Samstag, 1. März 2008

Κόσοβο: Ενα νέο μαφιόζικο κράτος!

Το πρώην αφεντικό του γραφείου της Interpol στη Ρωσσία δηλώνει ανοιχτά και με δύναμη: οι κοσοβάροι ηγέτες, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό Hashim Thaçi, είναι στενά συνδεμένοι με τα μαφιοζικά δίκτυα της περιοχής.
Η ανεξαρτησία του Κοσόβου κολυμπά μέσα στα νερά του "πολιτικά ορθού". Μεταξύ όλων εκείνων που ασχολούνται, με τον ενα ή τον άλλο τρόπο, με αυτο το περίπλοκο ζήτημα, κανένας δεν αποφασίζει να ονομάσει τα πράγματα με το όνομά τους. Τι ξεχνούν λοιπόν να πουν; Ως εμπειρογνώμων στην εγκληματολογία και πρώην διευθυντής του ρωσικού γραφείου της Interpol, μπορώ να δηλώσω χωρίς περιστροφές: Εχουμε στην πραγματικότητα απέναντι μας ένος μαφιοζικο κράτος μέσα στην καρδιά της Ευρώπης.

Τον Οκτώβριο του 1997, διηύθυνα το εθνικό κεντρικό γραφείο της Interpol στη Ρωσσία και από τον Νοέμβριο, η διεθνής γενική γραμματεία απηύθυνε στο σύνολο των χωρών μελών μια ειδική έκθεση που ζητούσε απ' όλες τις αστυνομίες να συγκεντρωθεί η προσοχή τους στις μαφιοζικες ομαδες των Αλβανών του Κοσόβου, τότε στην πληρη αναπτύξη τους. Αυτό το έγγραφο υπογράμμιζε οτι οι Κοσοβάροι ελέγχουν κατά 60% εως 80% την κίνηση της ηρωϊνης προς την Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σουηδία και Νορβηγία.
Έδειχνε ότι αυτές οι μαφιόζικες δομές εξασφάλιζαν τη διακίνηση των ναρκωτικών από τα Βαλκάνια προς την Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα μ' ένα δρομολόγιο που καθιερώθηκε από το τέλος του 19ου αιώνα, το δρομολόγιο του όπιου και έπειτα και της ηρωϊνης από το Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράν και Τουρκία.

Ένας φόρος 3% για χρηματοδότηση του στρατού του Κοσόβου

Μετά την ως άνω έκθεση, μια συντονισμένη επιχείρηση της Interpol σε ορισμενες χώρες της Ευρώπης κατάφερε να διαλύσει σημαντικές εγκληματικές οργανώσεις Αλβανών. Το 1999, οι πράκτορες της ειδικής μονάδας αντί-μαφίας της ιταλικής αστυνομίας συνέλαβαν τον επικεφαλής μιας απο αυτες τις ομαδες, Agim Gashi, που ζούσε στη Πρίστινα, πρωτεύουσα του Κοσόβου. Περισσοτερα απο 120 ατομα συνελήφθηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, ως επί το πλείστον Αλβανοί του Κοσόβου. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω έρευνας, η ιταλική αστυνομία διαπίστωσε ότι, μεταξύ του1991 και του 1999, η κοσοβάρικη μαφία και οι διακλαδωσεις της στη διασπορά είχαν προσφέρει στους σεπαρατίστες του Κοσόβου περι τα 1,5 δισεκατομμύρια γερμανικά μάρκα [ 750 εκατομμύρια ευρώ], χρήμα προερχόμενο κύριως από την διακίνηση των ναρκωτικών.
Μετά το 1997, και της «νομιμοποίησης» του Κοσόβου με τις ευλογίες των ΗΠΑ, οι εγκληματικές φράξιες συγκεντρώνονται μέσα στο στρατό του UCK και η αλβανική μαφία καθιερώνει φόρο 3% στα εισοδήματα των αλβανών του εξωτερικου και του Κοσόβου. Τα ποσά αυτα χρησιμοποιηθηκαν για να εξοπλίσουν τον UCK , που τέλος το 1998 μετρούσε ήδη πάνω απο 20.000 στρατιώτες. Ταυτοχρόνως, ο UCK και οι αρχηγοί των μαφιόζικων σεπαρατιστών μοιραζονται τον ελεγχο της παραγωγής και διακίνησης των ναρκωτικών. Μετα τις επιδρομές του ΝΑΤΟ στη πρώην Γιουγλοσλαβία η μαφία βλέπει τα εισοδήματα της να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με την Interpol και την ΕΥΡΩΠΟΛ το 1999 και το 2000 οι μαφιόζικες συμμορίες των Αλβανών του Κοσόβου συγκέντρωναν 15 δισεκατομμύρια γερμανικά μάρκα [περίπου 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ].

Στη ίδια περιοδο, αυτή η μαφία διαφοροποιείται και επιδίδεται επιπροσθέτως και σε εμπορία της ανθρώπινης σαρκας και σε πορνεία. Άρχισαν με την εγκατασταση των στρατιωτών του ΝΑΤΟ, για την διασκέδαση των οποίων ιδρύεται «βιομηχανία ψυχαγωγίας». Το ίδιο το Κόσοβο, αλλά και τα σερβικά εδάφη χτυπήθηκαν τότε από ένα κύμα απαγωγών νέων γυναικών, οι οποίες αναγκάστηκαν να εκπορνευθούν στις εγκαταστάσεις KFOR [διεθνής δύναμη διατήρησης της ειρήνης στο Κόσοβο, κάτω από τον έλεγχο του ΝΑΤΟ].

Με την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ οι μαφιοζικες συμμορίες αναπτύσουν εξαιρετικά γρήγορα τις δραστηριότητές τους στη Δυτική Ευρώπη και κυρίως στην Ιταλία.

Μια έκθεση της ΕΥΡΩΠΟΛ που γράφτηκε το 2006 σημείωνε ότι οι μαφιοζικές δομές των Αλβανών του Κοσόβου, με την ευλυγισία τους, τη βία τους και τη σκληρότητά τους, είχαν επεκτείνει την κυριαρχία τους σε αρκετούς τομείς της εγκληματικής δραστηριοτητας, με τόση επιτυχία, ώστε το τέλος του 2007, σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής αστυνομίας, που επιβεβαιωνονται από το γερουσιαστή Emiddio Novi, οι τρεις πιο σημαντικές «οικογένειες» της ιταλικής μαφίας, Cosa Nostra, το Ndrangheta και το Camorra - διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις μεταξυ τους, ώστε να δημιουργήσουν ενα ενοποιημένο καρτελ για αποτελεσματικότερη αντίσταση κατά της μαφίας των Αλβανών του Κοσόβου.

Στη Γερμανία, η κατάσταση είναι το ίδιο κρίσιμη, επειδή οι Αλβανοί "προσφυγες" του Κοσόβου έχουν εισαγάγει τεράαστιες ποσότητες kalachnikovs και ακόμα έχουν δραστηριοποιηθεί στη εκδοση και διακίνηση πλαστων χαρτονομισματων.

Η μαφία των Αλβανών έχει κατακτήσει επίσης την ΗΠΑ. Ένα δικτυο που ονομάζεται «ο συνεταιρισμός» (the Corporation) έχει πάρει τον έλεγχο των ήμισυ περίπου παράνομων παιχνιδιών μέσα στη πόλη της Νέας Υόρκης. Το 2006, οταν το FBI αναλαμβάνει να εκκαθαρίσει αυτήν την εγκληματική δομή, ανακαλύπτει ότι οι μηχανές που επιτρέπουν να παίξουν πόκερ απέφεραν κέρδη στον «συνεταιρισμό» ύψους εκατομμύριων δολαρίων το χρόνο.

Οι κοσοβαρικες βουλευτικές εκλογές της 18ης Νοεμβρίου εδωσαν τη νίκη στο Δημοκρατικο Κομμα του Κοσόβου (PDK), με ηγέτη τον Hashim Thaçi.
Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι όποιος και όποιος. Διπλωματούχος του πανεπιστημίου της Πρίστινα, ενώσω ήταν φοιτητής δήλωνε οπαδός του μαρξισμού και εθνικοσοσιαλισμού. Οταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία, στρατολογείται στις πρώτες παράνομες οπλισμένες ομαδες Αλβανών του Κοσόβου και πραγματοποιεί αμέσως την ένωση των εθνικιστών και των μαφιόζων.

Οταν η Madeleine Albright υποστήριζε το «φίδι» Thaçi

Το 1993, οι φίλοι του και ο ιδιος ξεκινούν τις πρώτες δολοφονίες Σέρβων αστυνομικών και αρκετών άλλων προσώπων. Μετα απ' αυτό το «βάπτισμα της φωτιάς», ο Thaçi ενσωμάτωθηκε στο περιβάλλον της μαφιοζικης οικογένειας Jashari, ειδικευμένη στην διακίνηση των όπλων των ναρκωτικών και στην πορνεία. Οι μαφιοζοι τον έστειλαν για εκπαίδευση στη Ζυρίχη, ωστόσο αυτή η «περιοδος τελειοποίησης» ήταν περισσότερο ένα κάλυμμα για παράνομη εμπορεία οπλων προκειμένου να μαζέψει χρήμα για την υποστήριξη των σεπαρατιστών. Την άνοιξη του 1997, ο Thaçi επέστρεψε στο Κόσοβο και οργάνωσε μια σειρά δολοφωνιών Σέρβων αστυνομικών. Σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου Human Rights Watch, η συμμορια που διηύθυνε ήταν υπεύθυνη για πέντε τουλάχιστον δολοφονιες και αρκετές δεκάδες απαγωγές.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1998, μικρές ομαδες μελη του UCK, με την οικονομική υποστήριξη της τοπικής μαφίας και της διασποράς, στρατολογούν με μια κινηση μονο πανω απο 10.000 μαχητες. Τα όπλα τους προέρχονται πρωτίστως απο την Αλβανία, όπου στη διάρκεια των διαδηλώσεων του 1997, είχαν λεηλατηθεί πολλές αποθήκες οπλων του στρατού.
Ο Thaçi είναι τότε ένας απο τους νεότερους επικεφαλής του UCK. Αποκαλούμενος «το φίδι», γνωρίζει την ώρα της δόξας του όταν η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, η Madeleine Albright, δηλώνει ότι ο Thaçi είναι, «μεταξύ των Αλβανων του Κοσόβου που αγωνίζονται για τη δημοκρατία, ο ηγέτης που έχει το περισσοτερο μέλλον».
Η υποστήριξη αυτη των διαδοχικών υπεύθυνων της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής δεν θα διαψευθεί.

Όλα αυτα τα παραπάνω μας επιτρέπει να πούμε ότι η κοσοβάρικη ανεξαρτησία έχει μια σκοτεινή πλευρά, ακόμα περισσότερο όταν τα γεγονότα που αναφέρω παραπάνω δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Vladimir Ovtchinski Ogoniok

Νομικός, στρατηγός της αστυνομίας (στη σύνταξη).

Οι υπογραμμίσεις δικές μου

21 Kommentare:

  1. @ πόσο καλή ήταν η σημερινή μέρα !
    ε, ange-ta ?
    :)

    AntwortenLöschen
  2. Καλημέρα και καλή Κυριακή σ όλους.

    @ Ανώνυμε,

    πολύ ενδιαφέρον το μπλογκ που μου προτείνεις, θα ο κοιτάξω με την ησυχία μου.
    Ο Ρίγας το πρότεινε τότε, σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αλλά δυστυχως η πολυπόθητη ελευθερία μας, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ δοκιμάζεται και δυστυχώς απο τις ίδιες δυνάμεις, δηλαδή εσωτερικά απο την ανικανότητα των κυριάρχων και την κακή πίστη των μεγάλων δυνάμεων.

    AntwortenLöschen
  3. @ quartier libre,

    ήταν κάτι περισσότερο απο καλή!
    Τα είχε όλα,
    χαβαλέ
    φαγητό
    συζητηση
    και
    φιλία!!!

    AntwortenLöschen
  4. Σε τούτη 'δω την περιοχή, ο ιμπεριαλισμός έχει κάνει διαχρονικά τρελές business, πότε με τον ελληνικό εθνικισμό, πότε με τον τούρκικο, πότε με τον έναν και πότε με τον άλλον. Τώρα, είναι η ώρα του αλβανικού εθνικισμού. Κάποιοι πρέπει να τους πούνε ότι τον μεγαλοϊδεατισμό οι λαοί των Βαλκανίων τον πλήρωσαν με πολύ αίμα και πρώτα και κύρια οι χώρες φορείς αυτών των ιδεών. Τα λέει και τα ξαναλέει η ρημάδα η ιστορία, αλλά λίδοι ακούνε ως τώρα.

    AntwortenLöschen
  5. Πολύ μου άρεσε το δημοσίευμα!

    Αρπάζω όμως την ευκαιρία χρησιμοποιώντας αυτό που γράφει ο φίλος ερυθρός

    Κάποιοι πρέπει να τους πούνε ότι τον μεγαλοϊδεατισμό οι λαοί των Βαλκανίων τον πλήρωσαν με πολύ αίμα και πρώτα και κύρια οι χώρες φορείς αυτών των ιδεών.

    Πολύ ωραία!

    Αν όμως εγώ πώ (και το λέω ο gay δεν κρατιέμαι...) ότι δεν είναι μεγαλοϊδεατισμός αυτό που πάσχουν οι Αλβανοί. Είναι ληστοσυμμοριτισμός (από κουλτούρα, όχι από αίμα, γιατί πρέπει να εξηγούμε και το αυτονόητα)! Γιατί λοιπόν να μην είμαστε λοιπόν εμείς αυτοί "οι κάποιοι"; Το έχουμε ξανακάνει με τους Αλβανούς και το πετύχαμε ουκ ολίγες φορές!

    Θα βγουν όμως οι εγκάθετοι της Παντείου(*) να με φάνε ζωντανό! Τα γιατί χιλιοειπωμένα... Ένα όμως τονίζω πάντα στους ΜΚΟδες, στα παρατηρητήρια και άλλα μολυντήρια της κοινωνικής συνοχής: Ο Βεληγκέκας οσο ξύλο και να 'ριξε στον Καραγκιόζη, τελικά όταν έρχεται η ώρα, το εισπράττει πολλαπλάσιο από τον Μπαρμπαγιώργο!

    (*) Τί σχολείο κι' αυτό! Οι μισοί κλέφτες οι άλλοι μισοί πρακτόρια... Αν περισσεύει κανείς ας με συγχωρήσει!
    Έναν ξέρω, εντάξει! :-)

    AntwortenLöschen
  6. @ Ερυθρέ,

    Συγνώμη, αλλά δεν βλέπω, ότι η παρούσα δημοσίευση έχει σχέση με εθνικισμούς και μεγαλοϊδεατισμούς.

    Αντίθετα, δείχνει ένα «κρατος» που δρα μαφιόζικα, δείχνει μια διεθνη κοινότητα, που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την διεθνη νομιμότητα και τον ΟΗΕ και δείχνει ότι η μαφία έχει εισχωρήσει παντου. Ακόμα δείχνει, ότι ο καπιταλισμός σήμερα έχει περάσει σε άλλη φάση, πολύ πιο επικίνδυνη.
    Επίσης δείχνει, τι είναι η παγκοσμιοποίηση!!
    Ναρκωτικά, εμπόριο όπλων, και πορνεία,
    Αντε να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση
    Αυτά τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι εγώ,


    @ Greg

    Είναι απίστευτο, ποσο τελικά διεφθαρμένη μπορεί να είναι η κοινωνία μας.
    Αντε με τόσο χρήμα, να κάνεις πολιτική, είτε κοινωνική, είτε εξωτερική.

    AntwortenLöschen
  7. πολύ ενδιαφέρον ποστ ange-ta. Πάντως εγώ πιστεύω ότι έχει σχέση με τον εθνικισμό μιας φαντάζομαι εκεί ποντάρουν σε κάποιου είδους νομιμοποίηση... από την κοινωνία...

    AntwortenLöschen
  8. @ xamogelo,

    καλημέρα και καλή βδομάδα.

    Ο καπιταλισμός θα κάνει τα πάντα για πετύχει το σκοπό του, που είναι η διατηρηση της εξουσίας και της σκαβιάς της ανθρωπότητας.
    Αυτό δεν σημαίνει, ότι πρεπει να γίνουμε απάτριδες για να μην μπορεί ο ίδιος να βρει έδαφος να πατήσει.
    Αυτο που γίνεται σήμερα έχει ενδιαφέρον, να το αναλύσει κανείς και να το κατανοήσει, όσο βέβαια αυτό είναι δυνατόν.
    Εγώ πιστεύω, ότι θέλουν να διατηρούν τα βαλκάνια στη τσίτα, κυρίως βέβαια την Ελλάδα, που είναι το πιο ισχυρό μέρος, για να μπορούν να ελέγχουν το δρόμο για τη Ρωσία.
    Ο μηχανισμός του ψυχρού πολέμου ξαναμπήκε εμπρός.
    Τώρα θα μου πείς, τι ψυχρό πόλεμο μου ταμπουνάς ρε Angeta, εγώ δεν είχα γενηθεί τότε!
    Μακάρι να σου εμοιαζα!!
    Κατά άλλα ελπίζω να μην πάρουν τα μυαλά των κρητικών αέρα και να ζητήσουν ανεξαρτησία!!!!!!!!

    AntwortenLöschen
  9. Εξαιρετική ανάλυση αντζέτα. Και μόνο το γεγονός της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου με διαδικασίες ταχύτατες και πρωτόγνωρες για τα διπλωματικά δεδομένα μας βάζει σε υποψίες.
    Προβλέπω επεμβάσεις ειδικά αν στην εξουσία έρθουν οι δημοκρατικοί.
    Αυτοί είναι παθιασμένοι με τα Βαλκάνια και οι Ρεμπουμλικανοι με τους Άραβες...

    AntwortenLöschen
  10. @ Λάκων,

    αυτά τα γράφει κάποιος που τα ξέρει απο πρώτο χέρι!!!!

    Δεν είναι λόγια του αέρα.
    Εγω έχω σοκαριστεί σφόδρα.

    AntwortenLöschen
  11. Γιά νά δούμε πόσο θά αργήση τό Τέτοβο... Είναι καί βιαστικοί ρέ γαμώτο!

    AntwortenLöschen
  12. @ vangelaka,

    με τόσο χρήμα, είναι να μην βιάζονται!!

    AntwortenLöschen
  13. Συγχαρητήρια για την παρουσίαση, αλλά μην ανησυχείς: οσονούπω, η ακριβοδίκαιη Ε.Ε. θα αναγνωρίσει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και σε άλλους λαούς (Βάσκοι, Κούρδοι, Παλαιστίνιοι,...), έστω και αν αυτοί δεν προσδίδουν στη "γηραιά ήπειρο" την αίγλη που της χαρίζουν οι Κοσοβάροι...

    AntwortenLöschen
  14. @ alterapars,

    Ακριβώς!!!!
    Τους Ιρλανδούς, τους Σκωτσέζους, τους Κορσικανούς, τους.........
    τους ξέχασες

    AntwortenLöschen
  15. Βιβλίο-σοκ για Θάτσι - UCK

    "H οργάνωση του Κοσοβάρου πρωθυπουργού πλούτιζε κάνοντας εμπόριο οργάνων, με νεφρά που αφαίρεσε από τουλάχιστον 300 Σέρβους αιχμαλώτους. Ενοχλημένη η Ελβετία επέβαλε «σιωπητήριο» στην πρώην δικαστή και νυν πρεσβευτή της"

    ("Έθνος" 9/4/08)

    AntwortenLöschen
  16. @ h.c.

    Τα είχα διαβάσει στη κουριέ ιντερνατιοναλ, αλλά και στην Junge Welt. Απίστευτα πράγματα!
    Καταλαβαίνεις πόσο βουτηγμένοι είναι όλοι τους στη κονόμα!!

    Die Geschichte klingt ungeheuerlich und empört seit Tagen die serbische Öffentlichkeit. Sie handelt von 300 jungen Serben und Roma, die im Sommer 1999, kurz nach dem NATO-Krieg gegen Jugoslawien, mutmaßlich von der Terrororganisation UCK (Kosovo-Befreiungsarmee) aus dem Kosovo entführt und nach Burrell in Albanien verschleppt wurden. Dort wurden die jungen Männer ermordet, ihre Körper regelrecht ausgeweidet und die Organe über Händler nach Westeuropa verkauft.

    »Wir prüfen die Angaben und leiten eine offizielle Untersuchung ein«, erklärte nun der für Kriegsverbrechen zuständige serbische Staatsanwalt Wladimir Vukcevic. Er reagierte damit auf Veröffentlichungen der unabhängigen serbischen Nachrichtenagentur Beta. Diese hatte entsprechende Passagen aus dem auf italienisch publizierten Buch »Die Jagd: Ich und die Kriegsverbrecher« zitiert und damit für einen öffentlichen Aufschrei gesorgt.

    Die Buchautorin heißt Carla del Ponte, ehemals Chefanklägerin des Tribunals über Kriegsverbrechen im ehemaligen Jugoslawien (ICTY) und jetzige Botschafterin der Schweiz in Argentinien. Sie berichtet davon, wie sie und ihr Team beim ICTY 2001 Informationen über den Tod der rund 300 Serben und Roma erhielten und ihnen auch nachgingen. Die Rede sei davon gewesen, daß man den Entführten in einem gelben Haus außerhalb der Ortschaft Burrell Organe entnommen habe. Das beschriebene, inzwischen weiß getünchte Haus sei 2003 ausfindig gemacht und untersucht worden. Entdeckt habe man Blutspuren und diverse benutzte medizinische Utensilien, darunter Mull, eine Spritze, zwei Infusionsbeutel und leere Flaschen, die einst unter anderem Mittel zur Muskelrelaxation enthalten hätten. »Wir beschlossen, daß die Beweise nicht ausreichen. Ohne Leichname oder andere belastbare Hinweise, die zu Verdächtigen hätten führen können, gab es für die Anklage keine Möglichkeit zu weiteren Untersuchungen«, schreibt Del Ponte.

    Es sind diese Sätze, die Simo Spasic wütend machen. Spasic, Sprecher einer serbischen Vermißtenorganisation, erhob nun schwere Vorwürfe gegen Del Ponte. Er habe sie und ihr Team 2001 mehrfach getroffen und Beweise für die Verschleppung junger Kosovo-Serben und deren Ermordung in kosovo-albanischen Lagern vorgelegt. 2004 habe ihm das Büro der Chefanklägerin mitgeteilt, daß all die Menschen, nach denen er suche, tot seien. »So einfach war das«, kritisierte Spasic und kündigte eine Klage gegen Del Ponte an. Viele der Familien in seiner Organisation seien schockiert, weil Del Ponte erst heute mit ihrem Bericht über die Folter und Ermordung von Serben und den Organhandel an die Öffentlichkeit gegangen sei.

    Del Ponte selbst nahm dazu jüngst in einem Interview der italienischen Tageszeitung La Stampa Stellung. Die Verfolgung von Kriegsverbrechen sei in der »modernen Welt« eine politische Angelegenheit, so Del Ponte. Deswegen sei es auch »kein Zufall«, daß das Buch erst herauskommt, nachdem der Kosovo seine Unabhängigkeit proklamiert hat.

    In der Tat führt die Spur des Verbrechens in die kosovarische Hauptstadt Pristina. Dort regiert mit Hashim Thaci einer der ehemaligen UCK-Führer als Premierminister das seit Anfang März unabhängige Kosovo. Von ihm wird laut der Belgrader Zeitung The Press gesagt, daß er in der Vergangenheit höchstpersönlich kriminelle Geschäfte kontrolliert habe. Laut der russischen Zeitung Prawda »verdiente er Millionen von Dollar durch den Organhandel«.

    AntwortenLöschen
  17. Μάλιστα. Ευχαριστώ για την παράθεση. Η «αδέκαστη» εισαγγελεύς παραδέχεται ότι είχε πληροφορίες από το 2001, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτε. Διερωτώμαι αν κατόπιν τούτου, θα μπορέσει ο Spasic να την διώξει ποινικά; Από την άλλη, αν αυτή δεν ήξερε ότι δεν μπορεί να την αγγίξει, θα έβγαζε το βιβλίο, στο οποίο ουσιαστικά ομολογεί την μεροληψία της και την αμέλεια καθήκοντος;

    Συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο και δήλωσε στο BBC ότι φεύγει απογοητευμένη, διότι δεν κατάφερε τελικά να βάλει στο χέρι τους Radovan Karadzic και στρατηγό Ratko Mladic(!!!). Θυμάσαι το χουνέρι που της έκανε ο Karadzic όταν πήγε για τελευταία φορά στο Βελιγράδι για να πιέσει τους Σέρβους να συνεργασθούν, άλλως ούτε ΕΕ θα έβλεπαν και θα είχαν κι «άλλες συνέπειες» ενδεχομένως; Την ημέρα που αφίχθη στο Βελιγράδι η Del Ponte, αυτός κυκλοφόρησε την τελευταία ποιητική συλλογή του και τα βιβλιοπωλεία ήταν γεμάτα από βιβλία με την εικόνα του!!! Κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό, η σκύλα. Ανεκπλήρωτος έρωτας της έμεινε. Ω γυναίκες, άβυσσος η ψυχή σας!!

    Δικαιοσύνη, λέει και πράσσειν άλογα.

    ΥΓ: Μήπως όλοι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς παράγουν οι «φαρμακοβιομηχανίες» των Σκοπίων; Γιατί δεν κάνουν έλεγχο; Εκεί θα βρουν σίγουρα μπόλικο πράμα και όχι τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ, για τα οποία, όμως, έκαναν πόλεμο.

    AntwortenLöschen
  18. Μια ωραία ημέρα, κατά το 2003, μπήκα σ΄ένα ταξί κι έβριζα μόνη μου, παραμιλούσα για πολύ ώρα.
    Αφού με υπέστη στωικά ο ταρίφας για κανένα τέταρτο, μου πέταξε την ατάκα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου : "Τι ψάχνεις κορίτσι μου; Αφού μας κυβερνάνε οι Σατανιστές;"
    Τόσα χρόνια μετά, δεν έχω βρει πιο λογική εξήγηση γι΄αυτά που συμβαίνουν.

    AntwortenLöschen
  19. Γειά σου 2mnka,

    Στωϊκότατος ο ταρίφας!!!

    AntwortenLöschen
  20. Είδα αυτό και σε θυμήθηκα.

    Οι φωτογραφίες θέλουν κάπως γερό στομάχι, αλλά εσύ έχεις, ψέμματα; :-)

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...