Freitag, 9. April 2010

Η κρίση και η σύγκριση πολιτισμών

Έτσι οι συμφορές δεν έρχονται μονάχες
Μα λες και καρτερούν, επαγρυπνώντας,
Λογαριάζοντας η μια το μέγεθος της άλλης,
Και όταν η πρώτη πλησιάζει, τότε οι άλλες,
Ξοπίσω έρχονται, μαζεύονται ένα σμήνος,
Το θύμα τους κυκλώνουν, το άρρωστο, το λαβωμένο,
Πρώτα σκιές και θλίψη γίνονται μετά,
Ώσπου μαυρίζει ο αέρας απ’ τον πόνο.


Από «το τραγούδι του Χιαγουάθα» του Χένρι Λονγκφελλόου, μετάφραση Γλυκερία Παπαγεωργίου


Το 1967, μετά από την Συνθήκη του Παρισιού (1951) και την Συνθήκη της Ρώμης
(1957) ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κοινότητα από την Δυτική Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες και το Βέλγιο.
Το 1973 η Κοινότητα διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει την Δανία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην δεκαετία του '80 εισέρχονται η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Το 1995 η Αυστρία, η Σουηδία και η Φινλανδία.
Το 1999 η Κοινότητα γιορτάζει την ψήφιση κοινού νομίσματος.
Και τα ρέστα και τα ρέστα και τα ρέστα και τα ρέστα μας!
Δεν πέρασαν ούτε 10 χρόνια και αυτό το κοινό νόμισμα κατάντησε να είναι τόσο κοινό, ώστε η πλούσια Γερμανία να μπορεί να δανείζεται με επιτόκια 3% και η φτωχή Ελλάδα με καπέλο («επιστημονικά»: σπρέντ) 3.5% ή 4,5% (δηλαδή με τελικό επιτόκιο 6.5% ) . Μάλιστα, ο νέος Χίτλερ, η κυρία Δόκτωρ Αγγέλα Μέρκελ έφτασε στο σημείο να δηλώνει, ότι δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Ελλάδα, ακόμα και αν τα επιτόκια φτάσουν στο 10% και 11%.
Είναι εξωφρενικό, ένα οποιοδήποτε συμβόλαιο δανεισμού, από το τραπέζι του δανειστή και του δανειζόμενου, να οδηγείται στο παγκόσμιο καζίνο κοράκων που επιδίδονται στην πιο άγρια ληστεία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, μετά αυτής του νέου κόσμου 500 χρόνια πριν.

Πόσο ανάποδα είναι λοιπόν ο κόσμος; Τόσο ανάποδα που ξεμάθαμε το ορθό.
Θα ήθελα να πω πάρα πολλά στο νέο Χίτλερ και στους εδώ και αλλού παρατρεχάμενους του και το πιο σοβαρό που θα είχα να πω είναι ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε κοινό νόμισμα που σημαίνει ότι στερούμεθα εκείνων των χρηματοπιστωτικών εργαλείων, όπως εκτύπωση χρημάτων χωρίς αντίκρισμα, όπως κάνει η Αμερική εδώ και κάποιες δεκαετίες ή πληθωρισμό που ξαλαφρώνει το αβάσταχτο βάρος του δανεισμού, ή υποτίμηση που κάνει τις εξαγωγές μας (τουρισμός κλπ.) πιο ελκυστικές, ή επιβολή δασμών ώστε να μειωθούν οι εισαγωγές, να δουλέψει η εγχώρια αγορά και να βάλει και το κράτος καμιά δραχμή στα ταμεία του. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να είμαστε εγκλωβισμένοι σε κάποιο «κοινό» νόμισμα και να δανειζόμαστε εμείς και μόνο εμείς μεμονωμένα και ειδικά και βέβαια και προφανώς με απεχθείς όρους. Γιατί τότε το κοινό νόμισμα δεν είναι σύμβολο κοινών οικονομικών συμφερόντων, αλλά ο δούρειος ίππος προς άλωση και του υπόλοιπου πλούτου των φτωχών χωρών από τις πλούσιες. Θα μπορούσα ακόμα να πω, παρότι τα λένε άλλοι καλύτερα από μένα, ότι αν είχαμε έστω και ένα σοβαρό πρόσωπο σ αυτή την εγκληματικά άχρηστη κυβέρνηση που εδώ και 6 μήνες φλυαρει ακατάσχετα αφήνοντας τα πάντα χύμα και ρευστά, επί τούτου ή κατά λάθος δεν παίζει ρόλο, ώστε να τροφοδοτείται ο διεθνής τζόγος εύκολα και πλουσιοπάροχα. Αν είχαμε λοιπόν κανένα αξιοπρεπή «εκπρόσωπό» μας (τι ειρωνεία) δεν θα μέναμε με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας το τελευταίο χτύπημα της άλλης κακιάς αδελφής, κτύπημα κάτω από τη ζώνη (του Ευρώ).

Και ωστόσο και παρόλα αυτά, θα ήθελα να ξέρω, πόσο
νόμιμο είναι, ακόμα και με το υπάρχον διεθνές δικαϊκό σύστημα, να υποχρεωνόμαστε να δανειζόμαστε με διαφορετικά επιτόκια, από εκείνα που ισχύουν εντός της ζώνης του Ευρώ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα αθέμιτου πλουτισμού στους διεθνείς τζογαδόρους
.
Στην ουσία μας έχουν δέσει τα πόδια και μας λένε τρέξτε και μάλιστα πιο γρήγορα από αυτούς που έχουνε λυτά τα πόδια και βαράνε και κλωτσιές.
Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει απ όλα αυτά τα εγκληματικά καραγιοζιλίκια είναι ότι σε τελική ανάλυση δεν μπορούμε να ψάχνουμε να βρούμε το σωστό και το δίκαιο μέσα σε ένα σύστημα που είναι διαβρωμένο, σάπιο, παρανοϊκό και ανήθικο από άκρη σε άκρη.
Αυτό το σύστημα, στο οποίο δεν ανθεί καμία απολύτως αξία και που κυβερνά μόνο το χρήμα της μαφίας, νόμιμης και παράνομης, δεν διαφέρει σε τίποτε η μια μαφία από την άλλη, θα τελειώσει αργά η γρήγορα, γιατί απλούστατα δεν αποτελεί παρά μονάχα μια ανωμαλία της φύσης και η φύση τις ανωμαλίες τις σβήνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου στον σχετικά άπειρο χρόνο της.
Ακόμα και αν βρεθεί ένας πλούσιος φιλέλληνας και μας δανείσει άτοκα, πάλι δεν θα λυνόταν το πρόβλημα!
Όχι μόνο το δικό μας, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Το έχουμε πει τόσες φορές:
Όποιος νομίζει ότι η ανάπτυξη θα συνεχίζεται στο άπειρο είναι ή τρελός ή οικονομολόγος!
Αντίθετα: Μπορούμε να φτωχαίνουμε μέχρι το άπειρο χωρίς να μηδενίσουμε ποτέ τον πλούτο μας, σαν τη χελώνα του Ζήνωνα. Απλά μαθηματικά λέω και όχι σοφίες.
Και μια και φτάσαμε στα μαθηματικά θα σας θυμίσω ένα άλλο θεώρημα: Ένα σύστημα αξιωμάτων περικλείει πάντα προβλήματα που δεν λύνονται παρά μονάχα με την βοήθεια άλλου εξωτερικού συστήματος. Π.χ. άλυτα προβλήματα της αριθμητικής λύνονται με την βοήθεια της άλγεβρας, της άλγεβρας με τους μιγαδικούς αριθμούς κλπ. Με άλλα λόγια πρέπει να βγούμε από αυτό το σύστημα για να λύσουμε τα προβλήματά μας.
Κάποιοι θα σκεφτούν, ότι αυτή είναι η φύση του ανθρώπου! Να καταστρέφει χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι πριονίζει το κλαδί που κάθεται.
Μπορεί και να χει δίκιο!
Και όμως, κάποτε κάποιοι άλλοι άνθρωποι έκτιζαν ομοσπονδίες άλλων αξιών, μέχρι που η ράτσα μας τους μόλυνε μέχρι θανάτου. Βλέπετε οι λευκοί δεν πήγαν μόνο τη σύφιλη και τη βλογιά στο νέο κόσμο, πήγαν και μπόλικη τρέλα, μία τρέλα που μεταμορφώνει τα μυαλά του ανθρώπου σε μια μαύρη και δύσοσμη σούπα!


620 χρόνια πριν τις μέρες μας:




Για να διατηρήσουν την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς οι φυλές που μιλούσαν την ίδια γλώσσα, την ιροκές, περί το έτος 1390, δημιούργησαν μεταξύ τους μια ομοσπονδία. Το 1722, δηλαδή κοντά 4 αιώνες μετά, η ομοσπονδία αυτή υπήρχε ακόμα και προστέθηκε ακόμα ένα μέλος.
Το Σύνταγμα της Ένωσης των 6 Εθνών των Ιροκές είναι μια διήγηση γεμάτη συμβολισμούς και οράματα και όχι γεμάτη παραγράφους και υποπαραγράφους νόμων μα και υπονόμων ώστε η καταπάτηση τους να είναι εύκολο έργο του κάθε πονηρού και γελοίου υποκειμένου.
Παρακάτω αντέγραψα μερικά αποσπάσματα από το Συνταγμα των «άγριων» της νέας γης. Για την απρόσκοπτη ανάγνωση του κειμένου, αφαίρεσα τα ονόματα των δύο κύριων ομιλητών του Χιαγουάθα και του Ντεκανουανίτα και φαίνεται σαν να τα λέει όλα ένας ινδιάνος. Ολόκληρο το κείμενο θα το βρείτε στο βιβλίο του Λαρς Περσον «Άκου, λευκέ»

……
Πρέπει να δουλέψουμε για την ευημερία όλων των εθνών, ώστε όλοι να ζουν ήσυχα και ειρηνικά και να σταματήσουν οι αιματηρές συγκρούσεις.
Πρώτα απ’ όλα οι αρχηγοί μας πρέπει να είναι ανεκτικοί, υπομονετικοί και γενναίοι, για να μπορούν να είναι δίκαιοι.

Όλα τα έθνη, χωρίς εξαίρεση μισούν το έθνος των Ιροκές. Παντού υψώνονται τσεκούρια πολέμου και οι άνθρωπο σκοτώνονται μεταξύ τους. Γι αυτό και θα πρέπει να διώξουμε το κακό του πολέμου από αυτόν τον κόσμο. Θα το θάψουμε βαθειά στα σπλάχνα της γης. Έχουμε κάνει τις αιτίες του πολέμου ένα δεμάτι και πρέπει να το πετάξουμε μακριά. Τις έχουμε μαζέψει σε ένα σωρό, κάναμε μια βαθειά τρύπα στη γη, μέσα της κυλάει ένα δυνατό ρεύμα νερού, σ’ αυτό το ρεύμα έχουμε ρίξει ότι προκαλεί πόλεμο και μάχες.
Τα παιδιά των παιδιών μας δεν θα τα δουν ποτέ, γιατί στο ίδιο μέρος φυτέψαμε δένδρα. Θα ξεκουραστούμε κάτω από τη δροσερή σκιά του μεγάλου δένδρου. Όλα τα έθνη θα δουν το Νόμο μας και θα τον εκτιμήσουν. Ποτέ πια δεν θα νιώσουμε φόβο.
Όλοι θα πανηγυρίζουν γιατί όλοι μαζί φτιάξαμε μια ομάδα, μια κοινότητα, γίναμε ένας κύκλος.

Μια φωτιά θα ανάψει για όλα τα έθνη που υπακούουν το Μεγάλο Νόμο.
Θ ανάψουμε ακόμα μια φωτιά για τα Επτά Έθνη που ζουν κοντά στην Ανατολή του ήλιου, για να μπορέσουν και αυτά να ακολουθήσουν τον Νόμο. Έπειτα θα ανάψουν φωτιά τα έθνη που ζουν ανατολικότερα. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μας, να σταματήσουν όλες οι μάχες του πολέμου.
….
Όταν οι αγγελιοφόροι των Ιροκές γύρισαν από το ταξίδι τους στα μακρινά έθνη, είπαν: «Πραγματοποιήσαμε την αποστολή μας. Καταφέραμε να μην ακούσει κανείς πια να λέγεται: εκεί βρίσκονται τα κορμιά των σκοτωμένων. Πείσαμε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τον Μεγάλο Νόμο για την ειρηνική ζωή και ευημερία σε όλα τα έθνη.»

Μακάρι ό,τι πετύχαμε να κρατήσει για πάντα. Ίσως μακριά από δω να υπάρχουν λαοί που δεν θέλουν να αποδεχτούν τον Μεγάλο Νόμο, αλλά εμείς δεν έχουμε ευθύνη για την στάση τους. Προσφέραμε σε όλα τα έθνη που ζουν μακριά κάτι από τις Μεγάλες Λευκές Ρίζες του Μεγάλου Νόμου. Ξεκουραστήκαμε σ αυτές τις ρίζες για να αλληλοπροστατευθούμε.



Η ομορφιά από αυτές τις ρίζες δεν συγκρίνεται με τίποτα. Μετά από καιρό μπορεί κάποιος ξένος να δει αυτές και να έρθει. Μπορεί να σηκώσει το τσεκούρι του και να τις κόψει. Θα τρέξει αίμα και θα το νοιώσουμε όλοι. Τότε θα καταλάβουμε ότι αυτός που έκοψε τη ρίζα δεν θέλει να αποδεχθεί το Μεγάλο Νόμο. Θα δούμε τη πλάτη του κακούργου καθώς θα φεύγει και πριν προλάβει να πάει μακριά, δυνάμεις ανώτερες από τις δικές μας θα τον προφτάσουν και θα τρέξει από το στόμα του αίμα.
…..
Κατά περιόδους, τα μέλη του συμβουλίου θα ελέγχουν το Μεγάλο Νόμο, το Σύνταγμα της ομοσπονδίας. Δεν πρέπει να παλιώσει. Πρέπει να ελέγχεται. Θα αποφύγουμε πάντως τις πράξεις εκείνες που μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο άλλων ανθρώπων, επειδή επιθυμούμε παντοτινή ειρήνη. Θα κρατιόμαστε από τους άλλους τόσο σφιχτά, που ακόμα και αν ένα δένδρο πέσει στα χέρια μας δεν θα μπορέσει να μας χωρίσει.


Μια διήγηση των Σενέκα, των τελευταίων που προσχώρησαν στην Ομοσπονδία τελειώνει με τα λόγια:
Και τα έθνη που ενώθηκαν στην ομοσπονδία συνέχισαν να ζουν ειρηνικά μέχρι που ήρθαν οι λευκοί από το μεγάλο νερό και τους έφεραν όλα τα βάσανα.

34 Kommentare:

  1. Αντιγράφω σχόλιο που άφησα στην "Νεοτέρα"

    Αν ήμουν κηπουρός, θα δήλωνα: Σας χρωστάω; Ναί θα μου έλεγαν. Ε, τότε θα σας πληρώνω με επιτόκιο με μηδενικό σπρέντ και αν γουστάρετε. Αλιώς θα πάρετε το ουκ ανα λάβεις παρα του μη έχοντος. Να δεις πως θα μας ντάντευαν!

    AntwortenLöschen
  2. Φιλτάτη καλησπέρα.
    Βάζεις πολλά θέματα στο τραπέζι και με μιά λογοτεχνική θεώρηση (ρομαντική και οργισμένη) που περιπλέκει έναν ορθολογιστικά σκεπτόμενο αναγνώστη.
    Μετά προσεκτική ανάγνωση συμφωνώ στα πλείστα σου, οπότε νόημα έχει η παράθεση των αντιρρήσεων.
    Οπωσδήποτε τα γεγονότα κρίνονται στο χρόνο και τις συνθήκες που επισυμβαίνουν. Και η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, που γεννήθηκε λίγα χρόνια μετά τη τελευταία παγκόσμια σφαγή, δεν ήταν καθόλου κακή. Ήδη εκμηδένισε πατροπαράδοτες έχθρες μεταξύ Γερμανών και Γάλλων. Ούτε το κοινό νόμισμα είναι κακό, ιδίως γιά ασθενέστερες χώρες όπως εμείς.
    Το δικό μας μεγάλο πρόβλημα είναι η παντελής έλλειψη σοβαρής εθνικής παραγωγής που θα εξασφαλίσει εξαγωγές προϊόντων και εισαγωγή χρήματος και, άρα, λιγότερο δανεισμό.
    Πολιτικές χρόνων και ελληνική ιδιοσυγκρασία (ραχάτι, ζεμανφουτισμός, κερδοσκοπία και λανθασμένος συνδικαλισμός) έδιωξαν και τις λίγες προσπάθειες σοβαρών επενδύσεων στη χώρα ( Pirelli, Palco, κάτι αυτοκινητοβιομηχανίες συναρμολόγησης στο Βόλο, κλπ). Και ξεμείναμε με τα κλασσικά. Ελιές, καπνό και κρασί ! Και με τις τσαπατσοδουλειές της αρπαχτής σκοτώνουμε ότι περισσεύει από το μόνο κεφάλαιο που μας απέμεινε, το τουρισμό.
    Έτσι μάθαμε να ζούμε, πλέον, με τη κακομάθεια της ψεύτικης ευμάρειας που δημιουργεί η εισαγωγή των πάντων, το πλαστικό χρήμα και ο άφρων υπερδανεισμός. Και το χειρότερο, πιστεύαμε βλακωδώς ότι η dolce vita θα τράβαγε επ’ άπειρον. Οπότε πιθανή επιστροφή στη δραχμή τι εξαγωγές θα προωθούσε και τι ανάκαμψη θα έφερνε. Το μόνο που θα κατάφερνε ήταν τεράστιους πληθωρισμούς, αλλεπάλληλες υποτιμήσεις και, γενικά, οικονομικές συνθήκες της περιόδου της Κατοχής που οι παλαιότεροι θυμούνται και απεύχονται γιά τους νέους.
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης εποχής είναι ο ευδαιμονισμός, η υπερκατανάλωση και οι τεράστιες διαφορές βιοτικού επιπέδου μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών που γεννά τα γιγαντιαία ρεύματα μετανάστευσης, τα οποία ενισχύονται από την αλματώδη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και ιδίως των φτωχών περιοχών.
    Ο παραλληλισμός της Μέρκελ με το Χίτλερ είναι υπερβολικός και προφανώς άστοχος. Αλίμονο κάθε δημοκρατικά εκλεγόμενο ηγέτη που δεν μας κάνει τα χατήρια να τον βαφτίζουμε έτσι.
    Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι πάνω απ’ όλα λειτουργεί το ένστικτό της αυτοσυντήρησης. Σήμερα όλα τα κράτη αντιμετωπίζουν φοβερά οικονομικά προβλήματα και, πέρα από πολιτικάντικες φιοριτούρες και κούφια λόγια, κυριαρχεί το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» ! Μπορείς, π.χ., να φανταστείς την Ελλάδα, με το σημερινό της χάλι, να σπεύδει να σώσει την Ισλανδία. Όποιος το πιστεύει αιθεροβατεί. Κατά τα λοιπά μένουν τα θερμά λόγια, οι δηλώσεις, οι χειραψίες και τα φιλικά χτυπήματα στη πλάτη. Α, ναι και η υποκρισία ! Ας είμαστε ρεαλιστές.

    AntwortenLöschen
  3. Καλησπέρα και σε σένα φίλε

    @ Ορφέα,

    Περνάω φάση αντιορθολογική. Οργισμένα αντι - ορθολογική, αφού ο ορθολογισμός μόνο συφορές έφερε.
    Πέταξε από πάνω σου τις παλιές σκέψεις και θα δεις έναν άλλο κόσμο να διαμαρτύρεται.
    Κοίτα, δεν λέω (αν και δεν θα ήταν λάθος) δεν έπρεπε να γίνει κοινό νόμισμα, αλλά λέω ότι το κοινό νόμισμα είναι δούρειος ίππος. Δηλαδή είναι κάλπικο! Πως το αντιλαμβάνεσαι εσύ το κοινό νόμισμα; Άλλο στη Γαλλία, άλλο στη Γερμανία άλλο στην Ελλάδα;

    Αυτό λέω!!!!

    Τώρα παρακάτω: Πώς σου περνάει από το μυαλό ότι συζητάω ή ζητάω να βοηθήσει η Γερμανία την Ελλάδα; Ποιος το λέει αυτό; Από την αύξηση και το τζογάρισμα των σπρεντ κερδίζει ο γερμανικός λαός;;;;;; Προφανώς όχι! Χάνει ο ελληνικός λαός και οδηγείται η χώρα στη χρεοκοπία με το σπρώξιμο της Γερμανίας και επειδή η Γερμανία ΔΕΝ κερδίζει (ΦΑΝΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) από την χρεοκοπία της Ελλάδος, τότε είτε είναι κοντόφθαλμη κακία, είτε παίρνει η Μερκελ μέρος στο διεθνές φαγοπότι, είτε περιμένει να συλήσει το πτώμα!
    Ο,τι γουστάρεις παίρνεις!!!

    Δεν ήμουν ποτέ κατά της ενωμένης Ευρώπης. Αλλά αυτό το πράμα που κατάντησε σήμερα η Ευρώπη είναι «ενωμένα κοράκια ΑΕ» .
    Λες « Ήδη εκμηδένισε πατροπαράδοτες έχθρες μεταξύ Γερμανών και Γάλλων» Περίμενε και θα δεις ό,τι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

    Το κοινό νόμισμα, όπως γράφω είναι ο δούρειος ίππος, αλλά όχι εναντίον της «Ενωμένης» Ευρώπη, αλλά εναντίον των μικρών κρατών.
    Λες «Το δικό μας μεγάλο πρόβλημα είναι η παντελής έλλειψη σοβαρής εθνικής παραγωγής που θα εξασφαλίσει εξαγωγές προϊόντων και εισαγωγή χρήματος και, άρα, λιγότερο δανεισμό».
    Δίκιο έχεις, αλλά για ρώτα κανένα σοβαρό επιχειρηματία, τι μπορεί να παράγει, με ποιο κόστος και τι μπορεί να εξάγει με ένα υπερτιμημένο για τη χώρα μας Ευρώ;; Το γράφω καθαρά. Αν είχαμε δραχμή θα τραβάγαμε μία υποτίμηση και κάτι θα κερδίζαμε, αν όχι από τις εξαγωγές βαμβακιού και αγροτικών προϊόντων, τουλάχιστον από τον Τουρισμό.

    Φίλε μου, όλοι αυτό λένε, ότι εμείς οι έλληνες είμαστε κοπρόσκυλα, αλλά εγώ δεν είμαι και δεν μπορώ να πω με ελαφρά την καρδιά μου ότι είναι ο γείτονας! Και αφού ούτε εγώ είμαι, ούτε ο γείτονας, ούτε κανένας απ όσους γνωρίζω, γιατί να σκεφτώ ότι είναι όλοι οι άλλοι;; Εσύ είσαι;

    AntwortenLöschen
  4. @ Ορφέα, (συνεχεια)

    Μου λες « σοβαρών επενδύσεων στη χώρα»
    Εγώ δεν πιστεύω πια σε σοβαρές επενδύσεις. Σήμερα χρήμα βγαίνει από το τζόγο. Επιχειρηματίας είμαι και βλέπω τις επενδύσεις μου να τις παίρνει ο άνεμος! Όντως έχουμε γελοίες Κυβερνήσεις, αλλά και καλύτερη Κυβέρνηση να είχαμε, αν δεν ήταν εκτός συστήματος δεν θα κατάφερνε τίποτε. Αλλά ποια Κυβέρνηση σήμερα είναι εκτός συστήματος;


    «Ο άφρων υπερδανεισμός» Δίκιο έχεις! Δίκιο με τα χίλια!!!
    Αλλά αν δεν υπήρχαν αυτοί που δανείζουν δεν θα υπήρχαν και αυτοί που δανείζονται.
    «Και το χειρότερο, πιστεύαμε βλακωδώς ότι η dolce vita θα τράβαγε επ’ άπειρον» Αυτό λέω και γω και η γλυκιά ζωή τελειώνει κάποτε, αλλά για όλους!

    Επιστροφή στη δραχμή ισοδυναμεί με αυτοκτονία!!!
    Και αν είναι να αυτοκτονήσουμε, καλό θα είναι να πάρουμε μαζί μας και όλους τους αλλόφυλους η αλλόφιλους!!!!
    Εγώ λέω, θέλετε σπρέντ 4,5 και 5,5 ; Ε, πάρτε ένα μηδενικό αν θέλετε, αλλιώς πάρτε τα τέτοια μας (που δεν έχουμε)!
    Και παράλληλα να πάμε σε διεθνή δικαστήρια: Διότι δεν μπορούμε είμαστε μέλη μιας λέσχης, και όποτε η κυρά Μερκελ γουστάρει μας κλωτσάει. Γιατί σε ρωτάω; γιατί το στήσαμε αυτό το ρεζιλίκι στην άκρη του νερού, που λέγεται Ε.Ε.;;;;

    Και κάτι στερνό: Να μη φοβάσαι τον πληθωρισμό. Μόνο οι τράπεζες τον σκιάζονται!! Αυτά λένε οι σοβαροί οικονομολόγοι!! Λόγω τιμής. Η δική μου επιχείρηση είχε ανάπτυξη όταν οι πληθωρισμός έτρεχε με 25%

    «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης εποχής είναι ο ευδαιμονισμός….» συμφωνώ και επαυξάνω!!!


    Ο Χίτλερ ήθελε να καταλάβει την Ευρώπη, το ίδιο θέλει και η αυτή κυρία! Ο καθείς και τα όπλα του. Θα μου πεις ότι ο πρώτος ήταν πιο πολύ μπρουτάλ; Νομίζεις! Αν πέσει μια παγκόσμια πείνα, από το τρελό παιγνίδι των κορακιών, θα δεις πόσα εκατομμύρια θα πεθάνουν! Ήδη τώρα, όση ώρα σου γράφω έχουν πεθάνει από την πείνα 15.000 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων είναι παιδιά κάτω των 12 ετών!

    Με την αλληλεγγύη,, κανένας δεν έχασε ποτέ. Αντίθετα με την αρχή ο σώζων εαυτόν» χάνουν όλοι.

    Καλό σου βράδυ. Με πιασε η φλυαρία μου!

    AntwortenLöschen
  5. Σχόλιο μόνο για το δεύτερο μέρος της ανάρτησής σου:
    ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ!

    AntwortenLöschen
  6. Φίλτατη, καλημέρα.
    Αρχίζω από τη τελευταία σου φράση. «Με πιασε η φλυαρία μου !».
    Νομίζω δεν είναι φλυαρία, αλλά οργή και αγανάκτηση. Στα σίγουρα δικαιολογημένες.
    Όμως αυτές αποτελούν, γενικά, κακούς συμβούλους.
    Συνοψίζοντας νομίζω ότι το να αιτιώμεθα οτιδήποτε άλλο πλην του κακού εαυτού μας, για το σημερινό μας χάλι, αποτελεί παρατεινόμενη ανευθυνότητα, ανεπίτρεπτη πλέον, μετά την αποκάλυψη της πραγματικότητος. Η κατεδάφιση θεσμών,διαδικασιών και διεθνών σχέσεων, συλλήβδην και άκριτα, ισοδυναμεί με άρνηση του ηλεκτρισμού για το λόγο των ηλεκτροπληξιών και των αυτοκινήτων, επειδή δημιουργούν δυστυχήματα !
    Ας αναζητήσουμε το δρόμο της καμήλας. Ούτε ανηφόρα, ούτε κατηφόρα. Τον ίσιο μέσο δρόμο της λογικής και της φρόνησης. Μακράν των επιλογών τύπου άσπρο – μαύρο. Ο καλύτερος τρόπος κατανόησης του απέναντι είναι να προσπαθήσουμε, ψύχραιμα κι ανεπηρέαστα, να μπούμε στο πετσί του, τη λογική του, τα δίκια του και, γιατί όχι, στη κουτοπονηριά του ! Μόνο τότε θα μπορέσουμε να τον αντιμετωπίσουμε.
    Κι ας μη ξεχνάμε ποτέ ότι μόνοι μας φτιάχνουμε τη μοίρα μας και μόνοι μας την αλλάζουμε. Αρκεί τα παθήματα να μας διδάσκουν και να μας καθοδηγούν σωστά.

    AntwortenLöschen
  7. ΕΞΟΡΓΙΣΟΥ, ΕΞΟΡΓΙΣΟΥ... ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ!

    ΚΑΙ ΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΟΡΓΗ ΣΟΥ... ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ... ΑΚΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ!

    ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΥ-ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΞΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ!

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΑΠΟ ΣΥΝ-ΑΙΣΘΗΜΑ (ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΖΩΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ), ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΞΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ... ΚΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΥ-ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!

    ΓΙΑΤΙ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΡΓΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ!

    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ...
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ (ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ).

    AntwortenLöschen
  8. ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ - ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΗ ΤΗΝΟ - ΛΕΕΙ:

    - ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΝ ΤΟ ΒΙΟΣ ΣΟΥ,
    ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΣΟΥ!

    AntwortenLöschen
  9. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!

    - Σ' ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΕΠΕΜΨΑ ΣΕ 2-3 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ, ΦΟΥΚΟΥΓΙΑΜΑ, ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΥ, ΧΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ!

    ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΜΟΙΡΑ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ "ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ" ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΑΣ:

    Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΗΤ!
    ΚΑΙ ΦΩΣ-ΦΑΝΑΡΙ, ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ, Η ΑΓΓΕΛΑ-ΔΩΡΟΘΕΑ ΜΕΡΚΕΛ!
    Η ΟΠΟΙΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ, ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
    ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!
    ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ "ΠΡΟΣΟΝΤΑ" ΓΙ ΑΥΤΟ!

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ, Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (Η ΟΠΟΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΝΑ ΥΠΟ-ΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ) ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ!

    - Ο ΘΕΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΥΦΕΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ!
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΛΕΙΔΑ!

    AntwortenLöschen
  10. @ Γιάννη Αγιάννη,

    ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ, δεν λες τίποτα. Ενώ εμείς ε; Είμαστε τόσο κύριοι που αυτόμαστιγωνόμαστε!

    @ ORPHEAS
    Η οργή, δεν είναι πάντα κακός σύμβουλος!
    Και πλιζ, φίλε μου, άσε τα αστεία περί του κακού εαυτού μας. Για ρίξε ένα βλέφαρο να δεις που βρίσκονται οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Δες τους Ούγγρους, τεμπέληδες και αυτοί; Δες τους Ιταλούς, τους Ισπανούς, τους Πορτογάλους, του Λετονούς.
    Όλοι τεμπέληδες ρε συ Ορφέα;;;
    Και δες και τους γερμαναράδες, αυτοί δεν είναι τεμπέληδες; Τους ξέρω τους γερμανούς καλά. Όσοι δεν είναι κοπρόσκυλα του κερατά, είναι άρρωστοι με το σύστημα που ΠΟΤΕ δεν κάνει λάθη. Αλλά για τα καλά παιδάκια τα γερμανάκια, γράφει παρακάτω ο παντοτινός ταξιδευτής. (μου φαίνεται πάντως ότι δεν άνοιξες το λίνκ με τον δούρειο ίππο, να δεις επίπεδο οι δικοί σου!!!!!!!)
    Ορφέα μου, μη με παρεξηγήσεις, σε εκτιμώ αφάνταστα, παρότι δεν συμφωνάμε, αλλά θα σου πω ένα ποιηματάκι, όχι για να σε κοροϊδέψω ή να σου πω νουθεσίες, αλλά για να σου δείξω την λαϊκή σοφία, ειδικά στις τελευταίες σειρές:
    Γρουμπα γρούμπα νελα,
    Κι αλογοποδέρα,
    Τι θα φάμε βράδυ - βράδυ,
    Σύκα - σύκα και καρύδια
    Στου παπά τα κεραμίδια,
    Ξυπνήστε πουλάκια μου
    Και ο λύκος σας έφαγε!

    @ παντοτινέ ταξιδευτή

    Οργίζομαι, οργίζομαι, οργίζομαι αλλά δεν βγαίνει τίποτα. Κάνε μια βόλτα στο διαδίκτυο και θα δεις παντού την ίδια κλαψούρα. Εμείς φταίμε που δανειστήκαμε, λέει και ο φίλος ο Ορφέας. Εγώ αντίθετα λέω: εγώ φταίω που δανείστηκα μόνο λίγα και δεν κατάφερα να δανειστώ πολλά για να φάω και γω πολλά. Ακούω ποιοι μιλάνε σήμερα για μείωση της σπατάλης και τραβάω τα μαλλιά μου!!!
    Ο Ακκερμαν, (με τα 18 εκατομμύρια μισθό ετησίως), τα παιδάκια της Γκόλντμαν Σακς, ο νέος Χίτλερ, ο Μπάφετ ο Μπίλ Γκέϊτς και όλα τα καλά παιδιά του πλανήτη!

    Ναι τα θυμάμαι τα ποστ σου. Και τον Χάντιγκτον τον ξεκίνησα και τον πέταξα, όπως και τον Φουκουγιάμα.
    Οσο για τον Μπρεσίνσκι, μόνο από σαϊτέϊσον τον γνωρίζω.
    Μεγάλη μούρη, σίγουρα!
    Δεν νομίζω, ότι ο κόσμος θα προλάβει να αλλάξει αφεντικά. Θα καταρρεύσει πιο πριν. Εμένα αυτή είναι η πρόβλεψη μου.

    Όσο για την Γερμανία, είναι ακριβώς όπως τα γράφεις. Η Γερμανία δεν θα απαλλαγεί από την επιθυμία της να κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Και ο πιο μικρός γερμανός νομίζει ότι οι προηγούμενοι απέτυχαν, γιατί ήταν βλάκες ή άτυχοι.

    Σωστά τα λές, περί πληθωρισμού. έχουν γράψει πολλοί και πολύ σοβαροί οικονομολόγοι, με πρώτο και καλύτερο τον Στίγκλιτς, ο οποίος έχει και ολοκληρωμένη άποψη, όχι μόνο ποιοτική, αλλά και ποσοτική!
    Αλλά, για πάρα πολλούς αυτά είναι ψιλά γράμματα.

    AntwortenLöschen
  11. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    AntwortenLöschen
  12. ... ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΓΙΑΤΙ ΑΠ' ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ - ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΡΧΙΣΤΟΙΒΑΔΟΡΟ/ΑΡΧΙΣΗΜΕΙΩΤΗ ΤΟΥ Ο.Λ.Π.. ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΣΟΦΟ!
    ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΑΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ!
    ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ!
    ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ... Χ. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΟ, ΔΑΝΕΙΣΟΥ, ΚΛΕΨΕ, ΒΡΕΣ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΝΥΦΗ, ΦΑΕ ΟΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΑΡΚΕΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΙΓΑ, ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ, ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!
    ΘΥΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗ!

    ΟΜΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ 'ΧΕΙΣ ΣΤΟ DNA ΣΟΥ! ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

    ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΧΑΝΤΙΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΥ. ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ "ΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ!
    ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ!

    AntwortenLöschen
  13. ... ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ!
    Ο ΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ!

    ΠΑΝΤΑ ΝΑΧΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ, ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ:

    - ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (ΟΧΙ ΑΥΤΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ... )
    ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ!

    ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ,
    " Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ "!

    AntwortenLöschen
  14. Πόσο λυτρωτικός ο αγώνας εντοπισμού των ενόχων (κάποιων άλλων, εννοείται, πάντα). Και πόσο, συνειδησιακά, βολικός.
    Θυμώστε, ξορκίστε, τελειώσατε !
    Ουαί, ημίν !

    AntwortenLöschen
  15. Γειά σας κι απο δώ ! Και Χρόνια Πολλά!
    Για νέο Χίτλερ ήξερα τον Ομπάμια που πήρε και το σχετικό πια βραβείο Νόμπελ ειρήνης. Η Μέρκελ είναι συνήθης ένοχος ως αρχηγός μεγάλου καπιταληστρικού κράτους, σαν το Σαρκοζύ, τον Πούτιν, το Μπερλουσκόνι. Τώρα για μας τους έλληνες αυτή την εποχή-του ΔΝΤ, της Γκόλντμαν και του ανδρείκελου "ο γιωργάκης"-οι "κακοί" είναι οι γνωστές και μη εξαιρετέες "δυνάμεις του κακού", της παγκοσμιοποίησης, της νέας Νέας Τάξης πραγμάτων, εξ ου και "Χίτλερ" ο αμερικανός πρόεδρος πέραν γενοκτονικών επιδόσεων στα σφαγεία Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.
    Για τον Μπλαιρ (της ΣΙΑ κι αυτός) δεν θα είπω. Να πάτε φίλοι να δείτε τον Πολάνσκι στους σινεμάδες. Εντάξει υπάρχουν και εξαιρέσεις σ' αυτή τη θεώρηση των πραγμάτων, αλλά δεν τους δίνει κανείς μεγάλη σημασία. Ο λόγος, επειδή θεωρούνται επιδοτούμενες από τα χίλια μύρια ταμεία που ανοίξαν κι εδώ οι αγγλοαμερικάνοι, δήθεν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ως βιτρίνα και εξαγοράζουν "προοδευτικές" κυρίως συνειδήσεις, στρατολογούν κοινά λαμόγια συγγενείς περί την ΑΛΗΤ και το πολιτικό προσωπικό κ.α.
    Κατά τ' άλλα συμφωνώ και επαυξάνω με την ανάρτηση ότι τα υπερατλαντικά φασισταριά κατάφεραν να δημιουργήσουν τον περίφημο πόλεμο των πολιτισμών, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα τον κερδίσουν... ))
    Ολα αυτά λέγονται για να βοηθήσουν την ανάλυση, την κατανόηση της κατάστασης, όχι για να ρίξουμε τις ευθύνες μας στους ξένους... Δηλαδή είναι ψιλοασόβαρο να έρχεται το ΔΝΤ και να τα βάζουμε με τους γερμανούς και τους άλλους μαζύ που βρίσκονται στην αυλή των εγγλέζων που δε θέλουν να μας δανείσουν περσότερο...

    AntwortenLöschen
  16. ... ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!

    AntwortenLöschen
  17. ... ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

    -Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΛΑΟΣ!
    -Ο ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΣ ΛΑΟΣ!
    -Ο ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
    -Ο ΑΛΟΓΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ!
    -ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

    -ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΚΑ! ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΖΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (Π.Χ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΗΠΑ, Κ.ΛΠ. ΧΩΡΕΣ... ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΑ ΙΔΙΟ Η ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ! ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΡΕΝΤ
    ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ... !!!)

    -Ο ΛΑΟΣ, ΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε., ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΤ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΛΛΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ, ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
    -Ο... ΚΑΘΟΛΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ!
    -Ο ΛΑΟΣ, ΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ!

    ... ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ Ο ΛΑΟΣ,
    Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ!

    ... ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
    ... ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ!

    ΖΗΤΩ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ!
    ΚΑΤΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

    ΣΤΟ ΠΥΡ... ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ (ΠΛΗΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ).

    ΣΤΟ ΠΥΡ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΧΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ!
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ... ΑΜΥΑΛΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ... ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ!

    Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ... ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ!

    AntwortenLöschen
  18. @ gazaki επίσης

    @ παντοτινέ ταξιδευτή,

    Και γω όταν έγραφα, κρίμα που δεν δανείστηκα πολλά για να μην πληρώσω ποτέ τα δάνεια, αυτό εννοούσα. Όταν κλέβεις πολλά είσαι κύριος, και μάγκας και έξυπνος, όταν κλέβεις λίγα πας φυλακή, όταν δεν κλέβεις καθόλου πεινάς και υποφέρεις! Όταν κλέβεις τον αγλέουρα είσαι αρχηγός κράτους, τραπεζίτης, σπεκουλαδόρος και τα ρέστα.
    Όμως για να κλέψεις ή για να γίνεις πλούσιος πρέπει να το χεις στο ΔΝΟ σου, όπως λες και συ.

    Όπως σου είπα τον ΧΑΝΤΙΓΚΤΟΝ τον ξεκίνησα αλλά τον άφησα στη μέση, όπως και τον Φουκουγιάμα. Τον Μπρεσίνσκι τον γνωρίζω από τα διάφορα της λέσχης Bilderberg.
    Να σου πω την αλήθεια μάγκα μου, περνάω την φάση της λογοτεχνίας και τα ρέστα, που λέει συνεχώς ο φύλακας της σίκαλης.

    Και δεν πιστεύω στην μελλοντολογία, γιατί τότε θα σκάσω! Εξ άλλου, η ιστορία κρύβει πολλά μυστικά.

    - ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ!

    Καλά το λες!!!

    @ ORPHEAS

    Σε διαβάζω με πολύ προσοχή, αλλά εσύ εμένα όχι!

    @ Anonymous
    Όχι ο Ομπάμα δεν είναι νέος Χίτλερ, γιατί δεν είναι γερμανός. Αυτός είναι ο σουλτάνος! Τελεία!!
    Η κυρά Δόκτωρ Μερκελ είναι ο νέος Χίτλερ, γιατί έχει τους ίδιους στόχους με αυτόν: να κυριεύσει την Ευρώπη, ή να την διαλύσει.

    @ παντοτινέ ταξιδευτή,

    Συμφωνω σε όλα, αλλά να σου πω, δεν ξέρω γιατι αλλά η νέα εποχή δεν ανατέλει αλλά δύει. Αργά αλλά σταθερά!

    AntwortenLöschen
  19. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΙΝΑΙ, Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΣΠΟΥΔΑΣΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ!

    ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ!

    ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ 30000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ!
    ΚΑΜΜΙΑ ΔΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!
    ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΔΕ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥΣ! ΛΕΦΤΑ ΧΑΜΕΝΑ, ΠΕΤΑΜΕΝΑ!

    ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΟΓΟ/ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ( ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΛΙΝΤΟΝ!), ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ... ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΖΟΓΑΔΟΡΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΥΡΟΠΙΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΕΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ!

    Μ' ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ!

    ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!

    ... ΟΙ ΛΑΚΕ-ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙ' ΑΥΤΑ!

    AntwortenLöschen
  20. ... ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΒΕΒΑΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ, ΠΑΝΤΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΛΑΚΕ-ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙ' ΑΥΤΑ;!

    ΓΙΑΤΙ... ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΑΓΑΠΗΤΗ, ΓΙ' ΑΥΤΟ!
    ΓΙ' ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΓΙ' ΑΛΛΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ!
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΙΖΕΣ ΠΕΦΤΑΝ ΣΑΝ ΤΗ ΒΡΟΧΗ, ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ!
    ΖΗΜΕΝΣ, ΝΤΑ'Ι'ΜΛΕΡ, ΣΑΚΣ, ΚΑΙ ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ!

    ΕΤΣΙ, ΟΜΩΣ, Ο ΛΑΟΣ... ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΓΙΕΝ-ΠΟΡΣΕ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!;))

    ΑΛΛΩΣΤΕ, ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ, ΕΙΤΕ ΕΥΘΕΩΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΕΠΕΚΥΡΩΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΑ... ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ!
    ΚΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ, ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ!

    @anonymous

    ΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ Ν' ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ... ΠΟΛΑΝΣΚΥ;
    ΕΔΩ, ΠΛΕΟΝ, Ο... ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ(ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΣΕΙ...) ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    AntwortenLöschen
  21. Φίλτατη καλή βδομάδα.
    1) Πιθανόν τυχόν διαφωνίες να δημιουργούν ψευδαίσθηση μη προσοχής. Και αυτό είναι λάθος.
    Θεώρησε την εκτίμηση δεδομένη και ανέκκλητη. Τα υπόλοιπα παίζονται.
    2)Προεξοφλώντας την ανοχή σου και θεωρώντας ότι δεν καταχρώμαι τη φιλοξενία της ιστοσελίδας σου επίτρεψέ μου να διατυπώσω δύο αφελή ερωτήματα. Και όποιος θέλει ας απαντήσει.
    Α) Λέγουν οι σοφοί «οικονομολόγοι» των παραθύρων ότι στα 2 επόμενα χρόνια η χώρα θα πρέπει, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της, να δανειστεί 120 δις ευρώ.
    Ερωτώ. Γιατί να χρειαζόμαστε τόσο πολλά δανεικά.
    Β) Χθες πανηγυρίσαμε το γεγονός ότι συνήλθαν οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ και ενέκριναν τη βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποία όμως δηλώνει ότι δεν τη ζητάει !( Το ΔΝΤ είναι ήδη από ημερών εδώ).
    Ερωτώ. Αφού δεν θέλουμε οικονομική βοήθεια, γιατί τόσος ντόρος.Με το ζόρι δανεικά ;

    AntwortenLöschen
  22. ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠ' ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ Μ' ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ "ΑΧΡΗΣΤΩΝ" ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΩΝ,

    ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ!

    ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ... Ο ΣΥΝΕΠΗΣ
    ΑΝΑΡΧΟ-ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ!

    ΙΣΩΣ ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ... ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!
    ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΑΠΟ... ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΤΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ(ΠΑΣΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ) Κ. ΛΠ. ... ΜΑΡΚΟΥΤΣΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ!

    ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ!

    AntwortenLöschen
  23. @ παντοτινέ ταξιδευτή

    Να πώ την αλήθεια μου και γω ανήκω σε κείνους που ήθελαν το Ευρώ, αλλά δεν φαντάστηκα ποτέ ότι άλλοι οι τόκοι του γερμανικού Ευρώ άλλοι του ελληνικού. Όταν το πρωτοάκουσα έπεσα από τα σύννεφα. Και ενώ αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν βγήκε κανείς να το καταγγείλει! Άσε που νόμιζα ότι τα σπρέντ δεν αφορούν τα κράτη αλλά μόνο τους ιδιώτες όταν δανείζονται! Αυτή η λύσσα με τα ομόλογα είναι το φρούτο των τελευταίων δεκαετιών, όπου ο πραγματικός κεφαλαιοκράτης γίνεται υπηρέτης του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
    Εξ άλλου πίστευα ότι θα μπαίναμε όχι με 370, αλλά με 400 και κάτι, ώστε να παίρναμε μια ανάσα, πριν δεθούμε στο άρμα του Ευρώ.
    Επίσης ανήκω και σ αυτούς που ΔΕΝ ήταν κατά της οργάνωσης των Ο.Α., ενώ είμαι κατά των Ο.Α. εν γένει. Υποστηρίζω, ότι κακώς γίνεται αυτό το νταβαντούρι κάθε 4 χρόνια που κανείς δεν ωφελείται εκτός μιας εμπορικής κλίκας. Ωστόσο υποστηρίζω, αφού αυτό το παιγνίδι παίζεται δεν μπορεί η Ελλάδα να το παίζει πάντα ψωροκώσταινα και να μένει εκτός.
    Ρωτάω, όμως, όλους όσους σήμερα καταγγέλλουν την σπατάλη που έγινε, μεταξύ αυτών είναι και ο Χριστοδουλάκης ο υ.οικονομικών του Σημίτη, γιατί δεν ζήτησαν να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της Ελλάδας; Όταν ανακοινώθηκε η επιλογή μας, που μόνο γι αυτήν ξοδεύτηκαν κάποια εκατομμύρια, άρχισε η γρίνια και σήμερα η γρίνια είναι ακόμα πιο μεγάλη. ΘΑ σου πω κάτι: ΔΕΝ θα ήμασταν πιο πλούσιοι αν Δεν κάναμε τους Αγώνες. Γιατί αυτοί που είναι διατεταγμένοι να σπαταλούν θα σπαταλούσαν σε άλλες ιστορίες και θα βρισκόμασταν στα ίδια.
    Προφανώς και συμφωνώ μαζί σου, στο ότι τα έργα που έγιναν τότε έμειναν ανεκμετάλλευτα και σαπίζουν και τα τρώει η σκουριά και η βρώμα!
    Αλλά εδώ όλη η χώρα είναι βουτηγμένη στη σκουριά και στη βρώμα, με ευθύνη όχι του φτωχού λαού, αλλά των λαμόγιων που λυμαίνονται τη χώρα μας και τον κόσμο όλο.
    Όσο για το χρηματιστήριο, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Δηλαδή αν κέρδιζαν όλοι όσοι έπαιζαν σα τρελοί, θα ήταν ο Σημίτης καλός; Κακώς έπαιξαν και αφού πήραν το ρίσκο τους τελείωσε. Ας μην έπαιζαν. Εγώ δεν έπαιξα, δεν κέρδισα, δεν έχασα!
    Και μετά ρε συ ταξιδευτή μου, όταν έβγαινε ο Σημίτης και έλεγε τις αρλούμπες του για το χρηματιστήριο, γιατί δεν σκέφτηκε ο κάθε παίχτης το «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέρουσι;» Γιατί ο κάθε ένας δεν ήθελε να πνίξει την ελπίδα, ότι σ αυτό τον παλιόκοσμο μπορεί και αυτός να γίνει πλούσιος! Να πιάσει την καλή και τα ρέστα. Είναι δηλαδή η κρίση αξιών που οδηγούν την κατρακύλα και μετά η κρίση της οικονομίας.
    Βέβαια, δεν αμφιβάλω ότι κατά τον μεγάλο τζόγο του χρηματιστηρίου πολλά νέα τζάκια γεννήθηκαν, ενώ ο λαός έχασε ακόμα και τις ελάχιστες ρεζέρβες του.

    AntwortenLöschen
  24. @ παντοτινέ ταξιδευτή

    Να πω τις δικές μου σκέψεις για το συμφέρον το οικονομικό, το πολιτικό ή και τα δύο μαζί.
    Είναι και κάτι άλλο, που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο σκοτεινή και φρικαλέα: Σήμερα, από αυτό το σύστημα αξιών, είναι εξαγορασμένο και το μεγαλύτερο μέρος της διανόησης, για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν είναι μόνο το συμφέρον που κινεί την ιστορία, αλλά και ένα σκοτεινό κομμάτι της ανθρώπινης φύσης, όχι της ανθρώπινης φύσης εν γένει, αλλά αυτής που έχει διαμορφωθεί από την εποχή των φώτων και μετά. Αυτή η παρά φύσιν φύση σπρώχνει τον άνθρωπο να θέλει να ξεχωρίζει από τους πολλούς. Έτσι η σημερινή διανόηση, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, αρέσκεται να πιστεύει ότι έχει ξεχωρίσει από την μεγάλη μάζα των «ηλιθίων», όπως με τόση ηλιθιότητα πιστεύει αυτό το αποχαυνωμένο κομμάτι της σημερινής ελληνικής και παγκόσμιας διανόησης και μάλιστα με κύριους εκπρόσωπους της αριστερά. Και ας μην ξεχνάμε, ότι αυτής της θεώρησης του κόσμου κύριος υποστηριχτής ήταν και ο Μάρξ και όλη η ελιτίστικη σχολή του.

    @ ORPHEA,

    καταρχήν να γράφεις όσο θέλεις! Δεν θα σου πω ποτέ τίποτα.

    Συμφωνώ μαζί σου, απολύτως! Να μην δανειστούμε παρά μονάχα για τις πρώτες μας ανάγκες Να μάθουμε να ζήσουμε φτωχά!
    Να στρώσει η Κυβέρνηση κάτω το κώλο της και να εκπονήσει ένα πρόγραμμα ελάχιστων αναγκών. Αλλά η Κυβέρνηση που έχουμε δεν ανήκει σ αυτή την κατηγορία. Γιατί αν ανήκε, θα το είχε ήδη κάνει από τη πρώτη στιγμή! Θα είχε από την πρώτη στιγμή περικόψει τις σπατάλες της Βουλής και άλλες σπατάλες. Με πολύ μικρή περίληψη γράφω κάποιες σκέψεις στο ποστ μου για τον Προϋπολογισμό: http://ange-ta.blogspot.com/2009/11/apropos.html

    Αλλά αγαπητέ μου Ορφέα,

    ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ θέλει να μάθει το λαό να ζει με άλλα μέτρα! Γιατί ένας λαός που θα είχε άλλα μέτρα και άλλες αξίες από αυτές που οι ίδιοι έχουν θα τους μαύριζε και αυτούς και όλους τους επόμενους και σήμερα κανείς, απ όλους αυτούς τους βολεμένους βολευτές και παρατρεχάμενους δεν θέλει να ξεκινήσει μιαν επανάσταση!!

    AntwortenLöschen
  25. ΑΣΧΕΤΟ

    Βρε παιδάκι μου στείλε μου με email τη ταχυδρομική σου διεύθυνση. Θέλω να σου στείλω κάτι. Με το email που φαίνεται στο profil σου δε βγάζω άκρη. Όλο μου τα βγάζει off. (Είμαι, ως γνωστόν, και σκράπας μ' αυτά τα μηχανήματα του διαόλου !)
    Το δικό μου το ξέρεις.

    AntwortenLöschen
  26. " Orphea,

    πολύ εύκολο για να το θυμάσαι και απ έξω: ange-ta@otenet.gr

    AntwortenLöschen
  27. ΕΔΩ ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ :)

    ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΑΝΑΣΑ!

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΣΥ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ, ΕΝΩ ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ;
    ΚΙ ΟΤΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ Η ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΧΩΡΑ (ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ) ΚΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ;
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ!

    AntwortenLöschen
  28. ΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ...
    ΔΕΝ... ΣΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ :)

    ΘΥΜΗΣΟΥ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠ' ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΤΟΥΣ!

    ΑΛΛΑ ΨΑΞΕ ΒΡΕΣ ΠΟΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...

    ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ, ΕΠΙΣΗΣ, ΠΟΤΕ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ!

    ΤΙ... ΚΟΝΤΙΝΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ...

    ... ΑΠ' ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΜΙΑ ΔΡΧ. ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ 50Λ!

    AntwortenLöschen
  29. ΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΣΥ, ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΡΕΝΤ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΟΧΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ!

    ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ!
    ΟΤΑΝ ΑΠ' ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙ ΤΖΟΓΟΥ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ... ΑΦΟΥ Σ' ΑΥΤΗΝ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΚΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ! :)

    ΤΙ Σ' ΕΠΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ :)

    ΣΥΓΝ. ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΚΟΥΓΚΛ!

    AntwortenLöschen
  30. @ παντοτινέ ταξιδευτή

    Ευρώ:
    Δεν είπα δεν ήξερα, είπα ότι περίμενα να κλειδώσει το Ευρώ σε υψηλότερο επίπεδο. Αυτό ευνοεί τις εξαγωγές. Εγώ έχω εξαγωγική εταιρεία, κατά 95% . Δεν απευθύνομαι στην ελληνική αγορά.

    O.A.:
    Πες με όπως θέλεις, αυτή η κλαψούρα και η παλιοκακομοιριά μου την σπάει!
    Ύστερα, μας έμεινε το τραμ, το μετρό, η γέφυρα, το αεροδρόμιο, η αττική οδός και κάτι ψιλά άλλα έργάκια. Χωρίς τους Ο.Α. δεν θα γινόντουσαν ποτέ.

    Και σκασίλα μου οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου! Ο μεν εθνάρχης ήταν καλός για την αντιπαροχή και ο Ανδρέας δεν το είχε στο πρόγραμμά του. Αν ήθελε θα είχε κάνει τα έργα, χωρίς να απαιτηθούν για τους Ο.Α.


    Σπρεντ-χρηματιστήριο:
    Τώρα, πως μου βγαίνεις έτσι; Αν ήξερα ότι τα σπρέντ αφορούν και τα κράτη και όχι μόνο τις επιχειρήσεις, θα είχα άλλη άποψη για το χρηματιστήριο; Πως γίνεται αυτός ο συλλογισμός;
    Όχι δεν με πιασε ξαφνικά, πάντα έτσι αντιμετώπιζα τον πυρετό του τζόγου!! Οπως εξ άλλου τα ίδια λέω και για τους άλλους τζογαδόρους της γουολ στριτ!
    Από τότε έβριζα τους πάντες που έπαιζαν! Έκανα τρικούβερτους καβγάδες με γκαρδιακούς φίλους και τους έλεγα να σταματήσουν να παίζουν!
    Όχι δεν συμφωνώ μαζί σου εδώ!

    Εκ των υστέρων βλέπω, ότι το μεγάλο σφάλμα του Σημίτη ήταν που μπήκε στο Ευρώ, χωρίς όρους! Πήγε δηλαδή ξυπόλυτος στα αγκάθια. Το χρηματιστήριο δεν το μετράω σ αυτόν, αλλά στους παίχτες, που συγνώμη αλλά, ΔΕΝ είναι ο λαός!

    AntwortenLöschen
  31. ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ;
    BEBAIA KI AYTO ME ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ! ΠΟΣΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΧΕΙΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ!
    ΕΙΠΑ, ΑΚΟΜΗ, ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ, ΟΧΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ!
    ΑΡΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ!
    ΕΙΠΑ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ(ΚΡΑΤΟΣ-ΙΔΙΩΤΕΣ) ΜΕΙΩΘΗΚΕ, ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!
    ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΠΡΕΜΟΥΡΑ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ!
    ΠΡΟΣΘΕΤΩ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΥΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ Ε.Κ.Τ. ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΚΟΠΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ!
    ΑΡΑ ΞΕΧΝΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ!
    Ο,ΤΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΩ ΑΠ' ΑΥΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!
    ΦΙΛΙΑ!

    AntwortenLöschen
  32. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!

    ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ, ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΜΟΛΙΣ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΝΟΡΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ scanning ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ!
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΥΜΦΩΝΩ! ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΝΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ, ΔΛΔ. ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ!
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΤΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤ' ΕΜΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΟΛΗΤΗ ΣΤ' ΑΓΚΑΘΙΑ!
    ΔΙΕΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΕΞΙΑ;

    AntwortenLöschen
  33. ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ!

    ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΟΥ ΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΕΙΤΕ ΟΜΑΔΩΝ ΕΞ ΑΥΤΩΝ!

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ!

    AntwortenLöschen
  34. @ παντοτινέ ταξιδευτη,

    Συμφωνω!!

    Θα σου θυμίσω τον Ενγκελ:

    Το συμφέρον του συνόλου είναι η συνισταμένη των επι μέρους συμφερόντων του καθενός και δεν ταυτίζεται με το συμφέρον κανενός!!
    (Αν έχεις στο μυαλό σου το άρθροισμα διανυσμάτων)

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...