Donnerstag, 6. September 2012

Αρρώστιες παλιές και σύγχρονες

Οι σφαγές επί Τουρκοκρατίας ήταν αδιάκοπες
Τέτοιου είδους είναι αυτές οι θανατηφόρες αρρώστιες, η μία από το μέρος της Ανατολής και η άλλη από το μέρος της Δύσης: σαν δύο μεγάλα σκοτάδια και κολασμένες συννεφιές κατασκέπασαν και σκοτείνιασαν σχεδόν όλη την Οικουμένη και, το κυριότερο, δεν απέμεινε υγιές σώμα και φωτεινό μέρος, παρά μια ελάχιστη ξαστεριά ανάμεσα στις δύο συννεφιές για να λάμπει ο ήλιος και αυτός όχι καθαρός αλλά μισός λαμπερός και μισός χλομιασμένος. * 



αυτά έγραφε ο λόγιος   Αναστάσιος Γόρδιος, στα τέλη του 17 αιώνα, τότε δηλαδή που η Ελλάδα έπρεπε να διώξει δύο ζυγούς: Τον έναν, τον  πιο τρομερό και πιο αφόρητο που άντεξε ποτέ έθνος και τον άλλον των "εταίρων" της! 
Μην ονειρεύεστε "Ανάκαμψη" και σήμερα η κατάσταση είναι η ίδια. Έχουμε βγεί ζητιανιά για να βρούμε λεφτά να δώσουμε  στις Τράπεζες, ενώ εμείς μέρα με τη μέρα οδηγούμαστε σε πείνα και εξαθλίωση. Ετοιμαζόμαστε να ξεπουλήσουμε όλη την εθνική μας περιουσία για πενταροδεκάρες, ώστε  να μείνουμε στο έλεος των κοράκων της Αυτοκρατορίας του Χρήματος,  των   Ελίτ της "ενάρετης" και "φίλης" Εσπερίας. Και σαν να μην έφτανε η φτώχεια μας, τα ΜΜΕ, αλλά και η συστημική διανόηση μας ποτίζουν με το όπιο των σίριαλ, προβάλλοντας μας το άλλο σκοτεινό σύννεφο, που γράφει ο Γόρδιος, σαν αεράκι για να δροσιστούμε.

Πρέπει να αντιδράσουμε το χρωστάμε  όχι στους προγόνους μας, αλλά στα παιδιά μας.

Κλείστε την γαμημένη τηλεόραση και υπογράφτε εναντίον αυτής της απαξίωσης που μας σπρώχνει η κουστωδία που διαφεντεύει τον τόπο και τις ψυχές μας.

υπογράφτε κατά της προβολής του σίριαλ εδώ
του Γιώργου Καραμπελιά

 Η προβολή του «Σουλεϊμάν» από τον ΑΝΤ-1 ξεχείλισε το ποτήρι. 

Τουλάχιστον, σε ό,τι με αφορά, ανακάλυψα έντρομος, από τις επτά η ώρα το απόγευμα μέχρι τις έντεκα το βράδυ, στα ιδιωτικά κανάλια μεγάλης ακροαματικότητας και κατ’ εξοχήν στο Μέγκα και τον Αντένα (αλλά βέβαια δεν μπορούσε να λείψει και ο Άλφα), το τουρκικό κράτος να έχει ήδη καταλάβει τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς ακόμα να χρειαστεί να καταλάβει το έδαφος της Ελλάδας. 

 Ο νεο-οθωμανισμός εισβάλλει στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες Κάθε μέρα, ασταμάτητα και συστηματικά, η Τουρκία αιχμαλωτίζει το φαντασιακό, τη διασκέδαση και την αποβλάκωση των Ελλήνων που, αλαλιασμένοι από τα χαράτσια της Μέρκελ, είναι έτοιμοι να παραδοθούν, τουλάχιστον ιδεολογικά, στον Νταβούτογλου και τον Ερντογάν. Και μιλάω για το τουρκικό κράτος, διότι, από την πρόχειρη τηλεθέαση αυτών των εκπομπών, επί δύο ημέρες –κακώς δεν είχα ασχοληθεί ενωρίτερα–, διαπίστωσα πως είναι ειδικά φτιαγμένες ως προπαγανδιστικό όπλο για την επανοθωμανοποίηση των βαλκανικών λαών και των Ελλήνων. 

Οι Τούρκοι, που παρουσιάζονται σ’ αυτά, ζουν σε μυθικές επαύλεις και διαμερίσματα, οι γυναίκες τους δεν φοράνε φερετζέ ή μαντήλα, οι σειρές απαγορεύεται να μεταγλωττιστούν και μεταδίδονται με ελληνικούς υποτίτλους, ώστε να εθιζόμαστε στην τουρκική γλώσσα, ενώ, όσον αφορά τον Σουλεϊμάν, οι γυναίκες στο χαρέμι κυκλοφορούν σαν πόρνες σε δυτικό πορνείο ή ελληνικό σήριαλ, για να μην ξεφύγουν οι Έλληνες από τα πολιτιστικά τους πρότυπα των τελευταίων δεκαετιών. 

 Με την προβολή του Σουλεϊμάν κάνουν ένα επί πλέον βήμα. Το πρώτο ήταν ο εθισμός και η αποδοχή, μέσα από δήθεν ανούσιες ιστορίες, όπου οι «καθυστερημένοι» –όπως με πληροφόρησαν φίλοι που γνωρίζουν τα τουρκικά– είναι «Κούρδοι» και οι προοδευμένοι πάντοτε «Τούρκοι». Αφού η αφασική ελληνική κοινωνία, τα πειθήνια όργανα των αφεντικών τους, οι δημοσιογράφοι, το ΕΣΡ και τα κόμματα δεν έβγαλαν τσιμουδιά και πέρασε με επιτυχία το πρώτο κύμα, ήρθε η σειρά για το δεύτερο. Τώρα πλέον, αφού είχε φροντίσει πρώτα ο ΣΚΑΪ να αποδομήσει, μαζί με όλη την παρέα των Βερέμηδων, την ελληνική ιστορία και το ’21, έρχεται η ώρα να αντικατασταθεί η ελληνική ιστορία από την τούρκικη. Καθημερινά, την ώρα της υψηλότερης τηλεθέασης, η τουρκική ιστορία, εξωραϊσμένη, περνάει στον ελληνικό λαό, έτσι ώστε να εθιστεί σε αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν, την υπαγωγή της Ελλάδας και της Κύπρου απευθείας στο νεο-οθωμανικό οικοδόμημα. Εξάλλου, τόσοι και τόσοι έχουν φροντίσει γι’ αυτό. Οι κράχτες της «ελληνοτουρκικής φιλίας», παρά την κατοχή της Κύπρου, παρά το casus belli, παρά τις ανοικτές παραβιάσεις στο Αιγαίο, έχουν κάνει τη δουλειά τους – το Αιγαίο, εξάλλου, κατ’ αυτούς, «ανήκει στα ψάρια του», δηλαδή στα τουρκικά πολεμικά πλοία, και τις τουρκικές θαλαμηγούς εσχάτως. 

 Διανοούμενοι που μέχρι χθες ψωμιζόντουσαν στις Βρυξέλλες και τις ποικίλες ΜΚΟ, ανακαλύπτουν πως η «πρωτεύουσά» τους είναι η Κωνσταντινούπολη και ξημεροβραδιάζονται εκεί σε σεμινάρια, πανεπιστήμια και καλοπληρωμένα συνέδρια. 

Η ελλαδική εκκλησία έχει κομματιαστεί στα πέντε και επιδιώκεται η πλήρης υπαγωγή της σε ένα πατριαρχείο που, αντί να διεκδικεί την απελευθέρωσή του από το τουρκικό κράτος, υπονομεύει συστηματικά τα τελευταία υπολείμματα αυτονομίας της ελλαδικής εκκλησίας – και ο «εθνικιστής» Χριστόδουλος δεν είναι πλέον εδώ. Ακόμα και διανοούμενοι, που κάποτε πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις για το βιβλίο της Ιστορίας και ενάντια στο σχέδιο Ανάν, ανακαλύπτουν τη γοητεία του νεο-οθωμανισμού και μας καλούν σε υπαγωγή σ’ αυτόν. Και όλα αυτά, σε ένα φόντο οικονομικής κρίσης, ξέφρενου οικονομισμού κομμάτων, μέσων ενημέρωσης και διανοουμένων, που, επικεντρώνοντας αποκλειστικά στην οικονομική διάσταση της κρίσης, συσκοτίζουν τη γεωπολιτική και την πολιτισμική της διάσταση, εν τέλει το ίδιο το πρόβλημα της ελευθερίας και της επιβίωσής μας ως έθνος. 

 Υπερέβησαν τα εσκαμμένα 

 Μέσα σ’ όλα αυτά, λοιπόν, γιατί όχι και ο Σουλεϊμάν, που μπορεί να πολιόρκησε και να σφαγίασε τους Κερκυραίους με τον Μπαρμπαρόσα, μπορεί να υποχρέωσε όλους τους χριστιανούς γαιοκτήμονες να εξισλαμιστούν, μπορεί να εξεστράτευσε ο ίδιος ενάντια στη Ρόδο, αλλά, είχε χριστιανές σκλάβες στο χαρέμι του, και ερωτεύτηκε μία απ’ αυτές! Τι άλλο θα επιθυμούσαν οι εκπρόσωποι μιας ελίτ και μιας μεταπρατικής τάξης που πάντα έψαχνε ένα αφεντικό να υπηρετεί και να την πληρώνει. Αφού τα έφερε η ιστορία να μην αρκούν πλέον οι δυτικοί και ο τουρκικός νεο-οθωμανισμός να ξεπροβάλλει και πάλι στο ιστορικό προσκήνιο, τι να κάνουν οι άνθρωποι; Έχουν «οικογένεια», κανακάρηδες στο Χάρβαρντ, εξοχικά στη Μύκονο και στο Πήλιο, σκάφη, λογαριασμούς στην Ελβετία, και όλα αυτά απαιτούν και μερικές «υποχωρήσεις». 
Εν τέλει, υπάρχει διέξοδος από την κρίση! Πως τα κατάφερε η «σκλάβα Αλεξάνδρα» να γίνει κυρία φορώντας… γαλλικές τουαλέτες στο χαρέμι του Σουλεϊμάν; Δεν θα προσλάβει και ο κ. Ερντογάν μερικούς καναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφους για θυρωρούς παρατρεχάμενους και γιουσουφάκια; Όσο για τον ελληνικό λαό, την ελληνική ιστορία, τις μνήμες του, τόσα χρόνια κάνουν ό,τι μπορούν για να τα ξεθεμελιώσουν. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να βάλουν ανοικτά τον Τούρκο κατακτητή στο μυαλό του και στο «φαντασιακό» του. Επειδή όμως υπάρχουν και μερικοί «τρελοί», και είμαστε πολλοί, για να μην πω η πλειοψηφία, που δεν ενδιαφερόμαστε για το αν θα βγούμε στα κανάλια τους, αν θα γράψουμε στις φυλλάδες τους, που δεν μας κρατάνε από πουθενά γιατί δεν υποταχτήκαμε ποτέ στη θλιβερή μικροεξουσία και τους εκβιασμούς τους, δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, ούτε θα τους αφήσουμε να συνεχίζουν ατιμωρητί το καταστροφικό τους έργο. 

Το λάθος μας, και το αναγνωρίζουμε, είναι ότι, μέσα στην παραζάλη της αποκλειστικής ενασχόλησης με το μνημόνιο και με τον πράκτορα Γιωργάκη, αφήσαμε αυτή τη συστηματική πλύση εγκεφάλου του νεο-οθωμανισμού να εγκατασταθεί στη χώρα και, σήμερα, θα πρέπει να καταβάλουμε πολλαπλάσιες προσπάθειες για να την αναχαιτίσουμε. Όμως, ας είναι βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε!

 Να αντιδράσουμε εδώ και τώρα 

 Πριν απ’ όλα, καλούμε όλους τους δημοσιογράφους που σέβονται τον εαυτό τους (εάν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι) και δουλεύουν σ’ αυτά τα μέσα ενημέρωσης, να πάρουν θέση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και να διαμαρτυρηθούν. Τι λέει άραγε η λαλίστατη ΕΣΥΕΑ του κ. Τρίμη; 
 Δεύτερον, απαιτούμε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να παρέμβει για ανοικτή παραβίαση των συνταγματικών αρχών που διέπουν τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης σε μία χώρα που εξακολουθεί να λέγεται Ελλάδα. 
 Τρίτον, καλούμε τα κόμματα να πάψουν να τηρούν σιγή ιχθύος, και να πάρουν θέση. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε –και σωστά– στο παρελθόν να δώσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ΜΕΓΚΑ και σήμερα σιωπά, απέναντι στην πολιτισμική γενοκτονία του ελληνικού λαού. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Πάνος Καμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σιωπούν. Φοβούνται μήπως τους καναλάρχες, και θέλουν να μας πείσουν ότι θα αντιταχθούν στους δανειστές και στις τουρκικές παραβιάσεις;
Τέταρτον, καλούμε τους διανοουμένους, που εύκολα βάζουν την υπογραφή τους σε οποιοδήποτε κείμενο αφορά –και σωστά– λαούς που βρίσκονται στα πέρατα του κόσμου, να διαμαρτυρηθούν επιτέλους γι’ αυτό που συμβαίνει στη χώρα τους. 
Καλούμε την Ακαδημία, τις ενώσεις ηθοποιών. Καλούμε τις ομογενειακές οργανώσεις να κινητοποιηθούν άμεσα. Τέλος, ξέροντας πως μόνο ο πατριωτισμός των Ελλήνων μπορεί να υποχρεώσει τους ανενδοίαστους καναλάρχες και ιδιοκτήτες να ανακρούσουν πρύμναν, τους καλούμε να οργανώσουμε μαζί το μποϊκοτάζ αυτών των μέσων ενημέρωσης και των εταιρειών που διαφημίζονται σ’ αυτές τις εκπομπές, να κινητοποιηθούμε με όλα τα μέσα για την απόσυρσή τους. Η μάχη αυτή είναι συνέχεια, αλλά κατά πολύ ευρύτερη, εκείνης που δώσαμε για την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού και πρέπει να την διεξάγουμε με όλα τα πρόσφορα μέσα, στέλνοντας μαζικές διαμαρτυρίες σε κόμματα, δημοσιογράφους και κανάλια να πάρουν θέση, υπογράφοντας σε κείμενα διαμαρτυρίας με χιλιάδες υπογραφές που πρέπει να σταλούν σε όλους αυτούς, πραγματοποιώντας, αν χρειαστεί, ακόμα και συγκεντρώσεις έξω από τα κανάλια που τη γενοκτονία της μνήμης του ελληνισμού την μεταβάλουν πλέον σε εμφύτευση μιας νέας πλαστής αφήγησης που εκθειάζει τους σφαγείς, τους βιαστές και τους καταπιεστές μας. 

 Και σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ημέρα μνήμης για την εξόντωση του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, στα Σεπτεμβριανά του 1955, και έχουν περάσει μόλις ενενήντα χρόνια από τη γενοκτονία της Σμύρνης και του μικρασιατικού Ελληνισμού. 

Και αν ο Αντένα και το Μέγκα αποφάσισαν να τα εορτάσουν με τον τρόπο τους, αποκρύπτοντάς τα και εν τέλει εκθειάζοντάς τα, μπορούμε και εμείς με τον δικό μας. 

 Γιώργος Καραμπελιάς 6 Σεπτεμβρίου 2012 

 Υ.Γ Μία μικρή ένδειξη για το ότι οι Έλληνες είναι όντως διατεθειμένοι να αντιδράσουν, αποτελεί και το γεγονός ότι μέσα σε 24 ώρες το κείμενο των υπογραφών της «Κίνησης Πολιτών Άρδην», για την απόσυρση του «Σουλεϊμάν» συγκέντρωσε ήδη 4.000 υπογραφές.

 Για να υπογράψετε και εσείς πατήστε εδώ



10 Kommentare:

  1. Γιώργος6/9/12 18:13

    Μακάρι να κάναμε και εμείς
    τέτοιες σειρές
    με Βυζαντινούς αυτοκράτορες.
    Αντί να ζηλεύουμε τον γείτονα,
    ας κάνουμε και κάτι δικό μας.

    AntwortenLöschen
  2. Εμείς έχουμε θαυμάσιες σειρές, αυτές που έκανε παλιά η ΕΡΤ, (Ξενόπουλος και άλλοι, εγώ δεν βλέπω τιβι ούτως ή άλλως, ούτε ποτέ έβλεπα) εσύ μάλλον είσαι μικρός και δεν τις ξέρεις καν.

    Βλέπεις λοιπόν, ότι δεν είναι θέμα ζήλιας, αλλά κάποια αμείβονται για να προβάλουν τούρκικα σίριαλ, επειδή περνάει η προπαγάνδα που θέλουν και για κανέναν άλλον λόγο.

    Δες, εσύ θεωρείς το ζήτημα, ότι είναι θέμα ζήλειας.

    Ζηλέψαμε τα τούρκικα ξεράσματα, που είναι για κάφρους και ραγιάδες, δηλαδή αυτό που θέλουν να είμαστε, για να κάνουν τη δουλειά τους.

    AntwortenLöschen
  3. Εάν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που να παρακολουθεί την συγκεκριμένη σειρά και να πιστεύει πραγματικά για αρχή ότι ο Σουλεϊμάν θα πήγαινε ποτέ με χριστιανή είναι βαθιά νυχτωμένος και ανιστόρητος, ιστορικά και μόνο να το δει κανείς απαγορευόταν από τη θρησκεία του Ισλάμ ο σουλτάνος να κοιμηθεί με μια άπιστη οπότε όλες οι οδαλίσκες του χαρεμιού ήταν για αρχή χρισμένες μουσουλμάνες, κατά δεύτερον η συγκεκριμένη σειρά διαπραγματεύεται την ιστορία της Χουρέμ επίσης γνωστής με το χριστιανικό της όνομα Alexandra Lisowska ή αλλιώς ως Ρωξελάνα και την αναταραχή που δημιούργησε σε όλο το χαρέμι για να ανέβει στην ιεραρχία του παλατιού από απλή σκλάβα σε Σουλτάνα μέσα από ένα συνονθύλευμα ίντριγκας και φόνων συνεχίζοντας έτσι την βαριά παράδοση που επικρατούσε επί των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, γιατί είπαμε μισούμε θανάσιμα τους κακούς Τούρκους που μας έκλεψαν την Πόλη και οικειοποιήθηκαν τις περιουσίες μας για 300 και βάλε χρόνια αλλά συνεχώς ξεχνάμε την υπέρτατη καταστροφή του 1204 από την οποία δεν επανήλθε ποτέ ξανά το Βυζάντιο ή πηγαίνοντας ακόμα ποιο πίσω την ζημιά που προκάλεσε ο αγαπητός μας χριστιανισμός στον Ελληνισμό, αλλά κατά τ’ άλλα μας φταίνε οι Τούρκοι και τα ξεράσματά τους και αντί να υπογράψουμε petitions ή μάλλον όχι αντί να σηκωθούμε και να αντιδράσουμε για παράδειγμα στο μπάζωμα του Βωμού των 12 θεών από τον ΗΣΑΠ γιατί έτσι βόλευε κάποιον ασχολούμαστε με αντιδράσεις τέτοιου τύπου γιατί φοβόμαστε μην τυχών Τουρκοποιηθούμε από ένα σήριαλ, σας παρακαλώ λίγο έλεος. Δυστυχώς αγαπητέ συγγραφέα του blog δεν πρέπει να φοβόμαστε τον Τούρκο και τα σίριάλ του αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και η ώρα είναι αργά.

    Για την ιστορία και μόνο η Ρωξελάνα ή Χουρέμ είναι η μητέρα του Σελίμ του Μέθυσου που ξεκίνησε την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οπότε ευχαριστούμε κυρία Ρωξελάνα για τον ανίκανο γιό σας χωρίς εσάς ίσως σήμερα να μιλούσαμε όλοι Τούρκικα και να είχαμε ξεχάσει την σημασία του να είσαι Έλληνας (ναι η ειρωνεία στο τελευταίο ξεχειλίζει :) καλό σας βράδυ)

    Και κάτι τελευταίο μη παρεξηγήσετε τον γραπτό μου λόγο, ειλικρινά είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος και όλα τα παραπάνω έχουν γραφτεί πραγματικά σε εντελώς ήρεμο και φιλικό τόνο χωρίς να θέλω να θίξω τον συγγραφέα του blog.

    AntwortenLöschen
  4. Θα ήθελα πολύ να σου απαντήσω ενα προς ένα , αλλά δυσκολεύομαι γιατι έχεις πετάξει χύμα και ακατάστατα πολλά ζητήματα.

    Βάζεις στο ίδιο τσουβάλι την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, στις οποίες οι ίντριγγες ήταν ελάχιστες σχετικά με άλλες μεγάλες Αυτοκρατορίες όπως λ.Χ η μεγάλη Ρωμαϊκή.

    Θεωρείς τον Χριστιανισμό μάλλον το ίδιο με τον ισλαμισμό.

    Αν διάβαζες καλύτερα το ποστ θα έβλεπες ότι δεν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση για την Δύση.

    Για το 1204: διάβασε τις θέσεις μου σ αυτο το ποστ,

    http://ange-ta.blogspot.gr/2012/01/blog-post_08.html

    στο οποίο θα βρεις πολλές απαντήσεις σε κάποια απο αυτά που διατείνεσαι.


    Τέλος είναι πολύ απλοϊκό να πιστεύει κανείς ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία άρχισε να φθείρεται λόγω της Χουρέμ. Αντίθετα η Χουρέμ ήταν σύμβουλος του Σουλεϊμάν και βοήθησε την αυτοκρατορία να ξεπεράσει κάποια βάρβαρα έθιμα της, λόγω της χριστιανικής της παιδείας.
    Από ιστορικής αποψης η αυτοκρατορία δεν θα μπορούσε να αντέξει επειδή βασίλεψε με τρια εργαλεία:

    1. κοφτερούς σουγιάδες για να γδέρνει ζωντανά τους σπουδαίους άνδρες των εχθρών του.

    2 Σπαθιά για να σφάζει

    3. Και σουβλιά για να σουβλίζει ανθρώπους και όχι αρνιά.

    Είχε και σχοινιά για να κρεμάει και κανόνια για να ρίχνει τοίχη.

    Ο Σουλεϊμάν εφτασε μέχρι την Βιένη, αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο πυρπόλησε δυο ολόκληρα χρόνια την Ρόδο και έδιωξε απο κει του Ιππότες του Αγίου Ιωάννη που ήταν εγκατεστημένοι επί 220 χρόνια. Τους αφησε να πάνε στην Μάλτα, όπου τους ξαναεπιτεθηκε, αλλά αυτην την φορά δεν τα κατάφερε.

    Λένε ότι υποστήριξε τα γράμματα, αλλά αυτό το έκανε η Χουρέμ, η οποία κατά μια εκδοχή μισούσε ότι Τούρκικο υπήρχε και τον Σουλεϊμάν τον ίδιο.



    Περι Τουρκοκρατίας κυκλοφορεί με λίγα χρήματα η ιστορία του Σαθα, (εκδόσεις Λιβάνη)δεν θα μας βλάψει να την διαβάσουμε, γιατί σε λίγο θα νοσταλγούμε την Τουρκοκρατία!

    την καλημέρα μου.

    AntwortenLöschen
  5. Λυπούμαι, αλλά θεωρώ αυτές τις petitions για χαχόλους. Τηλεκοντρόλ έχω και νοημοσύνη ωσαύτως. Αν δεν μού αρέσει μία σειρά, ή κάτι άλλο, δεν τα βλέπω.

    Αριστερίστικες υστερίες του Καραμπελιά, που δεν εννοεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί απολύτως τίποτε σε ένα ελεύθερο κράτος!

    AntwortenLöschen

  6. Εντάξει δεύτερε ανώνυμε, μην υπογράφεις αφού δεν είσαι χαχόλος. Αλλά μην μιλάς για ελεύθερο κράτος γιατι οι πάνω χαχόλοι το σκλάβωσαν, χωρίς την άδειά μας..

    Και κυρίως μη μιλάς για ελεύθερους Ελληνες, γιατι και υπόδουλοι είναι και κάποιοι και χαχόλοι, υπογράψουν δεν υπογράψουν!

    Και ακόμα, έτσι για να καταλάβει κανείς, τι σημαίνει ελεύθερο κράτος: Ένα ελεύθερο κράτος δεν επιτρέπει στον καθένα - ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ - να αμολάει την προπαγάνδα του και να επιδίδεται σε πλύση εγκεφάλου των πολιτών του!

    Βλέπεις αγαπητέ μου, ο θρησκευτικός προσηλυτισμός ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ ΑΠΈΘΑΝΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕς ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ.

    Ωστόσο, δεν πειράζει μπορείς να μείνεις με το όνειρο ότι ζεις σε ελεύθερο κράτος, αφού η ελευθερία σου έγκειται στο να μπορείς να γυρίσεις το τηλεκοντρόλ από τα τούρκικα ξεράσματα στα αμερικάνικα ξεράσματα.

    AntwortenLöschen
  7. Καταλαβαίνω ότι σχολιάζεις ένα θέμα, το οποίο δεν γνωρίζεις, διότι μάλλον δεν είδες την ταινία.

    Ο ελεύθερος άνθρωπος (πρέπει να) έχει κρίση δική του, αφού προηγουμένως έχει σχηματίσει γνώμη. Και για να σχηματίσεις γνώμη, πρέπει να έχεις δει την ταινία, ή τουλάχιστον πολλά επεισόδια. Εγώ την βαρέθηκα από το δεύτερο, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη.

    Δεν ελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους, για να μάς υπαγορεύει Καραμπελιάς και ο κάθε "Καραμπελιάς" τι θα βλέπουμε. Για το εαυτό μου, νομίζω ότι μεγάλωσα πια και δεν χρειάζομαι κηδεμόνα. Δεν ξέρω για σάς.

    Η ανοησία χτυπά κόκκινο, διότι δεν βλέπω, κατ' αρχάς, με ποιο τρόπο θα απαγορεύσετε σε μία ιδιωτική επιχείρηση (ΑΤΝ1) να προβάλει έργα, τα οποία δεν παραβιάζουν τους νόμους (π.χ. δεν προσβάλλουν τα χρηστά ήθη, δεν συκοφαντούν, δεν υβρίζουν κ.λπ.)

    Κάνει προπαγάνδα; Το είδατε το έργο; Πώς το ξέρετε; Επειδή το είπε ο Καραμπελιάς; Μήπως εκείνος το έχει δει; Γνωστός προπέτης είναι, ή κάνω λάθος;

    Κάνει θρησκευτικό προσηλυτισμό; Με ποιον τρόπο; Σε τι ακριβώς προσηλυτίζει; Τα ίδια γράφουν και για άλλες ταινίες, π.χ. "Άρχοντας των Δακτυλιδιών", "Το Αστέρι του Βορά" (αμερικάνικά ... σκουπίδια). Αντίκεινται στον ... χριστιανισμό, διότι βρίθουν μαγείας. Για τα παραμύθια της γιαγιά με μάγισσες και δράκους, ούτε λόγος. Αυτά είναι .. κουλτούρα!

    >αμερικάνικα ξεράσματα<

    Τόσο απόλυτη και μανιχαϊστική σκέψη, ούτε μικρό παιδί δεν έχει. Πόσων ετών είσαι, αν επιτρέπεται; Πάνω από 17-18;

    AntwortenLöschen
  8. Αν υπήρχε ένα σίριαλ που θα το έκανε η χρυσή αυγή και θα μας έλεγε τι ωραία που περνάγαμε με τους Γερμανούς, θα χρειαζόταν να χάσω ώρες από τη ζωή μου για να το δώ;
    Δεν σου περνάει απο το μυαλό, ότι αυτό το σίριαλ θα κατέβαινε - και δικαίως - απο την ελληνική τιβι σε λίγες ώρες;

    Εάν έκανε κάποιος ένα σίριαλ που θα έδειχνε τούς σφαγείς Τούρκους από τότε που ξεκίνησαν ως στίφη μέχρι ας πούμε τα Σεπτεμβριανά θα είχε την παραμικρή πιθανότητα να προβληθεί από τα κανάλια;
    Και αν αυτό γινόταν, μπορείς να φανταστείς ότι θα είχαμε την επόμενη πόλεμο με την Τουρκία;
    Μήπως δεν εξαπέλυσαν λεκτικό πόλεμο κατά της Γαλλίας επειδή ανεγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων;


    Αυτά για τα περί ελευθερίας του τύπου. Για να ξέρουμε για τι μιλάμε, σήμερα δεν υπάρχει κανένας που να πιστεύει στην ελευθερία του τύπου και των παγκόσμιων τιβι. Είναι πρώτη φορά που το ακούω από σένα.
    Το Χολυγουντ είναι η μεγαλύτερη μηχανή προπαγάνδας των ΗΠΑ. Αυτό προσπαθεί τώρα να κάνει η Τουρκία και βρίσκει καλούς αποδέκτες και χάνους στην Ελλάδα!

    Για τον Καραμπελιά: Μπορείς να που πείς αν έχεις διαβάσει έστω ΕΝΑ απο τα δεκάδες βιβλία που έχει γράψει αυτός ο μεγάλος Ελληνας διανοούμενος της εποχής μας; Και αν έχεις διαβάσει μπορείς να μου πεις τις ενστάσεις σου, για να συζητάμε σοβαρά;

    Εγώ μπορεί να μην είδα ούτε 5 λεπτά Σουλεϊμαν, αλλά ο Καραμπελιάς για να γράψει το Αρθρο - που προφανώς δεν διάβασες - έκατσε και είδε, για να ξέρει περί τίνος ομιλεί.

    Νομίζω ότι περνάμε πολύ δύσκολα χρόνια για να βλέπουμε τον κόσμο όπως τον βλέπεις εσύ. Αν δεν καταλάβουμε ποιοί είναι οι εχθροί μας και ποιοί οι φίλοι μας την Ελλάδα να την κλάψεις.
    Με ρωτάς πόσο χρονών είμαι. Πάντως νεαρή δεν είμαι. Εχω και εγγόνια και τα κοιτάω και ντρέπομαι για τον κόσμο που θα τους παραδώσουμε.

    AntwortenLöschen
  9. O Ανώνυμος 1 είμαι, ας πούμε ότι με λένε Μάριο, καταρχήν το άρθρο σου για την 4η είναι εκπληκτικό, σου προτείνω να διαβάσεις και την εξιστόρηση του Νικήτα Χωνιάτη. Διαφωνώ βέβαια στο Αυτοκράτορας μαριονέτα μιάς και ο ίδιος ζήτησε τη βοήθεια της "Δύσης" για να πάρει πίσω αυτό που του "έκλεψαν", ίντριγκα ίντριγκα και πάλι ίντριγκα.

    Τέλοσπάντων για να επιστρέψω στα προηγούμενα έχεις δίκιο γράφω πολύ χύμα γιατί είναι τόσα πολλά αυτά που βλέπω λάθος (όχι εδώ γενικά μιλάω) που παθαίνω υπερφόρτωση, ξαναλέω δεν ήταν προσωπική επίθεση, γνωρίζω την ιστορία του Σουλεϊμάν, δεν τον έβγαλα ποτέ αθώο ή κάτι τέτοιο απλά και ουσιαστικά εκεί που στέκομαι αντίθετος είναι στο γεγονός ότι τα petitions και η αντίδραση τέτοιου είδους το μόνο που καταφέρνει είναι η λεγόμενη αρνητική διαφήμιση, είμαι σίγουρος πως με το παραπάνω άρθρο αρκετοί που θα το διάβασαν θα έκατσαν να δουν στην τηλεόραση περί τίνος πρόκειται, εγώ ευτυχώς ή δυστυχώς δεν έχω τηλεόραση για να "θαυμάσω" το συγκεκριμένο σήριαλ μιας και έχω πολύ σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθώ.

    Όσον αφορά το σχόλιο για τις ίντριγκες και το τσουβάλιασμα ας μή ξεχνάμε ότι η Βυζαντινή ξεκίνησε ως κομμάτι της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (στα τέλη του 300 έγινε ο πρώτος χωρισμός σε Ανατολική και Δυτική Ρωμαϊκά Αυτοκρατορία, το 610 ο Ηράκλειος όρισε και τα Ελληνικά ως επίσημη γλώσσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και περίπου στο 800 ο Καρλομάγνος ορίζετε ο πρώτος Αυτοκράτορας της Δυτικής "πλευράς")

    Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς με το ότι θεωρώ το Χριστιανισμό ίδιο με τον Ισλαμισμό, είναι και τα δύο θρησκείες σωστά; άρα έως ενός σημείου ναι έχουν ομοιότητες αλλά δεν είπα ποτέ ότι είναι το ίδιο.

    Η Οθωμανική αυτοκρατορία δεν έπεσε μόνο λόγω των εργαλείων που χρησιμοποιούσε, αλλά λόγω στρατηγικών λαθών που έκανε με την πάροδο του χρόνου, ένα από αυτά είναι και η εμμονή να μην αλλάζει μεθόδους σε έναν κόσμο που άλλαζε άρδην!

    Επίσης δεν καταλαβαίνω προς τί η ειρωνεία περί νοσταλγίας της Τουρκοκρατίας και την υπόδειξη αγοράς κάποιου βιβλίου ιστορίας, εγώ απλώς αναφέρθηκα σε ένα ιστορικό γεγονός που περνάει μια ζωή στα ψηλά γράμματα μή τυχόν στεναχωρήσουμε τους "κουτόφραγκους" που θέλουμε απεγνωσμένα να κάνουμε φίλους μας, όπως και στο εκπληκτικό Ελληνικό κράτος που για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα προτιμά να μπαζώσει από το να διασώσει την κληρονομιά των προγόνων του.

    AntwortenLöschen
  10. Καλησπέρα Μαριο,
    - Περί Χωνιάτη:
    • Ο Eco από τον Χωνιάτη αναφέρει τα της Άλωσης και είναι στα υπόψη βιβλία που έχω στο νου να αγοράσω. Αλλά πού να προλάβεις να διαβάσεις, δεν μ αφήνει ο Σουλεϊμάν (αστειεύομαι).

    • Για τον Αλέξιο, κάνω τον παραλληλισμό με το σήμερα. Και ο δικός μας ο ΓΑΠ ζήτησε την βοήθεια του ΔΝΤ. Γι αυτό έκανα την ανάρτηση.

    • Δεν έχεις τελείως άδικο με την αρνητική διαφήμιση, αλλά δεν μπορούμε και να το αφήσουμε να περάσει.

    Δεν είπα ότι δεν είχε ίντριγκες το Βυζάντιο, αλλά σε σχέση με άλλες αυτοκρατορίες είχε τις λιγότερες. Σκέψου, ότι ο Μωάμεθ, είπε να σφάζονται οι γυιοί των Σουλτάνων και να μένει μόνο ένας για να μπορεί να διαφεντεύει χωρίς ανταγωνισμό.
    • Ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης. Στην αρχαιότητα – που είμαι λάτρης αυτού του πολιτισμού – αρετές ήταν η ανδρεία, η σοφία, η σωφροσύνη και η δικαιοσύνη. Ο Χριστιανισμός πρόσθεσε την αγάπη και την αλληλεγγύη. Ο ισλαμισμός διακήρυξε την αλληλεγγύη και αυτός αλλά μόνο μεταξύ των ομοθρήσκων. Οι αντίθρησκοι μπορούν να υπάρχουν μόνο για να πληρώνουν χαράτσια. Ο ισλαμισμός είναι η θρησκεία του πολέμου και του μίσους και σε συνδυασμό με μία δύναμη που βρισκόταν σε άνοδο ήταν σαν φωτιά που έκαψε την Ελλάδα από τη μια άκρη στην άλλη.

    Για την γυναίκα, ας μην μιλήσουμε. Είναι ανύπαρκτη, υπάρχει για να πηγαίνει στο κρεβάτι του άνδρα στα τέσσερα! (κυριολεκτώ)

    Η Οθωμανική Αυτοκρατορία έπεσε γιατι κυβέρνησε σπέρνοντας φόβο και μίσος και δεν άφησε κανέναν από τους «υπηκόους» της να αφομοιωθεί. Όποιος λαός από αυτούς που υποδούλωσε δεν απελευθερώθηκε, είναι γιατι σφαγιάστηκε καθολικά. Η Ανατολή το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού έσβησε στο αίμα. Μετά από 400 χρόνια σκλαβιά δεν άφησαν πίσω τους οι Τούρκοι παρεξ ερείπια και ερημιά. Το λοιπόν, δεν είναι κατάντια να βλέπουμε τα ξεράσματα τους; Δεν άλλαξε όταν ο κόσμος άλλαζε γιατί δεν μπορούσε. Η δομή της ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να αλλάξει.

    • Δεν απαλλάσσω τους δυτικούς, στο ελάχιστο. Οι δυτικοί άνοιξαν τον δρόμο στο Ισλάμ και το στήριξαν μέχρις εσχάτων. Οι Αυστριακοί παρέδωσαν τον Ρήγα, ο Μέτερνιχ δήλωνε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Αυστρίας η ελεύθερη Ελλάδα και οι Γάλλοι το ίδιο. Είναι γνωστά σε όλους όσους διαβάζουν ιστορία.

    • Τέλος, αν σε ειρωνεύτηκα, ζητώ συγνώμη. Η πορεία του λόγου με οδήγησε προς τα κει. Δεν είχα την πρόθεση. Πάντως αν δεν έχεις διαβάσει Σαθα, αγόρασε τον είναι εύκολο και να τον αγοράσεις καθόσον είναι πολύ φτηνός και ευκολοδιάβαστος. Τότε θα δεις γιατί με οργίζει η τουρκολαγνεία της ελληνικής αφασίας.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...