Tuesday, 19 August 2008

tell me lies
Οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν στην αρχαία Ελλάδα πολλούς αιώνες πριν την εποχή του Πυθαγόρα. Σε μία τέτοια εκδήλωση, ο Πυθαγόρας αυτοχαρακτηρίστηκε φιλόσοφος και όρισε και την έννοια της φιλοσοφίας.

Η αναγέννηση των αγώνων έγινε τα 1896 δηλαδή 100 χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα.

Παρένθεση: Τα μέσα της συμφοράς και της αγραμματίλας (κατά το καμαρίλας) λένε διαρκώς η ολυμπιάδα και η ολυμπιάδα, λες και το κάνουν επίτηδες για να μας την σπάνε. Κλείνει η παρένθεση

Γνωστά πράγματα, τα λέω έτσι για εισαγωγή.

Πάμε στην ουσία της σημερινής ιστορίας μου.

Ένα από τα εκατομμύρια μικρο- και μεγαλοψέματα που ακούμε εσχάτως είναι η θεαματικότητα των Αγώνων. Την τελετή έναρξης παρακολούθησαν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, μας λένε.

Πόσο ψέμα είναι αυτό?

Πολύ μεγάλο ψέμα, σκέφτηκα αμέσως, αλλά ήθελα και να το τεκμηριώσω.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο πλανήτης κουβαλάει 6.692.568.694 ανθρώπους και ανθρωπάκια. Από αυτά 593.698.427 είναι ανθρωπάκια κάτω των 7 ετών.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 9% του παγκόσμιου πληθυσμού

Ένα δις άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της πείνας, στο τρίτο κόσμο, ένα μεγάλο μέρος από αυτούς είναι τυφλοί από έλλειψη βιταμίνης Α, λόγω υποσιτισμού. Επομένως τους αφαιρούμε.

Μένει ένα υπόλοιπο 5.100.000.000 στρογγυλεμένο.

Πόσοι από αυτούς τους καταρχήν δυνητικά θεατές θα μπορούσαν να έβλεπαν το κινέζικο υπερκίτσ?

Με μια πρώτη ματιά, θα έλεγα, ότι αν κάποιος έχει εισόδημα κάτω από 100 ευρώ τον μήνα, θα δυσκολευόταν να δει τηλεόραση, σκέφτομαι μάλιστα πως ούτε καν θα ξέρει τι είναι Ολυμπιακοί Αγώνες και που πέφτει η Κίνα.

Αυτοί οι κάτω των 100 ευρώ το μήνα εισόδημα είναι μόνο 3.500.000.000 μπορεί να είναι και 4.000.000.000. Δυστυχώς, το γράφημα είναι δυσανάγνωστο, γιατί κάτω από τα 300 ευρώ ζιπάρεται το 92% του παγκόσμιου πληθυσμού και δεν φαίνονται οι διαφορές μεταξύ των εισοδηματικών τάξεων των 100, 200 και 300 ευρω μηνιαίως

Πρώτο αποτέλεσμα: Έξω οι πάμφτωχοι, έξω τα ανθρωπάκια, μένουν 2.905.237.512

χαρούμενοι άνθρωποι άνω των 7 ετών που θα μπορούσαν να στρογγυλοκαθίσουν στην τιβί και να θαυμάσουν την τελετή έναρξη και τα βεγγαλικά.

Θα μπορούσαν, αλλά την ημέρα της τελετής, ο κόσμος συνέχισε να γυρίζει γύρω από τον άξονά του και


Cartoon : De Kap

Ούτε οι πόλεμοι σταμάτησαν, παρά την σημασία των αγώνων για εκεχειρία και κουροφέξαλα, κάτι τέτοια δεν τα μασάμε εμείς οι έλληνες, που θα έλεγε ο μεγάλος Αλεξανδρινός, ούτε οι συγκοινωνίες σταμάτησαν, ούτε οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας, ούτε τα νοσοκομεία, ούτε οι άνθρωποι βγήκαν από την εντατική, ούτε οι άστεγοι βρέθηκαν σε τζάκι με τιβί, ούτε οι ερωτευμένοι ανέστειλαν την φεγγαροβόλτα τους, ούτε οι φυλακισμένοι πήραν άδεια.

Δεύτερο αποτέλεσμα: Έξω οι φύλακες, που ακόμα και αν έχουν γνώση, αδυνατούν, μας μένουν το πολύ 2.900.000.000

Και τρίτο και φαρμακερό αποτέλεσμα:

Είναι δυνατόν να κοίταξαν ΟΛΟΙ αυτοί τηλεόραση; Τέτοια ταύτιση γούστου;

Πάντως από τον κύκλο μου, ένα 40% δεν είδε.

Άντε να πούμε 30. Που σημαίνει ότι 70% σε όλο το πλανήτη είδε τηλεόραση!!!
Τεράστια επιτυχία!!!

Επομένως, με τέτοια εκπληκτική ταύτιση απόψεων και γούστου μόλις και μετά βίας είδαν αυτήν την υπερφίαλη επίδειξη σπατάλης (όταν τα 90% της ανθρωπότητας πεινάει) και ρύπανσης (όταν όλοι μιλάμε για οικολογική επιβάρυνση), το πολύ 2δισ και 30 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 7 ετών!!!

Πέσαμε έξω μόνο 100%

Κατά τα λοιπά, ψυχραιμία, ακούστε τη μουσική και καλά να περνάμε και καλά μεταλλαγμένα μετάλλια

***********************************
Ο συντελεστής Gini δηλώνει τις εισοδηματικές ανισότητες. Οσο πλησιάζει την μονάδα τόσο οι διαφορές μεγαλώνουν

35 comments:

anemos5 said...

έτσι αν δεν τα πούμε χύμα εμείς οι blogers ποιοί θα τα πούμε οι υπηρέτες των μεγαλοεκδοτών >>??οι μεγαλοδημοσιογράφοι??καλημέρα

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ said...

Μα... η τηλεόραση είπε 4 δισ... θέλεις να πείς οτι λέει ψέμματα;;;

Anonymous said...

ωραίο ποστ! αν και εντάξει αμφιβάλω αν τα πιστεύει κανένας αυτά που λένε. (εγώ πάντως την τελετή έναρξης της αθηνας δεν την είδα :-p του Πεκίνου την είδα λίγο μιας και ήμουν σε συγγενείς. τσέκαρε αυτό http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=16.08.2008,id=22874728 )

Greek Rider said...

Σχολιάζοντας το δείκτη Gini θέλω να μεταφέρω την ισχυρή μου άποψη ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κανενός είδους δημοκρατία αν πρώτα δεν υπάρχει σχετικά αν όχι απόλυτη, ισότητα εισοδημάτων. Δηλαδή όση οικονομική δημοκρατία έχουμε, τόση γενική δημοκρατία θα έχουμε επίσης.

Anonymous said...

συμφωνώ συμφωνώ συμφωνω....με τους αριθμούς δεν τα πηγαίνω καλά ,αλλά ποτέ δεν πίστεψα αυτά τα...φούμαρα....και πιο πολύ από ποτέ σε αυτούς τους Ολυμπιακούς νιώθω εντελώς αδιάφορη...το ίδιο υποθέτω και σε αυτούςε που θα ακολουθήσουν...τα μετάλλια της ντόπας ας τα χαίρονται αυτοί που τα παίρνουν και οι σπόνσορες τους...

ange-ta said...

@anemos5,

Γειά σου άνεμε,

Τι να πρωτοπούμε εμείς οι blogers, αλλά άντε και τα είπαμε, μας ακούει κανείς?
Ή μας παίρνει κανείς στα σοβαρά;


@ Γιάννη Αγιάννη,

Μπαααα, όχι και ψέμματα. ......Ανακρίβιες τα λέμε.
Γιατι σκέψου να έλεγε:
1 δις παρακολουθούν το υπερθέαμα…. (Εγω ούτε 600 εκατομμύρια δεν πιστεύω ότι παρακολούθησαν της σούπερ τελετη), θα σκεφτάταν ο καθένας. Μα 1,3 δις έχει μόνο η Κίνα!!!


@xamogelo

Εξετάσεις καλά;;
Εννοείς αυτό με τη φοβέρα των ρώσων να ρίξουν κανένα «μικρό παιδί»?
Εγω δεν το πιστεύω. Τι ανάγκη έχει να ρίξει ατομική βόμβα? Είναι σαν να κόβει ΜΙΑ μπανάνα με ηλεκτρικό – ηλεκτρονικό σιδηροπρίονο!

@ Greek Rider

Αμφιβάλει κανείς σώφρων άνθρωπος, ότι με τέτοιες ανισότητες η δημοκρατία είναι κούφια λέξη;
Ο κόσμος «κοκκινίζει» ολοένα και ταχύτερα. (πιθανόν κάποτε κάποιοι ρομαντικοί να περίμεναν άλλο κοκκίνισμα από αυτό που προβάλει ο δείκτης Gini).
Στον ίδιο χάρτη το έτος 2005, σε ένα έντυπο της Monde diplomatique (Atlas der Globalisierung) οι ΗΠΑ ήταν στο 0,38 – 0,45. Σήμερα ανέβηκαν στο 0.45 – 0.49.
Προσωπικά πιστεύω, ότι η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, αν σκεφτείς ότι τα στοιχεία προέρχονται από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία έχει παίξει ενεργό ρόλο για την όξυνση των ανισοτήτων.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να αντιγράψω την καμπύλη του κόσμου. Είναι μια άκρως εξτρεμιστική καμπύλη. Φαντάσου τον άξονα Υ να έχει το κατακεφαλήν εισόδημα και τον χ τον πληθυσμό τη γης. Μέχρι τα 5,5 δις (κατοίκων) η καμπύλη είναι κολλημένη στον χ-άξονα, (δηλαδή εισόδημα ελάχιστο) και μετά ανεβαίνει κατακόρυφα από τα 5000 δολάρια ετησίως στα 50.000 και μετά χάνεται στα εκατομμύρια, παράλληλα στον Υ.
Δυστυχώς, έχω σταματήσει να πιστεύω σε μια ανατροπή της σημερινής ανισσόροπης κατάστασης, κυρίως γιατί δεν υπάρχουν δυνάμεις, όχι να αντιστέκονται, αλλά και να σκέφτονται.


@ cook
κουκίτσα μου, γύρισες από τις διακοπές σου;
Φούμαρα και φούμαρα και φούμαρα και μικρά γλυκά ψέματα που λέει κι το άσμα!
Φιλάκια πολλά.
Υ.Γ. Μου φαίνεται θα κατέβω στο αγρίνιο μόνο και μόνο για τις μελιτζάνες με το γιαούρτι! Περιττό να σου πω, ότι τις έχω φτιάξει ήδη 2 φορές!

περιούσιος said...

Ας μην απελπιζόμαστε οι ιστολόγοι, που, δήθεν, δεν μας ακούει κανείς. Αρκετοί μας ακούνε και όσο περνάει ο καιρός θα μας ακούνε και θα μας διαβάζουν και περισσότεροι. Έπειτα, το κίνημα των ιστολόγων (συμπαθάτε με αλλά έχουμε αρκετά πλούσια γλώσσα, ώστε να χρησιμοποιούμε όρους, όπως μπλόγκερς, μπλογκόσφαιρα κ.λπ.)στην Ελλάδα έχει 1,5-2 χρόνια ζωής. Ξέρεις πολλά κινήματα, που να είχαν αποτέλεσμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;
Υ.Γ.Και εγώ αμφισβητώ ότι είδε τόσος κόσμος την τελετή έναρξης. Πολύ λιγότεροι ήταν αλλά τέτοιες σάλτσες συνηθίζονται στα Μ.Μ.Ε.

ange-ta said...

@ Περιούσιε,
μου δίνεις παρηγοριά και ελπίδα!
Και τωρα τελευταία τα βλέπω όλα τόσο μαύρα.
Εχεις δίκιο, ιστολόγος και ιστολόγιο, είναι και ωραίες λέξεις!!!!

Απο δω και στο εξής τέρμα το blogger kai blogging kai blog

Greek Rider said...

@ange-ta, και εγώ πιστεύω ότι τα πράγματα είναι χειρότερα.

Anonymous said...

Στο Περού σπέρνουν με όραμα! http://www.youtube.com/watch?v=X6uZYvFSETY&NR=1

ange-ta said...

@ Ανώνυμε,

Δεν ξέρω γρι ισπανικά, αλλά κατάλαβα ότι μιλάνε για μια οικολογική κοιλάδα που ρίχνουν σπόρους ανακατεμένους με γη στο βουνό (semillas)

Και στο τέλος το αροπλάνο που πετάει πάνω απο τη γη με τον τίτλο "Πετάχτε σπόρους όχι βόμβες"

με συντάραξε!!!!!!!!!

Γιατι ο άνθρωπος είναι τόσο ηλίθιος? τοσο καταστροφικός? Πως είναι δυνατον???????

Ετοιμάζω μια σειρά ποστ με θέμα η τροφή των ανθρώπων και θα το συμπεριλάβω.

Σ ευχαριστώ θερμά!!!

giousouroum said...

Kalimera angeta....

Den xero alla pistevo oti tha eixe endiaferon to posoi eidan kai tin antistoixi teleti stin Athina...
Oxi gia sygkriseis (pekino vs Athens) alla na doume ti mas elegan tote gia tou "yperoxous" agones pou diorganosame....

kalo apogeuma

Λακων said...

Αντζέτα επέστρεψα απο τις διακοπές και βλέπω πως έχουμε πιάσει το ίδιο θέμα.
Εδώ αρχαιολόγος δεν ήξερε τη διαφορά μεταξύ Ολυμπιάδας και Ολυμπιακών αγώνων...
Θα ξαναπεράσω για έξτρα σχολιασμό αργότερα :)

Anonymous said...

χαχα..χαίρομαι που τις τίμησες δεόντως τις μελιτζανες αντζετακι!

ange-ta said...

@ giousouroum,

κάνε κλίκ στον "Λακων" (έχει αφήσει σχόλιο ακριβως μετα απο σένα) και θα διαβάσεις τις εμπειρίες κάποιου που έζησε τους ΟΑ εκ των εσω.

Εγώ που απασχολούμαι στον τομέα του τουρισμού, μπορώ να πω ότι ποτέ άλλοτε δεν άκουσα "τουριστικούς επισκέπτες" μας να μιλάνε με τόσο θετικά λόγια.

Προσωπικά, δεν θα το κρύψω, οι αγώνες στην Ελλάδα έγιναν γιατι πήρε την υπόθεση ο Σημίτης και την έτρεξε μόνος του! Αλλιώς σήμερα, θα κλαίγαμε που και δισ χαλάσαμε και ρεζίλι γίναμε.

Η άποψη μου για τους Ο.Α γενικώς είναι άκρως αρνητική!!! Είναι ένα εμπόριο βρωμερό, όσο πιο βρωμερό μπορούσε να είναι.

Άμιλλα της ντόπας!!! απο την οποια η χημική βιομηχανία αποκομίζει τα δις!!!!!!!

mavro.fws said...

Καλημέρα @ Ange-Ta.Έξοχη η ανάρτηση σου.
"Άμιλλα της ντόπας από την οποία η χημική βιομηχανία αποκομίζει τα δις" όπως γράφεις στο σχόλιο σου. Άλλα που εκτός την τεράστια οικονομική κερδοφορία των υπερεθνικών εταιριών αυτή η "Άμιλλα" για την διαρκή συντριβή των ρεκόρ, είναι ταυτόχρονα μια χρήσιμη "πολιτισμική ντόπα" με στόχους την υποκατάστατη επιδεικτική προβολή των πάσης φύσεως ολιγαρχικών καθεστώτων από την μια και την μαζική ιδεολογική αποκοίμιση των κοινωνιών από την άλλη.

Anonymous said...

Α όλα και όλα εμένα η τηλεόραση μου έχει μάθει πως ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν λέει ψέμματα...

Mirage said...

Κοιτώντας γύρω μου έχω συχαθεί την υποκρισία μας. Επιτρέπουμε σε άλλους άλλοτε καλοπροαίρετα και εντάξει οι "κακοί" κακοπροαίρετα να μας "οργνανώνουν" για να μας εξαναγκάσουν να πράξουμε τα αυτονόητα μια και δεν μπορούμε ΜΟΝΟΙ μας! Δεν μπορούμε να μην πετάμε σκουπίδια - δώστου αστυνομίες, δεν μπορούμε να μην τσακωνόμαστε τα αδέρφια και οι οικογένειες για τις χαζοπεριουσίες - δώστου δικαστήρια, δεν μπορύμε να μην κοκορευόμαστε για την ομάδα μας, την πατρίδα μας, την φάρα μας - δώστου οι στρατοί αλλά και οι αθλητικοί αγώνες ... Ορκίστηκα να μην ξανα-προσφέρω τον δικό μου τηλεοπτικό χρόνο στην όποια αριθμητική τους, αλλά λέτε να καταφέρω το τηρήσω ;;; Αμ δε ...! Έχουμε περάσει εκπαίδευση αιώνων ολυμπιακού ιδεώδους ... Είναι βλέπεις τόσο ελκυστικό να παρακολουθείς 10 μαντραχαλέους επί 45 λεπτά να ιδρώνουν για το ποιός θα πατήσει ψηλότερα και ποιά "ομάδα" θα καρφώσει περισσότερες φορές ένα κομμάτι φουσκομένο πλαστικό σε ένα τρύπιο καλάθι! Έτσι πλαστικά ζούμε, τέτοια τρύπια είναι να τα νοήματα και ο χρόνος πέρασε με εκείνα και με τα άλλα, θα πεθάνουμε και δεν θα μας έχει μείνει καμία αληθινά άξια αναφοράς εμπειρία ώστε φτύνοντας την τελευταία μας πνοή να μπορέσουμε να πούμε "κοίτα μωρέ που κατάφερα να ζήσω τελικά τι σημαίνει άνθρωπος"

Μην τους λυπάστε τους φτωχούς, εκείνους τουλάχιστον που συνειδητά ζουν φτωχά και έχουν τα απολύτως απαραίτητας (δεν μιλώ για τους λιμοκτουνούντες).

Όπως έγραψε ένας μεγάλος σύγχρονος στοχαστής, λάτρης του Thoreaux και απευθυνόμενες σε εκείνον:

"You used poverty to purchase a margin of FREE existence"!!

Αυτούς που συχαίνομαι περισσότερο είναι τους φτωχούς χωριάτες που ζουν μέσα στην φύση και κλαίγονται για την δήθεν οικονομική τους φτώχεια και θέλουν να γίνουν αστοί, δεν βλέπουν τον πλούτο γύρω τους, μέσα στον πλούτο ζούνε οι αόματοι ... ευτυχώς δεν είναι όλοι τους ...

Mirage said...

Κοιτώντας γύρω μου έχω συχαθεί την υποκρισία μας. Επιτρέπουμε σε άλλους άλλοτε καλοπροαίρετα και εντάξει οι "κακοί" κακοπροαίρετα να μας "οργνανώνουν" για να μας εξαναγκάσουν να πράξουμε τα αυτονόητα μια και δεν μπορούμε ΜΟΝΟΙ μας! Δεν μπορούμε να μην πετάμε σκουπίδια - δώστου αστυνομίες, δεν μπορούμε να μην τσακωνόμαστε τα αδέρφια και οι οικογένειες για τις χαζοπεριουσίες - δώστου δικαστήρια, δεν μπορύμε να μην κοκορευόμαστε για την ομάδα μας, την πατρίδα μας, την φάρα μας - δώστου οι στρατοί αλλά και οι αθλητικοί αγώνες ... Ορκίστηκα να μην ξανα-προσφέρω τον δικό μου τηλεοπτικό χρόνο στην όποια αριθμητική τους, αλλά λέτε να καταφέρω το τηρήσω ;;; Αμ δε ...! Έχουμε περάσει εκπαίδευση αιώνων ολυμπιακού ιδεώδους ... Είναι βλέπεις τόσο ελκυστικό να παρακολουθείς 10 μαντραχαλέους επί 45 λεπτά να ιδρώνουν για το ποιός θα πατήσει ψηλότερα και ποιά "ομάδα" θα καρφώσει περισσότερες φορές ένα κομμάτι φουσκομένο πλαστικό σε ένα τρύπιο καλάθι! Έτσι πλαστικά ζούμε, τέτοια τρύπια είναι να τα νοήματα και ο χρόνος πέρασε με εκείνα και με τα άλλα, θα πεθάνουμε και δεν θα μας έχει μείνει καμία αληθινά άξια αναφοράς εμπειρία ώστε φτύνοντας την τελευταία μας πνοή να μπορέσουμε να πούμε "κοίτα μωρέ που κατάφερα να ζήσω τελικά τι σημαίνει άνθρωπος"

Μην τους λυπάστε τους φτωχούς, εκείνους τουλάχιστον που συνειδητά ζουν φτωχά και έχουν τα απολύτως απαραίτητας (δεν μιλώ για τους λιμοκτουνούντες).

Όπως έγραψε ένας μεγάλος σύγχρονος στοχαστής, λάτρης του Thoreaux και απευθυνόμενες σε εκείνον:

"You used poverty to purchase a margin of FREE existence"!!

Αυτούς που συχαίνομαι περισσότερο είναι τους φτωχούς χωριάτες που ζουν μέσα στην φύση και κλαίγονται για την δήθεν οικονομική τους φτώχεια και θέλουν να γίνουν αστοί, δεν βλέπουν τον πλούτο γύρω τους, μέσα στον πλούτο ζούνε οι αόματοι ... ευτυχώς δεν είναι όλοι τους ...

ange-ta said...

@ mavro.fws,

Καλημέρα και σε σένα.
Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
Τόσα χρόνια μετά την ρωμαϊκή αυτοκρατορία και ακόμα στην πολιτική του «άρτου και θεάματα» έχουμε μείνει.
Άρτος θεάματα και ντόπα.

@Stain

Ψέματα, ψέματα, τόσα ψέματα που όπως είπε και η cook, και τις αλήθειες για ψέματα τις περνάμε

@ Mirage

Πολύ ωραία τα λές!
Υπάρχει ένα κίνημα, το πήρε το μάτι μου και στο δίκτυο, που διαδίδει την φιλοσοφία της λιτότητας!
Μην αγοράζετε παρά μόνο τα απαραίτητα!
Αν μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε, θα γινόμασταν αυτομάτως πλούσιοι!
Μόλις διάβασα την «εκπαίδευση του μικρού δένδρου» του Φόρεστ Κάρτερ.
Πολύ φιλοσοφημένο βιβλίο. Καταλαβαίνεις σε τι στραβούς δρόμους βαδίζουμε.
Φρίκη!

Anonymous said...

Γιατί τα αλαζονικά ΜΜΕ προσπαθούν μάταια να μας αποκοιμίζουν σχετικά με το ενεργειακό και το κλίμα:
http://afovia.files.wordpress.com/2008/08/facing-collective-incrimination-for-natural-climate-change1.pdf

ange-ta said...

Anonymous,
Που τις βρίσκετε αυτές τις σαχλαμάρες απορώ!!!
Δεν πιστεύω να σου περνάει απο το μυαλό ότι θα διαβάσω για ιερατεία και λοιπές αρλούμπες. Και αν θέλεις να δεις τους πάγους του Β. Πόλου ή άνοιξε το google earth ή πάρε αεροπλάνο και πήγαινε να δεις μόνος σου τι τρέχει.
Ακου, ο πλανήτης ψύχεται!!!!
Α, πάρε και καμία γούνα να χεις όταν θα πιάσουν τα κρύα για τα καλά.

Λακων said...

Εδώ αγαπητή Αντζέτα πλέον θα καλλιεργούμε κάκτους στην Ελλάδα!
Ήδη στα νότια το κλίμα είναι ιδανικό!
Εγώ λέω πως δεν υπάρχει άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας!
Βροχοπτώσεις υπάρχουν όμως;
Που πήγαν όλες αυτές οι επιφανειακές πηγές;
Γιατί όλες οι γεωτρήσεις είτε στέρεψαν (στη θέση του γλυκού νερού πήγε θαλασσινό νερό) είτε αντλούν τα υποδιπλάσια κυβικά;
Ποιο Google earth και πάγοι Αντζέτα; Τη στάθμη της λίμνης του Μαραθώνα δεν τη βλέπουν;
Οποιοσδήποτε ισχυρίζεται πως το κλίμα δεν έχει αλλάξει ραγδαία είναι παντελώς άσχετος ο οποίος δεν έζησε ποτέ του κοντά στη φύση ώστε να συνειδητοποιεί τις διαφορές..
Οι πλέον επικίνδυνες απόψεις είναι μελέτες του τύπου: "Βάψτε τις ταράτσες άσπρες ώστε να μην γίνεται αντανάκλαση των ακτίνων του ηλίου"
Συνεχίστε δηλαδή να μολύνετε!
Έχω αρχίσει να υποψιάζομαι πως θα αρχίσουν να ελέγχουν και τις βροχοπτώσεις αν δεν το κάνουν ήδη...

Λακων said...

Σχετικά με τους αγώνες Αντέτα όντως ακούγονταν θετικά λόγια για τη χώρα μας. Ελβετός μέλος της Ευρωπαικής επιτροπής στίβου και πρώην αθλητής μου έλεγε με θαυμασμό για το πόσο οργανωμένοι είμαστε οι Έλληνες ως λαός!!
Νόμιζα αρχικά οτι με δούλευε!!
Που να ήξερε...
Όντως όμως εκείνη την περίοδο λειτουργούσαν όλα πολύ καλά.
Το μετά βέβαια...
Ας πάει να δει κανείς την τωρινή κατάντια του Ολυμπιακού χωριού..

ange-ta said...

@ φίλε Λάκων,

τα χημικά που χρησιμοποιούνται αβέρτα κουβέτα έχουν κλείσει τους πόρους της γης και το νερό γλυστράει και φεύγει αντί να γεμιζει τις δεξαμενές!
Εχουμε μιλήσει για το νερό του πλανήτη μας. (νεαρόν ύδωρ)
Ευχομαι να γίνει κάτι που να αλλάξει αυτη την κατάσταση πριν είναι τελείως αργά!

Αυξηση της θερμοκρασίας, μεταλλαγμένα και πυρηνικά όλα έχουν την ίδια κατάληξη!

Και ύστερα έχουμε τον κάθε ανώνυμο να σου λέει ότι ο πλανήτης ψύχεται. Απίστευτη τυφλωση δηλαδή.

Για τους αγώνες, συμφωνώ μαζί σου, σε όλα!

abttha said...

ΤΕΛΙκά μου λέτε ποιο πουλί ήταν αυτό για το οποίο χτίστηκε η φωλιά του πουλιού;
ξέρετε πού πηγαίνει το διεστραμμένο μου το μυαλό...
σε κάτι απαίσιες εκφράσεις του ελληνικού λαού!
πλην όμως εδώ πρόκειται περί κινέζων, άρα;
πώς να λέγεται το πουλί το συγκεκριμμένο στα κινέζικα;
μην λέγεται δολάριο, γιεν, ή κινέζικη ρουπία;
ή μην λέγεται άλλο κάτι τις που συνάδει με μια τόσο καλή αστυνόμευση που οι κινέζοι όταν χαμογελούν, νομίζουμε εμείς ότι χαμογελούν όλοι ίδια;

μου έλεγε κάποιος σήμερα ότι η ασφάλεια στο πεκίνο κόστισε πολλές φορές λιγότερο από ό,τι η ασφάλεια στην αθήνα το 2004ν
φιλώ σε ανζετάκι μου
και την αγάπη μου
κσι σε πεθύμησα

ange-ta said...

γειά σου γλυκό ανθάκι!

και γω σε πεθυμησα.

Δεν ξέρω για ποιο πουλί μου λες. Αν ειναι κανένα κινέζικο των αγώνων, ΔΕΝ είδα τίποτα.
φιλια πολλα

Anonymous said...

Ρε που...η μου σε τι σκατόκοσμο ζούμε τελικά;Θέλω όμως να πιστεύω πως μπορούμε να τον αλλάξουμε.Προς το καλύτερο βέβαια.

ange-ta said...

γειά σου Einstein,

λες να τα καταφέρει ο αθρωπος?

μακάρι

Λακων said...

Ζήτω το έθνος-ζήτω ο τουρισμός.
http://www.thegreekz.com/forum/showthread.php?t=374614

ange-ta said...

@ Λακων,

οταν βρεθούμε, θα μιλήσουμε και για τον τύπο. Εχω ιδίαν πείρα. Εγω πάντως δεν πιστεύω τίποτα! Δεν πιστεύω, ότι ένας επαγγελματίας καταστηματάρχης, θα έβαζε πάνω απο 100% ένα γεύμα, όταν οι άλλοι διαμαρτύρονται μάλιστα!!!
Αντε να βάλει 30% πάνω, όχι και διπλάσια!!!

antidrasi+sex said...

Καλησπέρα, ange-ta!
Όντως ήταν μούσι των Κινέζων τα 4δις τηλεθέασης. Νεότερη ανακοίνωση που διάβασα αργότερα (από κάποια παγκόσμια AGB) έλεγε ότι το πραγματικό νούμερο είναι κάπου σε αυτό που πολύ λογικά σημείωσες και εσύ.
Το σημαντικό όμως που βγάζει το ποστ σου δεν είναι το ψέμα για την τηλεθέαση αλλά η αλήθεια για την κατάσταση των ανθρώπων στον πλανήτη.

ange-ta said...

@ antidrasi+sex,

Το διατύπωσες πολύ ωραία!
"Το σημαντικό όμως που βγάζει το ποστ σου δεν είναι το ψέμα για την τηλεθέαση αλλά η αλήθεια για την κατάσταση των ανθρώπων στον πλανήτη".

Αυτο θέλω να πω! Τα ψέματα έχουν ενα στόχο επιπλέον. Να κρύψουν την αλήθεια για την αθλιότητα του κόσμου μας, πίσω από λαμπερές και απαστράπτουσες εκδηλώσεις!

Με συγκίνησε αυτη η διατύπωση. Σ ευχαριστώ!

Babis Dermitzakis said...

Ανζέτα μου, είσαι καταπληκτική. Έλαβες υπόψη σου και κάποιους κουλτουριάρηδες σαν και μένα που δεν μας ενδιαφέρουν τέτοια θεάματα; Παρόλο το ειδικό μου ενδιαφέρον όπως ξέρεις για την Κίνα, δεν παρακολούθησα τους Ολυμπιακούς παρά ελάχιστα, σε σπίτι φίλων.

ange-ta said...

@ Μπάμπη μου, εγώ δεν είδα τίποτα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...