρή καραμπίνα, κάτι ανάλογο με το εργαλείο που γίνεται αμμοβολή.
3. Βομβαρδίζουμε τα υγιή κύτταρα με τα ξένα «γονίδια» τα οποία είναι περιτυλιγμένα σε χιλιάδες μικροσκοπικά σφαιρίδια από βολφράμιο ή χρυσό, με ταχύτητες πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων την ώρα .
4. Το ξένο γονίδιο εκτός από το χρυσό ή το βολφράμιο έχει μαζί του και ένα γονίδιο Σήμανσης Ανθεκτικό στα Αντιβιοτικά (ARM, όπως το λένε)
5. Εμβαπτίζουμε τα βομβαρδισμένα κύτταρα σε διάλυμα με πολύ δυνατή αντιβίωση
6. Διαχωρίζουμε τα πεθαμένα κύτταρα, από αυτά που δεν προσβλήθηκαν από την αντιβίωση και έστι παίρνουμε τα μεταλλαγμένα.

Τα κύτταρα που επέζησαν από το μπάνιο της αντιβίωσης είναι τα μεταλλαγμένα, αφού σε αυτά εισέβαλε το ξένο γονίδιο που είχε συντροφιά το ARM .

Τι παρατηρούμε από την παραπάνω διαδικασία;

Ότι, τα καινούργια είδη που παρασκεύασε ο άνθρωπος, ναι πρόκειται για καινούργια είδη που μέχρι σήμερα η φύση δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση και με οποιαδήποτε φυσική επιλογή να είχε δημιουργήσει, καθόσον τα γονίδια που εντίθενται στα υγιή κύτταρα είναι τεχνητά ή από άλλο βασίλειο, αυτά λοιπόν τα καινούργια είδη έχουν ανοσία στην αντιβίωση!
Με άλλα λόγια η αντιβίωση δεν τα πιάνει. Καταλαβαίνουμε ότι

Όσοι καταναλώνουν μεταλλαγμένα

ζώα ή άνθρωποι

είναι ευάλωτοι σε ιούς και μικρόβια.

Αν το γονίδια ΑΡΜ μετακινηθεί απο το ένα είδος στο άλλο, τότε αυτο θα μπορούσε να οδήγησει σε νέες ασθένειες, ανθεκτικές σε αντιβιωτικά.

Ο κίνδυνος μιας ανίκητης πανδημίας είναι ορατός και ΚΥΡΙΩΣ αν αυτο δεν συμβεί σήμερα, καθόλου δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί αύριο. Απο την στιγμή που αυτά τα μεταλλαγμένα είδη έχουν μπεί στη ζωή του πλανήτη, τίποτα εκτός απο μια ολοκληρωτική καταστροφή τους δεν μας εξασφαλίζει ένα αύριο χωρίς τον εφιάλτη της μετάλλαξης και εξαφάνισης ειδών με τα οποία εκατομμύρια τώρα χρόνια μοιραζόμαστε μια βιώσιμη συμβίωση.



Ας κάνουμε άλλη μια στάση, μέχρι το επόμενο ποστ, παραβάλλοντας μια μικρή ιστορία:

Αγνοούμενα κοτόπουλα

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του BBC, 27 Απριλίου 2002
«Οι έλεγχοι της ασφάλειας σε γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι που καλλιεργείται σήμερα στη Βρετανία ήταν ελλιπής, όπως αποδείχτηκε.
Το φυτό το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι Τ – 25, ελέχθηκε σε εργαστηριακά πειράματα σε κοτόπουλα. Κατά τους ελέγχους διπλάσιος αριθμός κοτόπουλων πέθαναν όταν σιτίστηκαν με το καλαμπόκι Τ-25 σε σύγκριση με εκείνα που σιτίστηκαν με κανονικό καλαμπόκι.
Αυτή η έρευνα φαίνεται ότι παραβλέφθηκε όταν το φυτό εγκρίθηκε για είσοδο στην αγορά το 1996»

52 Kommentare:

  1. τραγικά πράγματα! τι να πεις.... πάντως εντάξει μπορεί να το έχουν σα σύνθημα αλλά αν φτάσουν σε τέτοια επίπεδα πιστεύω ότι πέρα από το ότι αρκετός κόσμος θα ξεσηκωθεί στις υπόλοιπες χώρες απλώς θα αρχίσουν να παρανομούν. Η Αφρική παράγει αρκετά φθηνά φάρμακα από για το έιτζ παράνομα.

    AntwortenLöschen
  2. @ xamogelo,

    Είναι αδίστακτοι!

    Αλλά εμένα με απασχολούν αυτοί οι επιστημονες που ακολουθούν το κεφάλαιο!
    Συζητούσα με έναν φίλο μου απο το Ηρακλειο και είπε και αυτός, ότι για την κατάντια του κόσμου μας, οι επιστημονες έχουν την μερίδα του λέοντος σε ευθύνη

    AntwortenLöschen
  3. επιστήμονες? πολύ γενικό. Σήμερα από την στιγμή που υπάρχει ζήτηση θα προσπαθήσουν άτομα να την καλύψουν. Πολλές φορές αναγκάζονται μάλιστα. Πάντως για τους επιστήμονες που είναι στα ερευνητικά κέντρα απλώς κάνουν την δουλειά τους χωρίς να τους ενδιαφέρει.

    AntwortenLöschen
  4. Νομίζω, ότι μεγάλο θέμα ανοίξαμε.

    Αλλα, αν δεν φταίνε αυτοί, αν αυτοί δεν ενδιαφέρονται, αυτοί που ξέρουν πάρα πολύ καλά το ποσο κακό κάνουν, τότε ποιός θα ενδιαφέρεται;

    Ο άσχετος; που ακούει μεταλλαγμένα και δεν έχει ιδέα; Δεν ξέρει καν τι είναι DNA;

    Φταίνε και παραφταίνε. Δεν μπορείς να καταπατάς καθε ηθικόν ενδιασμό για το μεροκάματο σου!

    AntwortenLöschen
  5. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι υπερεξειδικευμένοι, πλέον, επιστήμονες δυσκολεύονται να κρίνουν ηθικά/δομικά τις πράξεις τους, καθώς αυτά που κάνουν είναι απλά ένα μικρό κομμάτι του όλου παζλ, που φαινομενικά δε φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο στο σύνολο, αλλά και δεν έχουν λάβει αρκετή ανθρωπιστική ή κλασική παιδεία η οποία να λειτουργήσει ως στοιχειώδες ανάχωμα στις επιταγές των ανωτέρων τους ή των μάνατζερ των επιχειρήσεων. Αλλά ακόμα και αν γνωρίζουν τι πράττουν, πώς υπερεξειδικευμένοι επιστήμονες οι οποίοι έκαναν σπουδές επάνω στη "βιοτεχνολογική μεταλλαγή της σόγιας" θα αποφασίσουν να πάνε ενάντια...στις ίδιες τους τις σπουδές και την εργασία;


    Υπό αυτή την έννοια, νομίζω ότι λίγοι, ανώτεροι επιστήμονες καταλαβαίνουν πραγματικά ότι αυτό που κάνουν δε στέκει ηθικής βάσης. Από τη στιγμή μάλιστα που βλέπουν ότι η εταιρική μικροκοινωνία στην οποία δουλεύουν ανθίζει και οι ίδιοι έχουν καλές απολαβές, οι ενστάσεις τους μειώνονται ή οι ίδιοι τελικά αλλοτριώνονται και γίνονται "η πρωτοπορία".

    Και αυτά διότι οι κυρίαρχοι θεσμοί και οι αξίες τους επιβάλλουν σαν πρότυπα την αύξηση του κέρδους, την "αυτονομία" της ιδιωτικής επιστήμης, τον ατομικισμό και την αχαλίνωτη ανάπτυξη κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, μέσα στην οποία είναι και η βιοτεχνολογία.

    Συνεπώς, όταν η "ανάπτυξη ή θάνατος" γίνεται το κινητήριο μότο για τα πάντα, φυσικά θα "αναπτύξουν" και τους σπόρους, θα "αναπτύξουν" την παραγωγή, την "αποδοτικότητα" της γεωργικής βιομηχανίας κ.ο.κ.

    Πέρασε μια βόλτα από το μπλογκ μου να δεις τα "νέα" για τον Λαζόπουλο.

    AntwortenLöschen
  6. Αξιόλογες και εμπεριστατωμένες οι αναρτήσεις σου @ Ange-Ta.
    Η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση βαδίζει πλάι πλάι με την εφιαλτική γενετική πολιτική των υπερεθνικών εταιριών και των ισχυρών κρατικών δυνάμεων. Η παραγωγή και διακίνηση των γενετικά τροποποιημένων ειδών είναι το πιο ανατρεπτικό πείραμα πάνω στη βιόσφαιρα με τρομερή ανάπτυξη μετά το 2000 όπου στα πλαίσια της αναδομείται η ανθρώπινη τροφική αλυσίδα. Οι αυτοαποκαλούμενες «Εταιρείες Επιστημών Ζωής» οργανώνουν με τρόπο εγκληματικό τη «Δεύτερη Γένεση» με βάση τη κατευθυντήρια αρχή της ασύδοτης κερδοφορίας και του εξουσιασμού, καταστρέφοντας το έδαφος, το νερό και τον αέρα με εργαλείο την οικουμενική γενετική ρύπανση.
    Το 2005 έχουμε διεθνώς 90 εκ. εκτάρια γενετικών τροποποιημένων φυτών όπου η συμμετοχή στη κάλυψη της συνολικής έκτασης είναι: 55% ΗΠΑ, 19% Αργεντινή, 10% Βραζιλία, 6% Καναδάς, 4% Κίνα, 2% Παραγουάη, 1% Ινδία, 1% Νότιος Αφρική. (Ημερίδα «μεταλλαγμένα και ποιότητα τροφίμων ποιοτική γεωργία» Θεσσαλονίκη, Μάρτιος 2007).

    Η απειλή του ελέγχου των σπόρων, του παγκόσμιου φυσικού, φυτικού κεφαλαίου είναι ολοκληρωτική.
    Η ανεξέλεγκτη και βίαιη είσοδος των μεταλλαγμένων προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων μεταβάλει τους πληθυσμούς σε πειραματόζωα με άγνωστη ακόμα τη κλίμακα των επιπτώσεων αυτής της διαδικασίας.
    Τα πειράματα διασταυρώσεων ειδών, για τα νέα «χιμαιρικά» όντα και τη διασπορά τους επί γης συμβαδίζουν με τις στρατηγικές της κλωνοποίησης
    με στόχο τον μετάνθρωπο και τα τεχνήμονα κλπ κλπ.

    Μια σύγκρουση ορατή διατρέχει ολόκληρη την οικοσφαίρα στην αυγή του 21 ου αιώνα: Ποιος θα ελέγξει τελικά το φυσικό,φυτικό,ζωικό και ανθρώπινο γονιδίωμα; Τά λόμπι των υπερεθνικών βιοτεχνολογικών εταιριών ή αυτό θα αποτελεί θέμα συλλογικής ευθύνης και κοινό κτήμα μιας ελεύθερης ανθρωπότητας;

    AntwortenLöschen
  7. Αγγέλα. Τώρα μπήκα στο σπίτι μετά από δουλειά κάποιων ημερών. Το υπέροχο θέμα σου για τα μεταλλαγμένα τα διάβασα από το ιντερ.καφέ στο Βόλο. Η αλήθεια είναι πως έμαθα πράγματα που δεν ήξερα Θα το ξαναδιαβάσω.

    AntwortenLöschen
  8. monsanto...
    τους έμαθα καλά στο corporation..
    το πιστεύω ότι προσπαθούν κάτι τέτοιο...

    AntwortenLöschen
  9. Μεταλλαγμένα, γεννετικά τροποποιημένα, ηλιέλαιο, τρελές αγελάδες, κοτόπουλα με βενζίνη: Δε γνωρίζω το κατά πόσο κινδυνεύει η ανθρωπότητα απ' όλα αυτά. Αυτό που προβλέπω είναι ότι, σε λιγά χρόνια, αντί γιά το γιατρό θα πηγαίνουμε σε ΚΤΕΟ.

    AntwortenLöschen
  10. @ Ikonikos,
    Ολα γυρνάνε γύρω απο την διάσταση καπιταλισμού και οικολογίας. Ομως σ αυτη τη διάσταση οι επιστημονες φέρουν την μεγαλλίτερη ευθυνη, νομίζω τουλάχιστον

    @ Μαυρο φως,

    σ ευχαριστω για τις πρόσθετες πληροφορίες που δίνεις

    @ Νίκο,

    δες και το προηγούμενο ποστ, είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε, γιατι πολύ γρηγορα θα χρειαστει να υπερασπιστούμε κατι περισσότερο απο τη ζωή μας!

    @geokapl,

    corporation??

    AntwortenLöschen
  11. @ zorba the greek,
    σωστός, θα πηγαίνουμε να αλλάζουμε λάδια και φίλτρα.....

    AntwortenLöschen
  12. Telika mipos tha prepei na skefto sovaro tin kaliergia kapoion vasikon agathon se ekeino to xahasmeno xorafaki sto xorio???
    LEs???????

    AntwortenLöschen
  13. OΤΑΝ Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ, ΑΝΖΕΤΑ ΜΟΥ.

    ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑ...

    ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ, ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΥΔΡΟΓΕΙΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΓΑΛΑΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ.
    ΕΔΩ ΔΕΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ

    ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ
    ΑΝ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟΝ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΘΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ
    ΑΠΟ ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΓΥΡΗ ΑΡΑ ΘΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

    ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΘΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ, ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΨΕΚΑΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΨΕΚΑΖΕΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ, ΔΕΝ ΒΑΖΕΣ ΛΙΠΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ, Ο ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟ ΜΑΣ...

    AntwortenLöschen
  14. συνέχισέ τα, όσο μπορείς...
    μαθαίνουμε όλοι πράγματα !

    κατά τα άλλα,
    πανομοιότυπο μήνυμα εις τριπλούν :
    σπουδαίες οι κρύες μπυρέττες :)

    AntwortenLöschen
  15. Οι νοσηροί εγκέφαλοι είναι τόσο διεστραμμένοι που έχουν σκοπό όχι απλώς να επιβληθούν, αλλά πρώτα να τους παρακαλέσει ο κόσμος για λύσεις στα -προφανώς τεχνητά- προκληθέντα προβλήματα.
    Όπως η τρομοκρατία και ειδικά η 9/11, η Μαδρίτη, ο άνθρακας κ.λπ. εξυπηρέτησαν αυτή τη λογική (κάμερες, αστυνόμευση, δίκες παρωδία στην Αθήνα για τις οποείς κανείς δε μιλά σήμερα, απαγωγές Πακιστανών, κ.λπ.) έτσι και η ενσκήψασα κρίση στα τρόφιμα (σήμερα ο FAO έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή του ενόψει της διάσκεψης της Ρώμης στις 5 Ιουνίου με βάση την οποία 22 χώρες κινδυνεύουν άμεσα με γενικευμένο λιμό) έχει τον ίδιο σκοπό: δηλαδή, όχι απλώς να "ανεχτεί" ο κόσμος τα μεταλλαγμένα, αλλά να παρακαλά την κάθε Μονσάντο να τα βγάζει αμέσως στην αγορά.
    Η πραγματική εξουσία είναι πρωτίστως ένα αδίστακτο παιχνίδι δύναμης, δηλαδή εξουσία πάνω στις συνειδήσεις των "υπηκόων" και όχι απλώς παιχνίδι οικονομικό, εξουσία μέσα στις τσέπες τους (και καταλήγουμε ξανά στο αυτονόητο, πως αξιορέπεια και εξουσία είναι έννοιες ασύμβατες).

    AntwortenLöschen
  16. @ geokalp

    Ευχαριστώ για το λίνκ, πολύ ενδιαφέρον. Το φίλμ δεν κατάφερα να το φορτώσω και να το δω. Μου λείπει το πρόγραμμα.

    @ giousouroum,

    Αυτό σίγουρα να το κάνεις. Και γω το ίδιο σκέφτομαι.

    @ ATHENA,

    Δεν είναι μόνο το χρήμα. Είναι η εξουσία που απολαμβάνουν να είναι κυρίαρχοι παντού.
    Τώρα μόλις άκουσα στη τιβι, ότι η μόνη λύση κατά της ακρίβειας είναι τα μεταλλαγμένα!!!!!!!!!!

    Αντισταθείτε, όσο μπορείτε.
    Καλλίτερα να πεθάνουμε από πείνα παρά από τα μεταλλαγμένα!
    Γιατί ΜΟΝΟ έτσι θα έχουμε κάποια ελπίδα να σωθούμε

    Ρίξε μια ματιά στο corporation του geokalp και θα καταλάβεις πολλά για την σχιζοφρένεια του κόσμου μας

    @ quartier libre,

    Δεν φτάνει να γράφουμε ΜΟΝΟ. Πρέπει να αντισταθούμε!

    @zalmoxis,

    Ανατριχιαστικά σενάρια, όπως σου είπα και στο μπλόγκ σου.

    Να παρακαλάμε τους εγκληματίες της Μονσάτο να μας ταΐσουν…………

    Εφιάλτες…………….

    Όπως είπα και στη Αθηνά, το λίνκ του geokalp, είναι άκρως ενδιαφέρον

    AntwortenLöschen
  17. Δεν κατάλαβα πως έπεται απο την παρουσίαση του τρόπου δημιουργίας τους, ότι τα μεταλαγμένα είναι ευάλωτα σε ιούς και μικρόβια. Νομίζω πως συμβαίνει το αντίθετο γι αυτό και σε ένα περιβόλι θα καταφέρουν τελικά (λόγω της ανθεκτικότητάς τους) να εκτοπίσουν τα φυσικά. Μπορείς να το ψάξεις// ελέγξεις λίγο πσραπάνω;

    AntwortenLöschen
  18. A,mirage, δεν τα είπα καλά.
    γι αυτο θα αλλάξω κάπως το ρεζουμέ΄
    Η ουσία είναι
    Επειδη τα μεταλλαγμένα έχουν ανοσία στην αντιβίωση, - απο τον τρόπο παραγωγης τους - ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΙΟΥΣ.

    Αυτο θα συμβεί και με όσους απο τους ανθρώπους τρώνε μεταλλαγμένα, γιατι όπως λεει ο καθηγητης Αντωνίου, το ARM ή το μεταλλαγμένο γονίδιο περναει και οριζόντια απο τα έντερα.

    Σε ένα περιβόλι με μεταλλαγμένα και μη μεταλλαγμένα, τα μη μεταλλαγμένα θα επηρεαστούν απο την σταυρεπικονίαση με τα μεταλλαγμένα καταρχάς, ενώ αντίθετα τα μεταλλαγμένα ΔΕΝ θα επηρρεαστούν απο την σταυρεπικονίαση με τα μη μεταλλαγμένα.
    Γιατι, είναι αδύνατο να ακυρώσει μια μετάλλαξη. Το πιο πιθανόν είναι να δημιουργησει μια νέα μετάλλαξη.

    AntwortenLöschen
  19. @ mirage

    Αυτη τη νέα μετάλλαξη, η σημερινή επιστημη δεν μπορεί να την εντοπίσει και μάλλον καμμία επιστημη δεν μπορεί να την εντοπίσει καθόσον υπόκειται σε χαοτικά γεγονότα και καταστάσεις.

    AntwortenLöschen
  20. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=872196

    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ ΟΙ ΒΟΛΙΩΤΕΣ
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΛΙΝΚ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

    AntwortenLöschen
  21. ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
    ΤΟ ΣΠΑΣΩ ΣΕ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΝΩΣΤΕΤΟ ΣΤΟ ΚΟΠΥ ΠΑΙΗΣΤ

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=
    el&article_id=872196

    AntwortenLöschen
  22. Sorry, αλλά πάλι δεν το κατάλαβα. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα αντιβιωτικά είναι εξασθενημένοι ιοί, επομένως η εμβάπτιση χρησιμοποιείται μάλλον για να ξεχωρίσει ποιά κύτταρα εμβολιάστηκαν με το ανθεκτικό (σε ιούς) γονίδιο. Το καλαμπόκι που θα φυτρώσει σε έναν τέτοιο χωράφι θα είναι ανθεκτικό στις ιώσεις του καλαμποκιού. Τώρα ένας απλοϊκος συνειρμός (που μπορεί να είναι και λάθος) μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως τρώγοντας αυτό το καλαμπόκι μπορεί να αποκτήσουμε και εμείς ανοσία σε ορισμένους ιούς.

    Επομένως μήπως το επιχείρημα της Mosando εκτός του ότι θα κάνει καλιέργειες πολύ παραγωγικές για να ταϊσει όλους τους πεινασμένους είναι πως θα τους κάνει επίσης και ανθεκτικούς στις ιώσεις;; Εαν είναι έτσι ε τότε δεν πολεμιέται ... :)

    AntwortenLöschen
  23. Ανέβασα και εγω ένα πόστ στις Σημειώσεις μου ... καιρός ήταν !

    AntwortenLöschen
  24. @ mirage,

    ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟχι, Δεν είναι έτσι.

    Το γονίδιο που θέλουμε να ενθέσουμε στο υγιές κύτταρο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ!
    Πρόσεξε,
    Στο Roundup ready καλαμπόκι, έχει εντεθεί ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ! Οπότε λέει η Μονσάντο, αντέχει στους ψεκασμούς. ΟΜΩΣ, για να διαχωριστεί το κύτταρο που το πέτυχε η σφαίρα με το εντομοκτόνο γονίδιο, το οποίο όπως είπαμε είναι τυλιγμένο σε σφαιρίδια βολφραμίου και χρυσού, ενθέτουν ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ και ένα ΑRM γονίδιο, το οποίο είναι ανθεκτικό στην αντιβίωση, . Αυτή η επιπρόσθετη ένθεση γίνεται για να είναι δυνατός ο διαχωρισμός, μεταλλαγμένων (δηλαδή πυροβολημένων γονιδίων) από τα μη πυροβολημένα, άρα μη μεταλλαγμένα.

    Παράδειγμα με αριθμούς.

    Παίρνουμε 10 κύτταρα τα πυροβολούμε και πετυχαίνουμε μόνο 4 κύτταρα. Πως τα ξεχωρίζουμε αυτά τα 4 κύτταρα από τα υπόλοιπα 6; Μαζί με τη σφαίρα, έχουμε στείλει KAI ανθεκτικό σε αντιβίωση γονίδιο. Επομένως βουτάμε και τα 10 αρχικά κύτταρα σε αντιβίωση. Τα 6 υγιή πεθαίνουν , τα 4 που έχουμε διαρρήξει ζουν. Άρα τα διαρρηγμένα αντέχουν στην αντιβίωση ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ στα μικρόβια και στους ιούς γιατί έχουν άρρωστο ανοσοποιητικό σύστημα.

    Ελπίζω να το διευκρίνησα επαρκώς.

    Επίσης έχει σημασία να καταλάβεις ότι δεν εμβολιάζουν κύτταρα ΑΛΛΑ πυροβολούν. Δηλαδή μια μέθοδος άκρως στο περίπου. Πυροβολάνε και όποιον πιάσει ο χάρος.

    AntwortenLöschen
  25. mirage,

    Η συγκεκριμένη αντιβίωση είναι η αμπικιλίνη, η οποία συνταγολογείται ευρέως.
    Δεν είναι σαν τα εμβόλια, που δημιουργούν αντισώματα, ικανά να αντισταθούν στις ιώσεις ή στα μικρόβια.

    AntwortenLöschen
  26. @ Αθηνά,

    το άνοιξα το λίνκ, αλλά δεν βρήκα τίποτα.
    Ποιο είναι το θέμα;

    AntwortenLöschen
  27. "quartier libre
    Δεν φτάνει να γράφουμε ΜΟΝΟ. Πρέπει να αντισταθούμε!"

    ελπίζω ange
    ότι αυτή η "φιλολογική κορώνα"
    δεν πηγαίνει σε μένα :)

    πιό ενεργά στρατευμένος
    -στην καθημερινή ζωή-
    ;;;

    AntwortenLöschen
  28. "quartier libre,

    εεεεεε όχι ΔΕΝ το είπα για σένα ρε μπαγάσα!
    Τι με πέρασες ιστρούχτορα. Για όλους μας το είπα.
    Να αντισταθούμε ΝΑ ΜΗ ΦΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ και να το διαδίδουμε παντού και όπου βρισκόμαστε.
    Εγω εδω και δυο βδομάδες τους βομβαρδίζω όλους ανηλεώς
    Να αντισταθούμε στα ψεματα που μας λένε.
    Και για να αντισταθούμε πρέπει να ξέρουμε.
    Αλοίμονο μου αν άρχιζα να δίνω διαταγές απο το μπλόγκ μου.....

    Δεν καβάλησα ποτέ καλάμι και δεν θα καβαλήσω τωρα με την πιο γλυκειά μπλογκέρισα του κόσμου...

    μόλις πέρασα απο το ποστο σου. Είμαι γεμάτη απο τη Βασιλεύουσα!

    AntwortenLöschen
  29. O.K.
    για ξαναψάξε αυτό που είπα, για τα καλαμπόκια !

    και για να μην ξεχνιόμαστε...
    αν ήταν "η πιό γλυκειά μπλογκέρισα"
    δεν θα ταν έτσι μοναχική...

    καλό ταξίδι.
    να προσέχεις τον εαυτό σου :)

    AntwortenLöschen
  30. Λοιπόν Ange-ta αρχίζω να καταλαβαίνω (μάλλον) τι συμβαίνει. Ήμουν έτοιμος να σε ρωτήσω γιατί να χρησιμοποιήσουν την Αμπικιλίνη (ένας είδος συνθετικής πενικιλίνης) και τι σχέση έχουν αυτά με τους ψεκασμούς, αλλά για να μην σε κουράζω το έψαξα λίγο μόνος μου και νομίζω πως τα πράγματα έχουν (υποθέτω) ως εξής:

    Το καλαμπόλι προσβάλεται από την έντομα (όπως η κάμπια του καταλαμποκιού) και ζιζάνια τα οποία καταστρέφουν. μειώνουν τις σοδειές. Η παραδοσιακή μέθοδος είναι ο ψεκασμός με εντομοκτόνα και άλλα παρασιτοκτόνα δηλαδή με χημικές τοξικές ουσίες που μπορούν να σκοτώσει τις κάμπιες (π.χ.).

    Όπως καταλαβαίνουμε αυτή η ουσία εφόσον ψεκάζεται μαζικά θα καθήσει και σε υγιείς οργανισμούς με τα γνωστά αποτελέσματα του DDT. Αυτό που σκέφτηκαν λοιπόν είναι να ενσωματώσουν την παραγωγή αυτής της τοξικής ουσίας την οποία προφανώς θα πρέπει να επιδιώξουν να κάνουν πιο συγκεκριμένη να δρα ειδικά και μόνο στην κάμπια του καλαμποκιού (ή τους άλλους οργανισμούς που προσβάλουν το καλαμπόκι).

    Έως εδω όλα καλά (ή περίπου διότι ο θάνατος της κάμπιας μπορεί να έχει άλλες παρενέργειες στο οικοσύστημα), φαίνεται αρκτά έξυπνη η προσπάθεια της δημιουργίας μιας ποικιλίας (γεννετικά τροποιημένου ή νέου είδους καλαμποκιού) που θα είναι σε θέση να εκρίνει την ειδική τοξική ουσία για να σκοτώνει τον εχθρό του.

    Οπότε πρέπει να διοθώσεις αυτό που λες περί ανθεκτικότητας του καλαμποκιού στους ψεκασμούς. Η όλη ιδέα είναι να μην χρειάζονται καθόλου ψεκασμοί για να θανατωθεί η κάμπια...

    Εκεί που χάλασε η θεωρεία όπως φαίνεται είναι στην τεχνική υλοποίηση. Προφανώς δεν μπόρεσαν να σκεφτούν άλλον τρόπο να ελέγξουν την εμβάπτιση του γονιδίου στο κύτταρο του καλαμποκιού απο το να αξιοποιήσουν την μέθοδο που περιγράφεις.

    Η μέθοδος πράγματι είναι σχετικά απλή. Εφόσον μπορούμε να παρασκευάσουμε τεχνικά την Αμπικιλίνη μπορούμε να φτιάξουμε και ένα γονίδιο που να κάνει το κύτταρό μας ανθεκτικό σε αυτή.

    Έτσι φαίνεται πως επέλεξαν αυτήν την μέθοδο διαχωρισμού, διότι ίσως ήταν η μόη που μπορούσαν να σκεφτούν. Προφανώς για να παραχθούν αυτά τα κύτταρα μαζικά χρειάζεται μια "χοντροκομένη" μέθοδο όπως την χαρακτιρίζεις, δεν γίνεται διαφορετικά, ένας μόνο σπόρος καλαμποκιού αποτελείται απο εκατομ κύττταρα, δεν είναι δυνατό να κάνουν εμβάπτιση και έλεγχο ένα-προς-ένα!

    Το περίεργο είναι γιατί να επιλέξουν αυτήν την μέθοδο και όχι κάποια άλλη.

    Επίσης έχω την υποψία πως μπορεί αυτή η μέθοδος να χρησιμοποιήθηκε απο ένα εργαστήριο. Αυτό μας κάνει ακόμη πιο σκεπτικούς διότι ποιός μπορεί να ελέγξει ποιοτικά ένα-προς-ένα το κάθε εργαστήριο και την κάθε ιδιωτική εταιρεία του κατά πόσο έχουν σκεφτεί προσεκτικά όλες τις πιθανές συνέπειες της δικής τους τεχνικής;

    Βέβαια η ανθεκτικότητα των κυττάρων του καλαμποκιού στην αμπικιλίνη δεν σημαίνει τίποτε καταρχήν για τον άνθρωπο, διότι οι ιοί και τα παθογόνα βακτήρια θα συνεχίσουν να προσβάλλονται από αυτήν. Είναι η πιθανότητα της μετάλλαξης κάποιου τέτοιου ιού μέσω της επαφής του με τα μεταλλαγμένα κύτταρα που μπορεί να μας ανησυχήσει. Οι εκπρόσωποι της ετιαρείας βέβαια θα μας βεβαιώσουν πως μια τέτοια πιθανότητα είναι εξαιρετικά μικρή.

    Όμως με την εξάπλωση της βιοτεχνολογικής γνώσης και διάχυσής της και μέσω του Internet, μια άλλη πιθανότητα αρχίζει ίσως να αποκτά μεγαλύτερο βάρος.

    Ενός βιοτεχνολογικού ατυχήματος ή της βιοτεχνολογικής τρομοκρατίας, όπως έχει ήδη στοχαστεί και γράψει ο Martin Rees στο βιβλίο του "Our final century", ο βιοτεχνολογικός κίνδυνος θα είναι μια απο τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αίωνα, κύνδινος πολύ μεγαλύτερος απο την πυρηνική απειλή του 20ου αιώνα. Διότι μετά το 2020 καθένας με πρόσβαση στο Internet, ένας στοιχειώδη αλλά πανίσχυρο Η/Υ, τα βασικά εργαλεία ενός προσωπικού χημικού εργαστηρίου και μια σχετική εξυπνάδα, θα μπορεί να το παίξει "θεός" κατασκευάζοντας τους δικούς του ιούς (σχετικά απλό γονιδίωμα, ήδη εκείνο της φυματίωσης είναι διαθέσιμο στο Internet) για να τιμωρήσει (ή να εκβιάσει? ) την ανθωπότητα!

    Το κουτί της πανδώρας έχει ήδη ανοίξει ...

    *** Ange-ta αν θέλεις στο επόμενό σου πόστ μπορείς να χρησιμοποιήσεις υλικό απο τα παραπάνω. Επίσης προτείνω σκούρο κόκκινο χρώμα αντί για ανοιχτό κόκκινο διαβάζονται τα κείμενά σου καλύτερα. Καλή (αγωνιστική) συνέχεια ***

    AntwortenLöschen
  31. @ Mirage,
    θερμά ευχαριστω για τις παρατηρησεις!
    Το επόμενο ποστ, θα διευκρινίζει, ότι τελικά, το καλαμπόκι raundup ready, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το έδαφος, απ ότι ο ψεκασμός, που -αν το κατάλαβα καλά - δεν σταματάει.
    Θα το ψάξω ακόμα περισσότρο.
    Εχω παραγγείλει ήδη τρια βιβλία στο amazon.de
    Επίσης έχω ζητησει άδεια για αναδημοσίευση απο ενα ινστιτούτο της Γερμανίας.

    Προς το παρόν, ας διαδίδουμε όπου μπορούμε, πόσο επικίνδυνα είναι τα μεταλλαγμένα

    AntwortenLöschen
  32. @ mirage,

    Βρήκα την απάντηση πιο γρήγορα απο ότι πίστευα.
    Το καλαμπόκι roun-up ready, περιέχει το εντομοκτόνο raund-up, προϊόν της Monsanto. Αυτο το καλαμπόκι, όταν το τρώνε τα έντομα τους διαλυει το στομάχι και πεθαίνουν!
    Πρόσεξε τώρα. Το λιβάδι το ψεκάζουν ΠΑΡΑΤΑΥΤΑ! επειδη σκοτώνει τα ζιζάνια, ώστε να μπορεί το καλαμπόκι να αναπτύσεται, χωρίς ζιζάνια, που εμποδίζουν την γρήγορη απόδοσή του.
    Το ζιζανιοκτόνο σκοτώνει όλα τα ζιζάνια, πλην του καλαμποκιού, το οποίο αντεχει στο ζιζανιοκτόνο!
    Αλλη μια πρόσθετη αντοχή του καλαμποκιού round-up ready:
    1. Αντοχή στην Αμπιλίνη
    2. Αντοχη στο ζιζανιοκτόνο round-Up.

    Δεν χρειάζεται να προσθέσω, ότι το ζιζανιοκτόνο, σκοτωνει και δισεκατομμύρια -σωστά το λέω - δισεκατομμύρια άλλους οργανισμούς στο χώμα, με απρόβλεπτες συνέπειες, για το περιβάλλον.

    AntwortenLöschen
  33. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΩΣ ΣΥΖΥΓΟ ΕΝΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥ:
    ΤΟ ROUND UP ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ, ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΥΤΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΠΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΖΙΖΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΤΟ ROUND UP READY ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ROUND UP ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΨΕΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΒΟΤΑΝΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΧΑΝΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΜΑΣ.
    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΨΕΚΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΗΝ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ, ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΦΥΤΑ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

    AntwortenLöschen
  34. @ Αθηνά.

    χαίρομαι που κινείται το θέμα μεταλλαγμένα!

    Χαίρομαι που ρωτησες και τη φίλη σου και επιβεβαίωσε αυτα που γράφω!

    Χάρηκα πολύ για το σύνδεσμο που μου έστειλες με το μέϊλ, οπότε έκανα ανάρτηση στον indymedia.

    Να το διαδίδουμε παντού, παντού, παντού!!!!!!

    Τα μεταλλαγμένα είναι πιο επικίνδυνα και από τη πυρηνική ενέργεια!

    AntwortenLöschen
  35. @ Αθηνά,

    άλλαξα το "εντομοκτόνο" με "ζιζανιοκτόνο"

    AntwortenLöschen
  36. Για όνομα του Θεού ρε σεις!! Δεν είναι έτσι απλοποιημένα τα πράγματα, ούτε καταναλώνοντας γεν. μεταλλαγμένα προϊόντα γίνεσαι ευάλωτος σε μικροοργανισμούς!! Να ρωτήσω και κάτι ακόμα, ποιό είναι το επιστημονικό backgrοund του συγγραφέα της ανάρτησης; Μισό λεπτό γιατί θα ξεχάσω κι αυτά που ξέρω με τα "κουλά" που διαβάζω! Ange-ta, δεν είναι έτσι τα πράγματα και η (σωστή) χρήση της βιοτεχνολογία μπορεί να σώσει τον πλανήτη από την επισιτιστική κρίση που έρχεται... Μην δέχεστε έτσι απλά τη συνομωσιολογική παπαριά που γράφει ο κάθε καθυστερημένος φαντασιόπληκτος!! Συγνώμη που τα "χώνω" αλλά επιστημονικά πολλά από αυτά που αναφέρει το ποστ δε στέκουν!!

    AntwortenLöschen
  37. Σα πολύ φόρα δεν πήρες φίλε vedtino;

    Για πες μου με απλά δικά σου λόγια, γιατι θα σωθει ο πλανητης απο τα μεταλλαγμένα;;;;;;;

    Επειδη θα πληρώνει ρόγιαλτις την Μονσάτο;;; Η μήπως είναι ψέμμα;
    Και δεν μας λες ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙς ΕΚΤΑΣΕΙς ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΒΙΟΚΑΥΣΗΜΑ;

    Και πες μου επίσης με όση επιστημονική δυσκολία θέλεις, ΕΝΑ λάθος απο όσα έχω γράψει!!!

    Δεν θα σου δώσω διαπιστευτηρια για το επιστημονικό μου backgrοund!
    Αλλα αν επιμένεις, εχω τελειώσει δημοτικό με άριστα.

    Αυτη η αντιπαράθεση που προσπαθείς να κάνεις είναι πολύ του συρμού και πολύ μπασκλασ σήμερα. Οταν δεν εχουμε τι να πουμε, λέμε τον άλλο άσχετο.


    Λοιπόν, αν έχεις να πεις κάτι για να μας ανοίξεις τα μάτια πες το και όχι βρισιές!

    Αλλιώς σώπασε = σκέψου και πληροφορήσου, γιατι ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!

    AntwortenLöschen
  38. Ange-ta θα σου απαντήσω εν συντομία σε κάποια λάθη του συντάκτη του κειμένου (περισσότερα αύριο γιατί έχω να παραδώσω δουλειά σήμερα, και ως συνήθως έχω καθυστερήσει) λοιπόν:

    1. Τι πάει να πει "γονίδιο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά";δεν υφίσταται τέτοιος όρος! Μπορούμε να μιλήσουμε για βακτήριο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά, ή για γονίδιο που προδιαθέτει ανθεκτικότητα σε αντιβιοτικά, ΑΝ το γονίδιο αυτό υπάρχει σε βακτήριο! Τι εννοώ; Τα αντιβιοτικά δεν καταστρέφουν κύτταρα ή κυτταροκαλλίέργειες, δρουν κατά των μηχανισμών πολλαπλασιασμού των βακτηριδίων! Αντίθετα όταν καλλιεργείς μία κυτταροσειρά προσθέσει αντιβιοτικά ή και αντιμυκητιακά προκειμένου να προστατέψεις τα κυτταρά σου! Εκεί που πράγματι θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα, θα ήταν ΑΝ στη φύση ή το εργαστήριο το γονίδιο που προσδίδει ανθεκτικότητα σε αντιβιοτικά (και μιλάμε για κάποια κατηγορία αντιβιοτικών και όχι για όλα τα αντιβιοτικά, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο γιατί κάθε "οικογένεια" αντιβιωτικών έχει συγκεκριμένη δράση) "περάσει" σε παθογόνο για τον άνθρωπο βακτήριο και μετά μολυνθούν άνθρωποι! Και αυτό όμως είναι ακραίο σενάριο γιατί στη φύση δεν έχουν έτσι ανταλλαγή γονιδίων ανάμεσα σε φυτά/μικρόβια/ζώα κ.ο.κ.

    Άρα ο άνθρωπος να αποκτήσει "ανοσία" στην αντιβίωση είναι όρος 100% λανθασμένος! Όπως και το "Ο κίνδυνος μιας ανίκητης πανδημίας είναι ορατός" είναι εξίσου αβάσιμο!!

    2. Μιάς και άνοιξα το θέμα των ανθεκτικών σε αντιβιοτικά μικροοργανισμών, εκεί πράγματι υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν προέρχεται από τα μεταλλαγμένα!! Η χωρίς κτηνιατρική συνταγή υπερχρήση αντιβιοτικών στα παραγωγικά ζώα (αγελάδες, γουρούνια, κοτόπουλα κτλ) ειδικά τις δεκαετίες 1970-90 (σαν προσθετικά ζωοτροφών και όχι θεραπευτικά), είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθού μικροοργανισμοί (μιλάμε για βακτήρια όχι για ιούς) ανθεκτικοί σε κατηγορίες αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται απο την ιατρική του ανθρώπου για σοβαρές λοιμώξεις! Η ΕΕ διείδε το πρόβλημα και εδώ και μία δεκαετία έχει απογορεύσει τη χρήση αντιβιοτικών σε παραγωγικά ζώα, παρά μόνον για θεραπεία νοσημάτων και υπό κτηνιατρική συνταγή. Αντίθετα σε χώρες όπως πχ η Ταϋλάνδη ή άλλες αναπτυσόμενες οικονομίας γίνεται εμπόριο και παράνομη χρήση αντιβιοτικών, με αποτέλεσμα δυτικός τουρίστας αν πάθει τροφική δηλητηρίασει σε τέτοι χώρα να έχει σοβαρό πρόβλημα (αυτό το διάβαζ τις προάλλες σε επιστημονικό περιοδικό, πως κάτι αμερικάνοι έπαθαν δηλητηρίαση μετά απο δακοπές και δεν του έπιανε καμία αντιβίωση)!!(κλείνω την παρένθεση για την αντοχή στα αντιβιοτικά).

    3. Όπως ανέφερα και πριν η διασπορά γονιδίων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση!! Η κατανάλωση γενετικά τροποιημένων τροφίμων δε σημαίνει πως ο καταναλωτής (ζώο αν πρόκειται για ζωοτροφές ή ο άνθρωπος) θα "πάρει" τα γονίδια της τροφής του και θα μεταλλαχθεί!! Με τη λογική αυτή γιατί τόσα χρόνια που καταναλώνουμε τρόφιμα ζωικής προέλευσης δεν έχουμε "μετάγγιση" γονιδίων πχ χοίρου στον άνθρωπο;

    4. Εκεί που υπάρχει πράγματι θέμα με τα ΓΜ φυτά είναι στην πιθανή διαταραχή της ισορροπίας του (μίκρο-)περιβάλλοντος στην περιοχή που καλλιεργούνται. Στη Μεγάλη Βρετανεία όπου καλλίεργήθηκε γεννετικά τροποποιημένο καλαμπόκι διαπιστώθηκε πως τα άγρια ζώα δεν έτρωγαν το τροποιημένο καλαμπόκι, από την άλλη διάφορα ζιζάνια που ταλαιπωρούσαν τους καλλιεργητές δεν φύτρωσαν γύρω από τις νέες καλλιέργειες.

    5. Για τα γεννετικά τροποποιημένα ζώα, η όποια έρευνα στον τομέα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο! Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά ΓΤ παργωγικά ζώα (για τα ψάρια διατηρώ μία επιφύλαξη)! Υπάρχουν φυλές η οποίες έχουν προκείψει από επιλεκτική αναπαραγωγή εδώ και αιώνες, προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή τους (κρέας ή γάλα)! Διάβασα τελευταία πως στο Γκουέλφ στον Καναδά προσέθεσαν σε γουρουνάκια γονίδιο προκειμένου να παράγουν οι σιελογόνοι αδένες τους ένα ένζυμο που αποδομεί το φωσφορο και παράγωγά του και άρα τα κόπρανά τους έχουν λιγότερο φώσφορο και μπορούν να ανακυκλωθούν πιό έυκολα... Είναι το πρότζεκτ enviropig και είμαι σίγουρος πως γνωστοί συνομωσιολόγοι θα σας διαβεβαιώσουν για "τις σκοτεινές πολλιεθνικές που κάτι ύποπτο κρυβουν πίσω από το πρόγραμμα"...

    Δεν έχω διάθεση να προσβάλλω, αλλά αντίθετα να συμμετασχω σε έναν επικοδομιτικό και ωραίο διάλογο! Σε καμία πείπτωση δε μπορώ όμως να δεχθώ "αμάσητα" όσο μου σερβίρει η κάθε ΜΚΟ, ούτε ο κάθε συνομωσιολόγος δημοσιογράφος!

    Για το επιστημονικό μου background, μιάς και το έθιξα, είμαι κτηνίατρος, έχω κάνει ειδικότητα στην ιολογία και κάνω διδακτορικό σε εμβόλια γρίπης. Έχω δουλέψει και με κυτταροκαλλιέργειες, και με γενετική ιών, ανάλυση άγριων ιών αλλά και γενετική προποποίηση ιών για την παρασκευή εμβολίων. Πέρα από τα παραπάνω, ασχολούμαι γενικά (ερασιτεχνικά) με την έρευνα, τη βιοτεχνολογία κτλ.

    Θα χαρώ αν συζητήσουμε για τα ΓΤ τρόφιμα με επιχειρήματα και είμαι ανοιχτός σε άλλες απόψεις, μπορει και λάθος να κάνω και θύμα παραπληροφόρησης να έχω πέσει!

    Αυτά προς το παρόν. (σόρρυ για τα ορθογραφικά που είμαι σίγουρος έχει το κείμενο αλλά το γράφω με την ψυχή στο στόμα)

    AntwortenLöschen
  39. Να ξεκαθαρίσω 2 σημεία ακόμα, είμαι κατά των βιοκαυσίμων τα θεωρώ τη μεγαλύτερη απάτη του αιώνα! Ούτε φυσικά έχω κολλητιλίκια με τη Μονσάντο! Ο πλανήτης μπορεί να σωθεί ΚΑΙ με τη σωστή χρήση της βιοτεχνολογίας, είτε αυτή λέγεται γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί είτε εμβόλιο που παράγεται με αντίστροφη γεννετική (reverse genetics) και θα σώσει τον κόσμο από μία πανδημία γρίπης.

    Αυτό που θεωρώ απαραίτητο είναι πως πριν την έγκριση και χρήση των γενετικά τροποποιημένων φυτών πρέπει να γίνουν εξαντλητικά τεστ αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόζονται για την έγκριση φαρμάκων, για την ασφάλειά τους για τον καταναλωτή και το περιβάλλον. (συνεχίζω αυριο)

    AntwortenLöschen
  40. @vetdino
    Τουλάχιστον τωρα ανοίγεις συζητηση!!

    Αυριο θα σου απαντησω, γιατι δεν έχω πισι με ελληνικά διαθέσιμο και δεν θέλω να γράψω σε λατινοτσολιαδίστικα.

    AntwortenLöschen
  41. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ Η ΑΝΖΕΤΟΥΛΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΑΜΟΛΑΣ ΓΟΝΙΔΙΑ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΔΙΟΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ Ο ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕ Η ΙΔΙΑ (Η ΦΥΣΗ) ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
    ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΝ, ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΑ, ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΜΑΣ.

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ;-)

    ΚΑΤΑ ΒΑΣΙΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣΦΩΡΟ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΚΑΛΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ.

    ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ

    ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥς.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΤΟ.

    ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

    ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ ΜΙΛΑΜΕ.

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

    AntwortenLöschen
  42. Ουσιαστικά με την κατάχρηση των αντιβιοτικών αυξάνεις τη βιολογική πίεση και επιταχύνεις τη φυσική επιλογή!! Δημιουργόντας γενειές ανθεκτικών αντιβιοτικών. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει! Είναι ρεαλιστικό και γίνονται κάποιες κινήσεις για την αντιμετώπισή του, όχι τόσο αποφασιστικές ίσως, αλλά τουλάχιστον εν ΕΕ έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα και τα αντιβιοτικά, σαν αυξητικοί παράγωντες για την πρόληψη νοσημάτων έχουν αντικατασταθεί από προϊόντα νέας γενειάς όπως προβιοτικά, οξυνοποιητές κτλ.

    Η πρώτης γενειάς γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960-70 και η πρώτη χρήσιμη για τον άνθρωπο ΓΤΟ δεν ήταν άλλη από τη μαζική παραγωγή ανθρώπινης ινσουλίνης απο βακτήρια E. coli (αν δεν κάνω λάθος τέλη του '70)... αποτέλεσμα θα σωθούν εκατομμύρια διαβητικοί ανά τον κόσμο. ΓΤ φυτά "εισέβαλλαν" στην αγορά πολύ αργότερα, το 1996 και πολεμήθηκαν από την πρώτη στιγμή από οικογολικές οργανώσεις, αλλά και τη βιομηχανία λυπασμάτων! Κύριο "προσόν" των ΓΤ φυτών είναι η ανθεκτικότητά τους σε παράσιτα και σε (σχετικά) ακραίες καιρικές συνθήκες (έλλειψη νερού κτλ). Έτσι παρουσιάζονται από τις εταιρείες που τα παράγουν, λογιό είναι οι εταιρείες να υπερβάλουν ως προς την αξία και την πιστότητα των προϊόντων τους! Όμως άλλο αυτό και άλλο η συνωμοσίες για την επιβολή της νέας τάξης μέσω των καλλιεργιών ΓΤ φυτών.

    Εγώ θα επιμείνω στη ΣΩΣΤΗ και ΟΡΘΟΛΟΓΙΤΙΚΗ χρήση της βιοτεχνολογίας! Υπό αυστηρούς κανόνες και χωρίς ταμπού!

    Τώρα το πρόβλημα όπως προβάλλεται είναι η διασπορά ανεπιθύμητου γεννετικού υλικού στο περιβάλλον μέσω της επικωνίασης που αποτελεί και τη φυσιολογική οδό αναπαραγωγής των φυτών (είτε μέσω του αέρα ή εντόμων). Εδώ ο προβληματισμός είναι ορθός, εφόσον δεν επιθυμούμε τα άγρια φυτά να "επιμολυνθούν" με γονίδια γενετικά τροποιημένων φυτών. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, από μελέτες που έχω διαβάσει και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά που γνωρίζω υπάρχουν κάποια αντιεπιχειρήματα, και εξηγώ:

    - Τα ανήλικα ΓΤ φυτά όπως πωλούνται από τις εταιρείες είναι στείρα!! Δηλαδή δε μπορούν να δώσουν απογόνους οπότε ο παραγωγός, εφόσον είναι ευχαριστημένος από την παραγωγή του να είναι υποχρεωμένος να ΞΑΝΑαγοράσει σπόρους από την ίδια εταιρεία! Αν δεν ήταν στείρα και παρήγαγαν γόνιμους σπόρους, η εταιρεία θα πουλούσε εφάπαξ και μετά θα έκλεινε! Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, πως θα έχουμε διασπορά γενετικού υλικού αν το αρχικό μας φυτό είναι στείρο;

    - Με δεδομένη την περιγραφή της Ange-ta για την ενδωμάτωση του νέου γεννετικού υλικού στα κύτταρα των αρχέγονων φυτών (μέθοδος που εγώ δε γνωρίζω και θα σε παρακαλούσαν αν είχες κάποια εργασία, αναφορά σε άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό να μου τη στείλεις γιατί θα ήθελα να την τσεκάρω) αντιλαμβάνεται κανείς πως η "μετάδοση" των γονιδίων στη φύση χωρίς αυστηρά ελεγμένες συνθήκες εργαστηρίου (την αμμοβολή που περιγράφη η Ange-ta, την αντιβίωση κτλ) είναι από δύσκολη έως αδύνατη!

    - Η "κλασσική" μέθοδος πρόσθεσης επιπλέον γονιδίων σε έναν οργανισμό γίνεται με την αναπαργωγή του γονιδίου σε πλασμίδια (βακτηριακό DNA), εν συνεχεία την εφάπαξ προσθήκη του νέου γονιδίου στο αρχικό κύτταρο και τέλος με την παραπέρα κλωνοποίηση του αρχικού κυττάρου που φέρει το επιθυμητό DNA (τα περιγράφω όσο το δυνατόν πιό απλοποιημένα). Αυτή η μέθοδος διαφέρει πάρα πολύ από τη διαδικασία με την "αμμοβολή" κτλ που παραθέτεις και την οποία δε γνωρίζω και δε μπορώ να αντιληφθω. Μπορεί να κάνω λάθος ή να κάποιο στοιχείο της μεθόδου να λείπει, γι'αυτό και θα επιμείνω αν γίνεται να μου δώσεις κάποιο link.

    -Πίσω στην δυσκολία διασποράς γενετικού υλικού, με βάση την αρχή της εξέλιξης του δαρβίνου και την πίεση που ασκεί η φυσική επιλογή, ακόμα και αν μπορεί να έχουμε διασπορά γεννετικού υλικού των ΓΤ φυτών στο περιβάλλον είναι αμφίβολλο αν τα νέα "υβρίδια" θα επιβίωναν! Θεωρητικά οι υπάρχοντες άγριοι οργανισμοί είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι και η ad random μετάλλαξή τους με τη μερική προσθήκη γεννετικού υλικού ΓΤ οργανισμών δε σημαίνει πως τα νέα υβρίδια θα "κυριαρχήσουν".

    Είναι αλήθεια πως η καλλιέργεια ΓΤ φυτών μπορεί να έχει επιπτώσεις την ισορροπία του μικροπεριβάλλοντος της περιοχής, όπως αναφέρω πιο πάνω, και άρα είναι απαραίτητο να γίνουν περισσότερα πειράματα και έλεγχοι σε μικρής κλίμακας καλλιέργειες, εξάλλου αυτή τη στιγμή σε Ασία και Νότιο Αμερική έχουμε μαζική καλλιέργεια ΓΤ φυτών και μία σοβαρή επιστημονική έρενα θα μπορούσε να δει αν πράγματι έχουμε επιπτώσεις στο τοπικό οικοσύστημα.

    Σε ό,τι αφορά τη διασπορά γεννετικού υλικού από ΓΤΟ στον οργανισμό καταναλωτή, νομίζω πως μιλάμε για ένα αβάσιμο σενάριο, που αδυνατό να αντιληφθώ τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμης δεδομένα. Αν υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο με μεγάλη χαρά να τη δω και να αλλάξω γνώμη.

    Αυτά προς το παρόν, περιμένω κάποιες απαντήσεις για να συνεχίσουμε αργότερα.

    AntwortenLöschen
  43. * τα ΕΝΗΛΙΚΑ ΓΤ φυτά ήθελα να πω πριν, μου ξέφυγε. σορρυ

    AntwortenLöschen
  44. Πριν ξεκινήσουμε αποιαδήποτε αντιπαράθεση για τα μεταλλαγμένα ας βάλουμε κάποιες πληροφορίες ως γνωστές:


    α. Στον πλανήτη σήμερα παράγονται πάρα πολύ περισσότερα τρόφιμα απο όσα χρειάζονται και όμως το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού λιμοκτονει.
    β. Η ρήτρα της πνευματικής ιδιοκτησίας στους σπόρους επεκτείνεται και σε ζωντανούς οργανισμούς, που αυτές οι εταιρείες "ανακαλύπτουν"

    1.Θέμα αντοχής σε αντιβίωση:
    Για το ανθεκτικό γονίδιο στην αντιβίωση, αντιγράφω τα λόγια του βιβλίου, το οποίο περιέχει κείμενα απο γεντιστές επιστήμονες:


    " Για να προσδιορίσουμε ποια απο τα χιλιάδες (πυροβολλημένα) κύτταρα έχουν στο DNA τους το ξένο γονίδιο, οι επιστημονες κατα κανόνα προσαρτούν στο ξένο γονίδιο και ένα γονίδιο Σήμανσης Ανθεκτικό στα Αντιβιοτικά (ΑRΜ). Πολλοί επιστημονες ανησυχούν πως όταν οι άνθρωποι και τα ζώα καταναλώνουν ΓΤ τροφές, τα γονίδια ARM θα μεταφερθούν στα βακτήρια που που απαντώνται εντός του πεπτικού συστηματος.......


    "Αν το γονίδιο ARM μετακινηθεί απο το ένα είδος στο άλλο θα οδηγησουν σε νέες ασθένεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά".

    Αυτός ο φόβος εχει ήδη επιβεβαιωθεί!!!!!!!!!!

    Εχεις δίκιο όταν λες σε κάποια οικογένεια αντιβιοτικών, αλλά αντιλαμβάνεσαι σαν γιατρός ότι αν αρχίσεις να αφαιρείς αντιβιοτικά από την λίστα σου, ΔΕΝ ξέρεις που θα φτάσεις και ποιες ασθένεις θα μείνουν εκτός θεραπείας.
    Ομοίως ως γιατρός αντιλαμβάνεσαι ότι ΔΕΝ χρειάζεται να βγούν εκτός ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ, αρκει να βγει εκτός ΕΝΑ και ΜΟΝΟ ΕΝΑ, που θα δρούσε σε κάποιο μικρόβιο που αποδεικνύεται ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ Σ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩς ΤΟ αντιβιοτικο!!!!

    Ισως αυτη η σκέψη να σου είναι λιγάκι ξένη, αλλα είναι σωστή.

    2. Ομοίως απο τάισμα των ζώων με αντιβίοση

    Δεν χρειάζεται να πω, ότι το ένα δεν αποκλείει και το άλλο!!!!!!!!!

    3. διασπορά γονιδίων:

    Αυτό έχει ήδη επιβεβαιωθεί παντελώς!!!!!!! Τελεία και παύλα! Στα φυτά, με την σταυρεπικονίαση, στα ζώα, κυρίως βέβαια στα έντομα και στον άνθρωπο (λέγεται οριζόντια μεταφορά γονιδίων).
    Το αναφέρω στο 1.
    Γράφεις:
    "Με τη λογική αυτή γιατί τόσα χρόνια που καταναλώνουμε τρόφιμα ζωικής προέλευσης δεν έχουμε "μετάγγιση" γονιδίων πχ χοίρου στον άνθρωπο"
    Οταν πρωτοπαρουσιάστηκε η θεωρία του Δαρβίνου, οι αντίθετοι είχαν αυτο ακριβώς το επιχείρημα: "Γιατι δεν βλέπουμε σήμερα μεταλλάξεις;;;;;

    Στο 4 : Σωστός!

    Στο 5: Τα ψάρια. Οι σολωμοί, οι οποίοι έχουν τριπλάσιο βάρος απο τους κανονικούς. Αν διαφύγουν απο τα ενυδρεία, θα εξαφανίσουν τους άγριους και θα πεθάνουν και οι ίδιοι, γιατι δεν μπορούν να ζήσουν εκτός περιβάλλοντος ενυδρείου.
    Εχουν γίνει πειράματα με γουρούνια και ανθρώπινα γονίδια, που βγηκαν χοίροι εκτρώματα, όπως χωρίς γεννητικά όργανα ή με δύο κεφάλια ή χωρίς πρωκτούς κλπ.κλπ.

    Για τα τεστ: Θα αναρτησω εν καιρώ, τι τεστ γίνονται ποιος τα κάνει και θα καταλάβουμε, γιατι υπάρχει αυτη η πίεση να απαξιώσουν τη δημόσια παιδεία!!!!!!!!!

    Σε λίγο θα καταλάβουμε τι σημαίνει απολιταρχία. Ο φασισμός και ο υπαρκτός κομμουνισμός ήταν παράδεισος!

    @ ATHENA
    Κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι το δυστυχημα είναι ΜΟΝΟ η απόλυτη εξουσία των εταιρειών παραγωγής σπόρων. Ειλικρινα σου μιλάω, αν οι άνθρωποι είναι τόσο μαλάκες, ώστε να ανεχτούν 5 εταιρείες να τους κουμαντάρει τη τροφή τους, καλά να πάθουν!

    Μιλάμε, ότι κινδυνεύει όλη η βιόσφαιρα με απίστευτη εξαφάνιση ειδών, με διασπορά ασθενειών, αλλεργειών και μαζική πείνα, η έκταση της οποίας μας είναι αδιανόητη!

    Άλλα ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο σημερα πειραματιζονται είναι απαράδεκτος! Πυροβολούν το DNA και πετάνε στη τυχη σκουπίδια, για τα οποία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ.

    ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

    @ vedtino,

    Ας μην μπερδεύουμε τα φάρμακα με τα ΓΤ τρόφιμα.

    Αν υπήρχε αυτο που λες "Εγώ θα επιμείνω στη ΣΩΣΤΗ και ΟΡΘΟΛΟΓΙΤΙΚΗ χρήση της βιοτεχνολογίας"
    ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΟΥς ΣΠΟΡΟΥΣ!!!


    Θα ΄πρέπει ο κάθε φτωχος αλλα και πλούσιος αργότης να αποφασισει τι θα κάνει με το σπόρο που βγηκε στη γη του!!!!!!

    Αν όμως απαγορεύονταν κατα κάποιο τρόπο απο σοβαρά κράτη η επιβολή της ρήτρας των πνευματικών δικαιωμάτων, να δεις ποτε θα σταματούσε η έρευνα, σε ανούσιες ιστορίες, επειδη παρα πολύ απλά:
    Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ Δ Ε Ν Χ Ρ Ε Ι Α Ζ Ε Τ Α Ι ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ Η ΡΥΖΙ Η ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΛΠ.ΚΛΠ.

    Γνωρίζεις τι έγινε με τις πατάτες στην Ιρλανδία. Καλλιεργούσαν μόνο ένα είδος, το οποίο το πείραξε μια ασθένεια και πέθαναν όλες οι πατάτες. Ηταν ο μεγαλλίτερος λιμός απο φυσική καταστροφη που έγινε ποτέ. Το καλαμπόκι είναι η βασική τροφή για 1,4 ΔΙΣ, ναί δισεκατομμύρια ανθρώπινα όντα!

    Λές χωρίς ταμπού:::: Αυτη είναι η λέξη κλειδί για όλες τις ανομίες, Οχι ταμπού. Θα μου επιτρέψεις να φιλοσοφήσω λιγάκι. Παρότι είμαι άθεη, θα σου πώ τα λόγια ενός άλλου άθεου, του Edgar Morin:


    Ο άνθρωπος έζησε και κατάφερε να ξεπεράσει την εμμενή σχιζοφρένεια του, επειδη στη πορεία του εδώ και 700.000 χρόνια είχε έναν μύθο συντροφιά του. Υπάρχουν μονάδες άθεων αλλά λαοί χωρίς μύθους δεν υπήρξαν ποτέ.


    Για το τρόπο παραγωγης δια του κανονιοβολισμού, θα βρεις στο διαδίκτυο πολλές αναφορές. ΟΜΩΣ, στα αγγλικά θα δυσκολευτείς σφόδρα να βρεις αντιθετες θέσεις. Τα περισσότερα δημοσιεύματα είναι των ίδιων των εταιρειών. Εγω, έμαθα γερμανικά στο δημοτικό που σου έλεγα και έχω βρει πολύ υλικό. Ενα αξιόπιστο σάϊτ είναι του ινστιτούτου περιβάλοντος του Μονάχου: www.umweltinstitut.org

    Υπάρχει μάλιστα και όρος: Gen/Kanone

    Δεν έχω τελειώσει ακόμα τις αναρτήσεις για τα μεταλλαγμένα.
    Θα κάνω ακόμα δυο τρεις!
    Η αποψεις σου θα είναι ευπρόσδεκτες!

    Στο κάτω κάτω, για τη ζωή των παιδιών μας πρόκειται! Ας παραμερίσουμε όλες τις προκαταλήψεις μας.

    AntwortenLöschen
  45. Ange-ta, μου αρέσει η συζήτηση!! θα τσεκάρω δυό-τρεις λεπτομέριες για τα μεταλλαγμένα και θα επανέλθω αύριο-μευθαύριο (σήμερα χαμός δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα). καλή σας μέρα!!

    AntwortenLöschen
  46. Γλαυκωψ Στεφανος
    Την Πρώτη φορά που άκουσα για ιδιοκτησία σπόρων νόμιζα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάτι έπαθα λόγω μόλυνσης... Μετά από λίγο συνήλθα και όντως ήταν αληθινό! Σκέφτηκα ότι πάντα πίστευα ότι κάπως οι άνθρωποι καταλαβαίνουν και κάποια στιγμή θα σεβαστούν την φύση. Μετά σκέφτηκα ότι ένας άνθρωπος που σκέφτηκε κάτι τέτοιο δεν μπορεί -δεν γίνεται- να ονομαστεί άνθρωπος -είναι σίγουρα κάκως μεταλλαγμένος. Σίγουρα τέτοια είδη δεν σέβονται την φυσική ροή -τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται πολλά δείγματα τέτοιων μεταλλαγμένων!... Είναι σίγουρα κάτι το οποίο με κάνει να ντρέπομαι με τον ανθρώπινο είδος που καταφερε μετά από τόσα χρόνια να δημιουργήσει άτομα που σκέφτονται έτσι. Τέτοιου είδους άτομα θα οδηγήσουν με το ζόρι τους ανθρώπους του πλανήτη σε παράξενες και πολύ βίαιες λύσεις χωρίς να το θέλουν. Είναι πραγματικά άρωστοι -αυτό δεν σημαίνει ότι οι πράξεις και οι σκέψεις τους συγχωρούνται λόγω ασθένειας- και χρειάζονται βοήθεια για να σταματήσουν. Πραγματικά λυπήθηκα πόλύ για τα είδη αυτών των ανθρώπων που δημιουργήθηκαν και νομίζουν ότι μπορούν να το παίξουν θεοί και διορθωτές αυτών που θεωρούν λάθη της Φύσης. Κάπου η ελευθερία του να κάνουν ότι θέλουν συγκρούεται με φυσικές ροές της ζωής και της φύσης και αυτό αυτοί το θεωρούν φυσική ροή -θεωρούν ότι αυτό που κάνουν είναι φυσικό. Αλλά γιατί μπορεί να φτάσει κάποιος να θεωρεί φυσικό να θέλει να διορθώσει την φύση; Πόσο φυσικό είναι κάτι τέτοιο και πόσο αφύσικο. Το φυσικό και το αφύσικο συγκρούεται με την ελευθερία του καθενός να κάνει ότι θέλει. Όταν λοιπόν η υποτιθέμενη ελευθερία του παράγει κάτι στείρο με μόνο στόχο το κέρδος και τον έλεγχο φυσικών υπάρξεων όπως φυτών νερού ζώων και άλλων ελεύθερα δημιουργημένων και δημιουργουμενων τότε η γνώμη του και η ιδέα του περι ελευθερίας ακυρώνεται μιάς και δεν προσπαθεί για φυσιολογικούς λόγους να βελτιώσει κάτι αλλά για προσωπικούς και οικονομίκούς. Επίσης η όταν η ελευθερία του είναι βλαβερή για πολλούς άλλους τότε είναι επίσης όχι ελευθερία αλλά επιβολή της γνώμης του. Όπως όταν μία εταιρία με τις κεραίες των κινητών τηλεφωνων καταστρέφει τον τρόπο που τα φυτά τα πουλια και τα έντομα επικοινωνουν. Τότε η ελευθερία της σκέψης αυτού του ατόμου είναι ηθικά απαγορευμένη από την ίδια την φύση και το άτομο αυτό καταστρέφεται -αλλά πόσους θα πάρει μαζί του; Επιτρέπεται αυτός που ρίχνει μία βόμβα υδρογόνου να είναι ελεύθερος; -Οχι διότι δεν μας ρώτησε αν θέλουμε -μας επέβαλε την γνώμη του και η ελευθερία του είναι λανθάνουσα. Έτσι δεν θέλουμε τα φυτά του πλανήτη να είναι ελεγχόμενα διότι δημιουργήθηκαν χωρίς την βοήθεια αυτών των ηλιθίων και το μόνο που κάνουν αυτοί ειναι να δημιουργούν στείρα φυτά και αν από λάθος εξαφανιστούν όλα τα γόνιμα τότε καταστραφήκαμε όλοι. Δεν ξέρω γιατί τα έγραψα όλα αυτά αλλά ήθελα -έτσι απλά. Αν δεν σας αρέσουν ή κάνω κάποιο λάθος αφαιρέστε το κείμενο -δεν θα παρεξηγηθώ -Το μόνο που κάνω με το κείμενο αυτό είναι να προσπαθώ να καταλάβω τον λόγο που διαφωνώ με τα μεταλλαγμένα και για ποιό λόγο κάποιοι συμφωνούν. Εγώ τους θεωρώ άρωστους όπως αυτοί με θεωρούν εχθρό της εξέλιξης -αλλά αυτό που εγώ θεωρώ εξέλιξη δεν είναι αυτό που θεωρούν αυτοί -Θεωρώ εξέλιξη το να σέβομαι όσα υπάρχουν γύρω μου και να τα παρατηρώ να τα φροντίζω και να μην τα κατευθύνω εκεί που εγώ νομίζω ότι είναι σωστά αλλά να τα βοηθώ να πάνε εκεί που αυτά θέλουν. Στεφανος

    AntwortenLöschen
  47. Γλαυκωψ Στεφανος
    Την Πρώτη φορά που άκουσα για ιδιοκτησία σπόρων νόμιζα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάτι έπαθα λόγω μόλυνσης... Μετά από λίγο συνήλθα και όντως ήταν αληθινό! Σκέφτηκα ότι πάντα πίστευα ότι κάπως οι άνθρωποι καταλαβαίνουν και κάποια στιγμή θα σεβαστούν την φύση. Μετά σκέφτηκα ότι ένας άνθρωπος που σκέφτηκε κάτι τέτοιο δεν μπορεί -δεν γίνεται- να ονομαστεί άνθρωπος -είναι σίγουρα κάκως μεταλλαγμένος. Σίγουρα τέτοια είδη δεν σέβονται την φυσική ροή -τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται πολλά δείγματα τέτοιων μεταλλαγμένων!... Είναι σίγουρα κάτι το οποίο με κάνει να ντρέπομαι με τον ανθρώπινο είδος που καταφερε μετά από τόσα χρόνια να δημιουργήσει άτομα που σκέφτονται έτσι. Τέτοιου είδους άτομα θα οδηγήσουν με το ζόρι τους ανθρώπους του πλανήτη σε παράξενες και πολύ βίαιες λύσεις χωρίς να το θέλουν. Είναι πραγματικά άρωστοι -αυτό δεν σημαίνει ότι οι πράξεις και οι σκέψεις τους συγχωρούνται λόγω ασθένειας- και χρειάζονται βοήθεια για να σταματήσουν. Πραγματικά λυπήθηκα πόλύ για τα είδη αυτών των ανθρώπων που δημιουργήθηκαν και νομίζουν ότι μπορούν να το παίξουν θεοί και διορθωτές αυτών που θεωρούν λάθη της Φύσης. Κάπου η ελευθερία του να κάνουν ότι θέλουν συγκρούεται με φυσικές ροές της ζωής και της φύσης και αυτό αυτοί το θεωρούν φυσική ροή -θεωρούν ότι αυτό που κάνουν είναι φυσικό. Αλλά γιατί μπορεί να φτάσει κάποιος να θεωρεί φυσικό να θέλει να διορθώσει την φύση; Πόσο φυσικό είναι κάτι τέτοιο και πόσο αφύσικο. Το φυσικό και το αφύσικο συγκρούεται με την ελευθερία του καθενός να κάνει ότι θέλει. Όταν λοιπόν η υποτιθέμενη ελευθερία του παράγει κάτι στείρο με μόνο στόχο το κέρδος και τον έλεγχο φυσικών υπάρξεων όπως φυτών νερού ζώων και άλλων ελεύθερα δημιουργημένων και δημιουργουμενων τότε η γνώμη του και η ιδέα του περι ελευθερίας ακυρώνεται μιάς και δεν προσπαθεί για φυσιολογικούς λόγους να βελτιώσει κάτι αλλά για προσωπικούς και οικονομίκούς. Επίσης η όταν η ελευθερία του είναι βλαβερή για πολλούς άλλους τότε είναι επίσης όχι ελευθερία αλλά επιβολή της γνώμης του. Όπως όταν μία εταιρία με τις κεραίες των κινητών τηλεφωνων καταστρέφει τον τρόπο που τα φυτά τα πουλια και τα έντομα επικοινωνουν. Τότε η ελευθερία της σκέψης αυτού του ατόμου είναι ηθικά απαγορευμένη από την ίδια την φύση και το άτομο αυτό καταστρέφεται -αλλά πόσους θα πάρει μαζί του; Επιτρέπεται αυτός που ρίχνει μία βόμβα υδρογόνου να είναι ελεύθερος; -Οχι διότι δεν μας ρώτησε αν θέλουμε -μας επέβαλε την γνώμη του και η ελευθερία του είναι λανθάνουσα. Έτσι δεν θέλουμε τα φυτά του πλανήτη να είναι ελεγχόμενα διότι δημιουργήθηκαν χωρίς την βοήθεια αυτών των ηλιθίων και το μόνο που κάνουν αυτοί ειναι να δημιουργούν στείρα φυτά και αν από λάθος εξαφανιστούν όλα τα γόνιμα τότε καταστραφήκαμε όλοι. Δεν ξέρω γιατί τα έγραψα όλα αυτά αλλά ήθελα -έτσι απλά. Αν δεν σας αρέσουν ή κάνω κάποιο λάθος αφαιρέστε το κείμενο -δεν θα παρεξηγηθώ -Το μόνο που κάνω με το κείμενο αυτό είναι να προσπαθώ να καταλάβω τον λόγο που διαφωνώ με τα μεταλλαγμένα και για ποιό λόγο κάποιοι συμφωνούν. Εγώ τους θεωρώ άρωστους όπως αυτοί με θεωρούν εχθρό της εξέλιξης -αλλά αυτό που εγώ θεωρώ εξέλιξη δεν είναι αυτό που θεωρούν αυτοί -Θεωρώ εξέλιξη το να σέβομαι όσα υπάρχουν γύρω μου και να τα παρατηρώ να τα φροντίζω και να μην τα κατευθύνω εκεί που εγώ νομίζω ότι είναι σωστά αλλά να τα βοηθώ να πάνε εκεί που αυτά θέλουν. Στεφανος

    AntwortenLöschen
  48. @ Στέφανε, εχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες!

    Δεν διαφωνω πουθενά και έκανες άριστα που εγραψες όσα έγραψες.
    Αυτο είναι καθηκον μας, αλλα και ανάγκη, να φωνάζουμε όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε για το ειδεχθές και τρομερό αυτο εγκλημα κατα της φύσης!
    Υπάρχουν πολλοί "ανθρωποι" που βλέποντας επιστημονικές διαστρευλωσεις τη βρίσκουν και παθαίνουν μπλακ αουτ της ορθης σκέψης.
    Ειναι άρρωστοι, αλλα αυτο δεν μας αφορά, ας είναι άρρωστοι, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ
    αυτοί και οι υποστηριχτές τους και βεβαια οι ανακαλύψεις τους.
    Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις όλη τη σειρά για τα μεταλλαγμένα και να την διαδώσεις σε όλους σου του γνωστούς και φιλους, γιατι η σημερινη ηγεσια της ΕΕ, με πρωτο και καλύτερο τον
    Μπαρόζο θέλουν να μας τα επιβάλουν.

    Στην Αϊτη μετα το σεισμό οι αμερικανοί έστειλα για βοηθεια μεταλλαγμενο σταρι και οι αϊτιανοί το γύρισαν πίσω!!!

    AntwortenLöschen
  49. A mutual friend mentioned I must arrive take a seem at your web page. Glad I clicked on the hyperlink! I like how you really concentrate and get on the bottom line but are you able to run through that final portion once again? Just a little?

    --------------------------------------------
    my website is
    http://saxophonetenor.org

    Also welcome you!

    AntwortenLöschen
  50. Στεφανε θα σου πω εγω γιατι τα εγραψες ολα αυτα!!!
    Γιατι εκει που εισουν στη κοσμαρα σου, επεσαν το ματι σου κειμενα που μιλανε για ιδιοκτησια σπορων...!!! και στείρα φυτα....!!! αυτα σου εμειναν απο ολα που διαβασες.
    Λες, πως ειναι δυνατα αυτα τα πραγματα???!!! ΕΤΣΙ????
    Καποιος να ειναι ιδιοκτήτης σπορων!!! και πως στο καλο κανουν στειρα φυτα?? !!! κίνδυνος -ΘΑΝΑΤΟΣ......
    Αν βγεις απο την αμάθεια η την ημιμάθεια σου θα δεις οτι σε αυτο τον κοσμο που τρεχει με διακόσια εκει που εσυ εισαι στη Τ.Β και βλεπεις ΜΕGA, ειναι δυνατα και τα δυο αλλα και πολλα αλλα που δεν ξερεις... και συ και γω που το λεω........
    Διαβάστε παιδια!!! ....μορφωθείτε με οτι μπορείτε περισσότερο γιατι οι μπουρδες που λεγονται εδω ειναι ανυπόστατες ανυπέρβλητες ........
    Εχει δίκιο νομίζω εγω ο φιλος που λεει για τα αντιβιοτικά και την σωστη χρηση της βιοτεχνολογίας βιομηχανικής. Αλλα ειναι πιο ευγενικος μαζι σας απο μενα.
    Οτι μπουρδα γραφει καποιος σε ενα βιβλιο που διαβασαμε δεν σημαίνει οτι ειναι αλήθεια μονο γιατι εκδοθηκε. Ετσι!!!!
    Ιδιοκτησια σπορου ναι υπαρχει γιατι ενα Γ.Τ φυτο εχει μια διαδικασια, εργαστηρια, ερευνα, χρηματα και κοπο μεχρι να ολοκληρωθεί και να βγει στην αγορα. Επειδή ειναι σπορος δεν εχει πισω του ιδιοκτήτη???
    Και με τα στείρα φυτα δεν υπαρχει κίνδυνος αφου ειναι στειρα δεν καταλαβα πως θα γινει το λαθος..... μυαλο θελει??. Γι αυτο λεω!!! Αλλα έχουμε μάθει ετσι, Να λεει καποιος κατι που πισω απο αυτο μπορει να υπαρχουν συμφεροντα τεράστια ισως μεγαλύτερα απο την επαναστατική θεωρία και ολοι χωρις να εχουμε ιδεα αρχίζουμε να λεμε αρλούμπες, αναπαραγουμε οτι ακουσαμε καπου, κουβεντα να γινετε να πουμε οτι κατι ξερουμε και μεις και τελικα ειναι στειρα...οπως τα φυτα....... αφου μονο στην αντιπαράθεση το ρίχνουμε και οχι στο ψαξιμο ο καθε ενας μας ωστε να σχηματισουμε οσο μπορουμε καλύτερη αποψη. Αναπαραγουμε παντα την πιο καλη αρλουμπα που χτύπησε στα αυτια μας χωρις να βαζουμε λιγο το μυαλο να την επεξεργαστεί. Να δουμε ειναι λογικο αυτο που ακουμε η οχι?? Εγω θα ελεγα λοιπον οταν κανουμε ενα ποστ η λεμε την γνωμη μας να ειναι μετα απο ψαξιμο και να το εχουμε κανει δικο μας το θεμα, να μη πω να εχουμε σπουδασει πανω σε αυτο που θα ανεβάσουμε....
    Πολυ φιλικα ολα αυτα και προσοχη!!
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΛΑΚΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥ.

    Δημητρης

    p.s: ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ Γ.Τ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
    ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ TΩΝ "ΓΕΝΕΤΙΚΑ" ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΜΑΣ" ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ, ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑς ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ. κΑΙ ΓΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ.

    AntwortenLöschen
  51. @ Δημήτρη,
    Δεν ξέρω από πού αντλείς αυτή την μεγαλοστομία σου.
    Καλά θα κάνεις να μιλάς πιο σεμνά, γιατί δεν ξέρεις που είναι ο Βοράς και πού ο Νότος.
    Μάθε λοιπόν μια και διαπαντός ότι κανένας δεν μέμφεται την ΜΟΝΣΑΤΟ γιατί θέλει ρόγιαλτις για τα σκατομεταλαγμένα της, αλλά για ζωντανούς οργανισμούς (δηλαδή ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΠΟΡΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΜΕΓΑΛΑ θηλαστικά ελεύθερα πάνω στον πλανήτη Γη!!!
    Μη με ρωτήσεις πού το ξέρω γιατί δεν θα στο πώ. Όταν το βρεις μόνος σου ξαναέλα να τα πούμε.

    Με τα στείρα φυτά θα σου πω ποιος κίνδυνος υπάρχει. Τα μεταλλαγμένα, μάθε λοιπόν είναι πιο ισχυρά από τα μη μεταλλαγμένα με κίνδυνο να εκτοπίσουν τα φυσικά. Όταν λοιπόν θα εκτοπίσουν τα φυσικά και τα μεταλλαγμένα είναι στείρα, τότε θα πεθάνει αυτό το είδος που έχει μεταλλαχθεί από κάποιους ανόητους αλαζόνες σαν την πάρτι σου.

    Αλλά και έτσι να μην ήταν δεν βρίσκεις άκρως διεστραμμένο να παρασκευάζει κανείς φυτά στείρα;

    Ρεσουμέ: πιο σεμνά, αν θέλεις να μη γίνεις αυτό που νομίζεις ότι είμαστε εμείς.





    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...