Freitag, 15. Juni 2007

Al Gore, ο οικολόγος!


Σήμερα είναι η μέρα που διαβάζω Ελευθεροτυπία, ένεκα «Βιβλιοθήκης»

Έτσι λοιπόν έμαθα πόσο οικολόγος είναι ο Γκόρ!

«Γκόρ και αντιδράσεις αποκάλυψαν το κυβερνητικό αλαλούμ»

Με το τίτλο αυτό η Ελευθεροτυπία θέλει να μας πει, ότι με την εμφάνιση του οικολόγου Γκόρ, η κυβέρνηση ντράπηκε και απέσυρε το Νομοσχέδιο περί δασών.


Σε μια άλλη σελίδα αναφέρει με πολύ μέλι στο στόμα του ο σχετικός δημοσιογράφος, πόσο απλός είναι αυτός ο μέγας επισκέπτης μας.

Λόγια θαυμασμού, λόγια λιβανίσματος, λόγια υποταγής!

Αλλά για να μη πολυλογούμε:
Ο πολύ οικολόγος Gore κατανάλωσε σε ένα έτος:

221. 000 κιλοβατώρες!
ή 605,5 kWh την ημέρα

με άλλα λόγια έχει καταναλωτές μέσης ισχύος 25.000 W σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο.

Κατανάλωση απίστευτη
Ελέγξτε της ΔΕΗ σας και θα καταλάβετε.


Γι αυτό οικολόγοι όλου του κόσμου σταματήστε να διαβάζετε τη νύχτα,
ο πλανήτης υπερθερμαίνεται!!

13 Kommentare:

  1. Kαι που να ξεραμε τι μας επιφυλασει το μελλον...

    AntwortenLöschen
  2. καλησπέρα ΠΡΕΖΑ TV
    Σε διαβάζω ταχτικά στο μπλόγκ σου, και το βρίσκω πολύ πιπεράτο.
    Τι μας περιμένει, ε;
    Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.
    Η εικόνα της ξηρασίας, που έχω ανεβάσει εδώ, πήρε το πρώτο διεθνές βραβείο καρικατούρας.
    Βλέπεις οι καρικατουρίστες είναι πιο σοβαροί από τους σοβαρούς.

    AntwortenLöschen
  3. Αλ Γκόρ

    Το άλλοθι των ΗΠΑ για την ύπαρξη τάχα μου "κατεστημένης" οικολογικής συνείδησης...

    Δεν έχω μιλήσει με Αμερικάνο συντηρητικό (ρεπουμπλικάνο η δημοκράτη κομματικά) που να μην παραδεχθεί τελικά ότι θεωρεί το οικολογικό κίνημα "τρομοκρατικό"!!!!

    AntwortenLöschen
  4. Δεν πάμε καθόλου καλά...

    Την καλημέρα μου


    Βολκώφ

    AntwortenLöschen
  5. Καλημέρα Greg,
    Καλημέρα Θεοδόσης

    Δεν με ενοχλεί ο Γκόρ, όσο η εφημερίδα.
    Αυτή με ενόχλησε. Γιατί τον Γκόρ το ξέρουμε.
    Δεν μας ξεγελάει με τα δήθεν οικολογικά του.

    AntwortenLöschen
  6. Να μη λησμονούμε και την προ μηνών "οικολογική ευαισθητοποίηση" του "νεοαριστεροεργατικού" Tony Blair και τη σχεδόν ταυτόχρονη "καλλιέργεια του εδάφους" για την "απεξάρτηση από το πετρέλαιο" μέσω της ευρύτερης χρήσης πυρηνικής ενέργειας. Μίλησε κανείς για "συγκοινωνούντα δοχεία" διεθνών νταβατζήδων;
    Υ.Γ. Πολλά εισαγωγικά χρησιμοποίησα, αλλά διακατέχομαι από ακατανίκητο συνωμοσιολογικό σύνδρομο και βλέπω παντού σκοτεινούς εχθρούς και υπόγειους μηχανισμούς...

    AntwortenLöschen
  7. Μην εκπλήσσεσαι! Και η "Ελευθεροτυπία" μια φυλλάδα της σειράς είναι - πρόσεξε τα πρωτοσέλιδά της και θα καταλάβεις. Κάποτε εξυμνούσε τον "αείμνηστο" Ανδρέα Παπανδρέου. Τώρα προωθεί τον αμερικανοθρεμμένο ιντερνετικό κανακάρη του. Ξεκίνησε πολύ ελπιδοφόρα ως "η εφημερίδα των συντακτών" (εγχείρημα άκρως τολμηρό και πρωτοποριακό για όλες τις εποχές) και κατέληξε στα χέρια μιας ανερμάτιστης κληρονόμου. Το μόνο που τη σώζει είναι τα επιμέρους: κάποιες αιρετικές πέννες και πολλά αποκαλυπτικά (αν και επιλεκτικά) ρεπορτάζ. Αυτά βέβαια, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, υπάρχουν στα περισσότερα έντυπα. Για την κύρια γραμμή της μίλησα πριν - δε θέλω να ξαναξεράσω (εννοώ, χολή).

    AntwortenLöschen
  8. Ξεκίνησε πολύ ελπιδοφόρα ως "η εφημερίδα των συντακτών" (εγχείρημα άκρως τολμηρό και πρωτοποριακό για όλες τις εποχές) και κατέληξε στα χέρια μιας ανερμάτιστης κληρονόμου.

    Γαμώτο μια φορά να το δώ να πετυχαίνει! Σε δύο αντίστοιχες (εν τινι μέτρω βέβαια) προσπάθειες προσπάθησα να συμμετάσχω και κατέληξαν έτσι...

    AntwortenLöschen
  9. Καλησπέρα alterapars

    Ο Tony Blair είναι το παράδειγμα ξεπουλημένου πολιτικού.
    Όλα τα πούλησε στο όνομα του μεγάλου του έρωτα. Του Μπούς.
    Αυτοί οι δύο πάνε πακέτο.
    Αν αναλύσεις τα εγκλήματα που διέπραξαν, εναντίον του πλανήτη, σ αυτά τα χρόνια που βρέθηκαν στην παγκόσμια πολιτική σκηνή θα τρομάξεις.
    Τελειώνει η θητεία τους, αλλά έχουν βάλει γερά θεμέλια για την εγκαθίδρυση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής.
    Όσο για την Ελευθεροτυπία,
    Ναι έχει δίκιο, αλλά ας τα γράφουμε, για να μην ξεχνιόμαστε.
    «Κανακάρης» ο Αλ γκόρ, ωραίο!


    Καλησπέρα Greg,

    "Γαμώτο μια φορά να το δώ να πετυχαίνει": Υπομονή, η φύση έκανε χιλιάδες δοκιμές και συνεχίζει να κάνει για να πετύχει ωραία είδη!
    Λουλούδια, δένδρα, πετούμενα, κλπ. κλπ.

    AntwortenLöschen
  10. "Κανακάρης", στην τρέχουσα παραπολιτική ορολογία της αιώνιας ψωροκώσταινας, αποκαλείται ο Γιωργάκης (ο τέως υπουργός από το εξωτερικόν)... Ο Al Gore είναι ένας επαγγελματίας σωτήρας με (πλέον) πολύ προσεκτικά οικοδομημένο προφίλ - τουλάχιστον, σ' αυτό δεν είναι τσαρλατάνος όπως οι ημεδαποί...

    AntwortenLöschen
  11. @ alterapars,

    σωστός!

    AntwortenLöschen
  12. Επειδή τολμάς να αμφιβάλλεις για το αν διαβάζω τα σχόλια που μου αφήνεις ("Προς πεσιμιστές" θα μπορούσες να τα ονομάσεις...), αποφάσισα να σε τιμωρήσω (καταλαμβάνοντας πολύτιμο χώρο στο ιστολόγιό σου) με ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κόντρα" (Σάββατο 23 Ιουνίου 2007) με τίτλο "Επίσκεψη και σόου Αλ Γκορ / Μπίζνες και αστική οικολογία": «Είναι γνωστό ότι οι απόμαχοι πολιτικοί βρίσκουν μια άλλη δουλειά να κάνουν. Εκμεταλλευόμενοι τη δημοσιότητα που απέκτησαν, μοστράρουν τον εαυτό τους, εισπράττοντας αμοιβές ανάλογες της φήμης τους. Ο Κλίντον, για παράδειγμα, γυρίζει όλο τον κόσμο και δίνει διαλέξεις, για τις οποίες έχει κόψει ειδική ταρίφα (θα μπορούσε να μας την αποκαλύψει ο Γιωργάκης, που τον κουβάλησε προ διετίας για να πει δυο λόγια στο συνέδριο του "Ιδρύματος Παπανδρέου"). Ο Γκορμπατσόφ έκανε το ίδιο, αλλά μετά ξέπεσε (δεν "πουλούσε" η μάπα του στα συνέδρια) και κατάντησε να διαφημίζει την "πίτσα Hut". Ο Σρέντερ έγινε εκπρόσωπος Τύπου της πανίσχυρης ρωσικής Gazprom, ενώ έβγαλε και ένα βιβλίο το οποίο διαφημίζει, με αδρότατη αμοιβή ανά τον κόσμο (τον πληρώνουν οι κατά χώρες εκδότες). Το ίδιο σκέφτεται να κάνει και ο Μπλερ, που σε λίγες μέρες εγκαταλείπει την Downing street.
    Ο Αλ Γκορ, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Κλίντον και στη συνέχεια υποψήφιος πρόεδρος (έχασε από τον Μπους, αν και μάζεψε περισσότερες ψήφους), έχει βρει άλλο τρόπο. Απέκτησε ξαφνικά οικολογικές ευαισθησίες και αυτοχρίστηκε… "ακτιβιστής για το περιβάλλον". Η εταιρία που έστησε ετοίμασε πλήρες πακέτο: Ενα ντοκιμαντέρ (φρόντισαν να πάρει και το όσκαρ) και ένα βιβλίο, τα οποία θα μπορούν να παρουσιάζονται από τον ίδιο τον Γκορ, οπουδήποτε μπορούν να πληρώσουν την "τσουχτερή" ταρίφα. Ο "ακτιβισμός" του Γκορ συνίσταται στο εξής: επιβαίνει σ’ ένα ιδιωτικό "λίαρ τζετ" και γυρίζει τον κόσμο (παρέα με την Τίπερ). Σε κάθε προορισμό μένει γύρω στο 24ωρο. Συναντάται με τους εγχώριους πολιτικούς, που του κάνουν τεμενάδες, μιλάει σε μια εκδήλωση (την ομιλία την ξέρει απέξω, ενώ κάθε φορά διηγείται τα ίδια ανέκδοτα, σαν καλός ηθοποιός), στην οποία προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του, κάνει και καμιά βόλτα στα αξιοθέατα και αναχωρεί. Τα φράγκα τα έχει εισπράξει προκαταβολικά η εταιρία του, που κλείνει τα συμβόλαια σε ετήσια βάση. Πέρα από την ατομική κονόμα ενός συνταξιούχου πολιτικού, ο "ακτιβισμός" του Γκορ έχει μεγάλη συστημική σημασία. Τέτοιου τύπου «ακτιβιστές», εκτός του ότι ξεφτιλίζουν την έννοια του ακτιβισμού, που αρχετυπικά εμπεριέχει την έννοια της σύγκρουσης με την εξουσία, θωρακίζουν το σύστημα, μπολιάζοντάς το με δυνατότητες ελέγχου ενοχλητικών ρευμάτων πολιτικής και κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίστασης. "Θεωρώ προνόμιο το γεγονός ότι μοιράζομαι το βήμα με έναν άνθρωπο που είναι ένα ζωντανό παράδειγμα δέσμευσης σε έναν ευγενή σκοπό", δήλωσε ο Καραμανλής στην ελληνική εκδοχή του "ακτιβισμού τύπου Γκορ". Ευχαρίστησε δε τον τέως "αντιπλανητάρχη" γιατί "αφυπνίζετε συνειδήσεις" και "μας εμπνέετε όλους να θέτουμε υψηλούς στόχους, να βάζουμε τα δυνατά μας για το μέλλον του πλανήτη μας"!
    Ο ίδιος ο Γκορ έδωσε το στίγμα της… οικολογικής του ευαισθησίας (την οποία προφανώς είχε ξεχάσει, όταν μαζί με τον Κλίντον βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, σκορπώντας τον όλεθρο σε ανθρώπους και περιβάλλον), περιγράφοντας ως εξής τα αίτια που "οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, στην καταστροφή": η πληθυσμιακή έκρηξη, η τεχνολογική εξέλιξη, ο τρόπος που σκεφτόμαστε, η βραχυπρόθεσμη εστίαση στο πρόβλημα! Ο καπιταλισμός, το κέρδος, δεν υπάρχουν ούτε ως απλές αναφορές στο λεξιλόγιο του "σόου Γκορ". Στο Μέγαρο Μουσικής μαζεύτηκε ο ανθός της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας για να ακούσει τον Γκορ. Χορηγοί δε του "σόου" ήταν μερικές από τις μεγαλύτερες φίρμες της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας, υπεύθυνες για διαρκή εγκλήματα όχι μόνο κατά των εργατών, αλλά και κατά του περιβάλλοντος: Ιδρύματα Μποδοσάκη, Νιάρχου, Λεβέντη και τσιμεντοβιομηχανία "Τιτάν"!

    ΥΓ: Ο Γκορ έπλεξε δημόσια το εγκώμιο του Καραμανλή (τον χαρακτήρισε "ηγέτη με πολιτική βούληση και με πλήρη συνείδηση του προβλήματος", ο οποίος "διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισής του"), ενώ δεν παρέλειψε να πει τον καλό του λόγο και για τον Γιωργάκη, ενθυμούμενος και εξυμνώντας τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ο Γιωργάκης ως υπουργός Εξωτερικών, "ιδιαίτερα για τα Βαλκάνια" (τότε που βοηθούσε τους Κλίντον-Γκορ να ρημάξουν τη Γιουγκοσλαβία με… οικολογικό τρόπο)».

    AntwortenLöschen
  13. Οι χώροι αποκτούν αξία όταν γεμίζουν με τέτοια άρθρα!!!

    καταπληκτικό άρθρο.
    Αλλά για να δείς πόσο μπροστά είμαι με την πληροφόριση γύρω από αυτούς του φυχοπαθείς του χρήματος, που πουλάνε τα πάντα για χρήματα, σαν μέσο ισχύος και τίποτε άλλο, διάβασε τι έγραφα τον Σεπτέμβριο του 2006
    http://ange-ta.blogspot.com/2006/09/blog-post_115884678592952818.html

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...