Freitag, 2. September 2011

«The meeting is over» Cinema

Αντιγράφω από το "Κέρδος"

ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:



Το ρεπορτάζ του συντάκτη μας Αγγελου Μόσχοβα:

Μεταμεσονύχτιες δραματικές εξελίξεις με ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Βενιζέλου-τρόικας! Μέσα σε έντονο κλίμα οι συζητήσεις του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των πιστωτών μας, οι οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη από νωρίς έφτασαν σε αδιέξοδο γύρω στα μεσάνυχτα.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε για μια ακόμη φορά στους τροϊκανούς ότι θα πρέπει να επιδείξουν ελαστικότητα στους στόχους που πρέπει να πιάσει η ελληνική κυβέρνηση λόγω της επικείμενης μεγάλης ύφεσης. Οι εκπρόσωποι της τρόικα δέχθηκαν να μειώσουμε το έλλειμμα στο 8% - αντί για το 7,4% που προβλέπονταν για φέτος.

Ωστόσο υπολόγισαν με δικά τους στοιχεία τα οποία παρέθεσαν στο τραπέζι, ότι ούτε αυτό τον στόχο θα πιάσουμε. «Θα το μειώσετε μέχρι 9% άρα απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί η διαφορά» είπαν στη σύσκεψη στην οποία ήταν παρόντες οι κ.κ. Βενιζέλος, Σαχινίδης, Οικονόμου, Ζαννιάς, Γλυνός κ.α.

Τα μέτρα που πρότειναν αντιστοιχούν σε 0,7% του ΑΕΠ. Ο υπουργός Οικονομικών – που γνωρίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για επιπλέον περικοπές - αντέδρασε και διαφώνησε σε όλα λέγοντας με νόημα: «Δεν βλέπω να υπάρχει προοπτική. Δεν οδηγεί πουθενά...».

Εξήγησε στους τροικανόυς ότι «το μίγμα της πολιτικής που μας προτείνετε οδηγεί σε ύφεση. Και η ύφεση βαθαίνει. Επομένως όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Δεν πρόκειται να έρθει ανάπτυξη ούτε το 2012». Κατέληξε λέγοντας ότι θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί με το Eurogroup το επόμενο διάστημα.

Αμέσως διέκοψε τη συνεδρίαση, απεχώρησε από την αίθουσα και πήγε σε άλλο γραφείο προκειμένου – όπως είπε - να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό. Λίγο αργότερα, ένα υπηρεσιακός παράγοντας μπήκε στην αίθουσα και ανακοίνωσε παγερά στους τροϊκανούς: «The meeting is over» («Η συνεδρίαση τελείωσε»). Οι εκπρόσωποι της τρόικα έφυγαν και επιστρέφουν εσπευσμένα σήμερα για να μεταφέρουν το πλήρες αδιέξοδο στις Βρυξέλλες.

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά – με πολιτική απόφαση των ηγετών της ΕΕ - όλα τα δεδομένα πλέον δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε εκλογές καθώς το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων σημαίνει και μη καταβολή της επόμενης δόσης...


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...