Montag, 29. August 2011

Ούτε νερό, ούτε ρεύμα!



Το έτος 2000

ο Saddam Hussein ανακοίνωσε ότι θα πουλάει πετρέλαιο με ρήτρα Ευρώ και όχι με τα πράσινα χαρτιά τουαλέτας των ΗΠΑ. Αν ήξερε ότι αυτή η δήλωση θα του στοίχησε τη ζωή, σίγουρα δεν θα την έκανε!


Τα ίδια έπαθε και ο Καντάφι, όταν ζήτησε να διαπραγματεύεται το πετρέλαιο της χώρας του σε δηνάρια, τα οποία θα εκδίδονται με βάση το χρυσό.
Δεν έμαθε; Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

Δείτε με πόσα και με τι όπλα ξεσηκώνονται οι λαοί!!!!!!!!!!!


Από την αρχή του πολέμου μέχρι σήμερα οι νατοϊκές επιθέσεις έχουν ξεπεράσει τις 20.000.

Το ΝΑΤΟ και οι συμμορίες του έχουν εκπαιδεύσει τους βεδουίνους,


έχουν ενσταλάξει μίσος και αλαζονεία στις καρδιές τους, έχουν δηλητηριάσει τις σχέσεις των φυλών, έχουν βουλιάξει πλοία, ανατινάξει κτίρια, εκριζώσει δένδρα, σκοτώσει χιλιάδες και έχουν σφάξει με απίστευτη αγριότητα αθώους και ένοχους.



Σήμερα η Τρίπολη έχει μείνει στο έλεος των επιδρομέων, χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς τροφή!



Οι εξεγερμένοι υποστηριζόμενοι από το ΝΑΤΟ, δήλωσαν το Σαββατοκύριακο ότι έχουν καταλάβει την Τρίπολη.
Ωστόσο η Τρίπολη βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και χάους. Μετά από την εισβολή των εχθρών του Καντάφι ο πληθυσμός έχει να αντιμετωπίσει έλλειψη νερού, διακοπή ενέργειας, έκρηξη των τιμών των τροφίμων και των καυσίμων. Διαφεύγουν οι πληροφορίες για εκτέλεση αιχμαλώτων και κανένας δεν εκπλήσσεται για τίποτε. Όποιος μπορεί το σκάει από την «απελευθερωμένη» πόλη. Μαύροι εργαζόμενοι αφρικανοί μετανάστες, που από τους εξεγερμένους θεωρούνται μισθοφόροι του Καντάφι λυντσάρονται, περιμένοντας να φύγουν.

Ο πληθυσμός της Σύρτης περιμένει την ίδια μοίρα. Η περιοχή μεταξύ Μπενγκάζης και Τρίπολης βρίσκεται υπό πολιορκία από τους εξεγερμένους, οι οποίοι αφού δήλωσαν τις διαπραγματεύσεις για παράδοση αποτυχημένες, περιμένουν να τους ανοίξει δρόμο το ΝΑΤΟ με βομβαρδισμούς.

Ο αρχηγός της λεγόμενης Προσωρινής Επιτροπής Mustafa Abdel Dschalil, ζήτησε επείγουσα ανθρωπιστική υποστήριξη, όπως χειρουργικά υλικά, και φάρμακα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP. Επιπλέον καταγράφεται έλλειψη προμηθειών απαραίτητων για την επιβίωση των κατοίκων. Σύμφωνα με τον Dschalil πλέουν 32 πλοία με νερό και φάρμακα έξω από την Τρίπολη.

Εν τω μεταξύ, σε Interview στην Süddeutschen Zeitung και στον Tagesspiegel ο υπαρχηγός της λιβυκής προσωρινής επιτροπής Ali Tarhuni, ζήτησε από τους φιλοκανταφικούς στρατιώτες να ενσωματωθούν στις στρατιωτικές δυνάμεις της μελλοντικής Λιβύης. Ο Dschalil υπόσχεται μια δίκαιη δίκη στον Καντάφι και τους προσκείμενους σε αυτόν. Αλλιώς θα τους εκτελέσουν

Όπως δήλωνε ο εκπρόσωπός του Mussa Ibrahim στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AP, ο Καντάφι, λέγεται ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους εξεγερμένους για την σύσταση μιας προσωρινής Κυβέρνησης. Προ ημερών, όπως ανέφερε το CNN, ο γιός του Καντάφι Al-Saadi επιχείρησε να έρθει σε επαφή με αξιωματούχους των ΗΠΑ και εκπροσώπους των εξεγερμένων. Η προσωρινή επιτροπή απέρριψε κάθε πρόταση για συζήτηση χαρακτηρίζοντας την αστεία. Τους καταδιώκουμε σαν εγκληματίες και σύντομα θα τους συλλάβουμε δήλωσε ο Mahmud Schammam, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα «Υπουργού πληροφόρησης».

Παρά το χάος που επικρατεί η γερμανική Κυβέρνηση δήλωσε έτοιμη να επέμβει στην Λιβύη. Μόνο το 37% του γερμανικού λαού είναι υπέρ μιας επέμβασης, ενώ 56% εναντίον.

2 Kommentare:

  1. Μα ποιός πιστεύει ότι θα ήταν δυνατόν να εξεγερθούν οι Λύβιοι, χωρίς υποστήριξη από τη δύση; Αρχικά, τάχα, μα κάτι γκράδες και καραμπίνες, αλλά πού βρήκαν τόσο καλό οπλισμό ώστε α αντιμετωπίσουν ττον οργανωμένο στρατό του Καντάφι; Βέβαια δικτάτορας είναι ο Καντάφι, αλλά φάινεται ότι δεν ήταν αυτό που ενόχλησε τους Λύβιους εξεγερμένους ούτε τους δυτικούς...

    AntwortenLöschen
  2. @hel
    Να διαβάσεις και την προτελευταία ανάρτηση, περί κατεδαφίσεων:

    πολύ καλό Αρθρο του Manlio DiNucci

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...