Μπορεί να μην πάνε όλα στη χώρα μας
τόσο καλά όσο θα πρεπε
αλλά κανείς δεν αμφιβάλει, ότι η προπαγάνδα πάει πολύ καλά
Αφού ακόμα και αυτοί που πεινάνε θαυμάζουν τα λόγια του υπουργού διατροφής.
Brecht
Εμείς οι τεμπέληδες Έλληνες που έχουμε ένα τεράστιο δημόσιο χρέος που οφείλεται στα κοπρόσκυλα του δημοσίου, ήρθε η ώρα να παραδειγματιστούμε από του Βόρειους φίλους μας!
Ο φίλος «Ηλιότυπος» κάπως έτσι είδε την υπόθεση μας:
Χτες, λοιπόν, μου έφυγε ένα βάρος. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά βίωσα μια ηρεμία, μιά αγαλλίαση, παρά τα βάσανα της οικονομίας μας. Κι αυτό γιατί ένοιωσα ανακούφιση που εξασφαλίστηκε το μακροπρόθεσμο μέλλον της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και όλη την Κοινοπολιτεία (ξέρετε, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και κάμποσες άλλες, πάλαι ποτέ, κτήσεις της Αλβιόνας, που εξακολουθούν να έχουν πάνω από το κεφάλι τους τη βασιλική κορώνα του Λονδίνου.
Ο θαυμάσιος αυτός γάμος, (δεν τον είδα, αλλά άκουσα γι’ αυτόν), με την λιτότητα που τον χαρακτήρισε, έδωσε ένα μάθημα οικονομίας και σωφροσύνης στους υπηκόους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, αλλά και σ’ όλους τους λαούς του κόσμου, ιδιαίτερα στον δικό μας, που το έχει ρίξει τελευταία στη χλιδάτη διαβίωση! Π.χ. στους συνταξιούχους μας που με τις πλούσιες συντάξεις επιδίδονται σε σπατάλη άνευ προηγουμένου! Στους ανέργους μας, που με τα χλιδάτα επιδόματα ανεργίας κάνουν τρυφηλή ζωή που θα ζήλευαν Νιάρχος και Ωνάσης μαζί! Και τι είναι, π.χ. £50.000 για μια τούρτα γάμου, παρακαλώ; Και φαντάζομαι ότι ο μέσος βρετανός άνεργος θα ένοιωσε πως έτρωγε ένα μεγάλο κομμάτι από αυτήν την υπέροχη τούρτα, αφού κι αυτός έδωσε μερικά σελίνια για την παρασκευή της.
Τι είναι π.χ. £20.000.000 για έναν βασιλικό γάμο; Τζάμπα πράμα και καλά θα κάνουν οι βρετανοί που γκρινιάζουν γι’ αυτό να το βουλώσουν, γιατί έτσι και δεν παντρευόταν ο πρίγκηψ, πώς θα εξασφαλιζόταν η διαδοχή του θρόνου σε 50 ή 70 χρόνια από σήμερα;
Αλλά κι αυτός ο πρίγκηψ, αδέρφια, τι παιδί! Κατάφερε στα 28 χρόνια του κι έγινε συνταγματάρχης! Πόση γενναιότητα θα επέδειξε στα πεδία των pub… συγνώμη, των μαχών ήθελα να πω. Και ακόμα, κατάφερε να αναδειχτεί σε Δούκα κι ίσως να απέκτησε και καμιά δεκαριά τίτλους ακόμη, όπως συνηθίζεται. Μελετηρό παιδί! Ποιός ξέρει τι ζόρικες εξετάσεις θα πέρασε, για ν’ αποκτήσει αυτόν τον επίζηλο τίτλο! Πλάκα τα παράσημα και τα γαλόνια, όταν φοράει τη μεγάλη στολή του! Και κάτι υπέροχες πολύχρωμες ταινίες να στολίζουν τον κορμό του (ξέρετε, διαγώνια) και να μαρτυρούν την ευγενή καταγωγή του!
Από δω κι εμπρός, σκληρή δουλειά περιμένει τον γαμπρό, (όπως όλα τα μέλη των βασιλικών οικογενειών, άλλωστε) προκειμένου να συντηρήσει τη γυναίκα του και τα παιδιά που θα κάνει και του εύχομαι καλό κουράγιο! Αν χρειαστεί κανένα δάνειο για να φτιάξει το σπιτάκι του, να αγοράσει κατσαρολικά, κανά έπιπλο, ας μας στείλει e-mail και θα κάνουμε έρανο εδώ, από το Blog μας…
Κρίμα που δεν έχουμε, πιά κι εμείς τέτοια γεγονότα να γιορτάσουμε, αδέρφια! Να δούμε στους δρόμους μας άσπρα, στολισμένα, άλογα, να παρελαύνουν με φουρφουράτους καβαλάρηδες, να συνοδεύουν άμαξες με επισήμους και βασιλόπαιδες ή βασιλεγγόνια! Τους διώξαμε τους δικούς μας, λες και μας τρώγαν το ψωμί, οι άνθρωποι(;)! Μόνο ένας …Καρατζαφύρερ μπορεί να μας τους ξαναφέρει!
Ας χορέψουμε και μεις, αφού πήγαμε σε γάμο!~!
Καλό μήνα και σε σένα! Το ίδιο πόστ βλέπω βάλαμε ... :)
AntwortenLöschenΒλέπεις, οι Αγγλοσάξωνες δεν γνώρισαν πολιτική παρά μονάχα βιομηχανική επανάσταση … τόσα επιτεύγματα επιστημονικού και φιλοσοφικού ορθολογισμού και δεν μπόρεσαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα … ! Ότι δηλαδή η βασιλευομένη δημοκρατία είναι μια ΓΚΕΙ δημοκρατία ; (με την Αγγλική ερμηνεία του όρου ) Αλλά μάλλον δεν τους ενοχλεί ο χαρακτηρισμός αυτός μην σου πω ότι τον χαίρονται κιόλας!
Γι αυτό η βασιλική οικογένεια και η περί αυτήν Λέσχες (ονόματα δεν λέμε, υπολείψεις δεν θύγουμε, άλλωστε βοάν και οι πέτρες) συνεχίζουν να … χτενίζονται επιδεικτικά και αδιάφορα …
@ Mirage,
AntwortenLöschenΝα πω την αλήθεια δεν ήθελα καθόλου να ασχοληθω με αυτη την ιστορία. Αλλά γέλασα τόσο με την ανάρτηση του Βασίλη που δεν άντεξα!
Κακώς, γιατι ακόμα και όταν βρίζεις αυτούς τους γκέϊ ( ο λαός θα τους έλεγε κάπως αλλιώς) αξία τους δίνεις.
Κανόνισε να βρεθούμε!
Θα λείψω για Βρυξέλλες 7-11 και 22-24 Μαϊου. Ολες τις άλλες μέρες στείλε μέιλ και πέρνα να τα πούμε.
Τι θα έλεγες για την Κυριακή 15/5?
Θα εχω και το εγγονάκι εδώ.
Τι να γίνει? Μας μάθανε να συμμετέχουμε στις χαρές και στις λύπες τους, αλλά εκείνοι να μην συμμετέχουν στις λύπες μας και στις χαρές μας. Και δεν είναι μόνο οι γαλαζοαίματοι. Και το εγχώριο life style το ίδιο συμπεριφέρεται... Αρκεί να βγάζει λεφτά...
AntwortenLöschenσε καλωσορίζω και απο το στέκι μου φίλε SITALKI,
AntwortenLöschenόπως γραφω και στον mirage, παρασυρθηκα απο την ξεκαρδιστική παρουσίαση του Ελιότυπου και έκανα αυτην την ανάρτηση.
Οι Εγγλέζοι, όπως εχουμε νε τάχει ξαναπεί, ενώ εμείς σταθηκαμε πάντα στο πλευρό τους αυτοί μόνο τη προδοσία έχουν στο νού τους!
Φίλτατη καλημέρα και καλό μήνα, με θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς!
AntwortenLöschenΑλλά τι τα θες κυρά μου, άμα έχεις γκίνια, κλάφ’ τα Χαράλαμπε!
Μια φορά, θυμάμαι, παίζαμε κούκο μονό, α βολοντέ, με πιπίνι.
Έχω στο χέρι δυό άσσους κι ένα ρήγα. Σκάνε κάτω, κατά σειράν, εφτάρι, άσσος, ρήγας και διάφορα λιμά. Τους παρασύρω όλους μέσα και περιμένω να τους μαδήσω κανονικά. Όμως στο τέλος βγαίνει εφτάρι καπάκι κι ο μάγκας που ακολούθαγε, μου πήρε τα σώβρακα. Είχε δυό εφτάρια στο χέρι!
Γι’ αυτό σου λέω, άμα δεν σε θέλει, βράστα!
Το άλλο, πάλι, με τον Γκομπσαντέχ τι σου λέει. Είδες τι έπαθε; Εμ’, τον κρέμασαν, εμ’ του είχαν ρουφήξει το αίμα πριν!