Mittwoch, 21. September 2011

Συρφετός: Αγοραίος, αμαθής, όχλος

Ο 18ος αιώνας είναι γεμάτος με μεγάλους φιλοσόφους, συγγραφείς, ποιητές, επιστημονες και Φωταδιστές. Ο κόσμος ζούσε σε μια πνευματική έξαρση, που είχε αρχίσει ήδη από τους δύο προηγούμενους αιώνες.












Ο επόμενος λαμπρός 19ος, χαρακτηρίστηκε για τις επαναστάσεις του και για τα ακόμα πιο λαμπρά μυαλά.












Ο 20ος επισκίασε όλους τους προηγούμενους, με την αύξηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων, τον ανταγωνισμό ελεγχόμενης και ελεύθερης αγοράς ή καπιταλισμού και κομμουνισμού, την εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού της γης, και τους δύο παγκόσμιους πολέμους, τους οποίους ξεκίνησε και έχασε η σημερινή ηγέτιδα της ΕΕ Γερμανία.







Ο 21ος αιώνας είναι μωρό και δεν βαπτίστηκε ακόμα. Κατά την δική μου εκτίμηση θα είναι ο αιώνας του Συρφετού.
Πάρτε παράδειγμα την χθεσινή 6-ωρη τηλεδιάσκεψη. (Ας την ονομάσουμε τηλεαυνανισμό, για να μείνουμε σε πλαίσια κάποιας επιστημονικής ορολογίας)
Εμάς εδώ στο τόπο μας, εδώ δηλαδή που ανθίζει το φλουσκούνι και η άγρια μέντα που λέει και ο ποιητής μας, μας κυβερνούν ηγέτες με όλα τα χαρακτηριστικά του συρφετού, δηλαδή της αγοραίας, της ανεύθυνης, της καθημερινής, της χυδαίας και άμορφης μάζας. Τουτέστιν μας κυβερνάει η σάρα (ΓΑΠ) η μάρα(Μπένι) και το κακό συναπάντημα (τρόϊκα)!
Αλλά και αλλού, στη σκηνή του 21ου αιώνα, το ίδιο και απαράλλακτο σκηνικό δεσπόζει. Αυτά και τα άλλα περί της τεμπελιάς και της διαφθοράς του ελληνικού λαού, μας τα λένε οι Ολλανδοί και ας τα ξεχάσουμε, δεν έχουν καμία αλήθεια. Η μάλλον είναι τόσο αληθινά όσο το «μαζί τα φάγαμε» και «οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες»
Αυτός λοιπόν ο Συρφετός, σε παγκόσμιο επίπεδο, αν δεν πάει στα τσακίδια και στον αγύριστο, όπως όλοι οι δηλοί , οι μοιραίοι και άβουλοι λαοί του κόσμου προσμένουν σαν από θαύμα να συμβεί, που πάλι θα έλεγε άλλος ποιητής μας, τότε θα μετατρέψει σε συρφετό όλο το ανθρώπινο είδος.
Ένας συρφετός που θα σου κόβει τα ύπατα. Χωρίς πολιτισμό, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς αισθήματα συντροφικότητας, ακόμα και χωρίς αγάπη προς την ίδια τους την οικογένεια και τα παιδιά τους, χωρίς διαφορετικότητα, χωρίς αγάπη προς τον πλησίον, χωρίς πνεύμα, χωρίς δημιουργικότητα, χωρίς αξίες, και ανατάσεις.
Με λίγα λόγια: χωρίς ζωή που να αξίζει κανείς να την ζει!
Ένας ελεεινός Συρφετός, που το μόνο που του αξίζει είναι να χαθεί από προσώπου γης.
Αλλά, ας επιστρέψουμε στα σε τα μας:
Αφού λοιπόν η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα συσκέφτηκαν και συσκέφτηκαν και συσκέφτηκαν επί 6 ολόκληρες νυχτερινές ώρες (τώρα μεταξύ μας κάποιον υπνάκο θα πήραν στο αναμεταξύ) νωρίς τα ξημερώματα, νωρίς τα ξημερώματα και πριν χαράξει ο ήλιος ,
Μας ανακοίνωσαν με σάλπιγγες και ιαχές πολέμου:
Θα απολύσουν, θα κόψουν συντάξεις, θα κόψουν μισθούς, θα αυξήσουν τον λάφκα, θα κόψουν τις επικουρικές συντάξεις, θα κόψουν τα μαλλιά τους, με δύο λόγια θα κόψουν κώλους!
Καλά ρε μάγκες της Τρόικας και Βρώμισας , καθώς και υπόλοιπο καρακιτσαριό της Ευρώπης, έπρεπε να συζητάτε 6 ώρες για να μας πείτε πάλι τις ίδιες μαλακίες;

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...