Donnerstag, 27. Oktober 2011

Διπλή προδοσία: Guten Tag geliebten Griechen

Wir kommen in Frieden zum Wohle Ihres Landes. Bessere Tage kommen!



Όταν οι Ιταλοί πρίν 71 χρόνια ζήτησαν από την Κυβέρνηση Μεταξά να παραδοθεί επειδή έρχονταν με ειρήνη, όπως γράφει και η πιο πάνω αφίσα,
προκάλεσαν δύο προδοσίες, και οι δύο ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό, που είχαν συμμαχήσει για να υποδουλώσουν την Ευρώπη.
Ο πρώτος προδότης ήταν ο εκπρόσωπος μιας στρατιωτικής χούντας, που κυβερνούσε «πεφωτισμένα» θα έλεγε ένα μικρό μέρος του λαού και καταπιεστικά ένα άλλο. Ο Μεταξάς ήταν γερμανόφιλος και γενικά ιδεολογικά κοντά με τον Χίτλερ. Ωστόσο, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και είπε ΟΧΙ. Τη χώρα μου δεν την παραδίδω σε σας, παρότι υπερτερείτε στρατιωτικά και οικονομικά και μείς είμαστε μια χούφτα αβράκωτων.
Την ίδια στιγμή, κάποιος άλλος, ένας κομμουνιστής από τα μαύρα κελιά της φυλακής, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα για τον ελληνισμό, είπε και αυτός ένα μεγάλο όχι, παρότι υπήρχε ακόμα η συμφωνία μη επιθέσεως Χίτλερ – Στάλιν !
Ο καθένας με τον τρόπο του πρόδωσε την ιδεολογία του υπέρ της Πατρίδας.
Παράλληλα με την εποχή του 40, σήμερα, ο νέος Τσολάκογλου, παράδωσε την Ελλάδα στην Νεογερμανική κατοχή και γύρισε μαζί με τον παρατρεχάμενο του αναίσχυντο υπουργό των Οικονομικών, θριαμβευτικά: Τα καταφέραμε! Καταφέραμε ότι δεν τόλμησε ο Μεταξάς:



Σας παραδώσαμε! Σας προδώσαμε, θα έλεγα, αλλά όχι! Ο Γιώργος είναι πιστός στην Πατρίδα του!
Εμείς είμαστε συλλογικά προδότες, που ψηφίσαμε έναν πρωθυπουργό με αμερικανικό διαβατήριο.
Ας ξαναθυμηθούμε αυτό το γράμμα

**************************
Πρός του λαό της Ελλάδας

Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλαίβει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.
Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θάναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας.
Αθήνα 31 Οχτώβρη 1940
Νίκος Ζαχαριάδης
Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
*************************************


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...