Sonntag, 1. Mai 2011

τσογλάνια Ευρωπαίοι!

Ο εκπληκτικός Ισαάκ Ασίμοφ, έχει γράψει ένα έξοχο μυθιστόρημα: "Το τέλος της αιωνιότητας."
Σ’ αυτό, περιγράφει μια κάστα ανθρώπων η οποία έχει εφεύρει τα ταξίδια στο χρόνο. Σκαρφαλωμένη στην κορυφή μιας θεϊκής εξουσίας, επιστρέφει όποτε κρίνει απαραίτητο στο παρελθόν και αλλάζει την ρότα της ιστορίας.
Απαλλάσσει την ανθρωπότητα από δεινά, ψάχνοντας με μεγάλη προσοχή εκείνη την ιστορική στιγμή που εξαιτίας της ξεδιπλώθηκε μια επαλληλία γεγονότων που οδήγησαν την ανθρωπότητα σε δεινά. Κατά την γνώμη μου, η στιγμή αυτή για την σημερινή εκτροπή είναι η γέννηση του Κολόμβου, ενώ κατά η γνώμη του τοιχωρύχου, ήταν

η Νίκη των Ελλήνων εναντίον των Περσών στις Πλαταιές.



Διαβάστε τη σκέψη του:


δεν θα είχε γίνει η μάχη των Πλαταιών, οι Πέρσες θα κυριαρχούσαν απόλυτα στον γνωστό τότε κόσμο.
Αν κυριαρχούσαν οι Πέρσες στον κόσμο, οι Ρωμαίοι δεν θα ήκμαζαν ποτέ.
Αν δεν ήκμαζαν οι Ρωμαίοι, ο Χριστιανισμός δεν θα είχε διαδοθεί.
Αν δεν είχε διαδοθεί ο Χριστιανισμός, δεν θα είχε γεννηθεί το Βυζάντιο.
Κι αν δεν είχε γεννηθεί το Βυζάντιο να χαράξει και να προστατεύσει τους εμπορικούς δρόμους της Μεσογείου επί 1000 χρόνια, δεν θα ήκμαζαν οι Βενετοί και οι Γενοβέζοι έμποροι.
Αν δεν είχαν ακμάσει οι Βενετοί και οι Γενοβέζοι, δεν θα είχε γίνει η Άλωση της Πόλης το 1204. Αν δεν είχε γίνει η άλωση της Πόλης το 1204, οι Βενετοί και οι Γενοβέζοι δεν θα αποκτούσαν τον τεράστιο πλούτο της Πόλης.
Αν δεν αποκτούσαν τον τεράστιο πλούτο της Πόλης οι Βενετοί και οι Γενοβέζοι, δεν θα ιδρύονταν οι πρώτες εμπορικές τράπεζες στην Ιταλία.
Αν δεν ιδρύονταν οι πρώτες εμπορικές τράπεζες στην Ιταλία, δεν θα είχε επινοηθεί το τραπεζικό καπιταλιστικό σύστημα.
Αν δεν είχε επινοηθεί το τραπεζικό καπιταλιστικό σύστημα, δεν θα είχε δημιουργηθεί ποτέ το ΔΝΤ, η Γκόλντμαν Σαξ και η λοιπή κουστωδία.
Αν δεν είχε δημιουργηθεί το ΔΝΤ κλπ, δεν θα είχαμε μπει στο κωλο-μνημόνιο.
Επομένως, μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας, αδέρφια, όταν κερδίσαμε στις Πλαταιές. Αν είχαμε αφήσει τους Πέρσες να αλωνίσουν στην Ευρώπη, σήμερα θα φορούσαν όλοι φέσια και μπούργκες.
Σας ακούγεται ωραίο ρε τσογλάνια Ευρωπαίοι;

3 Kommentare:

  1. Κι εσύ έχεις δίκιο στην επιλογή σου, αλλά κι ο τοιχωρύχος.
    Πού να βρούμε την μάνα του Κολόμβου να την κλειδώσουμε κάπου...
    Όμως στις Πλαταιές, γρήγορα πίσω στο χρόνο αδέλφια, και στις Θερμοπύλες και στις Σαλαμίνες!

    AntwortenLöschen
  2. ...κι αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήτανε πατίνι.

    Ευτυχώς (ή δυστυχώς) η ιστορία δεν γράφεται με αν. Και ποτέ ένα γεγονός δεν είναι από μόνο του αποφασιστικό για το ρου της ιστορίας (ούτε οι Θερμοπύλες ούτε το Αρτεμίσιο αποδείχτηκαν αρκετά στους Πέρσες). Πάντως η κρίσιμη μάχη δεν ήταν στις Πλαταιές αλλά νωρίτερα, στη Σαλαμίνα.

    AntwortenLöschen
  3. @Γιάννη Αγιάννη,

    Πως θα λέγαμε το αντίστοιχο: Καπιταλιστές όλου του κόσμου χαρείτε: Η μάνα του Κολόμβου είναι πάλι έγκυος, κατα το καπιταλιστές όλου του κόσμου κρυφτείτε η μάνα του Στάλιν είναι πάλι έγκυος,

    @ Vrennus,

    Προφανώς και έχεις δίκιο, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ στο "τσογλάνια ευρωπαίοι πως σας φαίνεται να κυκλοφορείτε όλοι με Μπούρκες"; Αν και όπως πάνε θα το καταφέρουν και έτσι!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...