Samstag, 7. Mai 2011

Τέχνη και Πολιτισμός τον 21ο αιώνα

Οι πολιτικοί μας, κατάφεραν αυτό που μέχρι τώρα μόνο ο τουρκικός ζυγός είχε καταφέρει. Μας ξεφτίλισαν και μας έσυραν στη λάσπη και στην αναξιοπρέπεια. Μας είπαν τεμπέληδες και κάφρους, μιλώντας με τη λογική του ρατσισμού και του μίσους! Τόλμησαν να πουν ότι στο φαγοπότι που έστησαν αυτοί οι αμόρφωτοι και δηλοί πήραμε και μείς μέρος. Συναλλάσσονται πίσω από τις πλάτες μας (βέβαια πως θα μπορούσε να ήταν ανοιχτά) το ξεπούλημα της πατρίδας μας, αφού μαζί με την άλλη κουστωδία της ψευτοδιανόησης που τους συνοδεύει, λοιδορούν και βρωμίζουν την ιστορία μας.


Και σ αυτό το χορό των κατσαρίδων και των κουνουπιών ήρθε και η Αυστρία να αποσύρει το Έργο του Μίκη Θεοδωράκη από την αυστριακή Εθνοσυνέλευση, λειτουργώντας με την λογική αυτών που οργάνωσαν το ολοκαύτωμα.

Πριν από αυτούς είχε έρθει η Γερμανία, με την κατάπτυστη και χυδαία παραποίηση του μεγαλειώδους Έργου της Αφροδίτης της Μήλου!



Σ αυτήν την συνέλευση των μικρών ζώων πρωτοστάτησε και ο δικός μας ο δόλιος βλάξ που μπερδεύει το πηλίκο με το πηλίκιο και αφαίρεσε από το πρωθυπουργικό γραφείο, με το θάρρος που πήρε αφού το βρήκε από τον πατέρα του, το αριστούργημα του Θ. Βρυζάκη «η Ελλάς ευγνωμονούσα»


Δυστυχώς ο Γκαιμπελισμός ξαναγύρισε στην πολιτική σκηνή, πριν περάσει ούτε καν ένας αιώνας!! Και αυτό γιατί οι νικητές υποστήριξαν πριν από κάθε τι άλλο τους νικημένους, και τους βοήθησαν να σηκώσουν κεφάλι και να επιστρέψουν με κουκούλες πρωτόγνωρες για την καταπιεσμένη ανθρωπότητα.
Όπως ο Χίτλερ, ξεκίνησε καίγοντας βιβλία δηλαδή Έργα του ανθρώπινου πνεύματος, έτσι σιγά – σιγά αποσύρονται από τα δημόσια όμματα και ώτα εκείνα τα Έργα Τέχνης που ξυπνούν το συλλογικό μας θυμικό και όχι τον ατομισμό και την κορμάρα μας!
Πιστεύω, ότι αν μπορούσαν οι παγκόσμιες ελίτ του 21 αιώνα, θα γκρέμιζαν ΟΛΑ τα αγάλματα που θυμίζουν ελληνορωμαϊκό πολιτισμό ή γενικώς πολιτισμό για να μείνει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ αυτό ενός πανίσχυρου νομίσματος που το κρατάει μία μαϊμού!
Διαβάστε την απάντηση του Μίκη, στην πράξη των Αυστριακών που δεν μασάει τα λόγια του, αλλά πιο πριν ακούστε την μοναδική ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη!!!





"Η βασική θεωρία του Ναζισμού υπήρξε ο ρατσισμός, που δεν περιελάμβανε μόνο τους Εβραίους, αλλά κάθε έναν που δεν ήταν Άρειος. Τσιγγάνοι, Ρώσοι, Ουκρανοί, Έλληνες, Σέρβοι είχαν συνολικά 30.000.000 θύματα κυρίως μέσα σε στρατόπεδα θανάτου. Σε αναλογία πληθυσμού, οι Εβραίοι με τα έξι εκατομμύρια θύματα είχαν τους περισσότερους νεκρούς. Γι' αυτό και ονόμασαν Ολοκαύτωμα την απώλειά τους. Η Ελλάδα υπήρξε μια από τις λίγες χώρες που υπεράσπισαν τους Εβραίους που ζούσαν σ' αυτές. Προφύλαξε συστηματικά τους Έλληνες Εβραίους από τη μήνι των Ες-Ες" αναφέρει σε εκτενή και «σκληρή» ανακοίνωσή του ο σπουδαίος Έλληνας μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή τη ματαίωση της παρουσίασης του μνημειώδους έργου «Μαουτχάουζεν» στην αυστριακή Εθνοσυνέλευση.


«Εάν τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης εισάκουγαν την πρόταση του ΕΑΜ να πάνε στο βουνό και να τεθούν υπό την προστασία του, δεν θα υπήρχε αυτή η τερατώδης εξόντωση των 50 και πλέον χιλιάδων ανθρώπων. Δυστυχώς, οι Ραββίνοι εξακολουθούσαν να έχουν αυταπάτες ως προς την στάση των Γερμανών και αντιτάχθηκαν σ' αυτήν τη σωτήρια πρόταση. Ενδεικτικά σημειώνω ότι η οικογένεια του γνωστού επιχειρηματία Μάτσα σώθηκε, γιατί κατέφυγε στο βουνό στην περιοχή του ελέγχου του ΕΛΑΣ. Στην Αθήνα υπήρχαν εκατοντάδες οικογένειες που, με κίνδυνο της ζωής τους, έκρυβαν Εβραίους" υπογραμμίζει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Και συνεχίζει: "Εμείς, ως μαχητές του ΕΛΑΣ Αθηνών, είχαμε αναλάβει τη φύλαξη πολλών τέτοιων κατοικιών, με εντολή να δώσουμε μάχη, προκειμένου να σωθούν οι κρυμμένοι Εβραίοι. Προσωπικά, μπορώ να αναφέρω δεκάδες περιπτώσεις κατά τις οποίες θρηνήσαμε θύματα, προκειμένου να εμποδίσουμε τους Ες-Ες στο μακάβριο έργο τους. Επομένως, ο αντιρατσισμός και η αντίθεση στον αντισημιτισμό δεν υπήρξαν μόνο βασικά στοιχεία της αγωγής μας (εννοώ ως ΕΑΜίτες), αλλά και αντικείμενο της δράσης μας στην περίοδο της Κατοχής, εναντίον του ρατσισμού κάθε είδους. Την ίδια στάση κράτησα σε όλη μου τη ζωή, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα και τίποτα δεν θα μπορούσε να με κάνει να αλλάξω ιδέες".

"Έτσι και τώρα" σημειώνει, "με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, η λέξη «απαγορεύεται» αφορά κάθε αναφορά στο Φασισμό-Ναζισμό-Εθνικισμό-Αντικομμουνισμό και Αντισημιτισμό και ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή στις γραμμές μας ατόμων που εμφορούνται από παρόμοιες ιδέες. Προσωπικά δηλώνω ότι τους μισώ, γιατί επί πλέον με χωρίζει από αυτούς αίμα. Ναι, ματώσαμε για να υπερασπίσουμε τις ιδέες μας, έτσι που να έχουμε το δικαίωμα να ισχυριζόμαστε ότι αναδειχθήκαμε μεταξύ των πρωτεργατών στην υπεράσπιση των θυμάτων του Φασισμού-Αντισημιτισμού".

"Γι' αυτό τελεία και παύλα. Και θεωρώ βρώμικο σκουλήκι όποιον ξανατολμήσει να με προσβάλει στο πιο ευαίσθητο σημείο του χαρακτήρα μου. Από δω και πέρα όμως, αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί ο Σιωνισμός, που είναι φανερό ότι όχι μόνο σηκώνει κεφάλι, αλλά διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστικό στις διεθνείς εξελίξεις, χρησιμοποιεί σαν άλλοθι το Ολοκαύτωμα για πράξεις καθαρά αντιδραστικού χαρακτήρα, όπως είναι η κρατική πολιτική του Ισραήλ και ο ρόλος ορισμένων σπουδαίων παραγόντων του Εβραιοαμερικανικού λόμπι στη διαμόρφωση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ" προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης.

"Έτσι, κάθε κριτική εναντίον τους χαρακτηρίζεται έντεχνα αντισημιτισμός, με αποτέλεσμα να μην τολμά πια κανένας να καταδικάσει πράξεις επαχθείς, από φόβο μήπως στιγματισθεί ως ρατσιστής. Επειδή είμαι από εκείνους που δεν με σταματά τίποτα, προκειμένου να πω την αλήθεια όπως εγώ την εννοώ και την πιστεύω, έχω γίνει κατά καιρούς στόχος παρόμοιων επιθέσεων, ενώ παράλληλα οι αντίπαλοί μου δεν μένουν στα λόγια, αλλά προχωρούν και σε πράξεις που με μειώνουν ως άνθρωπο και ως συνθέτη. Κυρίως ως συνθέτη, γιατί οι Σιωνιστές ελέγχουν σε ποσοστό 99% τη μουσική ζωή της Οικουμένης. Έχω λοιπόν κατηγορήσει επανειλημμένα και κατηγορώ και σήμερα το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" υπογραμμίζει. "Όπως καταδικάζω και ορισμένους σπουδαίους παράγοντες από το εβραιοαμερικανικό λόμπι τόσο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν στα εγκλήματα της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ στο Ιράκ όσο και για το σχέδιο της άλωσης των εθνών-κρατών, με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία των τραπεζιτικοπιστωτικών κολοσσών που ελέγχουν εξ ολοκλήρου".

"Είναι από τα παράδοξα της ιστορίας, τα κατ' εξοχήν θύματα του Χιτλερισμού να μιμούνται απόλυτα τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για την παγκόσμια επικράτησή του. Το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει να τους φερθούμε ανάλογα, ακόμα και αν κινδυνεύσουμε -όπως τότε- να θυσιάσουμε τη ζωή μας. Και κάτι ακόμα: Κάνουν λάθος που, χάρη στον κ. Παπανδρέου, διάλεξαν τη χώρα μας για το συνέδριό τους. Αυτό για μας αποτελεί υπέρτατη πρόκληση, που είμαστε υποχρεωμένοι να τη λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν" καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης σε αυτήν την ανακοίνωση-«κόλαφο».
PROTO THEMA

7 Kommentare:

  1. Κράτα μικρό καλάθι για τον εθνικό μας δημιουργό ... Όσο μεγάλη και να είναι η ιστορία του όταν πρόκειται για χρήμα γίνεται σαν μωρό παδί ...

    http://www.parapolitiki.com/2011/05/blog-post_7870.html

    Γι αυτό που μου πρότεινες, είμαι με λοίμωξη και αντιβίωση!

    AntwortenLöschen
  2. @ mirage,

    ti na kanoume echei polles istories o mikis ke polla louloudia ke agkathia.

    perastika ke molis ginis kala pare telehpono,

    filia

    AntwortenLöschen
  3. Είναι πολλά εκείνα που μπορεί να επισυνάψει κάποιος στον Μίκη.

    Εκείνο όμως που είναι αναμφισβήτητο είναι ότι όποτε χρειαστήκαν λαϊκοί αγώνες ο Μίκης ήταν παρών.

    Επέτρεψε μου με την ευκαιρία να πω δυο λόγια για το «ανεξάρτητο» «κίνημα διαμαρτυρόμενων πολιτών», της ΣΠΙΘΑΣ.

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    Όποιοι ισχυρίζονται πως είναι ανεξάρτητοι, ή υποκρίνονται ή έχουν αυταπάτες. Οτι ακόμα και αν πρόσωπα, που μετέχουν σε διάφορες κινήσεις, δεν είναι κομματικά ενταγμένα, έτσι ή αλλιώς είναι από κάπου ιδεολογικοπολιτικά εξαρτημένα ή επηρεασμένα, το λιγότερο. Είτε από την ιδεολογία κάποιου κόμματος, είτε γενικά από την κυρίαρχη αστική ιδεολογία, είτε από την ΕΕ, είτε από τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, είτε από αλλού, είτε και από την κομμουνιστική ιδεολογία, είτε σε τελευταία ανάλυση από την όποια ιδεολογία πρεσβεύουν, που για τον καθένα από κάπου προκύπτει αυτή, όχι πάντως ανεξάρτητα από τα πάντα και από επιφοίτηση.

    AntwortenLöschen
  4. Ο Μίκης έγραψε πάλι, όπως πάντα. Συνιστώ το υπέροχο βιβλίο με τις συνεντεύξεις του στο ΣΚΑΪ: "'Αξιος Εστί". Και ηχητικό των συνεντεύξεων που μετέδωσε ο σταθμός στις απεργίες, εκπληκτικό!

    AntwortenLöschen
  5. Φίλε Aliata,

    Εκτιμώ την δυναμικότητα σου και την αγωνιστικότητα που δείχνεις, ωστόσο, μην τα κάνεις όλα ένα τσουβάλι. Αν φτάσουμε να ερμηνευουμε τις λέξεις ανεξάρτητος, τότε δεν θα πάμε ποτέ πουθενά. Θα μείνουμε να κοιτάμε τον αφαλό μας.

    Ανεξάρτητα απο τη θέση μου για τη σπίθα, που σαφώς είναι ΣΥΝ ΣΥΝ ΣΥΝ ΣΥΝ
    ΕΝΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ:
    Να υποστηρίξουμε τον Μίκη στις θρασύδειλες ρατσιστών των νεορατσιστών!

    Δες και την επόμενη ανάρτηση, απάντηση στην σημερινή αριστερά.

    @ Βασίλη,

    χαίρομαι που δεν χάνεις ποτέ τον μπούσουλα!
    Δες και την επόμενη ανάρτηση, απάντηση στην σημερινή αριστερά.

    AntwortenLöschen
  6. Μιας και ανέφερες τον αγαπημένο σου Μίκυ (με αυτήν την ορθογραφία…), έχω να καταθέσω ετούτο: ο φιλαράκος σου φιγουράρει μεταξύ των οκτώ εκατοντάδων συνταξιούχων βο(υ)λευτάδων που έχουν καταθέσει αίτηση για την είσπραξη αναδρομικών. Ίσως να θέλει να ανταμειφθεί (επιπλέον) και για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση του ακατονόμαστου εκ Χανίων βρικόλακα και, μάλιστα, ως μη εκλεγμένος εθνοπατέρας άνευ χαρτοφυλακίου –ήτοι, άνευ συγκεκριμένου (παρά μονάχα συγκεχυμένου) και ουσιαστικού αντικειμένου. Με μια ψοφοδεή δήλωσή του προ ημερών, διευκρίνισε πως είχε προβεί στο αίτημα αυτό εν έτει 2009 -πριν την εκδήλωση της μεγάλης «κρίσης» και πως αν «δικαιωθεί» δε θα προχωρήσει σε εκτέλεση της απόφασης –μεγαλόψυχος ο τρισμέγιστος... Κάποιος του δικού του διαμετρήματος (όπως, τουλάχιστον, ισχυρίζεται), είναι τουλάχιστον αφελές (εκτός και αν πρόκειται περί κουτοπονηριάς) να υποστηρίζει (εμμέσως, πλην σαφώς) ότι δεν είχε αντιληφθεί τα σαφέστατα προειδοποιητικά μηνύματα, ήδη από το 2007-2008, συγκεκριμένα: το σκάσιμο της φούσκας των στεγαστικών (και όχι μόνον) δανείων στις Η.Π.Α. και την αποκαλούμενη «παγκόσμια επισιτιστική κρίση» -αμφότερα αποτελέσματα του επικρατούντος καπιταλισμού-καζίνο που έχουν επιβάλει τα διεθνή τοκογλυφικά και αεριτζίδικα κέντρα.
    Τέλος πάντων, αν είναι για τον ανιδιοτελή ημίθεο, να το κάψουμε το παλιάμπελο –άλλωστε, βρίσκεται στο άνθος της νιότης του και θα χρειαστεί μια υλική βάση για να συνεχίσει να ατενίζει το μέλλον…

    Μετά τιμής, υποβάλλω τα σέβη μου ο ασεβής…

    Υ.Γ. http://www.youtube.com/watch?v=TEaiYDgT1oE

    AntwortenLöschen
  7. @ σε όλους

    πήρε γρίπη ο blogger και έσβυσε και σχόλια και αναρτήσεις!

    @ Aliatas,

    είχα γράψει διάφορα, το πιο σημμαντικό είναι ότι κάπου πρέπει να μπορούμε να συνεννοηθούμε και να μην ξαναβάζουμε τις έννοιες εξ αρχής. Ανεξάρτητος, ναι κανείς δεν ειναι ανεξαρτητος, αλλά κάποιοι είναι λιγότερο ανεξάρτητοι απο κάποιους, με κάποια παράφραση ότί όλοι είμαστε ίσοι, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι.

    @ ab irato,

    Επέστρεψες δριμύτερος, αλλά έχεις άδικο σε όλα όσα λες.

    Νομίζω η επόμενη ανάρτηση σου δίνει κάποιες απαντήσεις.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...