Sonntag, 1. Oktober 2017

1922, "συνωστισμένοι" στην προκυμαία της Σμύρνης 3

πολλές φορές διάβασα, από τους "ιστορικούς" του ΦΒ ότι εμείς οι Ελληνες δεν δεχτήκαμε τους πρόσφυγες της Μ Ασίας και της Α. Θράκης:
Ο πλοίαρχος του "Γουϊόνα" Πάουελ, αναφερει ότι όταν έφτασε στην Θεσαλονίκη ο πληθυσμός τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, ο δε Δήμαρχος τον ευχαρίστησε με τα κουτσά του αγγλικά με δάκρυα στα μάτια.
" η φτωχή Ελλάδα δέχτηκε όλους τους πρόσφυγες της Τουρκίας, όποια και αν ήταν η εθνικότητά τους" γράφει ο ίδιος.
από την Ευρώπη, η βοήθεια ήταν ελάχιστη.
Οι Γάλλοι προσφέρθηκαν να πάρουν 100 - 200 (όχι χιλιάδες) γερούς, αρσενικούς και άγαμους για να δουλέψουν χωρίς αμοιβή σε γεωργικές εργασίες.
Την περίοδο αυτή, μετακινήθηκαν 2.000.000 άτομα.
Από την Ελλάδα έφυγαν με τάξη 390.000 μουσουλμάνοι, υπό την επίβλεψη της Μεικτής Επιτροπής που είχε δημιουργηθεί απο την Σ.της Λωζάνης.
Στην Ελλάδα ξεχύθηκαν 1.250.000 Ελληνες και 100.000 Αρμένιοι.
Παρότι η συνθήκη δεν προέβλεπε τίποτε για Αρμένιους, η Ελλάδα τους δέχτηκε χωρίς διάκριση, δίνοντας οδηγίες στην επιτροπή να φέρει πίσω και όλους τους κρατούμενους.
Για την υποστηριξη του τεράστιου αυτού μεταναστευτικού κύματος η Ελλάδα πήρε Δάνειο από την Αγγλία με το πολύ "ευεργετικό" επιτόκιο του 7,5% και με 5-πλάσιο κολάτερα! Δάνειο για το οποίο αγωνιστηκε με πάθος ο Χένρι Μόργκεντάου.
Η Τουρκία, αφού χόρτασε με αίμα αθώων, κέρδισε τον Κεμάλ! Τον έκανε και μεγάλο ήρωα. Είναι ο ιδρυτής της.
Ωστόσο, έχασε την Παλαιστίνη που την πήρε η Αγγλία, την Συρία που την πήρε η Γαλλία, και την Μοσούλη που την πήρε το Ιράκ. Πήρε και 5,5 διεσεκατομμύρια δολάρια από την Αμερική.
Η Αμερική έβαλε για καλά το πόδι της στην Ευρώπη και στα πετρέλαια. Η οικογένεια Ροκφέλλερ είχε το πάνω χέρι στην όλη επιχείρηση.
Η Ελλάδα ήταν το μεγάλο θύμα. Αυτή ήταν η προτελευταία Μεγάλη ήττα της. Η τελευταία θα είναι η Κύπρος, με τα μυαλά που κουβαλάνε οι ηγέτες της και μεγάλο μέρος του λαού της.
Αν χάσει την Κύπρο, θα χαθεί και η ίδια και μαζί της και ο πολιτισμός.
Το έχω ξαναπεί, ο πολιτισμός των Ετρούσκων και των Αιγύπτιων έχει χαθεί, επειδή χάθηκαν οι φορείς του.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...