Λοιπόν, βιβλία ελαφρά δεν διαβάζω γιατί δεν βρίσκω. Δηλαδή δεν ξέρω να βρω. Ότι ελαφρύ αγοράζω με νευριάζει η μαυρίλα του. Αντε να διαβάζεις Ζούργο και να κλείνεσαι σε ένα ασανσέρ για εξαντλήσει με πολύ κόπο 690 σελίδες όταν θα ήταν 300 υπεραρκετές. Και τώρα λέω Ζούργο που είναι από τους καλύτερους (;) ίσως Έλληνες μυθιστοριογράφους.
Εν τούτοις, θυμήθηκα διάφορα βιβλία που διαβάζονται στην παραλία ή στην σκιά της Ελιάς, συνοδεία τζιτζικομουσικής, άνετα.
Η αρίθμηση είναι αξιολογική:
1. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜ ΤΖΟΟΥΝΣ, ΕΝΟΣ ΕΚΘΕΤΟΥ, του Henry Fielding
Δύο τόμοι των 620 σελίδων ο καθένας. Διαβάζεται σαν νεράκι, μην σας ανησυχεί καθόλου! Τους αγοράζετε με 12,20 Ευρώ αμφότερους.
Δεν έχω διαβάσει άλλα βιβλία του συγγραφέα, οπότε δεν ξέρω αν και τα άλλα του είναι εξ ίσου ευχάριστα.
Δεν έχω διαβάσει άλλα βιβλία του συγγραφέα, οπότε δεν ξέρω αν και τα άλλα του είναι εξ ίσου ευχάριστα.
2. Αθηνά Κακούρη
Εδώ ξεκινάω με την συγγραφέα και όχι με τίτλο βιβλίου. Την Αθηνά Κακούρη την λατρεύω. Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι από αυτή και να μην έχω ενθουσιαστεί. Πάρτε ότι γουστάρετε και δεν θα μετανιώσετε. Είναι ανθρώπινη, ευχάριστη στην ανάγνωση και κυρίως σας μαθαίνει ιστορία με το πιο αβασάνιστο τρόπο. Η Αθηνά είναι μυθιστοριογράφος κυρίως ιστορικών μυθιστορημάτων. Έχει γράψει και αστυνομικά, τα οποία είναι εξ ίσου καλά με αυτά της μεγάλης Αγκάθα.
Μερικοί τίτλοι
2.1 Πριμαρόλια. Η Πάτρα του 1890 με τα αρχοντικά της και τους άρχοντές της. Η περιπέτεια της Σταφίδας με την καταστροφή των σταφιδοπαραγωγών, η τοκογλυφία και ένας μεγάλος έρωτας.
2.2 Θέκλη. Νομίζω ότι είναι το καλύτερό της. Οι Βαλκανικοί πόλεμοι και ένας μεγάλος έρωτας. Ούτε εδώ λείπει ο έρωτας.
2.3 Ξιφίρ Φαλέρ. Εξαιρετικό βιβλίο που έγραψε το 2009, σε ηλικία 81 έτους. Χιούμορ, πλοκή σε φόντο την Ελλάδα στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο με αναφορά στους λαμπρούς μας συμμάχους. (Αχ αυτοί οι σύμμαχοι που μόνο σύμμαχοι δεν ήταν)
2.4 Αύριο. Γραμμένο το 1995, όταν η τεχνολογία και η δήθεν ανάπτυξη καταστρέφουν την ελληνική φύση.
2.5 Ο Χαρταετός. Η ιστορία των Λαυρεωτικων, θα σας ενδιαφέρει οπωσδήποτε
2.6 1821 η αρχή που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Εδώ η Αθηνά γράφει ιστορία και όχι μυθιστορία. Εύπεπτη, ευχάριστα γραμμένη παρότι δραματική.
Σταματάω εδώ. Παρότι και τα υπόλοιπα βιβλία της είναι θαυμάσια.
Ο Τόμ Χάρπερ είναι ένας νεαρός ταλαντούχος συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων. Το πιο ενδιαφέρον έργο του είναι η τριλογία των Σταυροφοριών. Είναι από τους ελάχιστους συγγραφείς της Εσπερίας (θα έλεγα και της Ελλάδας) που γράφουν για τους Σταυροφόρους με …. πολύ κολακευτικά λόγια. Αρπαχτικά καθάρματα που δεν δίστασαν να σουβλίσουν και να φάνε ανθρωπάκια γάλακτος. Είναι το ξύπνημα της Δύσης. Ξεκίνησαν το 1100 από την Εσπερία για να απελευθερώσουν δήθεν τους ιερούς τόπους. Μετά από δύο αιώνες, αφού ξεκλήρισαν τους Χριστιανούς της Ανατολής, πρώτο θύμα ήταν η Κύπρος, πολεμώντας αρκετές φορές στο πλευρό των Μωαμεθανών και εναντίον των Χριστιανών, αφού πλήγωσαν θανάσιμα την Κωνσταντινούπολη και προετοίμασαν τον δρόμο για την τελική πτώση της Χριστιανικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αποσύρθηκαν ηττημένοι στην Κύπρο για να κλαίνε τους επόμενους αιώνες για την κατάρρευση της Ουτρεμέρ.
Η επόμενη εξόρμηση της Δύσης θα είναι προς Δυσμάς, όπου θα κάνουν κομμάτια τρείς Ηπείρους!
Καλό είναι να το διαβάσουμε. Η καθαρή ιστορία της εποχής αυτής του Σερ Στηβεν Ράνσιμαν θα ήταν βεβαίως πολύ πιο χρήσιμη, αλλά θέλει πολύ όρεξη για να διαβάσει κανείς πάνω από 1500 σελίδες.
Σήμερα, μόνο 900 χρόνια μετά την πρώτη Σταυροφορία, η ιστορία επαναλαμβάνεται Η Δύση βοηθάει το Ισλάμ, να ξεκληρίσει κάθε Χριστιανό απέμεινε δημιουργώντας το απόλυτο Χάος, στο οποίο νομίζει ότι μπορεί να βασιλεύσει χωρίς κανέναν αντίπαλο. Αλλοίμονο στους χαμένους, δηλαδή αλλοίμονο στην Ανθρωπότητα.
Καλή ανάγνωση!!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
καλημέρα και καλά σχόλια: