Sonntag, 21. August 2011

Οι κίνδυνοι της οικονομικής κατάρρευσης ή το τέλος της ιστορίας




Τα τελευταία χρόνια έχει αναδυθεί σε παγκόσμια κλίμακα μια σημαντική καθολική ομολογία περί της ορθότητας της φιλελεύθερης δημοκρατίας ως συστήματος διακυβέρνησης, καθώς αυτή υπέταξε τις αντίπαλες ιδεολογίες, όπως η κληρονομική μοναρχία (αυτό δεν αληθεύει βέβαια) ο φασισμός (και δω δεν αληθεύει) και πρόσφατα ο κομμουνισμός. Και ακόμα παραπέρα υποστήριζα, ότι η φιλελεύθερη δημοκρατία μπορεί να αποτελεί το «ακροτελεύτιο σημείο της ιδεολογικής εξέλιξης της ανθρωπότητας» και την τελική μορφή της ανθρώπινης διακυβέρνησης ώστε να συνιστά το «τέλος της ιστορίας»
Από το βιβλίο του Φουκουγιάμα «Το τέλος της Ιστορίας και ο τελευταίος Άνθρωπος»



Ό,τι υπάρχει έχει αξία επειδή θα καταπέσει

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η αληθινή σημασία και ο επαναστατικός χαρακτήρας της Χεγγελιανής φιλοσοφίας, ότι δηλαδή ακυρώνει το αμετάκλητο του συνόλου της ανθρώπινης δράσης και σκέψης μια για πάντα.

Απόσπασμα από το κείμενο "Ludwig Feuerbach και η έξοδος της κλασικής γερμανικής φιλοσοφίας

του Friedrich Engels.

Σύμφωνα με την ερμηνεία του Ένγκελς ο Χεγγελ μιλάει μεν για ένα ιστορικό προτσές που ωθεί νομοτελειακά την ανθρωπότητα από το ένα στάδιο στο επόμενο, πάντα ανώτερο του προηγούμενου, αλλά που δεν σημαίνει ότι αυτή η διαδικασία θα σημάνει το τέλος της ιστορίας, με την έννοια ότι η ανθρωπότητα θα βάλει τα χέρια στη μέση και θα θαυμάζει την αποκτημένη απόλυτη αλήθεια.


Στην προηγούμενη ανάρτηση « οι κίνδυνοι της οικονομικής κατάρρευσης, έγραψα για τον κίνδυνο που διατρέχει η ανθρωπότητα από τα πυρηνικά εργοστάσια, τα οποία λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων θα εγκαταλειφθούν στην τύχη τους.
Μια τέτοια προοπτική θα είναι ίσως το τέλος της ιστορίας όχι όπως το φαντάστηκε ο πτωχός Φουκουγιάμα, αλλά όπως το φαντάστηκε ο Peter Bryant στο βιβλίο του Red Alert, το οποίο μετέφερε στην κινηματογραφική σκηνή ο Στάνλεϋ Κιούμπρικ στην αξέχαστη ταινία Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb.
Και αυτό επειδή τα πυρηνικά εργοστάσια απαιτούν μετά την παύση λειτουργίας τους:
1. Για πέντε τουλάχιστον χρόνια ασφαλή επιτήρηση των λειτουργιών ψύξης, επομένως αδιάλειπτη τροφοδοσία νερού, προκειμένου να ψύχεται το χρησιμοποιημένο ουράνιο, που έχει μεταστοιχειωθεί σε άλλα τοξικά και ραδιενεργά υλικά.
2. μεταφορά του σχετικά αδρανοποιημένου υλικού σε ειδικά δοχεία. (castor)
3. Τελική αποθήκευση των ραδιενεργών καταλοίπων.
Το 1 και το 2 προς το παρόν υπόκεινται κάπως σε διεθνή έλεγχο και παρακολουθούνται βάσει πρωτοκόλλων (ας πούμε δηλαδή ότι παρακολουθούνται) οι διαδικασίες των διάφορων σταδίων.
Το τρίτο παραμένει ακόμα το μεγαλύτερο αγκάθι της πυρηνικής ενέργειας.
Ας θεωρήσουμε, ωστόσο, ότι δεν θα επέλθει καμία ανεξέλεγκτη κατάρρευση! Και αργά ή γρήγορα θα σημάνει το πραγματικό τέλος της πυρηνικής ενέργειας, πριν το τέλος της ιστορίας.





Ωστόσο, αν η ανθρωπότητα καταφέρει να ξεπεράσει το πρώτο σκόπελο, πιθανόν να μην γλυτώσει από έναν άλλον βραχνά, αυτόν των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Επειδή, αυτοί οι οργανισμοί άπαξ και διασκορπιστούν στον βασίλειο της πανίδας και της χλωρίδας καθίσταται αδύνατη η απόσυρσή τους.
Ίσως όμως, η μεγάλη δυσκινησία που θα δημιουργήσει η έλλειψη πλούτου, να είναι τόσο μεγάλη που πιθανόν η γεωργία να επιστρέψει στην προ του β’ παγκοσμίου πολέμου εποχή, όπου η χειρονακτική γεωργία συμβάδιζε με την μηχανοκίνητη και η χρήση των ανόργανων λιπασμάτων ήταν σχετικά περιορισμένη. Έτσι, χωρίς λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα, πολύ πιθανόν η ίδια η φύση να ξεράσει αυτά τα εκτρώματα, που παρήγαγαν οι πιο διεφθαρμένοι και ψυχωτικοί άνθρωποι όλων των εποχών.
Έχουμε δηλαδή οδηγηθεί, ως είδος στο εξής αδιέξοδο: Για να πετύχουμε το πρώτο πρέπει αυτός ο πολιτισμός της μεγάλης κατανάλωσης και της μεγάλης μεταφοράς να διατηρείται ζωντανός για να υπάρχει η άνεση να πληρώνεται το τίμημα της αποφυγής μιας πυρηνικής καταστροφής, που θα επέλθει από την εγκατάλειψη των πυρηνικών σταθμών στη τύχη τους. Και για να πετύχουμε το δεύτερο πρέπει αυτός ο τύπος πολιτισμού να διακοπεί μια για πάντα. Η ανθρωπότητα θα πρέπει να μάθει να ζει με τα ελάχιστα για να επιτύχει τα μέγιστα!
Ακούστε τον Αλεξ και δεν πειράζει που θα τρομάξετε λιγάκι!




Δεν νομίζω ότι είναι μακριά από την αλήθεια. Όλα όσα λέει είναι διαπιστωμένα από μερικούς επιστήμονες εκτός συστήματος, που κανείς δεν τους ακούει πια.



*********************************

Η πρώτη εικόνα από τον ιστότοπο: http://yogizendude.com/jeffrey-smith-gmo-just-say-no/




2 Kommentare:

  1. Στο βίντεο δεν μιλάει ο Γκρήν αλλά ο γνωστός δεξιός συνωμοσιολόγος Alex Jones που ανακατεύοντας αλήθειες με ψέμματα έχει καταφέρει να "πουλάει" στην Αμερική με την εκπομπή του που μερικές φορές είναι σαν του Χαρδαβέλα.

    AntwortenLöschen
  2. @ γεια σου Αθεόφοβε,

    Καλά κρασιά! άκουγα ένα άλλο του Γκρην και πέρασα του Αλεξ.

    Ωστόσο, δεν λέει και πολλά ψέμματα. Η γενετική μόλυνση είναι γεγονός και ο διπλασιασμός των καρκίνων του εντέρου, των αλλεργιών, της παχυσαρκίας είναι και αυτά αλήθεια. Τα διάβαζα τώρα τελευταία και τυχαία έπεσα σ αυτόν. Κατά τα άλλα, δεν τον ξέρω καθόλου τον τύπο.
    Μερσί για την επισήμανση.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...